Legális a bwin Magyarországon?

 • Igényes iOS és Android platform

 • Több mint 50 sportág

 • Sok fizetési lehetőség

 • Abszolút megbízható

modes de paiement

 • Banki átutalással
 • Ecopayz
 • Neteller
 • PayPal
 • Skrill
 • MasterCard
 • Maestro
 • Revolut
 • Bankkártya
 • Wise
 • OTP junior kártya
 • Apple Pay

Ezt a véleményt frissítették:

Ez a ’90-es évek végén betandwin néven ismerté vált bukméker meglehetősen régóta meghatározó szereplője az online sportfogadás világának. Az Ausztriában alapított cég napjainkban már több mint 20 országban van jelen, és az aktív felhasználóinak száma meghaladja a 20 milliót. A korrektségéről, a széleskörű pre-match és élő fogadási ajánlatáról, valamint a remek sportfogadás promócióról ismert online fogadóirodát hazánkban is sokan kedvelik.

Viszont amióta a magyar állam jelenleg is regnáló kormánya módosított a hatályban lévő szerencsejáték-törvényen, a játékosok jelentős része nincs tisztában azzal, hogy bwin legálisnak számít Magyarországon, vagy sem. Ezt a cikket abból a célból írtuk, hogy eloszlassuk az iroda legális mivolta körüli kételyeket. Mivel bármit is kommunikáljon a magyar kormány, az igazság az, hogy az Európai Unió álláspontja szerint a magyarországi törvényi szabályozásban van a hiba.

bwin engedély – hivatalos licencek és más fontos információk

Napjainkban a komoly online sportfogadás & szerencsejáték szolgáltatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legkisebb kételyt is eloszlassák a megbízhatóságukat illetően. Ennek azért megvan az „ára”, hiszen ahhoz, hogy egy operátor szert tehessen egy külsős, független ellenőrző szervezet tanúsítványára, számos követelmények kell eleget tenni.

Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy minél több szervezet által kiadott tanúsítvánnyal rendelkezik egy adott bukmékeriroda, annál nagyobb a felé irányul bizalom a meglévő, illetve a leendő ügyfelei részéről. Viszont mielőtt rátérnénk a bwin különböző tanúsítványaira, először vegyük szemügyre az operátor elsődleges működési engedélyét.

A bwin érvényes MGA licenccel rendelkező bukméker

A bwin „fő” működési engedélyét / licencét (MGA/CRP/688/2019), amelynek birtokában szabályozott keretek között nyújthat online távszerencsejáték és sportfogadás szolgáltatást a világhálón keresztül az EU tagállamaiban (is), a Máltai Szerencsejáték Hatóság – Malta Gaming Authority / MGA – állította ki. Az MGA-ról annyit mindenképpen érdemes tudnod, hogy kizárólag csak olyan szolgáltatóknak ad működési engedélyt, amelyek minden tekintetben megfelelnek a felügyelet szigorú kritériumainak. Fontos megjegyeznii, hogy az MGA az általa licensszel ellátott cégek esetében a szabályozószerv szerepét is betölti.

Már csak ezért is az a feltételezés, hogy a bwin illegálisnak számít Magyarországon, nonszensz. A webhelyet üzemeltető cégnek EU-s működési engedélye van, és Magyarország is az Európai Unió tagállamai közé tartozik, a szolgáltatások szabad áramlása pedig egyike uniós alapszabadságoknak. Ha mégis kétségeid merülnének fel a fenti információk valódiságát illetően, akkor a fogadóiroda licencét a bukméker webhelyének láblécében te magad is bármikor ellenőrizheted. Ehhez kattints alul az MGA logójára, és egyből betöltődik a Máltai Szerencsejáték Hatóság oldaláról az operátor legális működési engedélyét alátámasztó hivatalos dokumentum.

Egyéb működési engedélyek és tanúsítványok

Az MGA-s licenc mellett a bwin birtokában egyéb működési engedélyek is vannak. Ezek közül az egyiket a Government of Gibraltar (gibraltári kormány) adta ki. A gibraltári B2C - Gaming Service Licenc mellett az operátornak az Egyesült Királyságban működő UKGC (UK Gambling Commission) által kiadott működési engedélye is van. Egy kis matekozás után nem nehéz rájönni, hogy a bwin-nek három, európai hivatalos hatóságtól is van érvényes működési engedélye, vagyis ennél az osztrák bukmékernél az online sportfogadás legális.

Szemernyi kétség sem fér ahhoz, hogy legális az oldal. Ugyanis ha szemügyre veszed a webszájt az alsó részét, akkor olyan ellenőrző funkciót ellátó szervezetek logóival fogsz találkozni rajta, mint az EGBA, az IBIA, valamint az eCOGRA. De mindemellett az is a bwin korrektsége mellett szól, hogy az bécsi székhelyű bukméker kimondottan komolyan veszi a játékosvédelem kérdését. Az online fogadóiroda meglehetősen szoros kapcsolatban van olyan testületekkel is, amelyek fő funkciója, hogy segítséget nyújtsanak a szerencsejáték-függőség miatt problémákkal szembesülő játékosoknak (GameCare, GAMSTOP).

Nyithatok bwin felhasználói fiókot Magyarországról?

Valószínűleg a fentiek elolvasása után már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a bwinnél az online sportfogadás legális. Ahogy abban sincs okunk kételkedni hogy a bwin összes funkciója, a szolgáltatásai. a sportfogadás mellett nyújtott egyéb termékei is (pl. póker, kaszinó, élő kaszinó) is teljesen legális keretek között vehetők igénybe.

Ami pedig a felhasználói fiók nyitást (számlanyitást) illeti, azt bármikor megteheted, amikor csak kedvet érzel hozzá!. Már a magyar állam is egyre ritkábban él azzal a gyakorlattal, hogy teljesen váratlanul, bármiféle előzmény nélkül blokkolja egy EU-s szempontból legális keretek között működő bukmékernek az elérhetőségeit. Ez feltehetőleg amiatt (is) van, mert a Kúria és az Európai Bíróság is „elkaszálta” a magyar szerencsejáték-törvényt. Az utóbbi ráadásul kötelezettségszegési eljárások tömkelegét is kilátásban helyezte a külföldi szereplők jogosulatlan és indokolatlan korlátozása miatt.

Persze a jelenlegi „zavaros” állapotok kialakulásában az is közrejátszott, hogy a magyar kormány a külföldi piaci szereplők kiszorítására tett kísérletei mellett monopolhelyzetbe hozná az Szrt. termékeként futó Tippmix és TippmixPro játékot, amelyek közül az utóbbi egy korlátozott formáját nyújtja az online sportfogadásnak. Természetesen az Európai Bíróság ezt a lépést sem nézte jó szemmel, mivel az teljességgel ellentmond azon EU-s irányelveknek, amelyek az online piacok (a sportfogadást és a szerencsejátékot is beleértve) teljes liberalizációjára vonatkoznak.

bwin-es felhasználói fiók nyitása gyorsan és problémamentesen

Ennél a bukmékernél egy felhasználói fiók nyitását nemcsak asztali PC-ről és laptopról tudod megoldani, hanem akár egy mobilkészülék segítségével is. Amennyiben a mobillal történő számlanyitás mellett döntesz, akkor erre használhatod az operátor mobilbarát weboldalát, illetve a birtokodban lévő mobileszközzel kompatibilis bwin-es mobilalkalmazást is letöltheted(Android, valamint iOS-alapú).

A magyar nyelvvel is támogatott felhasználói felület jóvoltából a felhasználói fiók nyitása roppant mód könnyű feladat, mivel csak egy egyszerű űrlapot kell kitöltened hozzá, ahol megadod a számlanyitáshoz szükséges alapvető információkat (név, születési dátum, e-mail cím, telefonszám, stb.). Ha mindennel megvagy, már indulhat is az online sportfogadásn a bwinnél!

A bwin mennyire megbízható oldal?

Úgy gondoljuk, kicsit sem túlzás , amikor azt állítjuk, hogy a bwin az egyik legmegbízhatóbb bukméker. Ez akkor is igaz, ha számba vesszük a többi a sportfogadás oldalt, amelyeknél megoldható a regisztráció Magyarországról is. A bwin az esetében elmondható, hogy olyan speciális engedélyek és tanúsítványok vannak a birtokában, amit csak igen kevés ilyen szolgáltató mondhat el magáról. Az ausztriai bukméker az online sportfogadás legális szereplői közé tartozik (három működési engedélye is van). És mivel az EU-ban teljesen legális az oldal (beleértve a mobilbarát szájtot is), ezért a rajta történő regisztráció és a sportfogadás / igazi pénzes játék is teljes mértékben törvényes.

A bwin megbízhatósága kapcsán még azt is fontos megemlíteni, hogy az operátor a legújabb SSL titkosítási eljárásokat használja. Emellett fokozott figyelmet fordít a felhasználói adatok védelmére, és az ügyfelek által befizetett pénzösszegeket a cég elkülönített számlákon tárolja.

Konklúzió

Reméljük, hogy cikkünkkel eloszlattunk minden olyan kételyt, amely korábban felmerült benned a bwin megbízhatósága, korrektsége, illetve legális mivolta kapcsán. Az írásunkban szereplő információknak, adatoknak természetesen te magad is meggyőződhetsz a bukméker webhelyét bebarangolva, valamint az olyan hivatalos szervek, mint az MGA vagy az UKGC honlapján. Így meggyőződhetsz arról, hogy nem a levegőbe beszélünk, amikor azt állítjuk, hogy a bwin az egyik legmegbízhatóbb sportfogadás és szerencsejáték-szolgáltató a magyarországi piac felé is nyitottoperátorok között!

6 értékelés, átlag 4.8 / 5

GYIK

? A bwin megbízható szolgáltatónak számít?
Igen, ez az ausztriai központtal rendelkező sportfogadás oldal a legmegbízhatóbbak egyike.
? Fontos a megbízhatóság szempontjából a licenc?
Igen, mivel a licencet / működési engedélyt mindig olyan hivatalos hatóság állítja ki, amely szabályozó szerepkört is betölt az online sportfogadás és távszerencsejáték világában.
? Nem büntethetnek meg, ha ennél a bukmékernél nyitok számlát?
Semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érhet, ha ennél a sportfogadás szolgáltatónál nyitsz számlát, azaz nem kell attól tartanod, hogy bármiféle büntetést kapsz.
? Tulajdonképpen milyen státuszban van most ez és a többi hasonló bukméker?
Jelenleg egyfajta „megtűrt” státuszban vannak Magyarországon. A magyar államnak „nem tetszik”, ha ilyen oldalon játszol, de azt viszont jó néven veszi, ha a nyereményed után befizeted az adót.
? Előfordulhat, hogy bannolva lesz a bukmékeriroda?
Ennek jelenleg eléggé csekély az esélye, mivel az EU-nak igencsak szúrja a szemét a magyar szerencsejáték-törvény. De, ha mégis megtörténne a bukméker bannolása, szinte biztos, hogy lenne alternatív linkes elérés a weboldalához.

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

kollaraladar93@gmail.com

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése