TippMixPro személyi igazolvány problémák, avagy a regisztráció nehézségei

Előnyök

 • 100%-ban legális, hazai bejegyzésű oldal

 • Évente többféle promóció a regisztrált fogadóknak

 • 20-féle népszerű sportág

 • Kiváló oddsok fociban és teniszben

Fizetési módszerek

 • MasterCard
 • PayPal
 • Banki átutalással

Ezt a véleményt frissítették:

A piacvezető külföldi sportfogadó irodák után megdobban az ember szíve, ha a hazai fejlesztésű bukmékert is bemutathatja. Örömmel ragadtunk hát billentyűzetet és csaptunk bele a lecsóba, hogy végre egy teljesen legális, 100%-ban magyarországi fejlesztésű cég kerülhessen górcső alá.

Mondanánk, hogy minden rendben volt, a regisztráció folyamata sima és gördülékeny, de a nagy magyar digitális átállásban a felhasználóbarát működés valahogy még mindig másodrendű szempont. Mielőtt beleugranánk a részletekbe, nézzük, mit is érdemes tudni a TippMixPro rendszeréről.

A jogi környezet

Természetesen nem fogunk belemenni a konkrét paragrafusokba, de néhány szóban érdemes tisztázni, hogy hogyan is néz ki a hazai szerencsejáték-piac . A rendszerváltást követően közel egy évtizedig szó sem volt online fogadásokról, pókerről vagy kaszinókról.

Ha rulettezni, pókerezni szerettél volna, akkor lehetett menni valamelyik budapesti kaszinóba, esetleg egy-két nagyvárosba vidéken. A szerencsejáték a legtöbb magyar számára egyenértékű volt a heti lottózással, a totószelvények feladásával, a kaparós sorsjegyekkel, valamint a klasszikus kocsmai nyerőgépekkel, avagy félkarú rablókkal.

Ezt a képet árnyalta aztán az online lehetőségek terjedése, amelyet a Szerencsejáték Zrt. totális monopol helyzete bonyolított tovább . Valljuk be, azért az első időkben nem volt igazán bizalmunk a netes kaszinózás és a külföldi fogadóirodák irányába, melynek okai elsősorban az információhiányban és a társadalom digitális éretlenségében rejlettek .

Éppen, mire elkezdtek piacot hódítani az alternatív lehetőségek, addigra változott meg a törvényi szabályozás és a jogalkotók hozzáállása. Egyrészről teljes joggal, hiszen sok külföldi buki nehezen elérhető országokból, homályos körülmények között szolgáltatott, így ha egy magyar játékos a nyereményéhez szeretett volna hozzájutni, az a másik fél kvázi jóindulatán múlt.

Ezért a jogalkotók kimondták , hogy Magyarországon csak hazai engedélyezésű szervezet bonyolíthat szerencsejátékot. A képet – politikai ízlés szerinti mértékben – árnyalja, hogy ilyen engedélyeket egy külföldi szereplő sem kapott.

Ennek hatására – mármint az engedély nélküli üzemelés kapcsán – 2010-től évekre hatóságilag elérhetetlenné tették a külföldi üzemeltetésű online fogadó- és kaszinó oldalakat. A magyar játékosok talpraesettek voltak és különböző, úgynevezett alternatív linkeket használva persze így sem maradtak le a legjobb lehetőségekről, de ez a helyzet nem volt sokáig tartható.

Néhány éve aztán fokozatosan elkezdték a lazítást, és mára a legtöbb fogadóiroda elérhető újra. Ugyanakkor a magyar jogalkotók továbbra sem nézik jó szemmel ezeket a vállalkozásokat, így azok bármikor újra tiltólistára kerülhetnek.

A helyzetet egy közös, Európai Unió-szintű szabályozás enyhíthetné, azonban Brüsszel egyelőre tagállami hatáskörben hagyta a szerencsejátékkal kapcsolatos törvények kialakítását.

TippMixPro – A magyar alternatíva

Ezért is szerencse, hogy a TippMixPro itt van nekünk, hiszen – ha üzemméretben nem is vetekedhet a legnagyobbakkal – funkcionalitását tekintve azért eléggé ügyesen összerakták. Nézzük, mi az, amit erről a rendszerről tudni érdemes:

 • A Szerencsejáték Zrt. üzemelteti, így Magyarországon törvényesnek számít, azaz nem kell tartani attól, hogy a rendszer bármikor is elérhetetlenné válna.
 • A TippMixPro elődje a papír alapú fogadójáték volt – TippMix néven -, mely 1997 óta érhető el.
 • Kialakítását tekintve alkalmazkodik a legismertebb külföldi fogadóirodák designjához.
 • Szolgáltatásai a fogadásra korlátozódnak, így nincsen kaszinó, póker, és online nyerőgépek sem.
 • A fizetési lehetőségek igen izgalmasak, hiszen az alap bank- és hitelkártya (VISA, Mastercard) mellett banki átutalás, a Szerencsejáték Zrt. saját ajándékkártyája, MCOM néven a Magyar Telekom digitális fizetőeszköze, és meglepő módon PayPal is rendelkezésre állnak. Ez utóbbi azért számít különlegesnek, mert a PayPal alapvetően nem támogatja a szerencsejátékos felhasználást, így azt csak nagyon szigorú feltételek mellett teszik lehetővé. A legtöbb külföldi fogadóiroda kínálatából ki is marad, de nem úgy a hazaiból!
 • Sportágak tekintetében a megszokottnál szerényebb kínálattal találkozunk, hiszen a TippMixPro oldalán mindössze 17 félére tehetjük meg tétjeinket.
 • A bónuszok erdejében sem fogunk elveszni, ugyanis egy kósza nyereményjátékon kívül nincs semmi, amivel a rendszer a regisztrálásra csábítana. Ezzel jelentősen lemarad a külföldi bukmékerek mögött.

Amennyire szerettük az online magyar fogadóiroda ötletét, a kialakítást és a külföldi szolgáltatókat idéző lehetőségeket, annyira arcul csapott a folyamat , amit regisztráció címén elénk toltak. Szinte vártuk, hogy mikor ugrik elénk egy gomb az ügyfélkapus belépéshez, mert annyira bürokratikusra sikerült, hogy az adóhatóság sírva könyörög a receptért.

TippMixPro személyi igazolvány vagy más adat ellenőrzése

Ha vetted már igénybe más, külföldi fogadóiroda szolgáltatásait, akkor tudod, hogy a legtöbb helyen gyors, könnyű regisztrációs folyamat vár. Minél egyszerűbb, annál jobb, hiszen nekik az az érdekük, hogy a döntésed, miszerint belevágsz, és a játék megkezdése között a lehető legkevesebb idő teljen el.

Nincs ez másként akkor sem, ha besétálsz egy lottózóba és személyesen vásárolsz TippMix- vagy totószelvényeket . Illetve egy fontos kivétel mégis akad: ellenőrizni fogják (legalábbis kellene) az életkorod, Magyarországon ugyanis 18 éven aluliak számára tiltott a szerencsejáték. Ennek némileg ellentmondanak a szerző gyermekkori élményei, mikor – a 90-es években – a komplett gimnázium járt fogadni a helyi lottózóba.

A TippMixPro rendszerébe a következőképpen tudsz regisztrálni:

Nyisd meg asztali- vagy mobil eszközödön a TippMixPro weboldalát, a www.tippmixpro.hu-t. A jobb felső sarokban kattints a Belépés és regisztráció feliratú gombra.

tippmixpro weboldalát

A felugró ablakban a jobb oldali felület vonatkozik majd rád, azaz klikk a Regisztrálok gombra .

tippmixpro felugro ablakban

Első körben a belépési adataid megadása szükséges. Egy felhasználónév, egy jelszó, az email címed kétszer (ellenőrzés végett), és a szokásos nyilatkozatok és szabályzatok elfogadása.

tippmixpro belepesi info

Idáig ez sima ügy: intuitív és gördülékeny, ám érkezik a feketeleves . A személyes adataidat kell megadnod, melyet a rendszer le is ellenőriz. Válaszd ki, hogy mely okmányod alapján szeretnéd magad hitelesíteni. A TippMixPro személyi-, vezetői engedély- vagy útlevél alapú autentikációt tesz lehetővé.

tippmixpro szemelyes adat

A kiválasztást követően írd be az okmányazonosítódat, személyi igazolvány esetén a személyi számodat. Innentől pedig pontosan figyelj arra, hogy függetlenül attól, hogy éppen aktuálisan változnak-e az adataid , mindent a rendelkezésre álló, hivatalos okmányaid alapján tölts ki. A következő adatokat fogják tőled elkérni:

 • születési név;
 • okmányon szereplő név;
 • születési hely;
 • születési idő;
 • nem;
 • állampolgárság;
 • bankszámlaszám (ez opcionális és a regisztrációhoz nincs semmi jelentősége);
 • telefonszám;
 • anyja születési neve;
 • pontos lakcím.

tippmixpro szemelyes adatok
tippmixpro szemelyes adatok 2

Miért gondoljuk bürokratikusnak ezt a rendszert? Ez talán nem a legjobb szó rá, inkább azt mondanám, hogy túl van adminisztrálva, és így nagyon eltávolítja a felhasználói realitásoktól.

Gondolj bele, hogy buszon zötykölődsz hazafelé és fél kézzel próbálják regisztrálni. Ilyen helyzetben ki tudja a személyes okmányait kézben tartva, az azokon a lényeges tűpontosokkal kezdve csak egy mobiltelefonos megoldást? Valószínűleg kevesen.

Emellé a TippMixPro személyi igazolvány hiba is közbejöhet, amely arra utal, hogy valamit elgépeltél. A rendszer miatt a piacon megszokott irányelvekkel szembemenve nem fényképezett kérelmet a dokumentumaidról, hanem a Belügyminisztérium adatbázisából származó túrja elő az adataidat.

Ha ott éppen nem a legfrissebbek az adatok, esetleg egy ügyintéző véletlenül elgépelt valamit, akkor annyi a feliratkozásodnak, akármilyen pontosan gépelsz is.

Az adathiba lehetséges megoldásai

A cikk írója nem ma kezdte az ipart, , ugyanakkor több, mint 25 év informatikai tapasztalat nem volt elég ahhoz, hogy elsőre sikerüljön a regisztráció. Nekem háromszor kellett próbálkoznom, és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül.

Félretettem abbéli – jogos – felháborodásomat, hogy egy magyar fogadóoldal hozzáfér a Belügyminisztérium által tárolt adataimhoz (Ez jogilag ugyanis erősen aggályos, hiszen én biztosan nem adtam engedélyt a Belügyminisztériumnak, hogy rólam adatokat egy vállalkozásnak kiadjon…), és utánanéztem, mit tehetek.

A rendszer nem túl segítőkész, így sajnos addig kell próbálkozni az adatok megváltoztatásával, ameddig el nem találjuk a helyes kombinációt. Ez 2021-ben nevetséges, de sajnos jelenleg nincsen jobb, teljesen legális alternatíva.

Ha végleg elakadsz , akkor a regisztrációs oldalon keresztüli linkre kattintva elolvashatod a regisztrációhoz készült használati utasítást (nesze neked intuitív felület…), valamint felveheted a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal is a 06-1/201-0580-os telefonszámon. Ők legalább biztosan beszélnek magyarul.

2 értékelés, átlagos 5 az 5 -ből

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

kollaraladar93@gmail.com