TippmixPro ügyfélkártya

 • 100%-ban legális, hazai bejegyzésű oldal

 • Évente többféle promóció a regisztrált fogadóknak

 • 20-féle népszerű sportág

 • Kiváló oddsok fociban és teniszben

modes de paiement

 • Banki átutalással
 • PayPal
 • MasterCard

Ezt a véleményt frissítették:

A Szerencsejáték Zrt-féle Ügyfélkártya

ügyfélkártya-5_2Az ügyfélkártya vagy Szerencsekártya a Szerencsejáték Zrt. által kifejlesztett fizetési megoldás. Abban segít, hogy az online szerencsejátékhoz tervezett egyenlegedet offline módon is fel tudd tölteni.

De miért is van erre szükség? A klasszikus szerencsejáték folyamatában nagyon sokáig csak készpénzzel lehetett fizetni, ezt később felváltotta az egyre nagyobb mértékű bank- és hitelkártyás fizetés. Ma, ha besétálsz egy lottózóba vagy egy postafiókba, minden további nélkül igénybe veheted az ottani szolgáltatásokat.

Az online fogadóirodák azonban jellemzően ennél jóval szélesebb körben kínálnak különböző lehetőségeket. Alapvető fizetési módnak számít a banki átutalás, a bank- és hitelkártyás fizetés, az e-pénztárcák használata, de egyre több helyen fogadnak el kriptovalutákat és különböző hibrid fizetési megoldásokat is.

Főleg ez utóbbi kategória esetében kevés az olyan szolgáltató, amely Magyarországot is piacának tekinteni. Ezért sokszor találkozhatsz olyan külföldi bukmékerekkel, amelyek akár 30 feletti számú be- és kifizetési lehetőséget is kínálnak. Magyar játékosként jó, ha 5-6 féle közül választhatsz a végén.

A magyar szerencsejáték

Hazánkban hosszú ideig a személyesen bonyolított szerencsejáték volt a meghatározó, és csak a kétezres évek második felétől indult be igazán az online piac. Meglepő módon az egyébként relatíve innovatívnak mondható Szerencsejáték Zrt. az átlagnál jóval tovább tartott ki a kizárólag lottózókban, újságárusító helyeken, és postán értékesített szerencsejáték termékek mellett.

Ha tippelhetnénk, azt mondanánk, hogy a belső felmérések szerint az aktív szerencsejátékos közösség túlnyomó része ragaszkodott, illetve ragaszkodik a személyes vásárláshoz, mivel a magyar átlagember digitális érettsége – különösen idősebb korosztály tagjainak körében – relatíve alacsony. Emellett az is fontos szempont, hogy sok honfitársunk esetében az otthoni internet lehetősége még csak mostanában vált elérhetővé.

A Szerencsejáték Zrt. legkedveltebb termékei közé tartoznak a Lottó, a különböző sorsjegyek, és 1997. óta a Tippmix, amely a Totó továbbfejlesztett változatának is tekinthető. Míg ez utóbbi játék a labdarúgással kapcsolatos sportfogadások megkötéséhez jött létre, és jellemzően a meccsek előtt, a lottózóban vették igénybe a játékosok, addig például a lóversenyek esetében főként a helyszíni fogadás, és a drukkolással egybekötött program volt népszerű.

A magyar szerencsejáték piac másik fontos szereplői a kaszinók, amelyek többnyire szintén kitartottak az offline jelenlét mellett, és csak a 2010-es évek környékén, a kaszinó vállalkozások koncentrálódása kapcsán jelentek meg az online térben.

E rövid kitekintésből is jól látszik, hogy a magyar szerencsejáték ipar sokáig nem igényelte az online fizetőeszközök alkalmazását. A magyar játékosközösség nagy része elsősorban a külföldi fogadóirodák térnyerésével ismerkedhetett meg az olyan megoldásokkal, mint a Paysafecard, a NETELLER, vagy a Skrill.

Be- és kifizetés a TippmixPro rendszerében

A TippmixPro, azaz a magyar fogadóiroda alapítását a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetjük. Azzal a céllal hozták létre, hogy kifogják a szelet a külföldi fogadóirodák vitorláiból, melyek a magyar piacon egyre nagyobb részesedést szereztek az évek alatt.

A 2010-es kormányváltást követően a jogalkotó engedélyhez kötötte a hazai működést, annak feltételeit pedig odáig szigorította, hogy az országban egyébként jelenlévő, aktív online fogadóirodák nem tudták megszerezni azt. (Lábjegyzetként tegyük hozzá, hogy a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy nem is igazán akarták.)

Ennek köszönhetően a 2010-es években hosszú időre korlátozták ezeknek az oldalaknak az elérhetőségét, tulajdonképpen eltüntetve őket a magyar internetről.

Csak az elmúlt időszakban térhettek vissza, és azt sem igazán hivatalosan tették, hiszen egyszerűen csak a blokkolásuk került feloldásra – a nekik nem kedvező törvényi feltételeket nem változtatták meg érdemben.

A mai helyzet tehát az, hogy adott a piacon legalább 15 minőségi, online külföldi fogadóiroda, melyek a piac szürke zónájába tartoznak, egyfajta megtűrt státuszban. Emellett pedig ott a TippmixPro, amely magyar alapítású cégként – a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában – teljesen legálisan, a törvényi kereteknek abszolút megfelelve működik.

A TippmixPro rendszerét úgy hozták létre, hogy az tükrözze a piacon már jól bevált funkcionalitást, dizájnt és átláthatóságot. Amit egy átlagos magyar játékos egy külföldi fogadóiroda oldalain keres, azt nagyon nagy valószínűséggel megtalálja a TippmixPro-n is.

Nem kivétel ez alól a be- és kifizetés rendszere sem, hiszen az alapvető fizetési megoldások mind elérhetőek. Ez egyben „látképet” is ad a piacról, hiszen biztosak lehetünk abban, a Szerencsejáték Zrt. munkatársai a helyzetet alaposan kielemezték és a fizetési megoldások közül is azokat vonták be, amelyek vélhetően a legnépszerűbbek a magyar játékosok körében.

Nézzük, mely fizetési megoldások érhetőek el a TippmixPro rendszerében:

 • Banki átutalás: Míg a külföldi oldalak esetében ez jellemzően valamely közvetítő cégen keresztül történik, addig a TippmixPro-n közvetlen úton tudod beutalni a kívánt összeget, mely néhány napon belül meg is jelenik a számlán.
 • VISA és Mastercard bank- illetve hitelkártyák: Ezek a megoldások magukért beszélnek, hiszen ma már a legtöbb magyar játékos rendelkezik valamilyen online fizetésre is alkalmas kártyával. E megoldás előnye, hogy a virtuális egyenleg azonnal feltölthető vele.
 • PayPal: Az Elon Musk által alapított fizetési megoldás a világ legnépszerűbb e-pénztárcája. Kifejezetten az internetes vásárlásra hozták létre, méghozzá két okból. Egyrészt a vásárlások biztonságának növelése érdekében, hiszen így kikerülhető a bankkártyánk közvetlen használata, másrészt segítségével akár egy gombnyomással vásárolhatunk, tehát sokkal kényelmesebb is használni.
 • MCOM: A Magyar Telekom által létrehozott hibrid megoldás, egy SMS-alapú a e-pénztárcát takar.
 • Az úgynevezett Ügyfélkártya az utolsó megoldás, mely azonban csak látszólag önálló pénzügyi termék.

Tudnivalók az Ügyfélkártyáról

Az Ügyfélkártya nevet ne tévesszük össze a hasonló elnevezésű pontgyűjtő termékkel!

A megoldás hasonló a Paysafecard nevű fizetési szolgáltatáshoz, azonban egy lényegi különbség van a kettő között: míg a külföldi cég termékeit a világ több országában számtalan fizetési helyzetben elfogadják, addig a Szerencsejáték Zrt. által kibocsátott Ügyfélkártya kizárólag a magyar cég által üzemeltetett szerencsejátékos oldalakon, azaz a TippmixPro-n, illetve az online lottó és sorsjegyek vásárlásakor váltható be.

Egyenlegfeltöltés Ügyfélkártyával

Első lépésként nyisd meg a tippmixpro.hu online felületet, majd a jobb felső sarokban található “Belépés és Regisztráció” gombra kattintva lépj be a rendszerbe.
ügyfélkártya
A bejelentkezéskor használhatod a felhasználóneved vagy az e-mail-címedet, illetve ezekhez minden esetben be kell írnod majd a regisztrációkor megadott jelszót.
ügyfélkártya-2
A felső menüsorban lévő kis emberke ikonra kattintva előcsalhatod a menüt, amelyben kattints az ügyfélkártya menüpontra.

ügyfélkártya-3

Online vásárlásra nincsen lehetőség, de ennek nem is lenne különösebb értelme, hiszen csak a Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett honlapokon működik, amelyeken az egyenlegfeltöltést más módokon is elintézheted. A működés következő lépése, hogy az Ügyfélkártya oldalon látható úgynevezett számazonosítódat magaddal viszed egy online terminállal rendelkező értékesítő helyre, azaz gyakorlatilag bármelyik lottózóba.

A helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával fogsz tudni fizetni és a rendszeren keresztül – miután megadod az azonosítódat – azonnal a virtuális egyenlegedre kerül a befizetett pénz.
ügyfélkártya-5_1
Jelenleg a következő névértékeken fizethetsz be a virtuális egyenlegedre az Ügyfélkártyán keresztül: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft, 15.000 Ft, 25.000 Ft, 50.000 Ft és 90.000 Ft.

A Szerencsekártya használatának előnyei és hátrányai

Ha röviden végiggondolod a folyamatot, amelyet fentebb már megénekeltünk, akkor láthatod hogy az Ügyfélkártya bankkártya általi kifizetésének nem sok hozzáadott értéke van.

Azt ugyanis kevésbé tudjuk elképzelni, hogy ahelyett, hogy felmennél a TippMixPro honlapjára, belépnél a saját fiókodba és gyorsan feltöltenéd az egyenleged a bankkártyáddal, inkább fogod magad, elsétálsz egy lottózóba, ahol személyesen nyújtod át a kasszásnak a bankkártyád, valamint az előre kinyomtatott oldalt, és ennek birtokában többszörösen annyi idő alatt éred el ugyanazt az eredményt.

De mikor lehet mégis előnyös az Ügyfélkártya megoldást használod? Két esetet is el tudunk képzelni:

 1. Az Ügyfélkártya remek lehetőség ajándékozáshoz, hiszen bármelyik Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett weboldalon regisztrált a fiókhoz be tudod fizetni így pénzt.
 2. Másrészt készpénzzel is feltöltheted az egyenlegedet, amely segítség lehet akkor, hogyha nincs bankkártyád, vagy nem szeretnéd internetes fizetésre használni.

Összességében elmondhatjuk, hogy bár az Ügyfélkártya látszólag egy furcsa hibrid megoldás, azonban mégis adódhatnak olyan szituációk, amelyekben egy egyszerű és könnyen használható lehetőség a pénz be- és kifizetésre.

1 értékelés, átlag 5 / 5

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

kollaraladar93@gmail.com

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése