Legális a Unibet Magyarországon?

 • Megbízható szolgáltató

 • 50 HUF minimumtét

 • Számos bónusz és promóció

 • Széles fogadási kínálat

modes de paiement

 • Banki átutalással
 • Ecopayz
 • Neteller
 • PayPal
 • Skrill
 • MasterCard
 • Maestro
 • Bankkártya
 • OTP junior kártya
 • Google Pay

Ezt a véleményt frissítették:

Legális a Unibet magyarországon

A 2010-ben meghozott, „módosított” szerencsejáték- törvény ennek e hazánkban igen népszerű bukmékernek is kőkeményen betett. Ezért sokaknak támadtak kétségei annak tekintetében, hogy az Unibet legálisnak számít Magyarországon, vagy innentől kezdve már illegálisnak minősül-e a külföldi bukmékereknél történő sportfogadás és szerencsejáték.

Az ezredforduló környékén (1997) alapított Unibet azon bukmékerek közé sorolható, amelyek már hosszú évek óta rendkívüli népszerűséggel bírnak hazánkban. Az igazat megvallva ebben azért semmi meglepő nincs. Mivel a Kindred Group részeként tevékenykedő szolgáltató olyan sportfogadás terméket ajánl, ami egyedülálló a maga nemében (magas odds-ok, alacsony margin top ligás meccsekhez, élő fogadás, live streaming, cash-out funkció, stb.).
Ráadásul még egyéb, minőségi termékeket is kínál a regisztrált magyar ügyfelei számára: online kaszinó, élő kaszinó, benne bingó, póker, stb. A máltai székhelyű fogadóiroda mindemellett kiváló üdvözlőajánlatot, számtalan fantasztikus sportfogadás-promóciót, és egyéb remek akciókat is nyújt, amelyekben természetesen mi magyarok is részt tudunk venni.

A bukméker népszerűsége szempontjából az sem mellékes, hogy az Unibet reklámkampányai szinte folyamatosan futnak a magyarországi kereskedelmi- és sport TV-csatornákon, aminek köszönhetően a cég mottója / szlogenje („Játékosoktól játékosoknak!”) gyakorlatilag beleégett már a hazai sportfogadás rajongók tudatába..

Mivel azt tapasztaltuk, hogy még manapság is meglehetősen nagy azoknak a száma a hazai online sportfogadás rajongók körében, akik úgy vélik, hogy az Unibet illegálisnak számít, ezért úgy döntöttünk, hogy egy mindenre kiterjedő cikket szentelve a témának, fellebbentjük a fátylat az igazságról. Hiszen az Unibet a legmegbízhatóbb szolgáltatók egyike, amely, hogy igazát bebizonyítsa, még perre is ment a magyar állammal szemben (amit mellesleg meg is nyert). Természetesen erre a témára is kitérünk majd, de legelőször is a legfontosabbal kezdjük, vagyis azzal, hogy milyen működési engedéllyel rendelkezik az Unibet.

Unibet engedély – hivatalos licenc és egyéb céges információk

Unibet engedély
Már jó ideje egyetlenegy olyan cég sem lehet jelen az online sportfogadás piacán, amely ne rendelkezne legalább egy olyan licenccel, amit az online távszerencsejáték és sportfogadás szabályozására hivatott hivatalos szervek valamelyike állított ki (pl. MGA, UKGC, Curacao Gaming Authority, stb.). A bukmékerek legtöbbje rendszerint nem dúskál az engedélyek tömkelegében, mivel az esetek túlnyomó többségében egy Curacao-n kiállított licenc is teljesen megfelelő ahhoz, hogy azt adott sportfogadási oldal világszerte nyújthasson online szolgáltatásokat (sportfogadás és szerencsejáték).

Ugyanakkor az is igaz, hogy jobb benyomást kelt, ha az adott operátor működési engedélyét egy EU-s joghatóság állítja ki, mivel például jogorvoslat szükségessége esetén sokkal könnyebb az Európai Unión belüli ügyintézés.

Érvényes MGA-s licenc – garancia a megbízhatóságra

Abban az esetben, ha még mindig kételyeid lennének, azt tanácsoljuk, hogy vess egy pillantást a bukméker cég asztali gépes weboldalának alsó felére, ahol meg fogod találni az MGA (Máltai Szerencsejáték Hatóság) logóját. Ha ráklikkelsz az MGA logójára, akkor a rendszer egyből betölti majd a szerencsejáték hatóság hivatalos oldalát, ahol a saját szemeddel is meg tudsz bizonyosodni róla, hogy az Unibet mögött álló cég (Trannel International Limited) az MGA érvényes licencét birtokolja (B2C services licenc: MGA/B2C/106/2000).

Ebből pedig az következik, hogy az Unibetnél az online sportfogadás legális – legalábbis abban az esetben, ha az EU-s tagállamok egyikéből (pl. Magyarországról) nyitsz felhasználói fiókot / számlát.

Egyéb tanúsítványok

Az Unibet tehát az EU egyik legszigorúbb szerencsejáték-felügyeletének licencével rendelkezik. De emellett az operátornál egyéb engedélyek is fellelhetők. Ezen engedélyek mindegyike azt a hivatott messzemenően alátámasztani, hogy az Unibet a teljesen megbízható bukmékerek egyike, vagyis a szolgáltató magyar nyelvű t webhelye esetében is elmondható, hogy 100%-osan legális az oldal.

Vegyük át azt is, hogy pontosan milyen típusú tanúsítványok és engedélyek vannak a bukméker birtokában, amelyek alapján kijelenthető, hogy az Unibetnél az online sportfogadás legális és biztonságos. Az Unibet olyan neves, a felelősségteljes szerencsejátékot támogató, de ellenőrző jogkörrel is rendelkező szervezetekkel működik együtt (és aktív tagjai is azoknak), mint az EGBA, az IBIA, és az RGA. Mindezek mellett az Unibetnek eCOGRA tanúsítványa is van.

Az operátor rendkívül komolyan veszi a játékos védelmet, amihez többféle, a felhasználói fiókban használható eszközt biztosít. De emellett a bukmékeriroda közvetett segítséget is nyújt a játékszenvedéllyel küszködőknek, együttműködve olyan organizációkkal, mint a Gambling Therapy, illetve a GameCare.

Unibet VS magyar állam – egy-null oda!

Valószínűleg még olvasóink közül sem mindenki hallott arról, hogy nem is olyan régen egy igen komoly adok-kapok csörte zajlott le az Unibet bukmékeriroda és Magyarország között. Ugyanis a 2010-es szerencsejáték-törvényt követően az Unibet nem hagyta annyiban a dolgot, és perre ment a magyar állam ellen abban bízva, hogy a bíróság(ok) végül majd a cégnek adnak igazat. Az ügy egészen az Európai Bíróságig jutott, amely 2017 nyarán (júniusban) arra a határozatra jutott, hogy a távszerencsejátékra jelenleg érvényben lévő magyarországi törvényi szabályozás teljességgel összeegyeztethetetlen az EU online szolgáltatásnyújtás szabadságának irányelveivel.

Az ügy „pikantériája”, hogy még a magyarországi Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is elmarasztalta a magyar államot, kiemelve, hogy az jogellenesen járt el, amikor az új szerencsejáték-törvény kapcsán bírsággal sújtotta az Unibetet. A „történet” itt – sajnos – egyelőre még nem ért véget, de ahogyan a „dolgok” állnak, valószínűsíthető, hogy az Unibet sikerén felbuzdulva egyre több sportfogadás és szerencsejáték-szolgáltató lép be a magyar piacra, aminek mi – azaz a játékosok – leszünk a haszonélvezői, hiszen minél több a színvonalas szolgáltatásokat nyújtó bukméker, annál bőségesebb felhozatalból tudunk majd kedvünkre válogatni!

Nyithatok Unibet felhasználói fiókot Magyarországról?

Nyisd ki Unibet fiókot
A magyar állam persze abban érdekelt, hogy a 100%-osan állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. szekerét tolja. Ennél fogva lépten-nyomon azt igyekszik elhitetni az emberekkel, hogy a legális sportfogadás egyetlen szóba jöhető módja a TippmixPro. Ez a magyar állam szemszögéből valahol érthető (hiszen az Szrt. is a profitra hajt). Az viszont korántsem igaz, hogy az Európai Unió egyik tagállamának lakosaként ne nyithatnál felhasználói fiókot egy olyan bukmékernél, amelynek székhelye egy másik EU-s országban (Máltán) található.

Amennyiben úgy határozol, hogy számlát nyitsz az Unibet magyar nyelű felhasználói felülettel is ellátott webhelyén / mobil webhelyén (vagy esetleg az Unibet-es applikációk egyikével), azt fogod tapasztalni, hogy percek alatt letudható a dolog. Az Unibetnél a regisztráció folyamán csak a legszükségesebb adatokat kell megadnod, ami gyorsan és rendkívül egyszerűen megy, és mindössze pár percig tart. És amennyiben úgy döntesz, akkor a számlanyitás alkalmával igénybe tudod venni az Unibet új ügyfelek számára kínált bónuszajánlatát is, amely legfeljebb 20 000 Ft értékű kockázatmentes fogadást jelent!

Fontos megemlíteni, hogy a pénzmosás elleni program miatt a későbbiek során igazolnod kell majd a lakcímed (erre elég akár egy, a nevedre szóló villanyszámla fényképe is), illetve a személyazonosságod (ezt a személyidnek vagy mondjuk a jogosítványodnak a feltöltött fényképével tudod megtenni).

Az Unibet mennyire megbízható oldal?

A megbízhatóság kapcsán a gyakran felmerülő kérdések közé szokott az is tartozni, hogy az adott sportfogadás oldal használ-e valamilyen modern titkosítási eljárást, vagy sem. Ez egy rendkívül sarkalatos kérdés, hiszen ha nem megfelelő az adott operátor webhelyének titkosítás-szintje, akkor a pénzügyi tranzakciók során adatszivárgás fordulhat elő, és az is megeshet, hogy az ember pénze illetéktelenek / hackerek kezébe kerül.

Szerencsére az Unibetnél nem kell a biztonság és a megbízhatóság miatt aggódnod. Ugyanis amellett, hogy legális az oldal, a biztonság terén a legmesszebbmenően megbízható is. A máltai bukméker a legújabb 128-bites Secure Socket Layer (SSL) technológiát alkalmazza a felhasználó-weboldal közötti kommunikációk és a pénzügyi tranzakciók lebonyolításakor. De emellett az Unibetnél úgy az ügyféladatokat, mint a fizetési módokkal kapcsolatos érzékeny információkat (pl. hitel- és bankkártya adatok) titkosított formában tárolják. Az is az Unibet megbízhatósága mellett szól, hogy a cég egy speciális behatolás-azonosító védelmi rendszert is üzemeltet, amely a hét minden egyes napján 24 órában monitorozza a hálózati forgalmat, és megakadályozza az adatlopási kísérleteket.

Konklúzió

A több mint két évtizedes működése során az Unibet bukmékernek világszerte sikerült kivívnia a sportfogadás-rajongók megbecsülését, amit elsősorban a korrektségének, megbízhatóságának, és a teljesen legális, szabályozott keretek között megvalósuló működésének köszönhet. A webhelyet működtető cég MGA-s licenccel rendelkezik, de emellett egyéb speciális engedélyek, tanúsítványok is a birtokában vannak (eCOGRA, EGBA stb.). Végül, de nem utolsósorban pedig az sem mellékes, hogy az Unibettel kapcsolatos magyar felhasználói vélemények és visszajelzések is rendkívül pozitívak. Mindent egybevetve nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az Unibet online fogadóirodát a magyarországi sportfogadók számára, természetesen téged is beleértve!

6 értékelés, átlag 5 / 5

GYIK

? Az Unibet megbízható szolgáltatónak számít?
Igen, az Unibetről elmondható, hogy a legmegbízhatóbb sportfogadási oldalak közé tartozik.
? Az üdvözlőbónusz igénybevétele is legális hazánkban?
Az új ügyfeleknek felkínált üdvözlőbónuszt teljesen legálisan veheted igénybe, és használhatod fel a bukméker által megadott felhasználási feltételek szerint.
? Mobilkészülékről is biztonságos számlát nyitni?
Amennyiben mobilböngészőt vagy a bukméker gyári mobilapplikációját használod, nem kell aggódnod a biztonság miatt, mivel ezek a megoldások is ugyanolyan biztonsági szintet nyújtanak, mint egy asztali számítógépes platform.
? Az Unibet pókeralkalmazással is legálisan játszhatok?
Amennyiben a sportfogadás mellett pókerezni is szeretsz, akkor az Unibetnél erre is adott a lehetőség, méghozzá teljesen legális módon. A póker app-ot is használhatod, de ha nem akarod letölteni, akkor böngésző-alapon is játszhatsz.
? Az elérhető fizetési módok mindegyike biztonságos?
Az Unibetnél kizárólag olyan bankolási lehetőségekettalálsz, amelyek maximálisan megbízhatók, így nem kell amiatt aggódnod, hogy a be- és kifizetési módok bármelyike esetében problémáid lesznek a biztonsággal.

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

kollaraladar93@gmail.com

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése