Foci fogadás Stratégia és Taktika

Frissítve:

Nemcsak Európában, hanem világszerte is a talán a legtöbb fogadás a futballeseményekre történik. Mivel a nagy csapatok hihetetlen nagyságú szurkolótáborral bírnak, így elképesztő mértékű fogadás is érkezik a mérkőzéseikre. E cikkünkben összeszedtünk néhány hasznos információt arról, hogy milyen lehetőségeid vannak labdarúgás eseményekre fogadni. A foci stratégia események napi szinten több százas tételben érhetők el az online fogadóirodák kínálatában, így rengeteg opciód van ezek megtételére. Tarts velünk, és fedezd fel, hogy milyen lehetőségeket rejt a foci fogadások világa!

FOCI FOGADÁS

Hasznos foci fogadás tippek

Az egyik legfontosabb választás vagy döntés a fogadással kapcsolatban, hogy milyen fogadóirodát választasz. A kínálat szinte napról napra nő, és egyre több bukméker közül tudsz választani Magyarországon is. Ha sikeres akarsz lenni hosszú távon, akkor a magas szorzók mellett még nagyon fontos, hogy minden esemény fent legyen a kínálatban. Ugyanis hiába választasz ki előzetesen jónak ígérkező meccseket, ha azok nem találhatók meg a foci fogadási kínálatban.

Egy másik fontos tényező, főleg labdarúgás esetén, az élő fogadások megléte. Ha olyan irodát választasz, ahol lehetőség van élőben is fogadásokat tenni a meccsek különböző eseményeire, akkor sokkal jobbak az esélyeid!

További hasznos funkció az azonnali kivét. Ennek lényege, hogy ha van élő fogadásod egy adott mérkőzésre, akkor azt bármikor kiveheted az aktuális piacnak megfelelően. Ez más néven a “cashout” funkció, ami sok irodánál elérhető. Ha a szükség úgy kívánja, akkor kiszállhatsz a meccsből a várható nyereményed bizonyos részével. Persze ez lehet pozitív és negatív is, attól függően, hogy éppen a fogadásodnak megfelelően alakul az eredmény vagy sem.

Ha már élő fogadás, akkor ne hagyjuk ki az “live stream” (élő közvetítés) funkciót is. Ez már sokkal kevesebb irodánál érhető el, hiszen komolyabb üzleti és technikai hátteret igényel. Ha olyan irodát választasz, ahol rendelkezésre állnak labdarúgás-események streamjei, akkor valószínűleg jó bukmékert választottál. Persze nem az elit bajnokságok mérkőzéseit fogod elérni, de rengeteg olyan eseményt meg tudsz itt nézni, amiket egyébként máshol nem találnál meg. Ezzel megnyílnak a lehetőségek, hogy kevésbé ismert bajnokságok mérkőzéseire is fogadhass.

Néhány fogadási típus, melyet sokan kedvelnek

Mivel szinte minden fogadóirodánál a labdarúgás az egyik legfontosabb sportnak számít, ezért az ilyen piacokat is széles kínálattal találhatod meg. A szolgáltatók ezekre helyezik a legfőbb hangsúlyt, így szinte minden meccshez több tucat fogadási típust fogsz találni. Ezek nemcsak mérkőzés előtti fogadások, hanem sok esetben mérkőzés alatti élő fogadások. Most tekintsd át, hogy melyek a legnépszerűbb fogadások, melyeket focieseményeknél te is megtehetsz:

  • A mérkőzés végkimenetele, vagyis az 1X2 fogadás a legalapvetőbb fogadási típus. Ez magától értetődően a három lehetséges végkimenetel fogadását teszi lehetővé. Az 1 – a hazai csapat győzelmét, a 2- a vendég csapat győzelmét, az X pedig a döntetlent jelenti.
  • Az ennél eggyel speciálisabb fogadás a Dupla esély fogadás. Itt egy fogadással két végkimenetelt tudsz lefedni. A fogadható opciók: az 1X, X2, 12. Az X2 fogadással nyersz, ha a meccs eredménye döntetlen vagy vendég győzelem. Ennek analógiájára működik a többi opció is. Természetesen itt kisebb odds-okat fogsz kapni, mintha csak az egyik kimenetelt fogadnád meg, hiszen így a háromból kettőt bevédesz.
  • A hendikep piacok is nagyon kedvelt formái a labdarúgás fogadásainak. Az ázsiai hendikep már sok-sok éve tartja lázban a fogadókat a remek szorzóival és a fogadási opciók sokszínűségével. Magában a hendikep alapvetően azt jelenti, hogy egyik csapat a fogadásban gólelőnyt kap, és annak beszámításával kell megtippelned az eredményt.
  • További fontos fogadási típus a gólpiacok kínálata. Ennek rendkívül sok fajtája van, hiszen fogadhatsz az össz gólszámra a teljes mérkőzést tekintve, vagy akár egy félidőre is. Megtippelheted, hogy ki rúgja az első vagy a következő gólt, esetleg azt, hogy a hazai csapat hány gólig jut a félidőben vagy a második játékrészben.
  • Ha a fentiek nem lennének elég, akkor persze még vannak további lehetőségek is. Fogadj a sárga vagy piros lapok számára, a szögletek számára, vagy akár arra, hogy melyik játékos szerzi az első gólt. Fogadhatsz arra is, hogy hátrányból fog-e nyerni esetleg valamelyik csapat, vagy csak egy félidőn át fog vezetni.
  • A lehetőségek mindig bővülnek, és azok száma attól függ, hogy épp milyen fontosságú mérkőzésről van szó. Ha például egy Bajnokok Ligája csoportkör meccset nézel, akkor szinte mindenre fogsz tudni fogadni, ami egy focimeccsnél csak szóba jöhet. Ilyen lehet még az Európa-bajnokság, vagy a világbajnokság, az olimpia.

FOCI FOGADÁS

Tanácsok a mérkőzés kiválasztáshoz

Ha még kezdő vagy, és csak most ismerkedsz a focival, akkor több dologra is érdemes figyelned. Sokan ott hibáznak, hogy bármilyen meccsre fogadnak, ami csak megtalálható a kínálatban. Te ne ess ebbe a hibába, és gondosan válaszd meg, hogy mégis mi alapján választasz ki magadnak egy meccset! Felejtsd el, hogy mindig a kedvenc csapatodat vagy az adott meccs favoritját választod! Ez hosszú távon nem feltétlenül lesz jövedelmező.

Kerüld a barátságos meccseket!

A lényeg, hogy teljesen érzelemmentesen tudj statisztikát elemezni és döntéseket hozni. Ha számodra semleges csapatokra fogadsz, akkor sokkal könnyebb tényszerűen döntést hozni. Nem ajánlott a tét nélküli meccsekre történő fogadás, mint például a barátságos mérkőzések. Ezeknél általában nem veszik kellően komolyan az eredményt a csapatok. Inkább csak a játékra összpontosítanak, illetve a játékosok kipróbálására, edzésben tartására. Az eredmény teljesen másodlagos, így sokszor nem a papírformának megfelelő eredmény születik.

Érdemes elkerülni még a kupamérkőzéseket is, mert ott sem lehet sose tudni, hogy milyen kerettel állnak fel a csapatok és mennyire veszik a meccseket komolyan. Ilyen esetekben érdemes lehet az élő fogadás használata, hogy fel tudd mérni az aktuális erőviszonyokat. Ha úgy látod, hogy mégse hozza azt az egyik csapat, mint amit előzetesen vártál, akkor nem muszáj fogadnod.

Fogadj a bajnokikra!

Amit mi ajánlunk, az a bajnoki mérkőzések fogadása. Itt ugyanis viszonylag kiegyenlített a verseny, és egy csapat hasonló teljesítményt nyújt egy szezon során. Persze lehetnek kilengések, de minden csapatnak elsődlegesen a bajnoki meccsek adják a teljesítménye alap ritmusát. Amire figyelni kell, hogy a jobb csapatok milyen egyéb versenysorozatokban vesznek részt. Ha például Dortmundnak a következő szerdai BL-meccse a csoportból történő továbbjutás dönt, akkor a hétvégi meccs kevésbé lesz fontos a számukra. Emiatt előfordulhat, főleg, hogyha idegenbe mennek egy középerős csapathoz, hogy azok megviccelik őket és pontokat szereznek. Ez elég nagy arányban elő szokott fordulni, úgyhogy érdemes figyelembe venni a megelőző és a mérkőzést követő fordulókat is.

Ha a fentieket betartod és konzekvensen alkalmazod a mérkőzések választása során, akkor kialakíthatsz magadnak egy működő rendszert. Természetesen számos más dolog is befolyásoló tényező lehet, attól függően, hogy pontosan mire akarsz fogadni. Például, ha döntetlenekre szeretnél specializálódni, akkor érdemes keresni a kevés gólt lövő és a kiegyenlített teljesítményt felmutató csapatokat.

Összegezve a futballra fogadás tudnivalóit

Mint bármilyen más sportágnál, a focinál is vannak olyan alapszabályok, melyek nélkül nagyon nehéz sikeres lenni. Főleg ha hosszú távon gondolkozol, akkor elengedhetetlen, hogy rendszerben gondolkodj! Ez azt jelenti, hogy a meccsek kiválasztásához alakíts ki egy testhezálló szisztémát. A felsorolt szempontok alapján sokkal alaposabban tudod meghatározni, hogy mely mérkőzések illenek bele a stratégiádba.

Dönthetsz arról, hogy egy fogadási piachoz keresel meccset, vagy az adott meccshez keresel fogadási piacot. Mind a kettő működhet, de az utóbbi inkább csak élő fogadásoknál. A lényeg, hogy mindig meg tudd indokolni, hogy az adott fogadást és tétet miért játszod meg. Ha csak össze-vissza, érzelmi alapokon fogadsz, annak nem lesz jó vége, még ha rövid távon sokat is nyersz! A hosszú táv lebegjen mindig a szemed előtt, hogy akár években mérve is tudnád-e a fogadásaid sikeresen folytatni.

További cikkek