Kosárlabda fogadás Stratégia és Taktika

Frissítve:

Biztosan láttál már kosárlabda-mérkőzést a tévében vagy élő streamen, így tudhatod, hogy ez egy nagyon gyors és intenzív sportág, amire persze fogadni is lehet. Az online bukmékerek számára egyik legnagyobb piac a kosárlabda-mérkőzésekre érkező fogadások számossága. Ennek fényében gyűjtöttünk számodra össze pár hasznos tanácsot a kosárlabda stratégia kapcsán. Célunk, hogy bemutassuk, milyen fontos tényezőket kell figyelembe venned ahhoz, hogy sikeres lehess és ne kövesd el azokat a hibákat, melyeket sajnos nagyon sokat elkövetnek. Ha terveid közt szerepel, hogy kosárlabda fogadásra adod a fejed, akkor tarts velünk, és tájékozódj a lehetőségeidről. Nem fogod megbánni!

KOSÁRLABDA FOGADÁS 1

Kosárlabda fogadási tippek

A modern technológiának köszönhetően a hagyományos papíralapú fogadások kezdenek háttérbe szorulni, és előtérbe került az online lehetőségek kiaknázása. Ennek köszönhetően akár már a kanapédról vagy a foteledből is pillanatok alatt el tudsz intézni egy fogadást. Ha egy jó kosárlabda fogadás ígérkezik az adott napon számodra, akkor semmi nem akadályozhat meg, hogy a friss információk birtokában akár azonnal meg is tedd azt!

Azonban a rengeteg piac közül nem is olyan könnyű kiválasztani, hogy melyik az, amivel sikert érhetsz el. Ha már láttál egy fogadásipiac-listát egy kosármeccs kapcsán, akkor tudhatod, hogy ez bizony egy hosszú lista Széles a választási lehetőségek kínálata, és könnyű elveszni az opciók láttán. Ha például az over / under (pontszám fölé/alá) fogadásokat nézed, azok között is lehet fogadni a teljes mérkőzése, egy adott negyedre, félidőre, vagy akár külön a csapatokra is. A hendikep fogadásoknál meghatározhatod, hogy melyik csapat fog x ponttal felülkerekedni vagy alulmaradni. Ezeknek is számos opciója létezik, melyek tovább nehezíthetik a dolgod, ha még nem látod át teljesen a rendszert.

A kosárlabda fogadások világa nem egyszerű történet, ezért jobb, ha útravalónak átadunk pár tippet, melyek segíthetnek kiigazodni. Például rendkívül fontos az élő fogadások követése. Ez lehetővé teszi a számodra, hogy nemcsak a meccs előtt, hanem közben is, a kezdő síp után is tehess fogadást. Ez abban segít, hogy egy adott meccset követve sokkal nagyobb rálátásod lehet a végeredményre vagy annak alakulására, mint látatlanban. Mivel egy dinamikus sportról van szó, ezért ez nem is olyan egyszerű, hiszen másodpercek alatt történnek az események. Lehet, hogy mire kinézel egy piacot, amit már biztosnak érzel, addigra az a piac eltűnik.

Különösen fontos a kosárlabda sportfogadás esetén, hogy teljesen tisztában légy a szabályokkal. Ez azért fontos, mert ha mérkőzés közben az eredményt befolyásoló dolgok történnek, akkor azokat egyből le tudd reagálni, hogy ne kelljen gyorsan valahonnan összeszedni az információt, hogy most mi is történt.

A legnépszerűbb fogadási piacok és események

A kosárlabda-fogadás sok-sok piacon történhet attól is függően, hogy éppen milyen szintű eseményről van szó. Ha például egy NBA-meccset nézel, akkor az ott található piacok számossága üti a plafont. Nem nagyon van olyan piac, amit ott nem fogsz megtalálni! Egy alsóbb ligás mérkőzésen viszont már kisebb kínálatból tudsz szemezgetni. Válassz olyan piacot, amely jól támogatja a stratégiád, és akár a kevésbé népszerű meccsek esetén is meg tudod azt játszani!

A fentebb már említett pont fölött / alatt vagy hendikep fogadásokon túl is van még lehetőség számos esemény megfogadására. A mérkőzés végkimenetel a legalapvetőbb típus, hiszen ez minden más sportnál megjelenik. Ha viszont izgalmasabb piacok után néznél, akkor tudjuk még ajánlani az összesített pontszámot vagy a legtöbb pontos negyed és félidők piacait. Ezeknél meg kell tippelned, hogy összesen hány pontot fog dobni a két csapat, amely némi statisztikai elemzéssel már kikövetkeztethető.

Általában a statisztikákat nemcsak bajnokságokról, hanem csapatokról is találhatsz, amelyekkel közelebb kerülhetsz a várható eredményhez. Persze ez nem úgy működik, hogy amit a statisztika mond, az úgy is fog történni. De bizonyos információk tudatában már könnyebb a várható végkimenetelt megtippelni. Az egyik legalapvetőbb tanács, amit mondhatunk, hogy mindig járd körbe az adott mérkőzést, és minden fontos információt gyűjts be róla!

Főbb kosárlabda fogadás piacok listázva:

  • Mérkőzés végkimenetele
  • Pont hendikep
  • Összesített pontszám
  • Dupla eredmény
  • Legtöbb pontos negyed
  • Legtöbb pontos félidő

Ha a legtöbb pontos félidőt akarod megtippelni, akkor egyértelműen azt kell eltalálnod, hogy az első vagy a második félidőben fognak több pontot dobni összességében a csapatok. A szerzett előny piacon azt tudod megtippelni, hogy melyik csapat milyen előnyt fog felhalmozni a mérkőzésen. Például egy Lakers-Bulls mérkőzésen a Lakers 6-10 azt jelenti, hogy a Lakers a mérkőzés folyamán valamikor 6-10 pont között fog vezetni a Bulls ellen. Ezekre igen jó szorzókat lehet találni.

A csapat speciális fogadások is megérnek néhány szót, hiszen itt egy adott csapatot szemelhetsz ki a mérkőző felek közül és tippelhetsz arra, hogy mit fognak véghezvinni a meccsen. Itt is megtalálható a legtöbb pontos negyed vagy az összesített pontszám a csapatra vetítve. Azonban fogadhatsz arra is, hogy páros vagy páratlan pontot fog dobni a kiszemelt csapat. Általában a pontszám fölött / alatt piacok a népszerűbbek, hiszen azokat könnyebb statisztikából is követni és előrejelezni, valamint saját stratégia felépítéséhez is alkalmasabbak.

Élő fogadások a kosármeccseknél

Mivel sok-sok pont van egy mérkőzésen, ezért sokszor azt is nehéz követni, hogy mennyi esik pontosan egy bizonyos periódusban. A csapatok akár perceken belül is dobhatnak 6-8 kosarat is, ami nagyon sűrű pontszerzésnek számít, de persze megtörténhet ennek az ellenkezője is. Attól függ, hogy milyen bajnokságot és azon belül is milyen csapatok meccsét követed. Mivel ez folyamatos koncentrációt igényel, főleg, ha fogadni is szeretnél, ezért mindenképp érdemes tévében vagy streamen követni az eseményeket.

Ha még csak most ismerkedsz a kosárlabda-fogadás rejtelmeivel, akkor érdemes már most belevetni magad az élő fogadásokba is! Így megismerheted, hogyan zajlik egy mérkőzés fogadási piacainak alakulása, valamint hogy milyen szorzókat mikor tudsz megfogadni. Ez kiemelkedően fontos lehet, ha egy komoly stratégia kidolgozásán gondolkozol. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy egy adott eseményt a mérkőzés előtt, vagy a mérkőzés közben fogadsz meg. A valószínűségek pontos ismerete nagyon fontos, ezért ismerned kell nemcsak a csapatokat, hanem a fogadási piacok alakulását és azok befolyásolhatóságát.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a bukmékereknél milyen egyedi fogadási szabályok vannak. Ha nem ismered teljes mértékben ezeket, akkor érhetnek meglepetések. Tehát fontosak a mérkőzés előtti statisztikák, a fogadási piacok ismerete, a bukmékerek ismerete és az élőben történő fogadás specialitásai. Ha ezekkel már magabiztosan tudsz bánni, akkor aligha érhet kirívó meglepetés.

KOSÁRLABDA FOGADÁS 2

Hogyan is kezdj neki?

Ha hosszú távra szeretnél berendezkedni a kosárlabda világában, akkor ki kell alakítanod egy rutint, amit minden egyes fogadási napon az elejétől a végéig végrehajtasz. Ha nem így cselekedsz, akkor mindig lesz olyan döntés, ami eltér az előzetes tervtől, és ez hibázáshoz fog vezetni! Akár tudatosan, akár tudatlanul, de így megadod annak a lehetőségét, hogy másképp cselekedj, mint ahogy kellene. Ezért sok-sok munkát kell beletenned, hogy kialakuljon egy olyan összkép, amely valóban stratégiaként működhet.

Kezdőként ismerd meg az élő fogadásokat, hiszen így együtt tudsz élni a mérkőzésekkel, megismerheted a csapatokat és a fogadási piacok alakulását. Ez akár a bukméker megismerésében is segíthet anélkül, hogy egy forintot is befizetnél! Így kockázatmentesen meg tudod magadnak választani, hogy melyik lesz az a bukméker és fogadási piac-együttes, amellyel hatékonyan tudsz működni.

Utószóként foglaljuk össze, mit is tudhattál meg!

Cikkünkből remélhetőleg ki tudtál hámozni néhány információt, melyeket fel tudsz majd használni a fogadásaid során. Próbáltuk könnyedre venni a stílust, hogy emészthető formában ismerkedhess meg a kosárlabda és a bukmékerek világával, valamint egy saját stratégia gondolatával. Persze a komoly munkához nem elegendő egy cikknek az elolvasása, de valahol el kell kezdeni, és ha már ezen a cikken túljutottál, akkor jó úton haladsz! Tartsd meg ezt a jó szokásod, és akkor sikereket könyvelhetsz majd el a későbbiekben a fogadásaid során!

További cikkek