Labdarúgó-Világbajnokság 2022 Katar: Tippek és Esélyek

Ha a katari foci vb-n jól jönnének világbajnokság tippek, mi itt a Mightytipsen felkészülve várjuk majd a látogatóinkat! A megszokott bukméker ismertetők és általános sportfogadási tudnivalók mellett nálunk megtalálhatóak lesznek a legjobb labdarúgó-világbajnokság 2022 tippek. Ráadásul ezek a világbajnokság tippek ingyen állnak majd a vb egy hónapja alatt a rendelkezésedre!

Az összes labdarúgás előrejelzés

Sajnos a keresésedre nincsen találat. Próbálj egész szavakra rákeresni.

World Cup

Csoport A JM N D V
G - E
G Ptk
1 Netherlands 3 2 1 0 5 - 1 +4 7
2 Senegal 3 2 0 1 5 - 4 +1 6
3 Ecuador 3 1 1 1 4 - 3 +1 4
4 Qatar 3 0 0 3 1 - 7 -6 0
Csoport B JM N D V
G - E
G Ptk
1 England 3 2 1 0 9 - 2 +7 7
2 United States 3 1 2 0 2 - 1 +1 5
3 Iran 3 1 0 2 4 - 7 -3 3
4 Wales 3 0 1 2 1 - 6 -5 1
Csoport C JM N D V
G - E
G Ptk
1 Argentina 3 2 0 1 5 - 2 +3 6
2 Poland 3 1 1 1 2 - 2 0 4
3 Mexico 3 1 1 1 2 - 3 -1 4
4 Saudi Arabia 3 1 0 2 3 - 5 -2 3
Csoport D JM N D V
G - E
G Ptk
1 France 3 2 0 1 6 - 3 +3 6
2 Australia 3 2 0 1 3 - 4 -1 6
3 Tunisia 3 1 1 1 1 - 1 0 4
4 Denmark 3 0 1 2 1 - 3 -2 1
Csoport E JM N D V
G - E
G Ptk
1 Japan 3 2 0 1 4 - 3 +1 6
2 Spain 3 1 1 1 9 - 3 +6 4
3 Germany 3 1 1 1 6 - 5 +1 4
4 Costa Rica 3 1 0 2 3 - 11 -8 3
Csoport F JM N D V
G - E
G Ptk
1 Morocco 3 2 1 0 4 - 1 +3 7
2 Croatia 3 1 2 0 4 - 1 +3 5
3 Belgium 3 1 1 1 1 - 2 -1 4
4 Canada 3 0 0 3 2 - 7 -5 0
Csoport G JM N D V
G - E
G Ptk
1 Brazil 3 2 0 1 3 - 1 +2 6
2 Switzerland 3 2 0 1 4 - 3 +1 6
3 Cameroon 3 1 1 1 4 - 4 0 4
4 Serbia 3 0 1 2 5 - 8 -3 1
Csoport H JM N D V
G - E
G Ptk
1 Portugal 3 2 0 1 6 - 4 +2 6
2 Korea Republic 3 1 1 1 4 - 4 0 4
3 Uruguay 3 1 1 1 2 - 2 0 4
4 Ghana 3 1 0 2 5 - 7 -2 3

Világbajnokság tippek: miért bízhatsz meg a mi előrejelzéseinkben?

Világbajnokság tippek: miért bízhatsz meg a mi előrejelzéseinkben?

Hogy mitől jobban a Mightytips világbajnokság tippek a máshol ajánlottaknál? Először is ingyen vannak. A stábunk tagjai viszont szakértői tipsztereket is találhatsz, akik mögött sokéves sikeres sportfogadási tapasztalat áll. Olyan munkatársainkról van szó, akik sok időt és energiát fektetnek abba, hogy a minden fontos tényezőt megfelelően felmérjenek egy-egy fontos meccs vagy komplett eseménysor kimenetelének megjóslásakor! És teszik mindezt azért, hogy a brandünk renoméját tovább növeljék!

Fontos megjegyezni, hogy a Mightytips nem egy hivatásos tipszter platform, ami pénzért árul tippeket és előfizetés csomagokat! Az ingyenes foci tippjeink csupán a fő szolgáltatásaink (bukmékerek bemutatása és általános sportfogadási tudásbázis) népszerűségének növelésére és kiegészítésére szolgálnak.

Itt mindenki ugyanazokat a tippeket látja és kapja, nem kell rájuk külön feliratkozni,  nem manipuláljuk a sikerességi százalékokat azzal, hogy ügyfeleknek ugyanarról a meccsről más-más tippeket adunk!

Ha nem is érzed nyerőnek majd az összes tippünket, biztos felhozunk majd olyan szempontokat, amik segítenek majd a nyerő döntésedben!

 • Ingyenes vébé tippek
 • A szakma szerelmeseinek lelkesedésével
 • Sokéves sportfogadási tapasztalat a nemzetközi piacokon
 • Tippzuhatag egy hónapon át, érdemes lesz visszanézni!

Előrejelzések és fogadási tippek labdarúgásra

De miért is érdemes foci tipsztereknek a tanácsait ha nem is követni, de megfontolni? A labdarúgás Európában és Dél-Amerikában a legnépszerűbb csapatsport, és mint ilyen, az egyik legkomplexebb is. Ha valaki megpróbál komolyabban elmélyedni a foci fogadásban, gyakran érzi úgy, hogy ez olyan mélyvíz, amiben nem tud úszni, annyi mindent kell számításba venni. Hogy mégse tud annyit a csapatokról és a játékosokról, amennyit kellene.

Aki nem főállásban foglalkozik előrejelzésekkel, az legfeljebb ráhibázhat dolgokra, de valódi tájékozott döntéseket nem fog tudni hozni. Olyan idő- és költségbeli ráfordításról van szó, ami munka mellett nem reális. Egy tapasztalt és felkészült tipszter viszont nemcsak ismeri az összes fontos információs forrást, hanem fel van technikailag készülve a töménytelen mennyiségű adat megfelelő kezelésére is. Egy rendre rossz tippeket adó tipszter viszont hamar kihullik a szakmából.

Ismerd meg a mi tipsztereinket!

A Mightytips tipszterei azok, akiknek a munkájával korábban, például a Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban találkozhattál. A tipszterkedéssel is foglalkozó munkatársaink fél évtizede a stábunk tagjai. Több szem többet lát alapon egy workshop rendszerben össze is dolgoznak, illetve megosztják egymás között az adatfeldolgozási és elemzési feladatokat!

A kiadott tippek száma nevenként és a sikerráta is nyilvános. Ezekhez a nevekhez arcok és személyek társulnak, akik az Ön sikerében érdekeltek!

Szakértők Mightytips

Aladár Kollár Aladár
Kollár

831 tippek

49% nyert

András Juhász András
Juhász

509 tippek

56% nyert

Balázs Hetei Balázs
Hetei

210 tippek

50% nyert

Hogyan készülnek nálunk a legjobb világbajnokság tippek?

Most, hogy már csak pár hét van hátra a katari vb indulásáig, egyre több sportfogadással kapcsolatos oldalon és a közösségi médiában is valósággal zúdulnak majd az olvasóra a világbajnokság tippek. Az egyes online bukmékerek is megrendelik a saját tippjeiket, majd azok alapján prezentálják a saját kiemelt ajánlataikat. Nekünk persze elsősorban őket kell legyőznünk.

Hogy miért válassz mégis minket az ingyenesség mellett? A tipsztereink a világbajnokság esélyek mérlegelésekor a sokéves tapasztalatot célirányos kutatással és az adatok hatékony feldolgozással ötvözik. Hiszünk abban, hogy minél több munkát teszünk egy előrejelzésbe, annál közelebb leszünk a valós eredményhez! Az ezzel foglalkozó munkatársak névvel-arccal és nyilvános strike rate-tel vállalják a tippjeiket!

Néhány példa arra, hogy a 2022-es vb fogadási tippek létrehozásakor, a labdarúgó-mérkőzések sikeres elemzéséhez mit tartanak szem előtt:

 1. Nem egy meccset, eseménysort elemzünk!

  Jellemző sportfogadási hiba, hogy valaki először kiválaszt egy mérkőzést, és azután igyekszik minél többet megtudni annak részleteiről, az előzményekről, és esetleg arról, hogy mi következik utána. A mi tipsztereink viszont eseménysorokban keresnek mintákat és tendenciákat, és azok alapján igyekeznek meghatározni, mi várható, majd arra keresnek a megbízható bukmékereknél kedvező oddsokat.

 2. Kevesebb, de jobban célzott fogadás!

  Természetesen nekünk nincs annyi erőforrásunk, mint egy hivatásos tipszter irodának vagy fogadási ügynökségeknek. De nem is kell sokat fogadni a kifizetődő sportfogadáshoz. A világ legsikeresebb punterei átlagosan naponta 1-2 eseményt/kimenetelt tesznek meg. Azért nyereségesek, mert képesek koncentrálni és a figyelmüket huzamosabb ideig a nagy érdeklődést kiváltók események (mint a vébé) csaj egy-egy szeleten tartani.

 3. A statisztika mindenek előtt?

  A labdarúgás egy statisztikai aranybánya. Mivel olyan adatbázisaink, számítási kapacitásunk és AI-s segítségünk sose lesz, mint egy hivatásos tipszter irodának, ezért az innen-onnan nyert adatok végeláthatatlan halmozása és aggregációs kísérletei helyett inkább olyan szempontokat tartunk szem előtt, amiket a tapasztalataink alapján mi fontosnak tartunk. Egy példa erre: ki és kivel, hányat, mikor, mennyiből, milyen választott taktika mellett és ellen…

 4. A menetrend fontosabb lehet a papírformánál!

  Egy foci vébé nem sprint, hanem hosszútávfutás. Még a címvédők és a legnagyobb favoritok is ott spórolnának az erejükkel, ahol csak lehet. Az egy-egy ellen esélyek és a papírforma szerinti játékerők latolgatása helyett érdemes inkább a menetrendtáblákat tanulmányozni, hogy százalékosan várhatóan mekkora erőbedobással küzdenek, illetve lesznek képesek küzdeni majd a csapatok, és hogy az milyen kimenetelt vetít előre.

 5. Segítenek az oddsmozgások!

  Érdemes-e adni a bukmékerek mérkőzés előtti oddsaira? Ez érdekes kérdés, hogy nekünk és a sportfogadóknak a bukiknál kell okosabbnak lenni. Az oddsok monitorozása kész külön iparág, ami részben a bundagyanús meccsek kiszűrését támogatja. A tipsztereink számára a bukmékerek pre-match oddsainak esetleges fluktuálása azért érdekes, mert valami fontos és váratlan eseményre utal, amit mi nem feltétlenül vettünk számításba. Olyan, mint riasztás, hogy esetleg még dolgozni kell egy addig jól átgondoltnak tartott tippen. Ha egy ajánlott odds rövid idő alatt 30%-ot is esik, azt jobb lecserélni.

Az alábbi fejezetben további betekintést nyerhetsz a tipszterek érdekes világába!

Hogyan készülnek a világbajnokság jóslatok? A fő szempontok

Hogyan készülnek a világbajnokság jóslatok? A fő szempontok

A Mightytips világbajnokság tippek nem irreálisan magas oddsok, tuti bukó gyűjtőfogadások vagy fogadáskészítő alkalmazások termékei. A tapasztalt sportfogadók nem dőlnek be egy ilyen ajánlatnak, hanem csak egyszerű fogadásokat kötnek.

Mi elsősorban egyszerű meccs előtti eredmény/kimenetel előrejelzéseket adunk, nem olyan oddsokat, amiket megfogadva hosszú távon tuti nyereséges leszel! A tipsztereink által várt eredményre ugyan kikeressük a bukmékereknél található legmagasabb oddsot, de hogy te kinél, mire, milyen feltételekkel fogadsz, az teljesen rajtad áll.

Az is benne van a pakliban, hogy ha egy jó tipp túl széles körben válik ismertté, és sokan megteszik, a bukméker túl magasnak fogja tartani az oddsot, és nem rögzített odds esetén csökkenteni fogja azt, ami a jövendő profit rovására megy majd . Ha viszont fix szorzós a fogadás, akkor egy jó ajánlatot érdemes minél gyorsabban megtenni, mert a később érkezőket már alacsonyabb szorzók várják (lóversenyeknél lehet ezt nagyon jól megfigyelni).

Aki esetleg már követte korábban a tippoldalainkat, annak ismerős lesz a formátum. Egy labdarúgó-mérkőzésnél a választásunkat az alábbi fő szempontok alapján indokoljuk meg. Ez nem jelenti azt, hogy a tipszterek csak ezek alapján dolgoznak, de így akarnak meggyőzni a választásuk megalapozottságáról.

 1. Egymás elleni statisztika

  Az előző fejezetben azt írtuk, hogy egy olyan hosszú és kimerítő eseménysorozaton, mint a foci vébé, ez korántsem minden, de persze megkerülni se lehet. A világ élvonalát jelentő játékosállomány lassan cserélődik, és a négyévente, a vébén pályára lépő keretek gyakran szinte teljesen megegyeznek. Az egymás elleni statisztika akkor igazán érdekes, ha az edzők és a játékosállomány is egyezik a korábbi összecsapásokéval!

 2. Fontos tudnivaló, releváns előzmények

  A tipsztereink a munkájuk során igyekeznek kiszűrni azokat a pályán történt vagy pályán kívüli eseményeket, amik relevánsak lehetnek az adott csapat és játékosai várható teljesítményére. Ezek lehetnek eredmények, azok sorozata, nagy fontos és kulcsjátékosok szereplése vagy kihagyása, stb.

 3. Csapathírek

  Ide kerülnek a fontosnak tartott korábbi meccsek eredményei és tanulságai. A játékoskeret állapota, a rendelkezésre álló keret potenciálja és tartalékai.

 4. Várható kezdő 11

  Ami bosszantó módon nem egyszer csak az utolsó pillanatokban derül ki. A csapathírek alapján mégis fel kell előzetesen mérni, hogy várhatóan ki az, akire számítani lehet, és kire nem. Egy taktika sikeres végrehajtása nem lehetséges kulcsemberek és összeszokott párosok és triók nélkül. A lineup árulkodó a taktikáról, egy taktikának vannak erősségei és gyengéi

A legjobb labdarúgó-világbajnokság 2022 tippek

A legjobb labdarúgó-világbajnokság 2022 tippek

A Mightytips tippek világbajnokság csomagjának folyamatosan része lesz a legjobb ajánlatokat jelentő oldalak listája. Ezeket a bukmékereket egyenként is kiértékeltük, és csak ajánlani tudjuk, hogy szánj időt a véleményeink elolvasására!

A szakértő értékeléseink tételesen a következő szempontok szerint készülnek: magyarítás és annak minősége, bónusz- és promóciós ajánlatok kedvezősége, fogadási események és piacok száma,  oddsok és marginok, mobilos és asztali gépes használhatóság, megbízhatóság és biztonság (ideértve a csaló oldalakra figyelmeztetést), be- és kifizetési opciók és sebesség, végül az ügyfélszolgálat hozzáértése és reakcióideje.

Az értékelő cikkeink ráadásul úgy vannak kialakítva, hogy azonnal odaugorhatsz a neked fontos szempontokhoz, és gyorsan megtalálhatod a téged érdeklő információkat. Ha komolyan szeretnél focira fogadni a vébé alatt, érdemes több helyre is előre beregisztrálni, hogy mindig a legkedvezőbb ajánlattal élhess!

 1. Lvbet
 2. 1bet
 3. IVIBet
 4. Powbet
 5. Sportaza

Előrejelzések az összes nagy labdarúgás-bajnokságra

A Mightytips labdarúgás-előrejelzési szolgáltatása nem korlátozódik csak a katari vébére. A legtöbb látogatónk persze az ilyen jeles események során keres fel minket, de reméljük, hogy közülük minél többeket meg tudunk nyerni, hogy visszatérő látogatóként más bajnokságok tippjeinek rendszeres olvasói és boldog használói legyenek!

Világbajnokságok

Magyar nyelven a katari lesz az első közös vébénk, ezért a tipsztereink is nagyon várják, hogy szélesebb hazai közönséghez jusson el a munkájuk! A FIFA Labdarúgó Világbajnokság 2022 első öt napjának csoportmérkőzései és meccs előtti piacai/oddsai már három héttel a kezdés előtt elérhetőek a legjobb bukmékereknél!

Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy már most kezdj el nem fix oddsokra tenni, de a meccsenkénti már most több tucatnyi piac és odds kiválóan jelzi, milyen nagy érdeklődést vált ki a sportfogadás világában is a labdarúgás legnagyobb eseménye! A 2018-as FIFA Word Cup döntőjére, a francia-horvátra világszerte 1,2 milliárd néző volt kíváncsi!

Table with info about cricket
🏢 Országok Katar, Argentína, Brazília, Anglia, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Portugália, Németország, Hollandia, Uruguay, Horvátország, Dánia, Mexikó, Egyesült Államok, Szenegál, Wales, Lengyelország, Ausztrália, Japán, Marokkó, Svájc, Ghána, Korea Köztársaság, Kamerun, Szerbia, Kanada, Costa Rica, Tunézia, Szaúd-Arábia, Iráni Iszlám Köztársaság, Ecuador
🏅 Bajnokok Franciaország (2018), Spanyolország, Németország, Olaszország
📺 Hol kell nézni MTVA - Magyar Televizio
☝️ Érdekes tény Közel 4 milliárd ember nézte a legutóbbi világbajnokság döntőjét. A becslések szerint idén több milliárd dollárt fektetnek be a világbajnokság fogadásába.
🌠 Csapatok száma 32
💰 Nyereményalap Bajnok: $42 000 000

UEFA Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligájának népszerűségére csak egy adat: a 2021/2022-es idény döntőjének, a portói Sárkány Stadionban tartott Liverpool-Real Madrid meccs nézettsége 5,36 millióval rekordot döntött!

A hivatalos statisztikák szerint az Egyesült Királyságban a 21/22-es BL-idényre ötből három szelvény egyszerű fogadásokra köttetett meg. Egy kiemelt BL-meccsen a legnagyobb bukmékereknél nem ritka a több száz piac és az 1000 feletti számú megtehető odds, ezért ember legyen a talpán, aki az összeset a helyén tudja kezelni! Erre még mi sem lennénk képesek, a tipsztereink inkább a saját fejük után mennek.

Tabla con datos de Champions League
🏢 Országok Olaszország, Anglia, Németország, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Ausztria, Hollandia, Portugália, Skócia, Görögország, Jugoszlávia, Svájc, Törökország, Oroszország, Wales, Ukrajna stb.
🏅 Bajnokok Spanyolország (2021-2022), Anglia, Németország
📺 Hol kell nézni TNT, Space, HBO MAX
☝️ Érdekes tény A torna történetében 22 különböző klub nyerte meg a versenyt. Közülük 12-en többször is megtették ezt.
🌠 Csapatok száma 32
💰 Nyereményalap Bajnok: €19 000 000

Európa-bajnokság

A Labdarúgó-Európa-Bajnokság is a sportfogadók nagy ünnepei közé tartozik. A következő UEFA Euróra  még két évet kell várni. Még egyedül a rendező Németország indulása biztos, a selejtezőcsoportok első játéknapjaira csak 2023 márciusában kerül sor. A fociban különösen erős bukmékereknél sincsenek még a selejtezőcsoportokból továbbjutókra outright fogadások sem.

A tippjeinkkel viszont már le szándékozzuk fedni a fontos selejtezőket is, ezért is érdemes ezt azt oldalt bekövetni!

Table with info about cricket
🏢 Országok Európai országok
🏅 Bajnokok Olaszország (2020), Németország, Spanyolország, Franciaország
📺 Hol kell nézni Élő futballtévé, UEFA TV, ESPN. Az UEFA-nak számos streaming partnere is van számos országban. Látogassa meg webhelyüket, hogy megtalálja az Önnek megfelelőt.
☝️ Érdekes tény Az Európa-bajnokság a második legnézettebb futballtorna a világon, a labdarúgó-világbajnokság után a második.
🌠 Csapatok száma 24
💰 Nyereményalap Bajnok: €10 000 000

Világbajnokság esélyek és egyéb labdarúgás tippek

Világbajnokság esélyek és egyéb labdarúgás tippek

A napi Mightytips világbajnokság fogadás tippek nem korlátozódnak majd az 1X2 piacokra. A tipsztereink igyekeznek rálelni a legjobb dupla esély, alatt/felett, pontos eredmény és mindkét csapat szerez gólt ajánlatokra is! Mindig több lehetőség közül választanak, és a látogatóink elé azok a tippek kerülnek, amelyeknek a stáb szerint a legnagyobb esélyük van a nyerésre!

A munkatársaink mindent megtesznek majd, hogy tartsák a megnövekedett érdeklődéssel az iramot! A rendszeres látogatóink minden egy nap több mérkőzés különféle fogadási piacai és azok oddsai közül válogathatnak majd!

Mikor jelennek meg a Mightytips világbajnokság tippek?

A fogadási tippek világbajnokság esetén 2-4 nappal a választott mérkőzések előtt, reggelente jelennek majd meg. Ezek mind mérkőzés előtti tippek. A “mai világbajnokság tippek” aloldal naponta frissül majd, ezért érdemes lesz rendszeresen visszanézni az oldalunkra!

Hogyan fogadhatsz mi labdarúgás-előrejelzéseinkkel?

Mindez persze nem azt jelenti, hogy ha különvéleményed van a tippjeinkről, akkor nem neked lesz végeredményben igazad. A tipsztereinknek nagyok sok információt és meccset kell feldolgoznia, és könnyen lehet, hogy te valami jobban tudsz koncentrálni egy meccsre és/vagy jól meglátsz valamit, ami az ő figyelmüket elkerülte. Ez a saját tanulási folyamatod része. Reméljük, sikerrel jársz, és a meglátásainkkal valamit mégis hozzá tudtunk tenni a profitodhoz!

Ha netán mégis megnyerik a Mightytips világbajnokság tippek a tetszésed, de még járatlan vagy az online sportfogadás világában, egy lépésről-lépésre útmutató is elkészítettünk, hogy az első fogadási élményed minél simább és örömtelibb legyen!

1. Koppints bármelyik bukmékerre ezen az oldalon!

Az oldalunkon számos megbízható online bukméker kiértékelését olvashatod el. Ha valamelyik megnyeri a tetszésed, keresd fel a szolgáltatót mobilon is, hogy a fogadás és funkciók mennyire állnának neked kézre!

2. Jelentkezz be a fiókodba, vagy regisztrálj egyet!

Ha megvan a választott bukméker, nagyjából tudod, mire számíthatsz, eldöntötted azt is, hogy milyen fizetési móddal és pénznemmel akarod finanszírozni a tétjeid, akkor végezd el a pár perces regisztrációt. Csak valós személyes adatokat adjál meg, és ügyelj arra, hogy a pénzügyi szolgáltatódnál vezetett hasonló adataid (főleg név és lakcím) azzal egyezzenek.

3. Koppints a labdarúgás fülre!

A foci az összes, Magyarországról is elérhető bukmékernél a kiemelt ajánlatok közé tartozik. Már a főoldalról választhatsz a meccs előtti és élő fogadási ajánlatok közül. A legfontosabb események választéka mellett böngészhetsz országonként és bajnokságonként is.

4. Válassz egy meccset vagy outright piacot!

Ha egy bajnokság végső győztesére fogadnál, válaszd az outright piacot, és ott keress kedvező oddsot. Ha mérkőzés piacra fogadnál, kattints rá egy meccsre, ahol általában több fülön sorakoznak a piacok kategóriái.

5. Kattints arra az oddsra, amelyik szerinted is bejöhet, és erősítsd meg a téted!

Ha megtaláltad azt a piacot, amire fogadnál, mellette találod a bukméker odds ajánlatát. Ha az neked megfelel, koppints az odds által kifejezett szorzóra (ez Európában tizedesjegy-formátumú). Az ilyenkor rákerül az online fogadási szelvényedre, amit egy tét megadásával és megerősítésével tudsz lekötni, azaz véglegesíteni.

GYIK

? Mikor jelennek meg az első világbajnokságtippek a Mightytipsen?
A világbajnokság tippek mára oldal először november 16-án reggel frissül majd.
? A mai világbajnokságtippek a meccsek győztesére vonatkoznak majd?
Nem, a stábunk igyekszik naponta több meccsre, változatos piacokon ingyenes labdarúgó-világbajnokság 2022 tippeket adni.
? Az ingyen világbajnokság tippek a jobbak, vagy a fizetősek?
Az a tipp a jobb, amelyik bejön. A legjelentősebb fizetős oldalak természetesen több emberi és technikai erőforrásból gazdálkodnak, mint mi.

1 értékelés, átlag 5 / 5