Ezt a cikket utoljára frissítették:

Olvassa el az ismertetőt Casinia link

Casinia: mobilos útmutató és iOS-Android értékelés

Az ismertetőnkben kivesézzük a Casinia mobilra optimalizált weboldalát, és bemutatjuk neked, miért érdemes ide regisztrálnodhasználnod.

Casinia Alkalmazás

A 2019-ben alapított Casinia bár elsősorban online kaszinó, – fogadásokkal is foglalkozik. E cikkünkben most azt tekintjük át, mit érdemes tudni a mobilra optimalizált weboldalukról, és hogy miért is nincsen saját appjuk.

Hogyan tudod beszerezni a casinia mobilapplikációját?

A Casinia nem rendelkezik saját mobilapplikációval, de ahhoz, hogy megértsük, pontosan miért alakult így a helyzet, érdemes áttekinteni, miért is van a nagyobb fogadóirodáknak saját appjuk, illetve hogy milyen alternatívák vannak ezen a téren.

Az applikációkra kezdetben azért volt szükség, mert a telefonok kezdetben egyáltalán nem, vagy csak nagyon korlátozott módon tudtak kapcsolódni az internethez, így az információk nagy többségét magán a készüléken kellett tárolni. Később ez megváltozott, és rendelkezésre állt a megfelelő sávszélesség, így elindult az internetes böngészés az okostelefonokon is.

Ha emlékszel ezekre az időkre, akkor tudhatod, hogy a kezdeti weboldalak mobilos változatai használhatatlanok voltak a kis képernyőkön. A gombokra nem lehetett rákattintani, a funkciók nem működtek megfelelően, és jobbra-balra kellett scrollozni ahhoz, hogy egyáltalán megtaláld azt, amit keresel.

Az elmúlt néhány évben azonban tökéletesítették a mobiltelefonos internetezéshez szükséges optimalizációs technológiákat. Ennek nyomán ma már minden weboldal az adott készülék képernyőméretéhez igazodik, így sokkal könnyebbé vált az okostelefonos internetezés.

Ezt a lehetőséget használja ki a Casinia is, amely ahelyett, hogy kifejlesztett volna egy igen drága és sok szakembert igényelő applikációt, a kellően optimalizált weboldala tökéletes alternatívát jelent. A Casinia honlapja tehát minden olyan funkciót tartalmaz, amelyet egy app tudna nyújtani.

Miért nincs Casinia iOS app vagy Casinia Android app?

A fogadóiroda természetesen nem véletlenül döntött így. Ez a megoldás jelentősen olcsóbb, mint az appfejlesztés. Ugyanakkor a fenntartása még ennél is egyszerűbb és kisebb költségvetést igényel, hiszen meg lehet spórolni egy legalább 4-5 fős fejlesztő csapatot. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha felfutnak, akkor később ne lehetne majd natív Casinia app.

Miért jó ez a helyzet neked?

2010 óta Magyarországon csak hazai engedéllyel rendelkező cégek foglalkozhatnak szerencsejátékkal. Ennek a törvényi szabályozásnak a hatására a korábban az országban legálisan működő külföldi kaszinók és fogadóirodák kiszorultak a hazai piacról, mert az engedélyeket kizárólag magyar vállalkozóknak adták meg. A külföldi fogadóirodák honlapjait évekre elérhetetlenné tették, és csak néhány éve érhetőek el újra úgynevezett alternatív linkek nélkül.

Ennek ellenére a különböző app store-ok továbbra sem teszik hivatalosan elérhetővé a fogadóirodák applikációit. S bár ezeket kerülő úton továbbra is be lehet szerezni, de sokkal bonyolultabb módon. Miután a Casiniának nincsen saját applikációja, ezért azt a nehézkes folyamatot meg is spórolhatod.

Különbségek a mobilos és az asztali gépes elérés között: Előnyök, hátrányok

Tehát letöltés Casinia alkalmazás esetén ugyan még nincs. De a Casinia honlapja böngészőkben bármilyen készüléken megnyitható, és mindegyik képernyőmérethez kellően alkalmazkodik, azokon jól néz ki. A mobilra optimalizált weboldal legfontosabb előnye, hogy egyáltalán nem kell vesződnöd semmilyen applikációval, nem érkeznek frissítések, és a szoftver sem foglal helyet a telefonod memóriájában.

Az egyetlen érdemi különbség a mobilböngészős weboldal és az applikációk között, hogy előbbi nem tud push üzeneteket közvetíteni a telefonodra, így minden alkalommal meg kell nyitnod a weboldalt ahhoz, hogy megkapd az aktuális információkat. Kivéve persze, ha a rendszer e-mailben megküldi számodra a fontos tudnivalókat.

Használhatóság

Ahogy az előző részben is említettük, nincs használatbeli különbség az asztali böngészős és Casinia iOS és Casinia Android változatok között. A Casinia rendszere remekül kezelhető, átlátható, és így mindenkinek bátran ajánljuk!

Casinia regisztráció mobilon

A regisztrációhoz először nyisd meg a mobiltelefon böngészőjében a casinia6.com weboldalt, majd a bal felső sarokban található három fehér vízszintes csíkból álló gombra kattints rá. Ezt a menüt gyakran fogod használni, hiszen az oldal elsősorban az online kaszinó szolgáltatásait helyezi előtérbe, így ha megnyitnád a sportfogadási részleget, azt így tudod megtenni.

Az első gomb rögtön a regisztrációra vonatkozik, mely egy könnyű és gyors folyamat. Két lépésben először az e-mail címedet, egy felhasználónevet és egy jelszót, a keresztnevedet és a vezetéknevedet kell megadnod, valamint el kell fogadnod az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi irányelveket.

Ezt követően a rendszer további személyes információkat fog kérni tőled, mint például az életkorod, a lakcímed és a telefonszámod.

Néhány fogadóirodában, jellemzően ezen a ponton a személyes okmányaiddal kell bizonyítanod a megadott adatok hitelességét. Szerencsére a Casinia azon külföldi szolgáltatók többséghez tartozik, amely cégek nem kérik előre a személyazonosságod igazolását. Ez a téma akkor fog előkerülni, ha nagy összeget szeretnél leemelni a számládról, vagy pedig a be- és a kifizetés módja eltér egymástól. A rendszer egyrészt így szűri ki a 18 év alatti felhasználókat, másrészt így gátolja meg a pénzmosás jellegű tevékenységeket.

Casinia sportfogadás mobilon

A Casinia sportfogadás egyaránt jól működik mobilon és asztali környezetben is, így bármilyen eszközt használsz, egy könnyen átlátható és használható rendszert kapsz!

Élő fogadás

A Casinia fogadóiroda egyaránt biztosít lehetőséget hagyományos és élő fogadásra. A kettő között a lényegi különbség az, hogy normál esetben az eseményt megelőzően teszed meg tétjeidet, az élő fogadás során pedig a startpisztoly eldördülése jelzi a fogadás kezdetét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes mérkőzés alatt folyamatosan tehetsz újabb és újabb fogadásokat, melyekkel igazodhatsz a történésekhez. Egy fontos játékos kiállítása vagy a kevesebb eséllyel bíró csapat javuló eredményei mind arra sarkallhatnak, hogy egy új fogadással biztosan te legyél a nyertes!

A mobilra optimalizált weboldalon ez a folyamat jól követhető. Egy sematikus ábrán fogod látni az adott sporthoz kapcsolódó pályát és egy-egy játékos vagy a labda helyzetét. Folyamatosan kapsz majd információkat, és ez alapján tudod meghozni a döntéseidet.

Casinia fizetési opciók

A Casinia több mint 20 féle be- és kifizetési lehetőséget biztosít, amelyek között megtalálható valamennyi Magyarországon kedvelt és bevált módszer.

  • Bank- és hitelkártyák (Visa és Mastercard)
  • E-pénztárcák (ecoPayz, Neteller, Skrill)
  • Paysafecard
  • Kriptovaluták
  • Banki átutalás

A feltöltést rögtön a feliratkozás után el tudod végezni, de ezen kívül is bármikor lehetőséget biztosít számodra a Casinia, hogy a játékegyenleged megnöveld.

Ügyfélszolgálat

A Casinia ügyfélszolgálata beszél magyarul, így nyelvi akadályok nélkül veheted fel velük a kapcsolatot. Erre háromféle módot is kínálnak:

  • élő chat a honlapon keresztül;
  • a belföldről ingyenesen hívható +36-80-088-037-es telefonszámon (ez a telefonszám több online fogadóiroda felé is biztosít telefonos ügyfélszolgálati szolgáltatást);
  • e-mailben a support@casinia.com-on keresztül.

Praktikusan az élő chattel javasoljuk a kezdést, hiszen ez gyors, ugyanakkor rövidebb az átlagos várakozási idő. Ha itt nem megy, akkor telefonálj, és csak végső soron írj e-mailt, hiszen arra lesz a leglassabb a válasz.

Összegzés

A Casinia sportfogadási oldala egy rendkívül jól összerakott rendszer, sok aktuális bónusszal és egy komoly kaszinós részleggel.

Korlátozások

A Casinia app hiánya értelmezhető hátrányként is

Ugyanakkor a Curacao-i licenc helyett sokkal jobban mutatna például egy máltai. Applikáció egyelőre nincsen tervben, de a mobiltelefonra optimalizált weboldal remekül helytáll.

Összegzés:

7/10

GYIK

? Vannak kifejezetten mobil-specifikus bónuszok?
Jelenleg 13-féle bónuszt kínál a Casinia, így bőven fogsz találni kedvedre valót közöttük. Ugyanakkor a honlapot megnyitó eszköz nincsen korlátozva, így bármivel lépsz be, el fogod érni őket.
? Van élő közvetítés a Casinia oldalán?
A megszokott, sematikus élő közvetítés érhető el a rendszerben.
? Mennyire nehéz a mobilos egyenlegfeltöltés?
Ez attól függ, hogy az adott fizetési rendszerhez kapcsolódó applikáció megvan-e a telefonodon. Ha rendelkezel vele, akkor a Casinia a folyamat során automatikusan átirányít majd, így egyszerűen és gyorsan fel fogod tudni tölteni az egyenleged.
? Hol találom a bónuszokat a Casinia mobilos nézetében?
Keresd az Akciók menüpontot a három vízszintes nyíl-gombbal megnyitható oldalsó menüben.
? Hol találhatom meg az iOS és/vagy Android apphoz szükséges .apk kiterjesztésű telepítőfájlt?
A Casinia jelenleg nem fejleszt mobilapplikációt, így ilyen fájlokra sem lesz szükséged.

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

kollaraladar93@gmail.com