Wise (ex TransferWise) sportfogadás

A TransferWise 2011 környékén indult start-up cégként. A nemrégiben Wise névre átkeresztelt vállalat, a létrejötte óta eltelt évek alatt igencsak felkavarta a fintech cégek körüli „állóvizet”. A Wise (ex Transferwise) rendkívül kedvező konstrukciókat és teljesen egyedi megoldásokat nyújt az országhatárokon átívelő bankoláshoz. De ami minket elsősorban érdekel, az az, hogy az egykori TransferWise az online fogadás céljára is remekül használható!

Célunk, hogy A-tól Z-ig, minden fontos részletre kiterjedően bemutassuk a Wise használatát, hogy a cikk végére érve el tudd dönteni, érdemes-e számlát nyitnod ennél a cégnél. E cikkünkben egyebek mellett az alábbi főbb témákra fogunk kitérni:

 • Melyek azok a fogadóirodák, amelyek elfogadják ezt a fizetési módot;
 • Legjobb általunk javasolt bukmékerek Wise fogadásokra;
 • A Wise (ex TransferWise) előnyei és esetleges hátrányai;
 • Mennyire tekinthető biztonságosnak ez a fizetési mód?
 • Miként lehet számlát nyitni, regisztrálni a Wise-nál?
 • Hogyan oldható meg egyszerűen és gyorsan a Transferwise pénz küldés/fogadás;
 • Mire számítsak ATM-es pénzfelvétel esetében?
 • Díjak, költségek & limitek;
 • Egyéb alternatív fizetési módok;
 • Összegzés;
 • Gyakran Ismételt Kérdések.

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a TransferWise fizetési módot

3 bukmékert találtunk

A legjobb bukmékerek TransferWise fogadására

Ebben a fejezetben két olyan bukmékert fogunk érintőlegesen bemutatni, amelyek esetében elmondható, hogy tökéletesen megfelelnek a mai igényeknek – azaz megbízhatók, jó bónuszokat, kiváló sportfogadási lehetőségeket nyújtanak, és egyebek mellett a Wise-ot is elfogadják bankolásra.

Természetesen számos egyéb, teljesen megbízható és korrekt módon üzemelő sportfogadás-oldal van jelen a magyar piacon. Ezért csakis rád van bízva, hogy melyiknél nyitsz számlát! Viszont a felhasználói fiók nyitását megelőzően vedd számításba mindazokat a dolgokat, amik fontosak neked, köztük a fizetési módok mennyiségét és használhatóságát is.

TransferWise online fogadás a 22BET bukmékernél

A22BET nevét hallva a tapasztaltabb sportfogadók közül sokan felkapják majd a fejüket. Ugyanis ez a bukméker olyan sportfogadás és internetes szerencsejáték oldalt üzemeltet, amiről tényleg csak jókat lehet mondani!

A 22BET-nek a fogadási ajánlatában naponta több 1000 olyan sporteseményre tudsz úgy élőben, mint pre-match (mérkőzés kezdetét megelőzően) fogadni, és mindezt kedvező odds-ok és alacsony fogadási margin mellett). A bukméker éjjel-nappal nyitva van, így bármikor, amikor csak kedvet érzel hozzá, fogadhatsz online, amihez ezernyi piac és fogadási opció áll a rendelkezésedre!
A 22BET ráadásul a sportfogadás bónuszokkal sem fukarkodik. Új magyar felhasználóként akár 35 000 Ft kezdőbónuszt is szerezhetsz!

A 22BET a teljesen megbízható vállalkozások közé tartozik már jó ideje, és olyan fizetés módokat is elfogad, amikkel más cégeknél nemigen találkozhatsz (pl. többféle kriptopénzzel is feltöltheted az egyenleged).

Wise döntés!

Első befizetés bónusz 35.000 Ft

Az is a 22BET előnyei közé tartozik, hogy a bukmékernél semmiféle akadálya nincs egy TransferWise fogadás lebonyolításának. Csak tenned, hogy számlát nyitsz a bukmékernél, és a kártyás fizetési módokat választva, a Wise-os debit kártyádat használod a befizetéshez. Ami pedig a kifizetések / nyereményfelvételek végrehajtását illeti, azt a Wise számlaszámodat add meg a 22BET-nél, aminek a pénzneme megegyezik a bukmékernél nyitott számlád pénznemével. Ugyanis a Wise-nál többféle pénznemben is lehet egyszerre számlád (pl. HUF, EUR, USD)! Viszont, ha a bukmékerednél az euróalapú számlád van, és a Wise-ra is euróban kéred a kifizetést, akkor elkerülheted az átváltási költségeket!

Wise online fogadás a Rabona bukmékernél

A 22BET egy teljesen korrekt online bukméker, hogyha a TransferWise sportfogadás felé húz a szíved. De ugyanez elmondható a Rabona-ról is. A főként Közép- és Kelet-Európában népszerű bukmékernél igen bőséges a kínálat, ami nem csak a napi szinten megfogadható sporteseményekre és a kínálatban elérhető sportágakra igaz. Bár nem köztudott, de a Rabona egyike azoknak a bukmékereknek, amelyeknél az összes fő kriptopénzzel is lehet befizetni, és emellett a Wise-os sportfogadás is lehetséges..

A Rabona minden téren kiválóan szerepel, és ez a bukméker bónuszaira is igaz. Ha teljesen új felhasználóként számlát nyitsz a Rabona magyar nyelvű weboldalán, akkor olyan 100%-os kezdő sportfogadás bónusz köthet ki a játékegyenlegeden, aminek a teljes értéke akár a 35 000 Ft-ot is elérheti!

A Rabona minden téren kiválóan szerepel!

Üdvözlő bónusz 35.000 Ft

És ez még nem minden, a Rabona-nál a Wise fogadására számtalan alkalmad nyílik a sok más sportfogadás promóció és speciális akció keretében is!

A Wise előnyei és hátrányai

Már jó ideje a magyar sportfogadók számára is elérhetők a Wise által nyújtott szolgáltatások. A mobilalkalmazás magyar nyelvű, és rendkívül egyszerű a működése. Többféle pénznemet is használhatunk benne, és ami a legjobb az egészben, hogy az EUR és az USD alapú számlákhoz a cég banki adatokat is ad, így szabadon fogadhatunk az EU-n belüli és kívüli utalásokat mindkét népszerű pénznemben!

A Wise fogadásokra is felhasználható, mivel a számlához kérhető egy rendkívül trendi (zöld színű) debit kártya (Mastercard), amit – hacsak nem tiltjuk le a mobilapp-ban ezt a funkciót – sportfogadás oldalakon való fizetéshez is problémamentesen használhatunk. A TransferWise (Wise) talán egyetlen hátránya, hogy biztosít ugyan HUF-alapú számlaszámot és banki adatokat is, de erre a számlára csak belföldi utalásokat tudunk fogadni, azaz Magyarországon kívül ez a funkció nem működik.

Előnyök

Korlátozások

ATM-es készpénzfelvétel csak 200 fontig ingyenes.

Nem minden bukméker fogadja el.

Az USA vagy Kanada területéről lehetnek problémák a helyi sportfogadási szabályozás miatt.

Mennyire tekinthető biztonságosnak ez a fizetési mód?

A Wise (ex TransferWise) az elmúlt évek során bebizonyította, hogy a rendszere minden téren megfelel a mai kor biztonságot érintő kihívásainak. A mobilkészülékekkel (Android vagy iOS okostelefonok) kompatibilis appokkal mindent pillanatok alatt el lehet intézni – és például a kártyát (elvesztés esetén) egyetlen, a képernyőre való koppintással le lehet tiltani.

Az applikációba is csak kóddal vagy Touch ID azonosítóval lehet belépni, és minden pénzmozgásról (átutalások, vásárlások, költések, stb.) pontos statisztikai adatokat kapunk a különböző tranzakciók / vásárlások pontos helyszínével kiegészítve. A Wise kártyája az érintésmentes fizetést is támogatja, így NFC termináloknál problémamentesen, a kártya PIN-kódjának megadása nélkül is lehet használni. A Wise kártyát egyes országokban már az Apple Pay és a Google Pay mobilalapú fizetési rendszerekkel is össze lehet kapcsolni (az ezt támogató országok száma a közeljövőben biztosan bővülni fog), így elég lesz majd az okostelefonodat magaddal vinni, hogy fizethess, tartozódj bárhol is a világban! Mindent egybevetve a Wise rendszere teljesen biztonságos, és maximálisan megfelel a mai biztonság-technológiai követelményeknek.

Miként lehet számlát nyitni, regisztrálni a TransferWise-nál

A regisztráció / számlanyitás leggyorsabb módja, ha asztali gépes böngészővel rámész a Wise honlapjára, ahol a főoldalon rákattintasz a „Regisztráció” opcióra, majd követed az utasításokat (személyes adatok megadása, név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám, stb.). De a regisztrációt oly módon is elvégezheted, hogy letöltöd a Wise app-ot a Google Play áruházból vagy az Apple Store-ból (iOS-es készülék esetében), majd az alkalmazáson keresztül végezd el a regisztrációt. A számlanyitás egyébként mobiltelefonnal abból a szempontból talán praktikusabb, hogy a szükséges dokumentumokat (személyi igazolvány első és hátsó oldala) egyből le tudod a készülékeddel fényképezni, és be tudod küldeni verifikációra.

Pénzküldés és fogadás sportfogadás-oldalakon

Pénz küldéséhez természetesen tudod használni az adott pénznemhez tartozó banki adataidat, és ugyanez igaz az esetben is, ha pénzt vársz egy ismerősödtől, vagy anyagi kompenzációt egy szabadúszóként elvégezett munka után. A rendszeren belüli tranzakciók csak minimális időt vesznek igénybe, és ha az átutalás egy EU-n belüli másik tagállamból (vagy tagállamba) irányul, akkor rendszerint 2 napon belül megérkezik a pénz a címzetthez. Mint azt már említettük a Wise fogadásokra is használható, viszont ebben az esetben fontos, hogy olyan pénznemű banki adatokat adjunk meg az adott bukmékernél, mint amilyen pénznemben van nála a nyereményünk (pl. EUR esetében az eurós banki adatokat).

Mi a helyzet a Wise sportfogadásos felhasználása esetében? Nos, a fizetés a Wise kártyáddal rendkívül egyszerű, mivel csak a következőket kell tenned:

 1. Felhasználói fiókot nyitsz egy általunk ajánlott megbízható sportfogadási oldalon;
 2. A befizetést (deposit) válaszod ki a profilod menüjéből;
 3. A befizetésen belül kiválasztod a bankkártyás befizetés lehetőséget;
 4. Kitöltöd a befizetési árlapot a szükséges adatokkal (kártyaszám, kártyán szereplő név, lejárati dátum, CVV-kód, stb.), majd megadott a befizetni kívánt pénzösszeget, és ha minden adat rendben van, akkor jóváhagyod a tranzakciót.

A kifizetést illetőleg a teendőd annyi, hogy a Wise számládnak az adatait kell megadnod, azaz azokat a banki adatokat, amelyek arra a számlaszámra vonatkoznak (pl. a Wise EUR-számládra), amire a kifizetést kéred. Az űrlap kitöltése ez esetben sem nehéz, csak követni kell a megadott utasításokat.

Mire számítsak ATM-es pénzfelvétel esetében?

Személyes tapasztalataink alapján csak pár percet vesz igénybe, ha a Wise (ex TransferWise) kártyánkat / számlánkat egy másik – pl. magyarországi bank által kibocsátott debit kártyával – szeretnénk feltölteni. Adíjak még 40-50 000 Ft-os feltöltések esetében is mindössze pár 100 száz forintra rúgnak. Az viszont tény, hogy a Wise nemzetközi átutalásokra és valutaváltásra lett kitalálva, nem arra , hogy az ember ATM-ekből készpénzt vegyen fel vele nagyobb mennyiségben. Ugyanis ha 200 EUR érték fölé megyünk, akkor bizony kellemetlen meglepetésként érhet, hogy egy 200€ feletti összegre már nem 0.5, hanem 1.75% díj kerül felszámolásra.

Díjak, költségek & limitek

A különböző bukmékerek esetében jelentős eltérés lehet mind a be- és a kifizetések időtartama, mind a befizetésekre és a kifizetésekre vonatkozó korlátozások (limitek) tekintetében. Az alábbiakban néhány olyan bukmékert ajánlanánk a figyelmedbe, amelyeknek esetében csak minimális költségekkel és átfutási idővel kell számolnodl.

Befizetési díjak, idők, limitek

FogadóirodaLetét gyorsaságaDíjmentesMin/Max limitek

22Bet

azonnali

3300 Ft/4 millió Ft

Bwin

azonnali

10$/2000$

Rabona

azonnali

10$ (10€)

Betmaster

azonnali

10$ (10€)

Kifizetési díjak, idők, limitek

FogadóirodaKifizetés gyorsaságaDíjmentesMin/Max limitek

22Bet

1-5 banki munkanap

10€/9000€

Bwin

1-5 banki munkanap

15€/800€

Rabona

3-5 banki munkanap

10€(10$)

Betmaster

2-7 banki munkanap

20$/2000€

Egyéb alternatív fizetési módok

 • Mostanság egyre inkább divatossá válnak az olyan fintech cégek, amelyek a több pénznemben vezethető számlához egy Mastercardot is biztosítanak. A Revolut is felhasználható sportfogadáshoz, és…

  Több
 • Kétségtelen, hogy a klasszikus banki transzfer sem ment még ki a divatból, mivel rendkívül biztonságos. Viszont hátránya, hogy a be- és a kifizetések (banktól függően)…

  Több

Összegzés

Amennyiben úgy döntesz, hogy a saját kezedbe veszed a pénzügyeid intézését, és ehhez egy modern, a mai kor követelményeinek megfelelő, app-alapú megoldást választasz, akkor a Wise (ex TransferWise) pont megfelel a célra. Hiszen egyrészt rendkívül biztonságos, másrészt bárhol fizethetsz vele (a fizikai vagy az igényelt virtuális kártyákkal), és a Wise netes fogadások céljára is akármikor felhasználható! Természetesen nem azt akarjuk ezzel a cikkünkkel azt sugallni, hogy ez a legjobb megoldás az online fogadásokra, de az kétségtelen, hogy jelenleg egyike a lehető legjobb alternatív bankolási módoknak.

GYIK

? Milyen árfolyamon történik a Wise esetében a pénznemek átváltása?

A Wise-nál mindig a valós árfolyamot használják, azaz a piaci középárfolyam szerintit. Az aktuális váltási árfolyam a szolgáltató weboldalának nyitólapján mindig ki van téve!

? Milyen rejtett költségekre számíthatok, ha számlát nyitok?

Nincsenek rejtett költségek, a Wise „küldetése”, hogy teljesen átlátható rendszert működtessen, és ennek részét képezi az is, hogy semmiféle rejtett költséget nem számít fel az ügyfeleink.

? Mekkora a felhasználóbázisa ennek a szolgáltatásnak?

Jelenleg a Wise rendszerét világszerte több, mint 10 millióan használják napi szinten.

? A Wise kártya tényleg működik Apple Pay-jel?

Igen, de ez régiófüggő, ezért érdemes ennek a funkciónak utána nézned a szolgáltató weboldalán.

? A TransferWise a közösségi platformokon is jelen van?

Igen, a Wise-ot egyebek mellett a Facebook-on, a Twitteren, és még az Instagramon is megtalálod.

0 értékelés, átlagos 0 az 5 -ből