Wise (ex TransferWise) sportfogadás

Frissítve:

A TransferWise 2011 környékén indult start-up cégként. A nemrégiben Wise névre átkeresztelt vállalat, a létrejötte óta eltelt évek alatt igencsak felkavarta a fintech cégek körüli „állóvizet”. A Wise (ex Transferwise) rendkívül kedvező konstrukciókat és teljesen egyedi megoldásokat nyújt az országhatárokon átívelő bankoláshoz. De ami minket elsősorban érdekel, az az, hogy az egykori TransferWise az online fogadás céljára is remekül használható!

Az EU-s székhelyű TransferWise azért tudott nagyot dobni, mert egyetlen fiókkal és kártyán kínált lehetőséget többféle devizaszámla vezetésére. Ráadásul mindezt havidíjak és éves kártyadíj nélkül, középárfolyam-közeli (a legtöbb bank eladási árfolyamon könyvel) devizaváltással és kártyás fizetéssel, ingyenes értesítési SMS-ekkel. Mindehhez pedig forint alapú egyenleg, virtuális bankszámla vezetése és magyar ügyfélszolgálat is tartozik.

Célunk, hogy A-tól Z-ig, minden fontos részletre kiterjedően bemutassuk a Wise használatát, hogy a cikk végére érve el tudd dönteni, érdemes-e számlát nyitnod ennél a cégnél.

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a TransferWise fizetési módot

Találtunk: 3 Fogadóirodák

 1. 1

  Rabona

  Értékelése: 8.7/10

  • Rengeteg feldolgozott sportág globális fókusszal
  • Versenyképes oddsok a legnépszerűbb sportágakra
  • E-sport fogadásokban kiemelkedő
  • Számos érdekes bónuszajánlat
 2. 2

  22bet

  Értékelése: 8.5/10

  • 100% -os kezdő bónusz
  • Számos fizetési lehetőség
  • Játék akár €10 téttől
  • Pénteki bónusz
 3. 3

  Betinia

  Értékelése: 7.4/10

  • Több mint 30 fogadható sportág
  • Magas odds-okat találhatsz
  • Közéleti eseményekre is fogadhatsz
  • Több mint 1500 megjátszható esemény

Wise fogadás teljes útmutató

Frissítve:

Minden, amit tudnod kell a Wise sportfogadásról

Wise fogadás és Wise-ot elfogadó sportfogadási oldalak. A Transferwise fizetési mód előnyei és hátrányai. Egyéb alternatív fizetési módok sportfogadáshoz.

Wise sportfogadas

A 2011-ben indult Wise - egykori nevén TransferWise - egyike a leginnovatívabb és legátláthatóbb pénzügyi szolgáltatóknak. Különösen azok számára jelent gyors és vonzó árú bankolási lehetőséget, akik sokat utalnak pénzt a határokon át. Ebben a cikkben a Wise és a sportfogadás kapcsolatát fejtjük ki részletesen. Kifejtjük majd, milyen előnyöket és hátrányokat jelent Wise-számla vagy kártya használata egy online bukmékernél. Más modern bankolási metódusok mellett egyre inkább kezd népszerűvé válni a TransferWise az online fogadás világában. Az alábbiakban olyan sportfogadási oldalakra szeretnénk felhívni a figyelmed, amelyeknél ezt a manapság egyre népszerűbbé váló fizetési módot is bármikor, korlátozások nélkül tudod használni. Az összpontszámuk és a Wise fizetés lehetősége szerint sorrendbe helyeztük a szóba jöhető sportfogadási oldalakat. A cikket egy GYIK-szekció zárja, ahol a Wise sportfogadással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és azok válaszait szedtük egy csokorba. 

Mit kell tudni a Wise sportfogadásról?

Mit kell tudni a Wise sportfogadásról?

A Wise vonzerejét elsősorban a gyors (SWIFT) és olcsó (lényegében belföldi utalási árfolyamokon történő), határokon átívelő pénzküldés és fogadás jelenti. Sokat számít az is, hogy díjak és az aktuális váltási árfolyamok teljesen transzparens módon, egyből a főoldalon szerepelnek - ezen a téren a Wise kétségtelenül a többi fintech projekt, és főleg a hagyományos bankok előtt jár. Rendkívül praktikus a többféle pénznemet kezelő fiók és a virtuális kártyák létrehozásának a lehetősége is.

 1. A többi fintech-projekthez hasonlóan a Wise-nak sincsenek saját automatái, ezért ATM-es készpénzfelvételkor egy bankközi tranzakciós illetékre (kb. 5%) és egy kedvezőtlen váltási árfolyamra kell számítani.
 2. Ha külföldön akarsz a Wise-kártyáddal fizetni egy terminálnál, mindig az adott ország pénznemét add meg! Így a saját bankod (vagyis a Wise) fogja kedvezőbb árfolyamon a devizát váltani (ha arra szükség van). Ha egy számlád kifogy, és több más devizád is van, a rendszer automatikusan átáll egy másik pénznemre.
 3. A fintech cégek között ritka az egyszerű átjárás, hiszen egymásnak riválisai. A PayPal-ről például már nem lehet Wise-ra pénzt küldeni, mert azt virtuális számlának és nem rendes bankszámlának tekinti.
 4. Ha a telefonos kapcsolataidnak van Wise-os fiókja, az alkalmazás be fogja őket tudni azonosítani az egyszerűbb pénzküldés érdekében. Pénzküldésnél a fogadó fél fizeti a váltás költségeit.

Ami a sportfogadást illeti, az csak Wise-bankkártyával lehetséges, de az ugyanolyan egyszerű, mintha egy rendes bank- vagy hitelkártyával fizetnénk be, illetve hívnánk le a nyereményünk.

A Wise MNB-engedéllyel rendelkezik, és IBAN-os bankszámlát biztosít felhasználói számára. Egy forintalapú számla azonban sajnos csak belföldi utalásokra használható.

Ezért inkább érdemes egy eurós vagy dolláralapú játékos- és Wise-számlát összekötni, aztán pedig ugyanilyen devizanemben fizetni bárhol máshol a kártyánkkal.

A nagyobb bukmékereknél, így a bet365 magyar oldalán is el fogják utasítani a Wise befizetést. Sajnos bármikor megtörténhet, hogy a Wise-os kártyánk nem fogja teljesíteni a befizetési megbízást egy online bukméker felé. A cég felhasználási feltételei az ilyen célú felhasználást a “szabályozott vagy illegális” kategóriába sorolja. Sajnos a felhasználási feltételek teljes szabadságot engednek a Wise számára a szerencsejáték célú felhasználás megítélésében, illetve eleve kizárnak bizonyos országokban lévő szolgáltatókat. Ennek figyelembe vételével dönts a Wise használata mellett.

Mit kell tudni a Wise sportfogadásról
🏙️ Alapítva 2010
💻 Elterjedtség Nemzetközi
💳 Típus eWallet
🗺️ Elfogadó országok Számos ország Európában, Amerikában, Ázsiában és Afrikában
📱 Saját alkalmazás Igen (Android / iOS)
💯 Feldolgozási költség 0,41%-tól
Tranzakciók gyorsasága Akár 1-2 munkanap

Miként lehet számlát nyitni, regisztrálni a TransferWise-nál

A regisztráció / számlanyitás leggyorsabb módja, ha asztali gépes böngészővel rámész a Wise honlapjára, ahol a főoldalon rákattintasz a „Regisztráció” opcióra, majd követed az utasításokat (személyes adatok megadása, név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám, stb.).

De a regisztrációt oly módon is elvégezheted, hogy letöltöd a Wise app-ot a Google Play áruházból vagy az Apple Store-ból (iOS-es készülék esetében), majd az alkalmazáson keresztül végezd el a regisztrációt. A számlanyitás egyébként mobiltelefonnal abból a szempontból talán praktikusabb, hogy a szükséges dokumentumokat (személyi igazolvány első és hátsó oldala) egyből le tudod a készülékeddel fényképezni, és be tudod küldeni verifikációra.

Hogyan zajlik a Wise fizetés egy bukmékernél?

Wise e-számlával, virtuális vagy fizikai kártyával befizetni egy online bukmékernél elméletben nem bonyolultabb, mint bármelyik más fizetési móddal. Sajnos a Wise-számlát elfogadó bukmékerek száma elenyésző, ezért inkább a kártyájuk jöhet szóba. 

 1. Befizetés

  Ha megtörtént a regisztráció, 22Bet-nél bankolni a fejlécnél található “Befizetés” menünél tudsz. Ez az oldal automatikusan a magyar változatot tölti be, ha hazai IP-címről keresed fel, és a fizetési lehetőségeket is előre megszűrik a régió alapján.
  2 lepes
 2. Válassza a MasterCard lehetőséget

  Ha Wise-zal szeretnénk befizetni a 22Bet-en, válasszuk a Mastercardot, ugyanis a Wise-nál szerencsére igényelhetünk ilyen betéti kártyát is. A Wise-os kártyás fizetésünk ugyanolyan elbírálás alá esik majd, mintha egy bármilyen más elfogadott banki betét- vagy hitelkártyával fizetnénk. Itt adjuk meg az összeget és a kért adatokat.
  lepes 3
 3. Fejezze be a folyamatot

  A 22Bet rendszere ezután átirányít a beállított fizetési módunkhoz. Ha először használnánk egy Wise Mastercardot, akkor itt kattintsunk a “Mehet”-re, mire egy szolgáltató partner fizetési kapuja jelenik meg, ahol a más netes vásárláskor is szükséges kártyaadatokat kéri be a rendszer. Maga a bukméker nem fogja kezelni, de még csak látni sem a pénzügyi adatainkat. Töltsük ki a mezőket, és a befizetésünk pár perc alatt jóváírásra kerül.
  lepes 4
 4. Bejegyzés

  Mint minden online bukmékernél, a 22Bet-nél is akkor tudsz befizetni, ha már van náluk felhasználói fiókod. Szerencsére a regisztráció asztali gépen és mobilon is gyors és egyszerű. Arra ügyelj, hogy a játékosegyenleged pénzneme egyezzen meg a Wise-nál vezetett egyik számládéval (ez több devizában is lehetséges).
  1 lepes

Mennyire tekinthető biztonságosnak ez a fizetési mód?

A Wise (ex TransferWise) az elmúlt évek során bebizonyította, hogy a rendszere minden téren megfelel a mai kor biztonságot érintő kihívásainak. A mobilkészülékekkel (Android vagy iOS okostelefonok) kompatibilis appokkal mindent pillanatok alatt el lehet intézni – és például a kártyát (elvesztés esetén) egyetlen, a képernyőre való koppintással le lehet tiltani.

Az applikációba is csak kóddal vagy Touch ID azonosítóval lehet belépni, és minden pénzmozgásról (átutalások, vásárlások, költések, stb.) pontos statisztikai adatokat kapunk a különböző tranzakciók / vásárlások pontos helyszínével kiegészítve. A Wise kártyája az érintésmentes fizetést is támogatja, így NFC termináloknál problémamentesen, a kártya PIN-kódjának megadása nélkül is lehet használni.

A Wise kártyát egyes országokban már az Apple Pay és a Google Pay mobilalapú fizetési rendszerekkel is össze lehet kapcsolni (az ezt támogató országok száma a közeljövőben biztosan bővülni fog), így elég lesz majd az okostelefonodat magaddal vinni, hogy fizethess, tartozódj bárhol is a világban! Mindent egybevetve a Wise rendszere teljesen biztonságos, és maximálisan megfelel a mai biztonság-technológiai követelményeknek.

 1. 1

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

A legjobb bukmékerek TransferWise fogadására

Ebben a fejezetben két olyan bukmékert fogunk érintőlegesen bemutatni, amelyek esetében elmondható, hogy tökéletesen megfelelnek a mai igényeknek – azaz megbízhatók, jó bónuszokat, kiváló sportfogadási lehetőségeket nyújtanak, és egyebek mellett a Wise-ot is elfogadják bankolásra.

Természetesen számos egyéb, teljesen megbízható és korrekt módon üzemelő sportfogadás-oldal van jelen a magyar piacon. Ezért csakis rád van bízva, hogy melyiknél nyitsz számlát! Viszont a felhasználói fiók nyitását megelőzően vedd számításba mindazokat a dolgokat, amik fontosak neked, köztük a fizetési módok mennyiségét és használhatóságát is.

TransferWise online fogadás a 22BET bukmékernél

A 22BET nevét hallva a tapasztaltabb sportfogadók közül sokan felkapják majd a fejüket. Ugyanis ez a bukméker olyan sportfogadás és internetes szerencsejáték oldalt üzemeltet, amiről tényleg csak jókat lehet mondani!

A 22BET-nek a fogadási ajánlatában naponta több 1000 olyan sporteseményre tudsz úgy élőben, mint pre-match (mérkőzés kezdetét megelőzően) fogadni, és mindezt kedvező odds-ok és alacsony fogadási margin mellett). A bukméker éjjel-nappal nyitva van, így bármikor, amikor csak kedvet érzel hozzá, fogadhatsz online, amihez ezernyi piac és fogadási opció áll a rendelkezésedre!

A 22BET a teljesen megbízható vállalkozások közé tartozik már jó ideje, és olyan fizetés módokat is elfogad, amikkel más cégeknél nemigen találkozhatsz (pl. többféle kriptopénzzel is feltöltheted az egyenleged). A 22BET ráadásul a sportfogadás bónuszokkal sem fukarkodik. Új magyar felhasználóként akár 35 000 Ft kezdőbónuszt is szerezhetsz!

Wise döntés!

Az is a 22BET előnyei közé tartozik, hogy a bukmékernél semmiféle akadálya nincs egy TransferWise fogadás lebonyolításának. Csak tenned, hogy számlát nyitsz a bukmékernél, és a kártyás fizetési módokat választva, a Wise-os debit kártyádat használod a befizetéshez.

Ami pedig a kifizetések / nyereményfelvételek végrehajtását illeti, azt a Wise számlaszámodat add meg a 22BET-nél, aminek a pénzneme megegyezik a bukmékernél nyitott számlád pénznemével. Ugyanis a Wise-nál többféle pénznemben is lehet egyszerre számlád (pl. HUF, EUR, USD)! Viszont, ha a bukmékerednél az euróalapú számlád van, és a Wise-ra is euróban kéred a kifizetést, akkor elkerülheted az átváltási költségeket!

Fogadj most Ismertető

18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

kiemelt-bukméker--22bet--384x999w

Wise online fogadás a Rabona bukmékernél

A 22BET egy teljesen korrekt online bukméker, hogyha a TransferWise sportfogadás felé húz a szíved. De ugyanez elmondható a Rabona-ról is. A főként Közép- és Kelet-Európában népszerű bukmékernél igen bőséges a kínálat, ami nem csak a napi szinten megfogadható sporteseményekre és a kínálatban elérhető sportágakra igaz.

Bár nem köztudott, de a Rabona egyike azoknak a bukmékereknek, amelyeknél az összes fő kriptopénzzel is lehet befizetni, és emellett a Wise-os sportfogadás is lehetséges.

A Rabona minden téren kiválóan szerepel!

És ez még nem minden, a Rabona-nál a Wise fogadására számtalan alkalmad nyílik a sok más sportfogadás promóció és speciális akció keretében is!

A Rabona minden téren kiválóan szerepel, és ez a bukméker bónuszaira is igaz. Ha teljesen új felhasználóként számlát nyitsz a Rabona magyar nyelvű weboldalán, akkor olyan 100%-os kezdő sportfogadás bónusz köthet ki a játékegyenlegeden, aminek a teljes értéke akár a 35 000 Ft-ot is elérheti!

Fogadj most Ismertető

18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

kiemelt-bukméker--rabona--384x999w

A Betinia nemcsak egyedi kialakításával várja a sportfogadókat, de széles fogadási kínálattal is, amelyben sporton kívüli események is megtalálhatók.

 • A legtöbb modern online fizetési mód elfogadott
 • E-pénztárcás tranzakciókat is elfogadnak
 • Többféle pénznem használható, akár egyetlen kártyával is
 • Garantáltan biztonságos tranzakciók
 • A tranzakciók gyorsan megtörténnek
Fogadj most Ismertető

18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

kiemelt-bukmeker-betinia-384x999w

A Wise előnyei és hátrányai

Már jó ideje a magyar sportfogadók számára is elérhetők a Wise által nyújtott szolgáltatások. A mobilalkalmazás magyar nyelvű, és rendkívül egyszerű a működése. Többféle pénznemet is használhatunk benne, és ami a legjobb az egészben, hogy az EUR és az USD alapú számlákhoz a cég banki adatokat is ad, így szabadon fogadhatunk az EU-n belüli és kívüli utalásokat mindkét népszerű pénznemben!

A Wise fogadásokra is felhasználható, mivel a számlához kérhető egy rendkívül trendi (zöld színű) debit kártya (Mastercard), amit – hacsak nem tiltjuk le a mobilapp-ban ezt a funkciót – sportfogadás oldalakon való fizetéshez is problémamentesen használhatunk. A TransferWise (Wise) talán egyetlen hátránya, hogy biztosít ugyan HUF-alapú számlaszámot és banki adatokat is, de erre a számlára csak belföldi utalásokat tudunk fogadni, azaz Magyarországon kívül ez a funkció nem működik.

Wise Díjak, költségek & limitek

A különböző bukmékerek esetében jelentős eltérés lehet mind a be- és a kifizetések időtartama, mind a befizetésekre és a kifizetésekre vonatkozó korlátozások (limitek) tekintetében. Az alábbiakban néhány olyan bukmékert ajánlanánk a figyelmedbe, amelyeknek esetében csak minimális költségekkel és átfutási idővel kell számolnodl.

Előnyök

Korlátozások

ATM-es készpénzfelvétel csak 200 fontig ingyenes.

Nem minden bukméker fogadja el.

Az USA vagy Kanada területéről lehetnek problémák a helyi sportfogadási szabályozás miatt.

Alternatív fizetési módok

Hogy mi a véleményünk a Wise-ról? Bár a Wise remek megoldás arra, hogy külföldön dolgozva pénzt küldjünk haza Magyarországra, online sportfogadáshoz léteznek jobb és főleg kockázatmentes megoldások is. Vannak olyan - persze mindent összevetve drágább - e-pénztárcák, amikkel biztonsággal tudunk be- és kifizetést is intézni. Legfeljebb a bónuszokról maradunk le. De választhatjuk a hagyományos banki megoldásokat is, ha a kifizetés gyorsasága kevésbé érdekes.

 • payment icon

  Mostanság egyre inkább divatossá válnak az olyan fintech cégek, amelyek a több pénznemben vezethető számlához egy Mastercardot is biztosítanak. A Revolut is felhasználható sportfogadáshoz, és ami még mellette szól, hogy van egy „tőzsde” funkciója, amely révén például kriptovalutákkal is lehet kereskedni a rendszerén belül.

  Több
 • payment icon

  Kétségtelen, hogy a klasszikus banki transzfer sem ment még ki a divatból, mivel rendkívül biztonságos. Viszont hátránya, hogy a be- és a kifizetések (banktól függően) akár több munkanapot is igénybe vehetnek.

  Több
 • payment icon

  Bár a feltöltési költség jelentős, azt követően az Payz-számlánkat vagy kártyánkat díjak nélkül használhatjuk fizetésre.

  Több

Wise fogadóirodák összehasonlítása

A Wise népszerű fizetési eszköz, de előfordulhat, hogy egy-egy online bukmékernél különböző be- és kifizetési feltételek vannak szabva. Ahhoz, hogy ezek ismeretében biztos légy, létrehoztuk az alábbi táblázatot, melyből seperc alatt megpillanthatod, hol és milyen lehetőségekkel használhatod ezt az e-pénztárcát.

star Használhatóság Esélyek Mobil Bónuszok A fogadások típusai Megbízhatóság Fizetési lehetőségek Támogatás
8.7 8.00 0 0 0 8.00 9.00 9.00
8.5 8.00 0 0 0 9.00 9.00 8.00
8.1 9.00 0 0 0 8.50 8.50 9.00

Amennyiben kifejezetten az adott online fogadóiroda köti le a figyelmedet, úgy tekintsd meg önálló összefoglalóinkat. Ezekben a cikkekben kifejezetten a bukik előnyeit és magyarországi működésüket mutatjuk be, amelyben azt is megtudhatod, hogyan növelheted esélyeidet a győzelemre!

GYIK

?

Milyen árfolyamon történik a Wise esetében a pénznemek átváltása?

A Wise-nál mindig a valós árfolyamot használják, azaz a piaci középárfolyam szerintit. Az aktuális váltási árfolyam a szolgáltató weboldalának nyitólapján mindig ki van téve!

?

Milyen rejtett költségekre számíthatok, ha számlát nyitok?

Nincsenek rejtett költségek, a Wise „küldetése”, hogy teljesen átlátható rendszert működtessen, és ennek részét képezi az is, hogy semmiféle rejtett költséget nem számít fel az ügyfeleink.

?

Mekkora a felhasználóbázisa ennek a szolgáltatásnak?

Jelenleg a Wise rendszerét világszerte több, mint 10 millióan használják napi szinten.

?

A Wise kártya tényleg működik Apple Pay-jel?

Igen, de ez régiófüggő, ezért érdemes ennek a funkciónak utána nézned a szolgáltató weboldalán.

?

A TransferWise a közösségi platformokon is jelen van?

Igen, a Wise-ot egyebek mellett a Facebook-on, a Twitteren, és még az Instagramon is megtalálod.

14 értékelés, átlag 4.9 / 5

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Sportfogadási stratéga: A nyerési stratégiák kidolgozásának szakértője fejlett elemzések és piaci betekintések segítségével