Goliath (247 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A sportfogadás oldalak, online bukmékerek felhozatalában manapság már többféle, úgynevezett system (fogadási-rendszer) típusú fogadási mód is található a hagyományos single betek és gyűjtő fogadások mellett. A system fogadások között vannak kisebb, közepes, és nagyobb anyagai befektetést igénylők. Ebben az ismertetőnek szánt cikkben a system fogadásoknak a „nagyágyúja”, a Goliath-os fogadás kerül bemutatásra A-tól Z-ig jelleggel, az alábbi fő témákra kitérve:

 • A goliath 247 jelentése;
 • Milyen, hány kötéses fogadások alkotják a Goliath-ot;
 • Hogyan tudsz goliath fogdást tenni online;
 • Goliathos fogadás végeredmény példa táblázattal;
 • Tippek, megfontolandó tanácsok;
 • Golitah System 247 GYIK.

A Goliath fogadás jelentése – a lényeg tömören

A Goliath típusú system fogadás kapcsán jó néhány tapasztalt sportfogadóban is él az a tévhit, hogy ennek a rendszernek a használatához több száz ezer Ft-ot kell alkalmanként kockáztatni. Az igazság ezzel szemben az, hogy a Golitath-ot már aránylag kis alaptéttel is sikeresen használhatod (pl. fogadásonként 100 Ft-os téttel), és még így is hatalmas összegű, több millió forintra rúgó nyereményekre tehetsz szert. No, de lássuk akkor a lényeget, mivel fontos, hogy letisztázzuk ennek a system fogadásnak a jelentését.

A Goliath-nak az esetében – amennyiben ennek a system fogadásnak a használata mellett döntesz – összességében 8 db sportesemény kimenetelt kell kiválasztanod. Az természetesen csakis tőled függ, hogy milyen sportokra fogadsz, illetve, hogy milyen piacokon (pl. 1X2, „melyik csapat jut tovább”, stb.). Viszont tény, hogy a sportfogadók legtöbbje a háromesélyes kimenetelű (HDV / 1X2) piacot szokta választani abban az esetben, ha a Goliath-os system fogadással játszik.

Milyen, hány kötéses fogadások alkotják a Goliath-ot?

A Golitah-nak a nevénél a 247-es szám arra utal, hogy egy ilyen system típusú fogadás keretében a 8 db sportesemény kimenetel különböző kombinációiból (2-es kötéses, 3-as, stb.) összességében 247 db fogadás kerül megtételre az alábbi módon:

 • 2-es kötéses fogadások: 28 db;
 • 3-as kötéses fogadások: 56 db;
 • 4-es kötéses fogadások: 70 db;
 • 5-ös kötéses fogadások: 56 db;
 • 6-os kötéses fogadások: 28 db;
 • 7-es kötéses fogadások: 8 db;
 • 8-as kötéses fogadások: 1 db.

Miként lehet Goliath-os fogadásokat megtenni online?

A Goliath system fogadás rendkívül népszerű külföldön (is) a sportfogadás rajongók körében. Ennek köszönhetően szinten bármelyik neves, megbízható bukmékernél megtalálható a fogadás típus kínálatban.

Az adott fogadó irodához (ahhoz a bukmékerhez, amelynél éles számlád van & pozitív az egyenleged) történő belépést követően először is ki kell választanod 8 db olyan sportesemény kimenetelt, amire fogadni akarsz (pl. 8 db labdarúgó mérkőzés végeredményt az 1X2 piacról). Ezek a kimenetelek (pl. Liverpool – Real Madrid: 1, FTC-MTK: X, stb.) egyből felkerülnek az online fogadószelvényedre a hozzájuk tartozó szorzóval (odds). Miután ez megtörtént ki kell választanod a system / rendszer fogadások közül a Goliath-ot, és meg kell adnod a fogadásonkénti alaptétet pl. 100 HUF minden fogadáshoz.

A szelvényed alján ekkor megjelenik a fogadások száma (ez a Goliath-nak az esetében 247 lesz), a tét / költség mértéke (100 Ft-os alaptétnél a 247 fogadásnál ez 24 700 Ft lesz), valamint a várható maximális nyeremény (ennek mértéke a szorzóktól és az alaptéttől függ). Kérjük, vedd figyelembe, hogy az online fogadószelvények mindig azt az esetet jelenítik meg, amikor az összes tipped bejön, azaz a Goliath-nál, mind a 8 sportesemény kimenetel.

Viszont a világhálón több olyan Goliath Bet Calculator oldal / alkalmazás található, amelyek révén ki tudod számolni a várható nyereményeidet bármilyen fogadási végeredményhez – pl. ha az első három tipped bejön, a 4. és az 5. „elszáll”, viszont a maradék 3 tipped is bejön, stb.

goliath fogadaas

Goliathos fogadás végeredmény példa táblázattal

Természetesen tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a maximális nyereményt nyújtó Goliath fogadáshoz a nyolc db sportesemény kimenetel helyes megtippelése / eltalálása nem kevés szerencsét is igényel. Viszont az is igaz, hogy például 8-ból 5 kimenetelt eltalálni azért nem ördöngösség. Ezért az alábbiakban egy olyan system fogadás végeredmény példát fogunk bemutatni táblázattal is kiegészítve, amelyből teljesen világossá fog válni számodra, hogy miként működik a gyakorlatban ez a fogadási mód abban az esetben, ha nem jön be az összes tipped.

Ebben a példánkban abból fogunk kiindulni, hogy az 1X2 piacon fogadsz Goliath 247 keretében 8 sportesemény végkimenetelre / végeredményre (7 db focimeccsre, valamint egy kosárlabda mérkőzésre) 100 Ft-os alaptéttel. És az első 5 tipped bejön, 3 pedig „elúszik”.

Tippek / Sportesemény Tipp Odss Nyertes? Igen /Nem
Foci 1 2,00 Igen
Foci 1 1,80 Igen
Foci x 2,50 Igen
Foci 2 3,00 Igen
Kosárlabda x 15,00 Igen
Foci 1 1,40 Nem
Foci 1 1,70 Nem
Foci 2 4,60 Nem

Ha bármelyik netes Goliath Bet Calculator-ban megadod a fenti táblázatban lévő sportesemények szorzóit (előtte állítsd át a kalkulátort decimálisba), valamint az alaptétet (ami ennél a példánál 100 Ft), akkor egy kattintás után megtekintheted, hogy milyen anyagi eredménnyel zárulna egy ilyen kimenetű Goliath-os system fogadás.

A példánknál maradva ugyebár 100 Ft-os téttel játszottál, és összegségében 247 fogadást tettél meg 8 sportesemény kimenetelre, amelyek közül az utolsó 3 focimeccset nem sikerült eltalálni. Ebben az esetben a Goliath-os kalkulátor alapján a 24 700 Ft-os befektetéseddel 185 630 Ft-os nyereményt értél volna el, amiből az következik, hogy a tiszta profitod 160 930 Ft.

Tippek, megfontolandó tanácsok

A Goliath-os system fogadással akár már 2 db sportesemény kimenetel eltalálásával is nyereményt szerezhetsz. Viszont ez egyáltalán nem jelent garanciát arra nézve, hogy profitot is szerezel. Értelemszerűen minél több tipped jön be, és minél magas szorzós kimeneteleket játszol meg, annál nagyobb az esélye annak, hogy az adott rendszer fogadásod profitos lesz.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy ha ilyen típusú system fogadással játszol, akkor legyen alsó hangon is 5 olyan fix tipped, amelyek jó eséllyel bejönnek majd. Így, ha a többi sportesemény kimenetelt nem is találod el, akkor is profittal tudod zárni az adott fogadást. És amennyiben 5-nél több tipped jön be 6, 7, vagy 8, akkor rendszerint már komolyabb összegű össznyereményt realizálhatsz.

Tény, hogy a Goliath-os fogadások még abban az esetben is a meglehetősen költségesek, ha az ember csak nagyon alacsony alaptéttel (50 Ft vagy 100 Ft) játszik / fogadás. Mivel több, mint 200 fogadás képződik a játékos által kiválasztott 8 sportesemény kimenetelből. Ugyanakkor annak nem sok értelme van, hogyha a 8 választásod mindegyike „papírforma” kimenetel – azaz 1.20-es, 1.30-as szorzós –, mivel ilyenkor már akkor is mínuszos / veszteséges, vagy nullszaldós leszel, ha elmegy egy-két meccs – de a legjobb esetben is csak pár ezer Ft-os profitot könyvelhetsz el, ami viszont nem áll arányban a fogadásra feltett össztéttel, ami minden esetben az alaptét 247x-ese. Mindezek alapján az „arany középutat” javasoljuk, azaz azt, hogy pár alacsony odds-os sportesemény kimenetel mellé közepes szorzósakat is válogass be, és 1-2 olyat is, ami jókora profitot hozhat, ha bejön (pl. egy hoki meccs döntetlen, vagy kézilabda meccs döntetlen).

GYIK

? Kezdőknek is ajánljátok a Goliathot?
Az igazat megvallva ez az összetett fogadás típus sokkal inkább megfelel a tapasztaltabb játékosoknak. És akkor még nem beszéltünk a költség vonzatáról. Ezért a kezdők számára úgy véljük, jobban megfelel (akár a system típusú fogadások gyakorlása végett is) például a kevesebb költséggel járó Patent, vagy a Trixie system fogadás.
? A Goliath vagy a Super Heinz a jobb?
Mindkét system fogadás 100-nál több fogadást foglal magába. Ezért mindkettő jókora profitot hozhat a konyára, ha a tippek 80%-a bejön. Viszont tény, hogy a Super Heinz esetében 120 fogadás kerül megtételre, a Goliathnak az esetében pedig ennek több, mint a duplája. Ezért ha a minél nagyobb profitra hajtasz, akkor az utóbbi jobb választás lehet. Ugyanakkor az is való igaz, hogy a Super Heinz-nél eggyel kevesebb kimenetelt kell megtippelned (7 sportesemény kimenetelből képeznek 120 fogadást), így valamivel alacsonyabb a kockázata, és jóval kisebb mértékű anyagi befektetését igényel.
? Tényleg több milliós nyereményt lehet elérni a Goliath-tal?
Amennyiben minden megtett tipped – azaz mind a 8 sportesemény kimenetel – helyes, és a szorzók is jók, akkor már száz HUF körüli alaptéttel is hatalmasat kaszálhatsz.
? Nem tudom megfogadni a szelvényem, mi lehet a gond?
Elsőként ellenőrizd, hogy milyen hibaüzenetet ír ki az oldal, illetve piros színnel jelölődik-e valamelyik mérkőzés. Lehet, hogy egy meccsen belül több piacot választottál, melyek nem szerepelhetnek egy szelvényen, vagy valamelyik esemény már elkezdődött és nem érhető el többé a piac.

Esetleg még az is lehet, hogy a várható nyeremény olyan nagy, melyet nem fogad el a rendszer.
? Milyen típusú fogadási piacokat érdemes kiválasztani?
Érdemes vegyesen tenni, de akár kizárólag egyfajta piacot is választhatsz több mérkőzésre vonatkozóan. Ha piacspecialista vagy, akkor érdemes arra ráhangolódnod, viszont ha egy adott bajnokságot már kívülről-belülről ismersz, és különböző eseményeket tudsz jól megtippelni, akkor az alapján kell választanod.

A lényeg, hogy mindig olyat fogadj meg, amit megalapozott döntés alapján választasz ki