Yankee (11 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A sportfogadási berkekben többfajta szemlélet is uralkodik: legyél veszteségminimalizáló, legyél nyereségfelhalmozó.

Van, aki a sok kicsire hajt, és akad, aki az egyszeri nagy összegű tétek híve. Létezik viszont egy olyan módszer, ami sikerrel alkalmazható, ha a működését kellően kitapasztalja az ember.

Bővebben ?  A legjobb bukmékerek a legjobb bónuszokkal. Szakértői kiválasztás

A rendszer fogadások lényege, hogy olyan kombinációs fogadásokat teszel meg, ami ugyanazt eredményezi, mintha egy teljes kombinációs táblán játszanál meg eseményeket. Csak itt egy pillanat alatt meg tudod tenni a választott eseményeidhez/kimeneteleidhez tartozó összes lehetséges kötést.

Kell hozzá egy kis idő, hogy megértsd a pontos működését, de amint ezt elsajátítod, már a többi nagyobb rendszer fogadás is menni fog

A Yankee (11) a rendszer fogadások legegyszerűbbike.

A Yankee fogadás röviden

Ami a rendszer fogadásokat illeti, a legtöbb esetben ezek a mérkőzések végeredményének eltalálására irányulnak. A működésüknek az a lényegi része, hogy amint négyből bejön két esemény, akkor már jogosult vagy a nyereményre!

Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy ilyenkor a nyereményed még azért bőven kisebb, mintha mind a négyet eltalálnád (a nyertes kimenetelek odds-án is múlik).

Nem is biztos, hogy azt össztétedhez képest kettővel már pluszban leszel. Az viszont, hogy kombinációs oldalról közelíted meg az eseményt, hozzájárul ahhoz, hogy ne egy sima kötésként tedd meg a fogadásod, hanem szétterítsd a kockázataid és kihozd a maximumot a leendő nyereményedből!

A Yankee 11 tehát túlmutat egy egyszerű gyűjtő fogadáson, ahol előfordulhat, hogy egy szelvényen a megtett négy eseményből ha egy nem jön be, akkor már bukod is a téted. Más a helyzet ebben az esetben.

Mi a Yankee fogadás lényege?

Értelemszerűen minél több a találat, annál nagyobb nyereményhez juthatsz hozzá.

Remekül működik benne az is, hogy nem csak egy gép által összerakott fogadásról van szó. e magad rakod össze a szelvényedet és döntöd el, melyik négy eseményre fogadsz.

yankee betting

Célszerű szem előtt tartani, hogy egy rendszer fogadás általában költségesebb, mint egy tradicionális fogadás, de a módszer nem rejt zsákbamacskát, hisz 11 fogadást jelent, ennyi kötést kombinál ki a négy általad választott eseményből/kimenetelből. Lényegében tehát úgy működik, mintha 11 kötésre fogadnál, külön-külön, de egy össztétért

A nevében is benne rejlik: Yankee 11.

Ez a 11 fogadás úgy áll össze: hat darab kettes kötésű, négy darab hármas kötésű és egy darab négyes kötésű fogadást tartalmaz. Erre kell úgy tekinteni, mintha hat szelvényen kettesével szerepelnének az események, négy szelvényen hármasával, egy szelvényen pedig mind a négy esemény szerepel kötésben.

Regisztráljon most a 20bet és szerezzen bónuszt akár 35.000 HUF!

Példa egy Yankee fogadásra

Mint azt a felvezetőben felvázoltuk, a Yankee 11 elnevezés is azt rejti, hogy 11 darab fogadást teszel meg, bármilyen szabadon kiválasztott négy sportesemény kimenetelére. Így aztán kialakul hat darab kettes kötésű, négy darab hármas kötésű és egy darab négyes kötésű fogadásod, ahol ha csak kettő eseményt eltalálsz, már jogosult is vagy egy bizonyos mértékű nyereményre.

Na de mit is jelent mindez pontosan? Úgy kell elképzelni, mintha fognál hat szelvényt, majd kettesével kezdenéd megjátszani az eseményeket. Utána fognál négy szelvényt, amelyeken hármasával jelölnéd be az eseményeket. Aztán a végén fogsz egyetlen egy szelvényt, amelyeken ott van mind a négy kiválasztott esemény kötésben (vagyis vele akkor nyersz, ha mind a négy tipped bejön).

A régi történelmi elmondások alapján a Yankee fogadás a nevét onnan kapta, hogy egy Angliában állomásozó katona régen kis téttel szeretett fogadni. Általában négy kimenetelre fogadott, amelyek aztán bejöttek, csak mivel ezeket kombinálta, így a sokszorosát nyerte a tétnek, amit megjátszott. Hogy megértsük mindezt pontosan, nézzük is meg egy példán keresztül, hogyan működik ez az egész.

Tegyük fel, hogy négy különböző csapatra szeretnénk fogadni, ezeket jelöljük meg 1-es, 2-es, 3-as és 4-es eseménynek. Ebben az esetben az alábbi módon tudjuk az eseményeket kombinálni:

  • Hat darab kettes kötés: 1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4, 3-4
  • Négy darab hármas kötés: 1-2-3, 1-2-4, 1-3-4, 2-3-4
  • Végül egy darab 4-es kötés: 1-2-3-4

A fentiek alapján jól látható, hogy ha mindössze csak egy kimenetel jön be a négyből, akkor sajnos bukjuk a teljes összeget, ugyanis ahhoz, hogy egyáltalán valamit nyerjünk, legalább kettő eseménynek kell sikeresnek lennie.

Rendszer fogadásnál egy alaptétet teszel meg, az össztéted (amit kockáztatsz), az alaptéted és a kikombinált kötések számának (ez most 11) szorzata. Tehát ha 1000 Ft-os alaptétet adsz meg, a Yankee fogadáshoz 11 000 Ft-os tétet teszel fel.

Viszont a nyereményt tovább is tudjuk görgetni. Ha mondjuk 3.00-as szorzóval fogadtunk az 1-es csapatra és 4.00-es szorzója volt a 2-es csapatnak, akkor az 1-es csapat győzelme esetén három teljes tétet tudsz visszakapni a 2-es csapatra. Azaz, ha ők is nyernek, akkor nem négyszeres pénz jön vissza, hanem tizenkétszeres! Vagyis két, viszonylag magas odds-ú bejött eseménynél már átfordulhatsz pluszosba.

A dolog ugyanúgy működik hármas és négyes kötéses szelvények esetén is. A dolog itt kezd igazán érdekessé válni ugyanis ha három eseményed jön be (mondjuk 1, 2 és 3), akkor nemcsak egy hármas kötést nyersz (1-2-3) a lehetséges négy közül, hanem automatikusan három kettes kötésed (mondjuk 1-2, 1-3 és 2-3) is nyer, aminek a szorzói egyenként hozzáadódnak a teljes nyereményszorzódhoz (amivel az alaptéted kerül beszorzásra)! A nyereményed innentől exponenciálisan növekszik.

Amint látjuk, a Yankee 11 más, mint egy tradicionális fogadási technika. Emiatt más nyereményekre és alaptétekre is számíthatunk. De mely tényezők befolyásolják, hogy ezek miként alakulnak?

  • Először is a megjátszott kimenetelek oddsai.
  • Másodszorra pedig, hogy hányat is találunk el a kimenetelekből!

Akad, aki csak az egyszeri alkalmakat keresi, hogy egy-egy eseményre tippeljen. Azok számára valószínűleg nem ez a technika lesz a kedvence. Ugyanakkor aki szeret több eseményre is fogadni és ügyes abban, hogy több meccs kimenetelét is eltalálja, akkor a leendő kifizetéseinek a mértékét is merőben tudja befolyásolni.

A technika egyik nyitja a szorzók megfelelő kalibrálása. Ha mondjuk kis szorzókkal játszunk, és bejönnek, az sikerélményt nyújt ugyan, de amennyiben nagyobb szorzókra teszünk, máris exponenciális növekedést tudunk elérni a potenciális nyeremények terén. Van tehát mit mérlegelni, amikor afelé kacsintgatunk, hogy belekóstoljunk-e a Yankee fogadásba.

Mennyiben más a Yankee (11) más fogadási típusokhoz képest?

Hogy megvizsgáljuk az eltéréseket, érdemes megvizsgálni egy konkrét példán keresztül, hátha úgy megjön a kedvünk a Yankee fogadáshoz.

Vegyünk mondjuk egy kettes kötést, ahol jobban kiütköznek a különbségek. Tegyük fel, hogy az egyik fogadásnál:

  • Az 1-es csapat oddsa 2.00-ás,
  • a 2-es csapat szorzója 4.00

Vagyis ha mindketten nyernek és kötésben vannak, akkor a kifizetésünk 8-szoros lesz. Elég jó arány.

A másik példa kedvéért vegyünk durvább szorzókat:

  • Az 1-es csapat szorzója mondjuk hasonlóképpen 2.00-es.
  • A 2-es csapat szorzója viszont sokkal meredekebb: 16.00-ás odds!

Ebben az esetben – ha bejön – akkor az 1-es csapat győzelmére kapott két egységnyi nyeremény szorzódik a 2-es esemény odds-ával, így ha az bejön, akkor az már 30-szoros profittal lehet kiszállni, ami azért már elég jó kis szám! Fontos tehát, hogy a leendő nyereményt jól lőjük be a szorzók és a megrakott tét függvényében.

Értelemszerűen, Puskás Öcsi szavajárásával: kis szorzó, kis nyeremény, nagy szorzó, nagy nyeremény.

Mi az előnye / hátránya a Yankee fogadásnak?

yankee betting

Összegzés

A sportfogadásban az a szép, hogy számtalan nyerési módozat közül lehet kiválasztani a nekünk megfelelőt. Akár az egyszerűbb, akár a bonyolultabb módokat választod, bármiben megtalálhatod a neked passzoló technikát.

Aki esetleg nem szeret elmolyolni a bonyolultabb fogadási típusok kitapasztalásában, az választhatja a neki jobban illő utat: keres mondjuk egy mérkőzés-kimenetelt, vagy egy hazai-döntetlen-vendég fogadási piacot. Csakhogy az így külön megrakott játékmódok esetén – hacsak nem bődületesen nagy tétet nem raksz fel – nem lehet nagy nyereményben bizakodni. Ilyenkor érdemes számításba venni a Yankee fogadást.

Vannak, akik örömmel választják a (bonyolultságuk ellenére) rendszer fogadásokat, mert a meccsek várakozási ideje alatt nagyobb izgalmakat lehet megélni. Ebben pedig benne van a kockázat, hogy a későbbiekben sokkal nagyobb nyereményt tudunk bezsebelni. Nos, számukra a legjobb döntés egy Yankee fogadási technika.

Nyilván az eredményes használatához kell némi tapasztalat és jártasság a sportfogadás világában. Nem könnyű négy olyan eseményt kiválasztani, amiből bizton tudjuk állítani, hogy legalább kettő be fog jönni, ezért aztán nincs lehetőség a bakira, biztosra kell menni. Ehhez pedig jól kell ismerni a csapatokat, a tendenciákat, a módozatokat.

Ami azt illeti, a tét melletti nyereményszorzók jó belövése az egyik legjobb dolog, amit tehetünk. Nincs új a nap alatt, úgy kell kiválasztani, hogy ne menj “tutira”, de közben mégse hazárdírozz olyan eseményekkel, melynek a bekövetkezési valószínűsége túlságosan alacsony. Mérlegelj, járj utána és szemezgess a számtalan kínálatból, biztosan fogsz találni kedvező nyereményszorzókat.

Zárásképp, a Yankee 11 rendszer fogadás egy kiváló módszer arra, hogy exponenciálisan megnöveld a leendő nyereményed mértékét. A kulcs az, hogy kellő szakértelemmel és ügyességgel válogasd össze az eseményeket és azok szorzóit. A rendszer fogadásod nyerési feltételeit a bejött események száma és azok odds-ai függvényében eme kalkulátor segítségével magad is leellenőrizheted.

GYIK

? Számomra eddig ismeretlenek voltak a kombinációk, kezdjek ezzel?
A Yankee fogadás még a könnyebb kategóriába tehető, hiszen 4 mérkőzést/kimenetelt kell kiválasztani, és összesen 11 gyűjtő lesz létrehozva.

Ez jelentősen könnyebben értelmezhető, mint például egy Super Heinz fogadás, úgyhogy ha ezzel szeretnéd elkezdeni a rendszer fogadásokkal az ismerkedést, akkor nyugodtan vágj bele.
? Nyerhetek, akár “tuti” 1.10-es szorzók használatával is?
Ennek a kombinációs fogadások esetén nem sok értelme van.

Ha egy kicsit előveszed a matekot, akkor rájössz, hogy nem tudsz jelentős nyereményt összeállítani ilyen szorzók mellett, és tulajdonképpen csak kockáztatod a pénzed, de értelmes nyereség reménye nélkül.

A kombinációkat pont arra találták ki, hogy kicsit rizikósabb meccsek nagyobb szorzóival is lehessen operálni, még úgy is, ha a kiválasztott mérkőzésekből elmegy egy-kettő.
? Lehet játszani pár 100 forinttal is?
Sajnos a kombinációknál kicsit magasabb téteket kell megadnod, hogy játékba kerülhess.

Mivel több szelvény kerül kitöltésre, ezért az alaptétek összeadódnak és a végén nagyobb összeget kell megforgatnod.
? Hol fogadhatok Yankee-t?
Az online bukmékerek elég nagy része kínálja ezt a fajta kombinációs lehetőséget. Ha nem vagy biztos a dologban, akkor ellenőrizd a buki fogadószelvényén, hogy felajánlja-e a rendszer a kombinációkat.

Ha esetleg nem látod bejelölhetőként, akkor még egy kérdést megejthetsz az ügyfélszolgálat felé, és ők biztosan tisztázni tudják, hogy mik a lehetőségek.
? Van lehetőség cashout opcióra?
Ez a sportfogadó felület működésétől függ, de általában elmondható, hogy ahol van szimpla Cashout funkció, az vonatkozik kombinációkra is.

Persze, hogy profitot tudj például egy korai kifizetéssel elérni, ahhoz néhány fogadásodnak már be kellett jönnie, vagy legalábbis jól kell állnia.