Fibonacci fogadási stratégia

Aladár Kollár

Aladár Kollár

grafikák a 'Fibonacci fogadási stratégia' bekezdéshez

Szerkesztőségünk sportfogadás iskolájában olyan stratégiákat ismerhet meg, mint például a Martingale rendszer. A stratégiák megfelelő alkalmazásával a győzelem nem csupán a szerencsén múlik! Ebből a cikkből a Fibonacci stratégiát ismerheti meg.

A Fibonacci fogadási stratégia a híres Fibonacci-sorozatra épül. Ez a stratégia a sportfogadásokban és más szerencsejátékokban történő használatra alkalmazható, és célja, hogy minimalizálja a veszteségeket, miközben maximalizálja a nyereséget.

A Fibonacci-sorozat egy matematikai sorozat, amelyet a középkori olasz matematikus, Leonardo Fibonacci fejlesztett ki.A sorozat az előző két szám összegeként áll elő: 0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, és így tovább. A Fibonacci rendszer a sportfogadásban is közkedvelt.

A Fibonacci-módszer alapjai

A Fibonacci-stratégia egy progresszív fogadási rendszer, amelynek lényege, hogy ha egy fogadás veszteséget eredményez, akkor a következő tét összege legyen az előző két tét összege. Ha a fogadás nyereséget hoz, akkor a következő tét mérete visszaáll a kiindulási tét méretéhez.

Például, ha a kiindulási tét mérete 1 egység, és az első fogadás veszteséget eredményez, akkor a következő tét mérete 1 egység lesz. Ha a második fogadás is veszteséges, akkor a következő tét mérete az előző két tét összege, vagyis 1+1=2 egység lesz.

Ha a harmadik is veszteséges, akkor 1+2=3 lesz a következő tét. Ha a negyedik fogadás nyereséget hoz, akkor a következő tét mérete visszaáll az alapértelmezett 1 egységhez.

Vegyünk egy életszerűbb példát! Az alaptét 100 Ft. Első fogadás veszít. A második fogadás tétje 0+100=100 Ft lesz. Mivel mindig az előző két tétet kell összeadni, az első tét esetében nincsen korábbi tét, ezért nullával számolunk.

A második tét szintén veszít. Így a harmadik fogadás 100+100=200 Ft lesz. Ez így folytatódik, amíg nem nyerünk. Győzelem esetén visszaállunk az alaphoz, ami 100 Ft. Így tehát minden fogadásnál megvan az esély az eddigi összes veszteség visszaszerzésének.

A Fibonacci alkalmazása a sportfogadásban

grafikák a 'A Fibonacci alkalmazása a sportfogadásban' bekezdéshez

A Fibonacci fogadási stratégia alkalmazása az online bukmékerek által kínált különböző sportfogadási típusokban, például a spread fogadásban vagy a money line fogadásban is lehetséges, és mindkét esetben hasonló elven működik. A számsort felhasználva igyekszünk minden fogadásnál visszaszerezni az eddigi veszteségeket.

A spread fogadásban arra tippelhetünk, hogy melyik fél győz, azonban hozzáadhatunk pusz vagy mínusz pontokat. Ez lényegében az ázsiai hendikep piac angol változata. Ha az egyik fél esélyesebb a győzelemre, akkor ezekkel a pontokkal egyenlíteni tudunk. A money line egyszerűbb, a cél megtippelni, hogy az adott csapat győzni fog-e vagy sem.

>

A rendszernek két nagy előnye van:

  • Veszteségek visszaszerzése: Segít gyorsabban visszaszerezni az elvesztett téteket a progresszív tétméretek növelésével.
  • Rugalmasság: A rendszer lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjunk az aktuális helyzethez, veszteségekhez.

Gyakran félreértik ezt a stratégiát, és azt hiszik, hogy biztos győzelmet jelent hosszú távon. Ez a félreértés komoly veszteséghez vezethet. Ezért szeretnénk két általános tévhitet eloszlatni, ami a Fibonacci stratégiát illeti.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a Fibonacci-rendszer segítségével bármennyit is veszítenek, előbb-utóbb visszanyerik. Ez így nem teljesen igaz. Csak akkor lenne így, ha végtelen bankroll állna rendelkezésre, ami lehetetlen. Ezért is olyan fontos a megfelelő pénzkezelés. Egy adott összegből kell gazdálkodnunk, ha ez elfogy, akkor nem tudunk újabb fogadást kötni, amivel visszanyerhetnénk a veszteséget.

Annak ellenére, hogy a Fibonacci-rendszer célja a veszteségek visszaszerzése, sorozatos vereség jelenthet olyan mértékű veszteséget, amit nem tudunk visszanyerni. Képzeljük el, hogy 10 000 Ft a bankroll, ennyit tudunk fogadásra költeni. Ha már annyit elveszítettünk belőle, hogy nem tudjuk a következő progresszív tétet megtenni, akkor hiába nyernénk vissza előbb-utóbb, már nincs miből fogadni.

Tippek a Fibonacci stratégia használatához

A következőkben bemutatunk néhány olyan gyakrolati tippet, amelyek segíthetnek a Fibonacci-stratégia hatékony alkalmazásában.

Sose várjunk csodát és biztos győzelmet, még a Fibonacci-féle módszertől sem. Legyenek reális elvárásaink, és számoljunk a veszteségekkel is. A helyzet az, hogy bármit is teszünk, néha veszítünk. A Fibonacci számsort követve előfordulhat, hogy elfogy a pénzünk, mielőtt vissza szerezhetnénk az elveszett összeget. Ezért fontos előre meghatározni, hogy mekkora összeg elvesztését tudjuk magunknak megengedni.

Lényeges, hogy következetesen, kitartóan kövessük a stratégiát. Hiába jön egy nagy lehetőség, ne térjünk el a tervtől! Az érzelmi alapú fogadások általában elrontják a fogadási stratégiát, és vereséghez vezetnek. Minden fogadást alapozzunk statisztikára, végezzünk alapos kutatómunkát. Vegyünk figyelembe minél több szempontot.

Ezek a tippek lényegében mind ugyanarra mutatnak: kövesd a tervet! Mindig higgadtan fogadj, meggondoltan, érzelmi hatásoktól mentesen. Csak így lehet sikeres a fogadási stratégia alkalmazása.

Összegzés

A Fibonacci fogadási módszer egy progresszív fogadási stratégia, amely a híres Fibonacci-sorozatra épül. A rendszer lényege, hogy ha egy fogadás veszteséget eredményez, akkor a következő tét legyen az előző két tét összege.

Fontos reális célokat kitűzni, és egy előre meghatározott stratégiát követni. Tartsd be a tétméreteket, és kezeld a kockázatokat, miközben gyakorlod a fegyelmet a fogadási döntések során. A Fibonacci-rendszer előnyei közé tartozik a veszteségek gyorsabb visszaszerzése és a rugalmasság.

Persze minden fogadási rendszernek megvannak a maga kockázatai, és a pénzkezelésre mindig nagy figyelmet kell fordítani. A Fibonacci stratégia sem jelent biztos győzelmet, hiszen sosem végtelen a bankroll.