Ha van sportfogadás stratégia, már előnyben vagy

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A fogadók túlnyomó többsége esetében nagyon ritkán lehet azt elmondani, hogy vannak a tarsolyukban épkézláb fogadási stratégiák. Többnyire minden létező eseményre fogadnak, ami szembe jön velük. Ha a kedvenc csapat játszik, akkor arra fogadnak. Ha Bajnokok ligája csoportkör van, akkor arra. Ha valamelyik Grand Slam zajlik a tenisz világából, akkor pedig azok mérkőzéseit teszik meg.

Ez a fajta viselkedés nem a profi sportfogadókat jellemzi. A cikkünkben kigyűjtöttük a számodra, hogy milyen sportfogadási stratégiák léteznek, és hogy azokat hogyan tudod megfelelő tapasztalattal sikeresen alkalmazni. Ha szeretnél kitörni a szürke tömegből és szélesíteni a rálátásod a sportfogadás világára, akkor tarts velünk! A leírás végére te is kiválaszthatod, hogy mely fogadási stratégia lesz a számodra a megfelelő!

SPORTFOGADÁS STRATÉGIA1

A legnépszerűbb sportfogadás stratégiák bemutatása

A sportfogadók körében az egyik legnépszerűbb sportág a labdarúgás, ezért főleg az ehhez köthető fogadási piacokat és szisztémákat fogjuk górcső alá venni. Ha már jártas vagy a bukmékerek világában, akkor lehet, hogy sok információ már ismerős lesz számodra.

A Legjobb Futball Fogadási Oldalak ▶ Olvass tovább

Viszont biztosan találsz majd olyan tippeket is, melyek nem csak a kezdők számára szolgálnak újdonsággal! Egy remekül összeállított sportfogadás stratégia biztos sikert hozhat, akár hosszú távon is. A jó hír, hogy az általunk bemutatásra jelölt stratégiák nem igényelnek elképesztően kimagasló tudást, csupán a józan ész és tapasztalat együttműködését. Ha ez a kettő megvan, akkor tulajdonképpen bármely stratégiát sikerre lehet fejleszteni!

Fogadj a gyengébb képességű csapatra!

Ez a stratégia csak a bizonyos megszállottsággal rendelkező sportfogadók számára ajánlott. Ugyanis egyáltalán nem könnyű megtippelni, hogy melyek lesznek azok a favorit klubok, akiknek nem sikerül mindig behúzni a három pontot. Viszont amennyiben sikerül ilyen mérkőzéseket eltalálnod, akkor szép szorzókra tudsz szert tenni! Nem teljesen elvetélt ötlet az “underdog”-ra fogadni, főleg, ha az adott nagy csapat több versenyben is részt vesz.

Például a Real Madrid, Juventus, vagy Bayern München csapatai minden évben a létező összes megmérettetésben részt vesznek, ami elképesztő energiabedobásra kényszeríti a játékosokat. Az állandó terhelés és a folyamatos győzelmi kényszer sokszor nagy tehernek bizonyul, ami alatt néha-néha a nagy csapatok is megroppannak. Éppen ezért ki lehet következtetni, hogy mely mérkőzések azok, ahol nem biztos, hogy 100%-ot fognak nyújtani ezek a nagy klubok, mert egy fontosabb összecsapásra készülnek.

Ha folyamatosan figyelemmel követed a nagy csapatok menetelését, akkor biztosan fogsz találni olyan meccseket, amire nem biztos, hogy a legnagyobb elánnal fognak kiállni. A kis csapatok előnye ilyenkor, hogy pihentebbek a játékosaik és több idejük van felkészülni a bajnokság legnagyobb csapata ellen. Főleg, ha hazai környezetben tudják fogadni a sztárokat, akkor még nagyobb adrenalinnal tudnak belevágni a csatába.

Élő fogadások alkalmazása

Az online sportfogadás egyik remek újítása az élő fogadás. Ennek köszönhetően nem muszáj a mérkőzés előtt megtenned tippjeidet, hanem kivárhatsz a kezdő sípszó után is. Akár az utolsó 5 percre is beszállhatsz egy mérkőzésbe és fogadhatsz arra, hogy a favorit 1-1-es állásnál is képes lesz megnyerni a meccset.

Élő Fogadás

22Bet Android/IOS Mobil Alkalmazás ▶ Olvass tovább

Ha egy élő fogadás taktika kialakításán gondolkozol, akkor jó, ha tudsz néhány szabályt. Az egyik legfontosabb, hogy mindig játssz a kivárásra. Ne siettess semmilyen tétet, és ne fogadj elhamarkodottan. Ha higgadt fejjel vagy képes végignézni egy mérkőzést és elemezni az eseményeit, akkor jó eséllyel fogsz tudni beszállni a játékba. Ha forró fejjel választod ki a fogadási piacot és a tétet, akkor szinte garantált a bukás!

Egy profi sportfogadás stratégia lehet például, hogy 2.5 gól fölé teszed meg az adott mérkőzést. Ez azt jelenti, hogy a mérkőzésen legalább három gól fog esni. Ami fontos ennél a fogadásnál, hogy egyáltalán nem kell megvárnod azt, hogy valóban beessen az a három gól. Egy előzetes elemzést követően, a mérkőzés első perceiben eldöntheted, hogy milyen vehemenciával kezdtek neki a csapatok az összecsapásnak.

Ha úgy érzed, hogy meglehet a több gól, akkor fogadd meg a mérkőzést! Ilyenkor már néhány perc elteltével rohamosan mennek fel az odds-ok, így tudsz is nyerni azon is, ha az első 5-10 percet megvárod. Ezután ha esetleg az első félidőben már bemegy 1-2 gól, akkor profitot tudsz elérni. Persze csak olyan bukmékereknél, ahol lehetőség van a korai kifizetésre. Persze ha nem esnek a gólok olyan ütemben, ahogy szeretnéd, akkor dönthetsz, hogy kiszállsz minimális veszteséggel, vagy bent hagyod a tétet, kockáztatva annak a 100%-át.

Tétkezelési stratégiák

Nagyon fontos a fogadásaidat illetően, hogy megfelelően kezeld a megjátszott téteket. Legyen egy olyan szisztéma, amellyel mindig tudod, hogy a következő mérkőzést mennyi pénzzel is játszd meg. Ezekhez rengeteg kidolgozott stratégia létezik, melyek segíthetnek az eligazodásban. Nem kell újra kitalálnod semmit, felhasználhatod az alábbi megközelítések közül bármelyiket, amelyik illeszkedik a tippjeidhez és a bankodhoz.

A Martingale-stratégia

Nagyon elterjedt és népszerű stratégia, mely egy folyamatos tétnövelő megközelítés. Lényege, hogy duplázott tétekkel játszod meg a következő mérkőzést, amennyiben az előző veszített. Ezt csak mérsékelten tudjuk ajánlani, hiszen megvan az esélye, hogy minden pénzed elbukod, ha egy rossz sorozatot fogsz ki. Könnyen kiszámítható 1000 Ft-os alaptéttel, hogy ha hét fogadást zsinórban elbuknál, akkor a nyolcadik tétednek már 256 000 Ft-nak kellene lennie. Legalább 2.00-ás szorzóknál érdemes használni, de csak akkor, ha nagyon biztos vagy a dolgodban. Ha sikeres tippet teszel, akkor kezdheted az alaptétről a sorozatot.

A D’Alembert-stratégia

Ennek lényege hasonló az előzőhöz, némi módosítással élve. A szorzókat ugyanúgy 2.00 felett kell kiválasztani, viszont a tétek meghatározása kicsit más. Függ attól, hogy nyersz vagy veszítesz. Ha rossz a tipped, akkor növelni kell az alaptétedet egy egységgel, míg ha jól tippelsz, akkor csökkenteni egy egységgel. Ez azt jelenti, hogy 1000 Ft-os alaptéten játszva ha rögtön jól tippelsz, akkor maradsz az 1000 Ft-os téten. De ha rosszul, akkor emelsz 1000 Ft-all 2000-re. Ha megint buksz, akkor a következő tét 3000. Ha a következő tipp jó, akkor 1000-el csökkentesz, hiszen az az alaptét, így 2000-rel fogsz ismét fogadni. A stratégia veszélye szintén az, mint Martingale-nél, hogy egy hosszabb sikertelen széria gyorsan felemésztheti a kereted. Viszont kicsi barátságosabb is, mint a Martingale, mert például hét rossz tipp esetén csak 8000 lesz a következő tét.

A Kelly-stratégia

A stratégia figyelembe veszi a tétek erősségét is, ami persze elég szubjektív dolog. Tulajdonképpen annak fényében határozod meg a téted, hogy mennyire érzed biztosnak vagy erősnek a tippet. Ha erős a tipp és jó eséllyel bejön, akkor magasabb tétet teszel fel rá, míg ha gyengébb a tipp és a szorzók is magasak, akkor alacsonyabb téttel fogadod meg. Ezt főleg a lóversenyfogadásoknál alkalmazták még régebben, de manapság már bármilyen sportágnál megpróbálhatod.

A Fibonacci-féle módszer

A híres matematikus gyakran alkalmazott számsorának felhasználása a sportfogadásban. Lényege, hogy a téteket a híres számsor számai adják. Tehát az 1, 1, 2, 3, 4, 5, 13, 21 … A lépcsőzetes növekedés mindig az előző két szám összegéből alakul ki. Tehát 1+1 =2, 1+2 = 3, 2+3 = 5, 3+5 = 8 és így tovább. Az emelt tétet mindig vesztes fogadás után kell megtenni. Ehhez legalább 2.00-ás szorzókkal kell játszanod, de inkább ajánlatos a 3.00 körüliek megjátszása. Ezekre jó terület lehet a labdarúgás döntetlen fogadásai.

SPORTFOGADÁS STRATÉGIA

Összefoglalás

A cikkünkből megismerhettél néhány megközelítést, melyek segíthetnek elindulni a sportfogadás világában. Ha még nem érzed magad készen, akkor elmélyedhedsz kicsit jobban a stratégiák világában és csak magadnak felírva a tippeket kezdhetsz neki egy tesztidőszaknak. Ha azt sikerrel veszed, és úgy érzed, hogy már menne valódi pénzzel is, akkor jelölj ki egy kezdő keretet, amelyért nem kár, ha elvész. Így minimális kockázattal is bele tudsz vágni bármelyik stratégia tesztelésébe, és azt az előtted álló évek során tökéletesre fejlesztheted.

GYIK

?

Kezdőknek is van sportfogadási stratégia?

A fogadási stratégiák használata mindenki számára ajánlott függetlenül attól, hogy milyen szinten van a sportfogadásban. Inkább a tétkezelés az, ami már komolyabb döntést igényel, hiszen nem mindegy például, hogy kezdőként pár 100 forintos tétekkel játszol vagy több tízezresekkel. Mindenképp úgy válaszd ki a stratégiát, hogy ne okozzon problémát, ha a teljes fogadásra szánt kereted elúszik.
?

Melyik a legjobb stratégia?

Az, amelyikkel a legnagyobb profitot tudod elérni. Nincs olyan univerzális stratégia, amely minden játékos számára elhozza a kánaánt. Függ attól, hogy milyen mérkőzéseket teszel, milyen piacokat játszol meg, és hogy milyen arányban jönnek be a tippjeid. Érdemes egy statisztikát összeállítanod kis tétekkel sok mérkőzésből, hogy ki tudd értékelni, mennyire sikeres a tesztelt stratégia.
?

Milyen piacokon érdemes kipróbálni a D’Alembert stratégiát?

A stratégia lényege, hogy rossz tipp esetén tétet emelsz. Mivel a szorzóknak legalább 2.0-nak kell lenni, ezért a rizikósabb piacokon kell keresgélned, vagy kevésbé egyértelmű kimenetelekre kell fogadnod. Ilyen lehet például, ha döntetlenekre fogadsz. A döntetlenek általában 3.00 körüli szorzóknál mozognak, így ha jól tudod őket megtippelni, akkor egészen remek szériát tudhatsz be magadnak.
?

Melyik sportfogadó irodáknál lehet kipróbálni ezeket a stratégiákat?

Ilyen megkötés nincsen a bukmékereknél. Azt, hogy milyen szisztéma alapján határozod meg a tétjeidet, nem korlátozza az adott operátor. Teljesen mindegy, hogy hol játszol, a felsorolt stratégiákat bármelyik felületen meg tudod játszani. Emiatt nem kell aggódnod, hogy esetleg letiltanak, vagy felfüggesztik a fiókodat.
?

Az élő fogadáshoz jó lenne látni a mérkőzést is, van erre lehetőség?

Ha elég népszerű meccset választasz, akkor a tévében is tudod nézni a meccset, és közben fogadhatsz a választott irodád felületén. Viszont vannak olyan irodák, melyek rengeteg élő közvetítést tesznek közzé, akár olyan népszerű bajnokságokét, mint a Bundesliga. Tehát ha jó operátort választasz, akkor egy helyen tudod követni a mérkőzést, és fogadni is tudsz az aktuális élő piacokra!