A Párosított Fogadás Stratégiája - Teljes Útmutató

Aladár Kollár

Aladár Kollár

grapich előnézet a  A párosított fogadási stratégia - Teljes útmutató bekezdés a szemüveges férfival, aki egy focilabdát tart a kezében

A párosított fogadás stratégia, egy olyan eszköz a sportfogadás világában, amelyet a fogadók alkalmaznak annak érdekében, hogy minimalizálják a kockázatot és garantálják a nyereséget. Ezt úgy teszik, hogy egy esemény összes lehetséges kimenetelére fogadnak.

A hagyományos stratégiáknál a fogadás megnyerése a cél.

A back bet és a lay bet fogadás is erre a szemléletre épülnek. Ezzel szemben a párosított fogadás stratégia egyszerűen az összes lehetséges eredményre fogad, így lesz nyertes és vesztes fogadásunk is. A cél az, hogy a nyertes nagyobb hasznot hozzon, mint amennyibe került a vesztes fogadás.

A back bet és a lay bet is lehetővé teszi azt, hogy egy tippre fogadjunk. Ebben az esetben függetlenül attól, hogy milyen jó a tipp, kockázatot vállalunk. A back bet esetében arra fogadunk, hogy ki fog nyerni, míg a lay bet esetében arra fogadunk, hogy ki nem fog nyerni.

Ha a kettőt összeadjuk, akkor már akár az összes kimenetelre is fogadhatunk. A párosított fogadás stratégia nagy előnye, hogy mivel mindenre fogadunk, az egyik lehetőség biztosan győzni fog. A legjobb sportfogadás oldalak megengedik a matched betting használatát.

A páros fogadás bemutatása

A matched betting lényege az, hogy két különböző fogadást helyezel el ugyanarra az eseményre, amelyek lefedik az összes lehetséges kimenetelt. Így függetlenül attól, hogy melyik eredmény valósul meg, garantáltan nyereséget fogsz elérni.

Az online fogadóirodák általában lehetővé teszik azt, hogy egy eseményre lay fogadás és back fogadás is köthető legyen. Így lényegében két ellentétes fogadást teszünk: például egy labdarúgási fogadóiroda esetében fogadunk arra, hogy a Barcelona fog győzni, és arra is, hogy a Barcelona NEM fog győzni. Ezt az ellentétes fogadást fogadás cserének is nevezik.

A kettő közül az egyik biztosan nyertes tipp lesz. Ez azt jelenti, hogy bármelyik csapat győzelmével nyerni fogunk, nem kell tudnunk előre a meccs végeredményét. A stratégia ott válik nehézzé, hogy mindezt úgy kell tennünk, hogy a nyeremény nagyobb legyen, mint a veszteség.

Ehhez szokás az online bukmékerek bónuszát használni, amely lehetővé teszi azt, hogy a két fogadásunk közül az egyiket ne a saját pénzünkből fizessük, hanem a bónusz összegből. Így valójában a két fogadásunk közül csak az egyiket kötöttük a saját pénzből. Vagyis amikor valamelyik fogadás veszít, azt nem a saját tárcánkból bukjuk, a nyereményt viszont megkapjuk.

Hogyan működik a páros fogadás

A páros fogadásokkal kapcsolatban a gyakran ismételt kérdések kérdések közé tartozik, hogy hogyan kell elkezdeni a stratégia használatát. Ezt a következő néhány lépésben összefoglaljuk:

  1. Válassz kedvező sportfogadó tőzsdét, ahol elérhető ingyenes fogadás vagy egyéb bónusz.
  2. Igényeld az ingyenes fogadási bónuszt.
  3. Válassz sporteseményt. A fogadóirodák által kínált sportágak közül érdemes olyat választani, amelyek csak két kimenetele lehet (plusz döntetlen).
  4. Számold ki, hogy mekkora hasznod lesz, ha az egyik fogadás nyer, a másik veszít.
  5. Használd az ingyenes fogadást egy back fogadásra, a saját pénzed egy lay fogadásra ugyanarra az eseményre.

Ebben az 5 egyszerű lépésben meg is tudod tenni az ellentétes fogadást. Hangsúlyozzuk, hogy nagyon fontos előre kiszámolni, hogy megéri-e az adott eseményre az adott odds-ok mellett ilyen módon fogadni.

A párosított fogadás sportok általában olyan sportágak, amelyeknél két versenyző vagy csapat mérkőzik meg. Ilyen például a futball vagy a tenisz. Ezeknél két kimenetel lehetséges plusz döntetlen, de azt a lay fogadás lefedi. Fogadhatsz lóversenyre vagy hasonló, több kimenetelű sportágra is, de kevésbé éri meg, mivel több vesztes fogadásod lesz egy nyertes mellett.

A páros fogadás előnyei

grafika a 'A páros fogadás előnyei' bekezdéshez egy telefonnal, amelynek képernyőjén egy fogadási oldal látható

A párosított fogadásnál kisebb a kockázat, mivel minden lehetséges eredményre fogadunk, így az egyik biztosan nyer. Így függetlenül attól, hogy melyik eredmény valósul meg, a fogadók profitra tegyenek szert. Ez egy hatékony módszer arra, hogy minimalizáljuk a kockázatot.

A párosított fogadásnál nagy előny továbbá az, hogy használhatjuk az ingyenes fogadásokat. Sok fogadóiroda kínál ilyen promóciókat, amelyek lehetővé teszik a fogadók számára, hogy ingyen fogadjanak. Így a két fogadás közül csak az egyiket kell saját pénzből fizetni. Vagyis a vesztes fogadás nem jár valódi veszteséggel.

Ez mind hozzájárul a kockázat minimalizálásához és a garantált győzelem miatt a hozamok maximalizálásához. A sportfogadási tőzsde így egy sokkal átláthatóbb és barátságosabb szolgáltatássá válik.

Stratégiák a sikeres páros fogadáshoz

Az egyik hatékony stratégia a párosított fogadás esetében az, ha olyan eseményt keresünk, amelynél mindkét kimenetel hasonló szorzóval elérhető. Ez azt jelenti, hogy olyan eseményeket vagy mérkőzéseket válasszunk, ahol a két lehetséges eredmény között viszonylag kicsi a különbség az oddsokban. Ha úgy fogadunk, az lehetővé teszi, hogy a kockázatot minimalizáljuk, mivel mindkét eredmény esetén közel azonos nyereményre tehetünk szert.

A tétméretek optimalizálása is kulcsfontosságú a páros fogadásokban. Fontos, hogy a fogadási összegeket úgy válasszuk meg, hogy az arányos legyen a kockázattal és a várható nyereséggel.

Általában azt javasolják, hogy a kisebb tétet a nagyobb kockázattal járó fogadásra, míg a nagyobb tétet a kisebb kockázattal járó fogadásra tegyük. Ez biztosítja, hogy a potenciális veszteség ne legyen túl nagy, és hogy a nyereség meghaladja az esetleges veszteséget.

A bankroll hatékony kezelése szintén elengedhetetlen a páros fogadásoknál. Fontos, hogy csak olyan összegeket használjunk fel fogadásokra, amelyeket megengedhetünk magunknak elveszíteni.

Potenciális nyereség kiszámítása a páros fogadásban

A páros fogadások jövedelmezőségének és hozamának számítása az egyik legfontosabb lépés annak megértésében, hogy mennyi profitot lehet realizálni ezen fogadási stratégiával. Ehhez először meg kell határoznunk a két fogadás szorzóját, amelyekből az egyik a back fogadás, míg a másik a lay fogadás. Ezeket a szorzókat felhasználva számíthatjuk a potenciális nyereséget minden lehetséges eredményre.

Vagyis számoljuk ki azt is, hogy mennyi hasznunk lesz abban az esetben, ha a back fogadás nyer, és mennyi akkor, ha a lay lenne a győztes. Így látjuk tisztán, hogy mire számíthatunk.

Példaként, ha egy bukméker fogadási tőzsdéjén a Barcelona győzelmére 2,00 odds-szal fogadunk 100 dollárt (back bet), valamint 100 dollárt teszünk a Barcelona ellen (lay bet) 2,10 odds-szal, akkor a következő három kimenetel fordulhat elő:

  • Barcelona nyer: 2X100, azaz 200 $ nyeremény, valamint 100 $ veszteség a lay miatt. Összes nyereség: 100 $.
  • Döntetlen: A lay fogadásba beletartozik a döntetlen is, így 2,1X100 $ nyeremény mínusz 100 $ (back bet) veszteség. Összes nyereség: 110 $.
  • Barcelona veszít: 2,1X100 $ (lay bet) nyereség mínusz 100 $ (back bet) veszteség. Összes nyereség: 110 $.

Az ügyes fogadók csak egy fogadást tesznek saját pénzből, a másikat bónusz összegből finanszírozzák. Így még az imént említett 100 $ veszteség is kiküszöbölhető.

Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a páros fogadásnál

grafika a 'Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a páros fogadásnál'  bekezdés a fickóval, aki a telefonja képernyőjét nézi.

Kezdőként a páros fogadások során számos gyakori hibával és buktatóval találkozhatunk, amelyek befolyásolhatják a fogadási eredményeket és a végleges nyereséget. Nézzünk néhány ilyen gyakori problémát:

Lehetséges kockázatok a páros fogadásnál

Bár a páros fogadások általában garantált nyereséget kínálnak a megfelelő stratégia alkalmazásával, mindig vannak olyan kockázatok, amelyeket figyelembe kell venni. Ezeket mutatjuk be a következőkben.

Fogadási tőzsdék likviditása

A fogadási tőzsdéken a likviditás az egyik fő kockázati tényező lehet a páros fogadások szempontjából. A likviditás hiánya esetén nehézségekbe ütközhetünk a fogadási kívánságaink teljesítésekor, vagy akár kedvezőtlen szorzókat is találhatunk, amelyek csökkenthetik a potenciális nyereséget.

Bukmékerek számlakorlátozásai

Sok online bukméker korlátozhatja a nyerő fogadók számláit. Ez azt jelenti, hogy ha rendszeresen nyereségesen fogadsz, a bukméker korlátozhatja a fogadási tétjeidet vagy akár bezárhatja a számládat. Ez megnehezítheti a hatékony fogadást és a nyereség maximalizálását.

Emberi hiba lehetősége

A páros fogadások során mindig fennáll az emberi hiba lehetősége. Akár rosszul számolt tétméretek, hibás fogadások vagy rossz döntések is előfordulhatnak, amelyek befolyásolhatják a végeredményt és csökkenthetik a nyereséget.

Megforgatási követelmények

Az ingyenes fogadásokhoz mindig járnak megforgatási követelmények. Általában az általános feltételek érvényesek, azonban néha egyéni követelményeket is kaphatnak az ilyen bónuszok. Hiába tesszük az egyik fogadást bónusz összegből, ha ebből nyerünk, akkor először meg kell forgatni a nyereményt, és csak utána vehetjük fel a számlánkra. A megforgatás további fogadásokat jelent, ami persze kockázatot is hordoz.

Összegzés

A páros fogadás egy megbízható és hatékony módszer a sportfogadásokhoz, amely garantált nyereséget kínál a megfelelő stratégia alkalmazásával. Az elve az, hogy mindkét lehetséges kimenetre fogadunk egy adott eseményen, így függetlenül attól, hogy melyik eredmény valósul meg, profitot realizálunk.

A páros fogadásokhoz számos stratégia áll rendelkezésre, amelyek segítenek maximalizálni a nyereséget és minimalizálni a kockázatot. Ráadásul sok előnye van a hagyományos fogadási módszerekkel szemben.

A párosított fogadás sportok olyanok szoktak lenni, amelyekre lehet az 1X2 piaccal fogadni, vagyis csak két kimenetel lehetséges (plusz döntetlen). Legyen szó például futballról, teniszről, bokszról, ez a stratégia előnyös választás.

Ennek a stratégiának használatával sokkal kisebb kockázattal fogadhatunk, vagyis a sportfogadás egy biztonságosabb és megbízhatóbb hobbivá válik.