Hogyan követheted a kedvenc sportjaidat bárhonnan és bármikor?

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A nyár nemcsak a pihenés és feltöltődés, hanem számos érdekes sport és a világversenyek főszezonja is egyben! Amíg például az NBA vagy az NFL szünetet tart, az észak-amerikai MLB (baseball) egész nyáron megy. Tipikus nyári sportok a tollaslabda, a tollaslabda, és a strandröplabda. Angliában jellemző nyári sportnak számít még a krikett. A küzdősportokban, mint a boksz vagy az MMA, sem jelent szünetet a nyár. Az e-sportok versenyei is egész évben zajlanak. De főleg, az olimpiákat, az európai és világbajnokságokat is erre a napsütötte évszakra időzítik!

Közelebbi példát is lehetne hozni, hazai fociban az OTP Bank Liga már július végén kezdeni szokott, ami persze azt is jelenti, hogy a foci fogadás online is teljes gőzzel zajlik!

Tehát jócskán lehet mit nézni nyáron is. Tegyük fel, hogy már itt van az Euro 2024 foci Eb (ami egyben olimpiai év is). Neked labdarúgás és az online sportfogadás oldalak a szenvedélyed,  és nem akarsz lemaradni egyetlen érdekes meccsről még akkor sem, ha éppen nyaralni mentél. Vagy a kedvenc League of Legends-csapatod éppen egy üzleti utad alatt fog játszani a LEC Summeren.

Közhely, de napjainkban minden percben egyszerre több eszköz és alkalmazás is verseng a figyelmünkért. Ha nem a közösségi médiában szeretnéd figyelemmel követni az eseményeket, hanem ragaszkodsz az otthon megszokott és kedvelt sportcsatorna formátumhoz, léteznek olyan szolgáltatások és konstrukciók, amik az aktuális meccset bármikor a mobilodra varázsolhatják.

Mindez persze feltételezi, hogy van stabil Wi-fi a környezetedben, mert a videók azzal futnak zökkenőmentesen, és nagyon tudják zabálni a mobiladatkeretet. De ha neked 5G-s telefonod van, és rá tudsz csatlakozni egy megbízható 5G-s hálózatra, akkor bármilyen streamet akadásmentesen nézhetsz a mobilodon is!

Megfelelő TV-csomag vagy streaming

Megfelelő TV-csomag vagy streaming

A megoldást vagy egy olyan kábel- vagy műholdas tv-előfizetés jelenti, aminek a műsorát saját, letölthető alkalmazásban, bármilyen mobileszközön is nézheted. Vagy pedig olyan streaming szolgáltatót, webes tévét választasz, ahol szintén saját appban, vagy közvetlen egy mobilos böngészőben is nézheted a meccseket. Ha te a kábeltévé mellett döntesz, lehetőség szerint olyat keress, ami a sportműsoraihoz a megfelelő csomagban internetes elérhetőséget is biztosít. Szerencsére ma már Magyarországon is több ilyen van. Hazánkban a régi rendszert főleg a Spíler TV és a Digisport jelentette, de a 2022-es év több változást is hozott.

Például ma már több nagy kábel- és a Direct One streaming szolgáltatónál (ez az egykori UPC Direct) is, a megfelelő csomagokban elérhetőek a Match4 vagy az Arena4 sportcsatornák. Ezeknél magyar nyelvű kommentárral főleg foci, de NFL, Indycar és Nascar-versenyeket, és bokszmeccseket is nézhetsz, illetve visszanézhetsz. A közvetített focimeccseket a Direct Now alkalmazásban elsősorban az angol Premier Liga és a francia Ligue 1 jelenti.

Ez nem szponzorált tartalom, a Match4-et csak példaképpen hoztuk fel. Semmi bajunk nincs az M4 Sporttal, a magyar bajnokságokra vagy a nagy nemzetközi sporteseményekre biztosan az ő appjuk a jobb.

Egy jó streames csatornának megvan az az előnye, hogy a “műsorújságjában” a következő sporteseményekre személyre szabott emlékeztetőket is beállíthatsz! Az appban streamelt műsort TV-okosító segítségével kiteheted nagy képernyőre is.

Az interneten persze számos app kínál ingyenes sportműsorokat, de ezek gyakran nem magyarul közvetítenek, és kivétel nélkül tele vannak tűzdelve bosszantó reklámokkal. Ami ingyen van, ott mi vagyunk a termék, a felhőtlen szórakozásunk pedig megér egy kis prémiumot.

Az online bukmékerek streamjei

Amennyiben a nyaralásod közben vagy a szabadidőd alatt nemcsak meccset nézni, hanem fogadni is szeretnél, és nem akarsz képernyők és futó alkalmazások között váltogatni, megoldást jelenthetnek az online bukmékerek saját streamjei. A legtöbb sportfogadási oldal csak grafikus megoldással követi az élő eseményeket, igen kevés az olyan bukméker, akik valódi videós live streamet is szolgáltatnak az élő fogadások mellé.

A borsós jogdíjak miatt csak a legnagyobb és legrégebbi sportfogadási oldalak engedhetik meg maguknak, hogy saját, integrált streamjük legyen. Főleg az amerikai sportok közvetítési jogai azok, amik nagyon drágák, de a tengerentúlon is megfigyelhető az a folyamat, hogy a jogtulajdonosok egyre inkább partnerként tekintenek az online bukmékerekre.

A hátrányuk a kábel- vagy webes tévékhez képest, hogy ezek a közvetítések legfeljebb csak képernyő harmadát foglalják majd. A méret és a képminőség terén is muszáj itt kompromisszumot kötni.

  • In-play fogadásokat köthetsz live stream mellett.
  • Nem kell az alkalmazások között váltanod.
  • Vendéglátóhelyeken szinte mindenhol van Wi-fi.
  • Bukmékereknél általában nincs teljes képernyős stream.
  • A valódi live streamek is fizetősek.

Az online bukmékerek streamjei

Pár szót kell ejteni a közvetítések látenciájának a kérdéséről is. Azt tudni kell, hogy ami streamet egy online bukméker oldalán találunk, annak a “frissessége” nem érhet fel mondjuk a kábeltévével. Ennek nem elsősorban technikai okai vannak, hanem inkább az áll mögötte, hogy időbe telik, amíg a bukméker a meccsen egy eseményre reagálni tud. Az ő szempontjukból teljesen érthető, hogy 1-2 másodperccel egy gól után ne lehessen biztos fogadásokat kötni még azelőtt, hogy az oddsmakerek/az algoritmusok frissíteni tudnák az oddsokat. Az Unibet streamjeinek például legalább 10 mp-es a látenciája.

Maguk a bukmékerek természetesen abban érdekeltek, hogy minél gyorsabban, közvetlen a forrástól értesüljenek az eredményekről. A bet365 oddsmakereihez például 2mp alatt eljutnak a fontos információk.

Bet365 live streamek

Ezek az ablakban futó élő közvetítések vagy live streamek az élő fogadási szolgáltatások részét képezik. Az online bukmékerek az általuk kiemeltnek tekintett eseményeket streamelik. Tehát ha te - akár most augusztusban -  felmész mondjuk a bet365 oldalára, és elkezdesz böngészni az élő Bundesliga I-fogadások között, biztos lehetsz benne, hogy a legtöbb meccs egyben streamelve is lesz!

A megtekintésnek viszont ára is van. A kis, zöld alapon fehér lejátszási ikon csak akkor lesz választható, ha a bukméker regisztrált felhasználója vagy ÉS van pénz a játékosi számládon/tettél az oldalon bármilyen fogadást az elmúlt 24 órában. A legkisebb befizetés azonban mindössze 1500 Ft. Az élő fogadást hasznos statisztikák is támogatják, és amennyiben kérték ilyen bónuszt, a korai kifizetési funkcióval is élhetsz.

A bet365 a (nem magyar) foci mellett rengeteg jégkorong, golf, kosárlabda és teniszmérkőzést is élőben közvetít. A lóversenyek mellé is járhat itt live stream, de persze itt nem a magyar lovira, hanem főleg az angolszász lovassport eseményeire tudsz majd fogadni. A streamelt események közé felkerültek a népszerű e-sportok is, ez esetben a forrást a megfelelő Twitch TV-csatornák jelentik.

Ez a live stream funkció a bukméker saját appján keresztül is teljes értékű. A bet365 sportfogadási alkalmazás Magyarországon, a bukméker lokalizált oldaláról is letölthető. Ha többet szeretnél tudni erről a szolgáltatóról és például a bet365 kifizetés feltételeiről, olvasd el a rendszeresen frissített elemzésünket! A minden lényeges kérdést feldolgozó írásainkban például azzal is foglalkozunk, lehetséges-e a TransferWise sportfogadás.

Unibet live streamek

A hagyományos sportok Unibet streamjeihez a riválishoz képest nagyon hasonló feltételekkel lehet hozzáférni. A megtekintéshez regisztrált felhasználónak kell lenned, és pluszos játékosi egyenleggel is rendelkezned kell, vagy pedig érvényes fogadást kell kötnöd a megtekintést megelőző 24 órában. Ugyan a legkisebb befizethető összeg 10 euró körüli, de az Unibet befizetéshez használhatsz többek között Skrillt és Netellert is.

A kivételt a sport streamek megtekintésénél a lóversenyek jelentik. Náluk  az adott futamra egy minimumtétet is le kell tenned ahhoz, hogy megtekinthesdannak közvetítését. Ez azt is feltételezi, hogy te az itt streamelt angol vagy ír derbikre vagy kíváncsi. A magyar lóverseny fogadás online ugyanis a TippmixPro-n vagy a lovifogadas.hu-n történik.

A Unibet streamek gerincét a labdarúgás és a lóversenyek mellett (például Premier Liga, a spanyol La Liga) a tenisz és a kosárlabda jelenti. A streamelt e-sportok közé bekerült a League of Legends, a Dota 2, az Overwatch 2, és a Starcraft 2 is. A “műsorrendet” 4 és 12 órás bontásban is előre meg tudod tekinteni.

Az Unibet Watch & Bet

Fentebb ugyan azt fejtegettük, hogy a bukmékeres live streamek kisebb képernyőn történnek, de erre pont a Unibet a kivétel. A Unibet Watch & Bet iOS alkalmazása elsőként teszi lehetővé, hogy a kiemelt foci (Seria A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1) és teniszmérkőzéseket teljes képernyőn követhesd, és ugyanebben az appban fogadhatsz is!

Sajnos ez a 2021-ben kiadott app még nem érhető el minden európai országban, így hazánkban sem (lengyelben vagy görögben már van). A fejlődési irányt viszont mindenképpen jelzi, hogy más online bukmékerek is teljes értékű, fogadási lehetőségekkel összekötött élő közvetítéseket szolgáltathatnak a jövőben.

Bónuszok

Bónuszok

Hogy lehetséges-e a sportfogadás bónusz befizetés nélkül? A fentebb említett és más online bukmékereknél számos bónuszajánlatot találhatsz Magyarországról is. Azonban mindennemű bónusznak feltétele az előzetes befizetés/saját pénzes játék. Befizetés nélküli bónuszokat vagy kaszinós ingyen pörgetéseket kiadni Magyarországon illegális, és ilyen ajánlatokkal a megbízható sportfogadási oldalakon nem is találkozni.

Reméljük, kellően informatívra sikerült az élő sportközvetítések és live streamek hazai hozzáférhetőségéről készült bejegyzésünk! Ha többet szeretnél tudni az online bukmékerekről és sportfogadásról, keresd fel a sportfogadó sulinkat! Ha netán ötletekre lenne szükséged, a sportfogadási tippek rovatunk rögtön a főoldalon találod!