Online sportfogadás fontban

Frissítve:

Az angol font a forinthoz képest az egyik legerősebb európai pénznem, aminek a középárfolyama ezen cikk elkészültekor is bőven 400 HUF felett volt. Az angol fontban történő sportfogadásnak komoly hagyományai vannak, ami különösen igaz az Egyesült Királyság esetében, ahol napi szinten hagyományos és online fogadások tízezreit bonyolítják le GBP-t használva.

Ennek a cikknek a célja, hogy elkalauzoljunk az angol fontos internetes sportfogadás izgalmas világába, illetve, hogy felvértezzünk téged azon tudnivalókkal, amelyek a javadra válhatnak, ha fontban szeretnél fogadni. 

Online sportfogadási oldalak fontban (GBP)

Találtunk: 4 Fogadóirodák

 1. 1

  Rabona

  Értékelése: 8.7/10

  • Rengeteg feldolgozott sportág globális fókusszal
  • Versenyképes oddsok a legnépszerűbb sportágakra
  • E-sport fogadásokban kiemelkedő
  • Számos érdekes bónuszajánlat
 2. 2

  Bet365

  Értékelése: 8.7/10

  • Piacvezető oddsok és marginok
  • Élő fogadáshoz live stream
  • Lóversenyhez Tote fogadás
  • Fogadáskészítő
 3. 3

  Unibet

  Értékelése: 8.3/10

  • Rengeteg live stream
  • Kedvező gyűjtőfogadási bónusz focira
  • Külön sport és kaszinó appok
  • Magyar ügyfélszolgálat
 4. 4

  Librabet

  Értékelése: 8.1/10

  • Igen hatékony mobilos felhasználói felület
  • Átláthatóság a pénzügyi lehetőségek terén
  • Változatos fogadható sportágak
  • Különösen széles világfoci kínálat

Angol font fogadás – teljeskörű útmutató

Frissítve:

Online sportfogadás Angol Font használatával Magyarországon

A bukmékereknél és szerencsejáték oldalakon manapság számos pénznemben tudsz fizetni. Cikkünkben az angol fontban történő fogadás rejtelmeiről lebbentjük le a fátylat

Sportfogadas fontban

Ezt a cikket azzal a feltett szándékkal írtuk meg, hogy bevezessünk téged az angol font használatával történő fogadás világába. Ugyanis az angol font azon pénznemek közé tartozik, amelyeket mind a bukmékerek mind a szerencsejáték oldalak széleskörűen elfogadnak. Ezért cikkünkben bemutatjuk azokat a Top bukmékereket is, amelyeknél be- és kifizetéseket is intézhetsz angol fontban.

De emellett számos egyéb, rendkívül hasznos információval is gazdagodhatsz, és olyan kérdésekre is választ kaphatsz, hogy miként tudsz például fogadni angol fontot használva egy adott sportra, piacra az általunk ajánlott legjobb sportfogadás oldalak egyikén történő számlanyitást követően.

Egy kis történelem lecke az angol font pénznemet elfogadó bukmékerekről

az angol font pénznemet elfogadó bukmékerekről

A tőlünk nyugatra elhelyezkedő szigetországban több évszázada fogadnak az emberek a legkülönfélébb sporteseményekre, amelyek között még extrém sportágak is megtalálhatók voltak. Napjainkban már bárki és bármikor tudod angol fontban fogadni online. Mivel csak annyit a teendője, hogy számlát (felhasználói fiókot) nyit egy olyan megbízható sportfogadási oldalon, ahol a GBP is az engedélyezett pénznemek között van. 

4 Érdekes tények:

 1. Az ősi kelta sportok, amelyek egyikében például egy több méter hosszú farönköt kellett a versenyzőknek minél messzebbre eldobniuk.
 2. Mivel Nagy-Britannia nem is oly régen még igen kiterjedt gyarmatbirodalommal rendelkezett, ezért az olyan, britek által dominált régiókban és országokban, mint például Indiai is, komoly hagyományai voltak az angol fontban történő fogadásnak egészen a XX. század elejéig.
 3. Annak idején (19. században) a felső tízezer tagjai majdnem olyan nagy összegben fogadtak angol fontban Indiában, mint Nagy Britanniában.
 4. Külföldön manapság is igen népszerű a fontban történő fogadás annak ellenére, hogy például Európában a legtöbb nyugati országban már az euró a fizetőeszköz.

Sokan a labdarúgást tekintik a legelső olyan egyesült királyságbeli sportágnak, amire a XX. század kezdetétől már komoly összegeket tettek fel a fogadni vágyók GBP-ben. Az igazság viszont ezzel szemben az, hogy a krikett évszázadokkal megelőzte a focit (mellesleg a szintén népszerű lóversenyt és az agárversenyt is).

A sportág gyökerei egészen az 1200-as évekig nyúlnak vissza, a 19. század végétől pedig még a szegényebbek is fogadtak erre a sportágra kisebb-nagyobb összegekben, melynek. 

Hogyan fogadj angol fontban krikettre?

Az angol fontos sportfogadást ismertető cikkünk ezen részében pár mondatban leírva azt szeretnék „megmutatni” neked, hogy miként tegyél meg egy fogadást online, angol fontot használva. Természetesen bármilyen sportra tudsz £-ban fogadás tenni, úgy pre-match, mind in-play betting típusúra, de az egyszerűség kedvéért most egy Angliában népszerű sport, a krikett mellett döntöttünk.

 1. Nyiss angol fontban számlát egy bukmékernél

  Nyiss angol fontban számlát egy bukmékernél (előtte ellenőrizd, hogy elérhető-e az új számla nyitásakor ez a pénznem az általad kiszemelt sportfogadási oldalon)
  Nyiss angol fontban számlát egy bukmékernél
 2. Töltsd fel az egyenleged

  Töltsd fel az egyenleged legalább annyi pénzzel, amivel igénybe tudod venni az adott bukméker kezdő bónuszát (ha szeretnél sportfogadási bónusszal fogadni) amennyiben nem érdekel a bukid bónusza, akkor elég annyit feltöltened fontban, ami az adott fogadásra elégséges
  Töltsd fel az egyenleged
 3. Kiválasztod a megfogadni kivánt piacot

  Válaszd ki a sportfogadási kínálatból a krikettet (azt is érdemes eldöntened, hogy pre-match – azaz mérkőzés előtti – vagy live – azaz élő fogadás szeretnél-e megtenni). És persze az sem árt, ha jó előre kiválasztod a megfogadni kívánt piacot (pl. melyik csapat nyeri az adott mérkőzést)
  kiválasztod a megfogadni kivánt piacot
 4. A téted az online fogadószelvényen tudod beállítani

  A téted az online fogadószelvényen tudod beállítani, amit követően csak rá kell kattintanod a megfelelő gombra, és máris élessé válik a fogadásod
  A téted az online fogadószelvényen tudod beállítani
 5. angol fontban gyűjtőfogadással több meccsre fogadhatsz

  Természetesen angol fontban gyűjtőfogadással több meccsre és bármilyen sportra fogadhatsz, de azt is megteheted, hogy banker bet típusú fogadásokat vagy system fogadásokat teszel meg – amennyiben már képben vagy vele, hogy miként működnek az ilyen típusú angol fontos fogadások
  angol fontban gyűjtőfogadással több meccsre és bármilyen sportra fogadhatsz

Kinek áll jogában angol fontban fogadni?

Ha esetleg azt hallottad volna a médiában, hogy Magyarországon csak magyar forintban legális a sportfogadás, akkor ezt az állítást egész nyugodtan elengedheted a füled mellett. Ugyanis az online bukmékereknél olyan pénznemben egész biztosan nyithatsz számlát, ami engedélyezett az oldalaikon (pl. EUR, USD). És ha az adott bukmékernél a GBP is szerepel a választható pénznemek között, akkor ezer százalék, hogy angol fontos számlát nyitva bármikor lebonyolíthatsz be- és kifizetéseket. 

Azt viszont a bukmékerek mindegyike rendkívül komolyan veszi, hogy kizárólag nagykorúak tudjanak számlát nyitni és igazi pénzben fogadni/játszani náluk (ugyanis ellenkező esetben hatalmas összegű büntetéseket kéne fizetniük).

Ezért a számlanyitást követően biztosan át kell majd esned egy verifikációs procedúrán, amelynek során igazolnod kell a személyazonosságod (az életkoroddal egyetemben), valamint még azt is, hogy tényleg te nyitottad-e az adott számlát (ezt általában egy közüzemi-csekkel, vagy bankszámla-kivonattal teheted meg).

Itt zárójelben azt is megjegyeznénk, hogy a bukmékereket már jó ideje a KYC (Know your customer) program is kötelezi arra, hogy utána járjanak az ügyfeleik és új felhasználóik kilétének. 

Viszont, ha nagykorú vagy és nem probléma igazolnod a tartózkodási helyed szerinti lakcímed, valamint a személyazonosságod (pl. jogosítvánnyal, útlevéllel, személyi igazolvánnyal), akkor az égvilágon semmi akadálya nincs annak, hogy £-os számlát nyiss egy olyan sportfogadás oldalon, aminek az lefogadott pénznemei között az angol font is szerepel.

 1. 1

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

Angol fontos (GBP) befizetésekhez legkedvezőbb bónuszokat nyújtó 5 bukméker

A sportfogadási oldalak által kínált bónuszok összege és mértéke manapság igencsak csábító. Ugyanis kétségtelen tény, hogy ebben az ágazatban a cégek „élet-halál” harcot vívnak egymással napjaink gazdasági válságok nyújtotta világában. És emiatt minden egyes bukméker arra törekszik, hogy többet vagy bizonyos tekintetben jobbat nyújtson bónuszok és sportfogadás promóciók terén, mint a piaci versenytársai. 

A bónuszok esetében, amit a fogadóirodák a sportfogadási termékeikhez biztosítanak az új ügyfeleik számára, több tényezőt is számításba kell venni. Először is, nem mindegy, hogy mekkora az adott bónusz maximális összege (10, 20, esetleg 30.000 HUF-nál is több).

A bónuszok kapcsán pedig – és ez az angol fontos befizetéssel elérhető bónuszokra is érvényes – azt is érdemes észbe vésni, hogy megforgatási követelményeik vannak, ami nem csupán a bónuszpénzre, hanem a felhasználó által befizetett, bónuszt aktiváló összegre is vonatkozik. 

Az angol fontot elfogadó fogadóirodák egy része nem bónuszpénzt, hanem kockázatmentes fogadást nyújt, vagy Free Bet-et, de ezek igénybe vételéhez be kell fizetni egy adott összeget. Az más kérdés, hogy az ingyenes fogadások révén elért nyereményekre nem, vagy csak minimális mértékű megforgatási követelmények vonatkoznak (pl. csak 1x kell feltenni az elért nyereményt egy 3-as gyűjtőfogadáson, ahol a minimális szorzó 1.50). 

A legjobb fogadóirodák 5:

A változatos fogadási lehetőséghez sokféle fizetési mód és elfogadott pénznem társul.

 • Sokféle fizetési módból lehet választani
 • Többféle elfogadott pénznem, köztük a forint, az euró és a font is
 • Kiemelten figyelnek a tranzakciók biztonságára
 • Alacsony minimum tétek
 • Könnyen használható be- és kifizetési felület
Fogadj most Ismertető

18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

kiemelt-bukméker-unibet-384x999w

Ajánlott fizetési módok sportfogadáshoz GBP-t elfogadó bukmékereknél

Amennyiben a banki átutalás híve vagy, és rendelkezel valamelyik hazai pénzintézetnél GBP-s deviza számlával (aminek pozitív az egyenlege), akkor szabad előtted a pálya, és nyugodtan intézheted a be- és kifizetéseket ebben a pénznemben Magyarországról is. Persze tény, hogy a banki transzfereknél azért léteznek gyorsabb és biztonság terén legalább ugyanolyan hatékony megoldások. 

Ajánlott fizetési módok sportfogadáshoz GBP-t elfogadó bukmékereknél
Bukmékerek MasterCard Skrill Neteller Visa
Rabona Min: 10€ 
Max: 2000€
Time: azonnali
Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Min: 10€ 
Max: 2000€
Time: azonnali
LibraBet Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Min: 10€
Max: 5000€
Time: azonnali
Betsson Min: 10€
Max: -
Time: azonnali
Min: 10€
Max: -
Time: azonnali
Min: 10€
Max: -
Time: azonnali
Min: 10€
Max: -
Time: azonnali

 

 • payment icon

  A Revolut a hazánkban már az egyre többet használt bankolási megoldások közé tartozik, és támogatja az angol fontot is

  Több
 • payment icon

  A bukmékerek egyre nagyobb hányada által elfogadott Wise révén villámgyorsan letudhatók a be- és a kifizetések, valamit az egyéb tranzakciók is, minimális költségek mellett

  Több
 • payment icon

  A VISA-kártya még manapság is sokat által használt bankolási módnak számít a sportfogadási oldalakon, ami nem csoda, mert széleskörű elfogadottsága van.

  Több
 • payment icon

  A Paysafecarddal teljesen biztonságosan tudsz GBP-ben pénzt elhelyezni szinte bármelyik bukmékernél vezetett számládon, mivel ez a befizetési mód széleskörű támogatást mondhat magáénak.

  Több

GYIK

?

Mobilkészülékkel is nyithatok angol fontban számlát?

Szerencsére bármelyik bukmékernél tudsz mobillal is angol fontos számlát nyitni, mivel manapság már az összes, GBP-t elfogadó bukinak van mobil weboldala és/vagy natív appja.
?

Van olyan bukméker, amelynél nem lehet angol fontban fogadni?

Sajnos akad jó pár ilyen. De ezek a cégek általában csak az USA területére korlátozzák a tevékenységüket, és eleve nem nyújtanak sportfogadási és szerencsejáték-szolgáltatásokat a neten sem nekünk, magyaroknak, sem más EU-s állam polgárainak.
?

Sportfogadási promóciókban is részt vehetek angol fontos számlával?

Természetesen igen, és ez nem csupán az Egyesült Királyságban bejegyzett bukmékerekre (William Hill, Betway, bet365, stb.) értendő. Ennek hála, ha például egy olyan Free Bet-et biztosító sportfogadási promócióban akarsz részt venni, amelynek esetében egy kisebb pénzösszeget kell feltöltened a számládra (pl. 10€-nak megfelelőt), hogy ingyenes fogadásokat kaphass, akkor a befizetést természetesen angol £-ban is megejtheted.
?

Brit bukmékereknél előnyösebb £-ban nyitni számlát?

Amennyiben a szigetországban életvitelszerűen élsz (ott laksz és dolgozol), akkor érdemesebb angol fontban nyitni számlát a kedvenc angol bukidnál, mivel kint eleve £-ban fizetsz, és így nem kell az átváltásokkal (és a velük kapcsolatosan felmerülő költségekkel) bajlódnod.
?

Kérhetek £-ban kifizetést e-pénztárcára is?

Igen, kérhetsz. De fontos, hogy az adott e-walletnél nyiss egy angol fontos egyenleget is (hacsak nem nyílik meg automatikusan abban az esetben, ha £-ban érkezik pénz a számládra), máskülönben az angol font átváltásra kerül (pl. dollárra), és ilyenkor a FinTech cégek rendszerint némi járulékos díjat számítanak fel.

6 értékelés, átlag 5 / 5

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Sportfogadási stratéga: A nyerési stratégiák kidolgozásának szakértője fejlett elemzések és piaci betekintések segítségével