Heinz (57 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

3.8

Üdvözlünk a nagypályások között! Ha az egyszerű fogadások, kombik és gyűjtők világánál valami többre és izgalmasabbra vágysz, akkor az olyan rendszer fogadások, mint a Heinz 57 a következő logikus lépés. Ha netán már olvastad a System Canadian cikkünket, akkor aligha lesz gondod a Heinz fogadási útmutatónk (57 fogadás) megértésével. Ha még nem, akkor sincsen semmi gond, mert az összes ilyen hibapontos kombi nagyon hasonló szisztémára épül.

A Heinz és a többi, kisebb-nagyobb “full cover” fogadási konstrukció a szélesebb körben ismert kombinált és a gyűjtőfogadásoknál összetettebb, ami részletes magyarázatot érdemel. Jó hír, hogy ha teljesen érted a Heinz 57-et, akkor vágni fogod a Lucky 63 fogadást is!

Ebben a cikkben:

 • elmagyarázzuk a Heinz fogadás lényegét;
 • bemutatjuk azt példákon keresztül is;
 • megmutatjuk, hogyan kell egy online bukmékernél Heinz fogadást tenni;
 • ellátunk tippekkel is, mielőtt elkezdenél így fogadni;
 • sorra vesszük a téma gyakori kérdéseit is.

Megbízható bukmékerek agárfogadáshoz

 1. 1

  1BET

  9 / 10

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Wazamba

  8.5 / 10

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Powbet

  8.1 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Excitewin

  8 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  Bankonbet

  7.9 / 10

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

Mi az a Heinz, és miért így hívják?

Ha ismerősen hangzik a név, az alighanem azért van, mert a Heinz valójában egy 150 éves múltra visszatekintő, valódi globális élelmiszermárka (például a HEINZ ketchuppal itthon is találkozni a polcokon). A A Heinz 57 jelentése eredetileg az ő reklámhúzásuk volt, az 57-es számmal a termékeik változatosságára utaltak. Mivel ez kombinált fogadási típus 57 fogadást foglal magában, így a számra rá is ragadt a “Heinz” jelző, és így kapta a fogadás a nevét.

Hogyan lesz hat fogadásból 57?

Most válik a dolog igazán érdekessé. Egy Heinz fogadáshoz 6, azaz hat eseményt/kimenetelt kell megtenned. Ha bejelölöd a szelvényeden a Heinz rubrikát, a rendszer fogja az általad választott fogadási tételeket, és kikombinálja belőlük az összes lehetséges kötést (ángliusul accumulator bet vagy “acca”), kettestől egészen hatosig. Ez összesen 57 fogadást jelent, aminek a megkötéséhez az általad megadott alaptét 57-szeresét kell letenned.

Hogy egyértelmű legyen, hogy áll össze ez az 57 kötés (a kötés jele itt “&”). Legyenek az általad választott események/kimenetelek A, B, C, D, E, és F. A rendszer által kigenerált gyűjtőfogadások (ahol a nyeréshez a kötés minden elemének be kell jönnie) kettes kötésre A&B, A&C, A&D, A&E, A&F, B&C...és így tovább egészen a 15 lehetséges, ismétlés nélküli kombinációig.

heinz fogadas

A hármas, négyes és ötös kötéseknél ugyanezen elv alapján jönnek létre. Persze hatos kötésből már csak egy van, hiszen eredetileg összesen hat kimenetelt tettünk meg.

 • Kettes kötések: 15
 • Hármas kötések: 20
 • Négyes kötések: 15
 • Ötös kötés: 6
 • Hatos kötés: 1

Igen, olyan az egész, mintha egy fogadáscsomagot, kvázi kombit kötöttünk volna, benne sok kis gyűjtővel. Hogy miért jó ez nekünk? Mert itt egy hagyományos gyűjtőfogadással szemben a Heinz 57 gyűjtője nincs olyan értelemben összekapcsolva, hogy minden egyes tételt meg kell nyerned ahhoz, hogy nyereményed legyen. Igaz, a belépő is magasabb, hiszen az össztét az alaptét 57-szerese lesz.

Mi kell a nyeréshez a Heinz fogadásnál?

A Heinzben a nyereség/veszteség az általad megtett eredeti hat esemény/kimenetel nyerési arányán és azok egyéni odds-ain múlik. Vagyis elméletben, ha a bejött tippjeid odds-a jóval nagyobb a bukó tippjeidnél, akkor akár már két bejött kimenetellel is pluszban jöhetsz ki, de azért ez elég extrém esetnek számít. Három sikeres tippnél, egyenletes, 3.00-nál nagyobb odds-okat feltételezve kezd átfordulni a dolog pluszosba.

Három bejött választásnál már fontos megjegyezni, hogy ilyenkor nemcsak egy hármas kötésed nyer, hanem a rendszer egyben kiértékeli az összes nyerő kettes kötésed is! Ezeknek a kötéseknek az összesített odds-ait a rendszer hozzászámolja a nyertes választásaid saját összesített odds-ához, és így jön ki a kumulatív nyereményszorzód, amit az alaptéttel felszorozva jön ki a nyereményed. Ami aztán vagy magasabb lesz az általad letett össztétnél, vagy alacsonyabb.

Matek nélkül nem megy - Honnantól nyerünk?

Az egyszerűség kedvéért most a bejött választások legyenek az A, B és a C (D, E és F most bukó). Ennél a három bejött tippnél a rendszer által generált, nyertes hármas kötés lesz az A&B&C (ez egy a lehetséges 20 hármasból). A Heinz szelvényed viszont magában foglalja az ezzel egyidőben szintén nyertes A&B, A&C és B&C kettes kötésű fogadásokat is! Vagyis ilyenkor összesen négy fogadásod nyert az 57-ből!

A táblázatban a következő esetekben állapítjuk meg a kumulatív nyereményszorzót és a profitot, 1000 Ft-os alaptéttel:

 • Csak A és B nyer egyenletes, egyenként 3.00-as odds-cal. Nyert gyűjtőfogadás: A&B (kötés szorzó 3x3).
 • Csak A és B nyer, 3.00-as és 19.00-es odds-cal. Nyert gyűjtőfogadás: A&B (kötés szorzó 3x19). Ilyen magas odds-ú lehet például egy kézilabda vagy kosárlabda meccs a döntetlen vagy pontos eredmény piacokon.
 • A és B és C nyer, egyenként 3.00-as odds-cal. Nyert gyűjtőfogadások: A&B&C (kötés szorzó 3x3x3), A&B, A&C, B&C (kötés szorzók 9+9+9).
 • A és B és C nyer, egyenként 3.00-3.00-4.00 odds-okkal. Nyert fogadások: A&B&C (kötés szorzó 3x3x4), A&B, A&C és B&C (kötés szorzók 9+12+12).
Nyert fogadás (odds) Kumulatív nyereményszorzó Nyeremény mínusz össztét
A (3.00) & B (3.00) 3 x 3 = 9 (9 x 1000) - 57 000 =  -48 000
A (3.00) & B (19.00) 3 x 19 = 57 (57  x 1000) - 57 000 =  0
A (3.00) & B (3.00) & C (3.00) (3 x 3 x 3) + (9 + 9+ 9) =  27 + 27 = 54 ( 54 x 1000) - 57 000 = -3000
A (3.00) & B (3.00) & C (4.00) (3 x 3 x 4) + (9 + 12 + 12) = 36 + 33 = 69 (69 x 1000) - 57 000 = +12 000 

A Lucky 63 ajánlat ettől nagyon kis mértékben különbözik. A felépítése ugyanaz, mint a Heinz 57-é. Az egyetlen különbséget az jelenti, hogy a lehetséges gyűjtők mellé a rendszer hozzáveszi az eredeti hat egyszerű fogadásod is (A, B, C…), mint egyes kötést. Ezzel összesen 63 fogadást kötsz meg, és ha az általad eredetileg választott hat kimenetelből bejön három, akkor nem négy, hanem hét fogadást nyertél meg, és a három egyes kötés odds-ai éppúgy hozzáadódnak a kumulatív nyereményszorzóhoz.

heinz fogadas abc

Hogyan kössek Heinz típusú fogadást online?

Ha úgy gondolod, hogy vagy annyira tapasztalt/felkészült, hogy stabilan meg tudsz sikerrel tippelni hat kimenetelből legalább hármat, akkor a következő egyszerű lépéseken keresztül próbára is teheted a tudásod/szerencséd!

 • Válassz egyet az általunk listázott megbízható online bukmékerek közül! Az egyik ilyen neves külföldi fogadóoldal, ahol lehet Heinzre fogadni, a William Hill.
 • Menj végig a regisztrációs folyamaton. A folyamat automatikus. Csak egy e-mail címre, felhasználónévre és jelszóra lesz szükséged.
 • Válassz ki egy fizetési módot, és tölts fel pénzt a játékegyenlegedre. Ha úgy érzed, hogy tudod teljesíteni a megjátszási feltételeket, kérjél hozzá bónuszt is! A bónusz összeget általában külön fogja a fiókod kezelni, és bizonyos korlátok lehetnek a felhasználásában.
 • Válassz ki hat eseményt/kimenetelt, majd a szelvényeden - ha az elérhető - jelöld be a Heinz rubrikát.
 • Ha nyertél (ezt automatikusan kiszámítják neked), hívd le a nyereményed, lehetőleg ugyanazzal a fizetési móddal, amivel feltöltötted az egyenleged. A személyazonosságod és lakcímed igazolására itt elképzelhető, hogy szükség lesz.

GYIK

?

Nekem kell megszerkeszteni az 57 szelvényt?

Szerencsére emiatt nem kell, hogy fájjon a fejed. Az online sportfogadó irodák egyik nagy előnye, hogy ezeket a kombinációs fogadásokat, már teljesen automatikusan állítja össze a rendszer, ezért neked csak a hat meccset kell összekattintgatnod, a többit már megcsinálja helyetted az algoritmus.
?

Már két mérkőzéssel is profitot generálhatok?

Ez elég valószínűtlen, de persze nem lehetetlen. Minden a matekon múlik, ahogy tartja a mondás. Attól függ, hogy milyen szorzójú tippek jöttek be és ezeknek mekkora az eredő odds-uk.

Ha ezt beszorzod az alaptéttel és az nagyobb, mint az összesített téted, akkor bizony nyereséget számolhatsz el. Persze ez nem lesz túl nagy, de legalább nem buksz el mindent.
?

Mindegy, melyik fogadóirodánál akarom használni a Heinz-et?

Sajnos nagyon nem mindegy. Habár egyre több fogadóiroda kezdi behozni a szolgáltatásai közé a rendszer fogadásokat, ez azonban mégsem adott még sok helyen.

Ha biztosra akarsz menni, akkor keresd fel az adott iroda ügyfélszolgálatát, és kérdezz rá, hogy lehet-e Heinz típusú szelvényt összeállítani.
?

Kezdőknek mennyire könnyű a Heinz fogadás?

Nem ajánljuk kezdő játékosoknak, mert egyrészt sok mérkőzést kell kiválasztani, a másik pedig, hogy igen nagy volumenű az össztét, melyet még nem ajánlatos kezdő időszakban megkockáztatni.

Kezdetnek próbálkozz az egyszerűbb Trixie, vagy Patent fogadásokkal, és később áttérhetsz a több mérkőzéses változatokra is.
?

Élőben is lehet fogadni kombinációs szelvényeket?

Az élő fogadások egy egészen más világ, mint a mérkőzés előtti fogadások. Gyorsan változnak a szorzók, piacok kerülnek fel a listára vagy tűnnek el, mert kiértékelődtek vagy elavultak.

Ez egyúttal azt hozza magával, hogy ha egy élő piacot teszel fel a szelvényedre, akkor az lehet, hogy pár másodperc múlva már kisebb vagy nagyobb szorzóval lesz jelen, és frissíteni kell a szelvényt.

Ez megzavarhatja a kalkulációdat, így ha lehet, inkább kerüld el az élő események kombinációs szelvényre pakolását.

5 értékelés, átlag 3.8 / 5