Darts Fogadás

Az angol parlament a darts-ot 2001-ben hivatalosan sporttá nyilvánította. Ahogy az angoloknál, nálunk is elsősorban a kocsmákban kezdett terjedni a játék.

Mivel a darts magyar rajongótábora évről-évre exponenciálisan növekszik, a következőkben kísérletet teszünk arra, hogy összefoglaljuk a leghasznosabb tudnivalókat:

 • Darts bukmékerek listája
 • A darts sportfogadás története Magyarországon
 • Online darts fogadás – tippek és stratégiák
 • Az 5 legmagasabb üdvözlő bónuszt adó darts bukméker
 • Az 5 legjobb mobilos darts alkalmazás
 • Darts-hoz leginkább ajánlott fizetési módok

Darts bukmékerek listája

10 bukmékert találtunk

22Bet

8/10

 • 100% -os kezdő bónusz
 • Számos fizetési lehetőség
 • Akár €10 tét a nemzetközi mérkőzésekre
 • Pénteki bónusz
 • Előfordulhat, hogy hétvégén csúsznak a kifizetések
Melbet

7.9/10

 • Kifejezetten előnyös oddsok az élő fogadásokra
 • Már 450 Ft-os befizetéshez is jár az üdvözlő bónusz
 • Nincsen tranzakciós díj a kifizetésekhez
 • E-sportok nagy választéka
 • Viszonylag kevés az információ a fogadóirodát ellenőrző testületekről

A darts sportfogadás története Magyarországon

Az a nagy igazság, hogy darts születésével kapcsolatban nem tudunk semmi pontosat.

Léteznek ugyan különféle legendák, de még a meglévő írásos feljegyzések is csak valamiféle “darts-hoz hasonló játékról” tesznek említést.
A darts sport fogadas tortenete magyaroszagon
Amit viszont egyértelműen kijelenthetünk, az az, hogy ez a játék értelemszerűen a brit térhódítással együtt kezdett terjedni.

A ma ismert szabályok a 19. század végén alakultak ki, amivel együtt már megjelentek az első klubok is.

1924-ben alakult meg az első nemzeti szövetség, természetesen szintén Nagy Britanniában, és ebben az időszakban kezdtek az emberek már sportként tekinteni a darts-ra, de bő három évtizeden keresztül nem történt semmi említésre méltó.

A 60-as évek végén, a 70-es évek elején azonban két tényező is együtt állt ahhoz, hogy a sportág népszerűsége megugorjon.

Egyrészt a fémek ötvözésének egyszerűsödésével a gyártók végre olyan nyilakat tudtak készíteni, amelyeknek köszönhetően jelentősen javultak az eredmények, másrészt az 1973-ban megalakult British Darts Organization (BDO) vezetőinek sikerült elérniük, hogy a sportot a televízió is rendszeresen közvetítse.

 • 1

  Az úgynevezett “keleti blokkban” nálunk Magyarországon alakult először nemzeti darts-szövetség 1991-ben

 • 2

  Magyarországon azért lényegesen népszerűbb a “soft darts”, mint a “steel darts”, mert a nemzetközi versenyek nevezési díjai az utóbbinál sokkal magasabbak

 • 3

  Hogy Magyarországon ilyen elterjedt lett ez a sportág, nagy szerepet játszott az, hogy főleg a softban, még a versenyzők számára is engedélyezett az alkoholfogyasztás

 • 4

  Jelen pillanatban Székely “Penge” Pál az egyetlen profi magyar darts-versenyző

Hazánkban a darts leginkább a rendszerváltás után lett népszerű, a világszerte megszülető nemzeti szövetségek sorában 48.-ként 1991-ben létrejött a Magyar Darts Szövetség is.

A következő igazán nagy löketet az adta ennek a sportnak, amikor megjelent a játék gépesített verziója, az úgynevezett “soft darts”, mellyel maga a játék és az eredmények számolása lényegesen egyszerűbbé, így szórakoztatóbbá is vált.

Amint pedig ezek a gépek beköltöztek a hazai kocsmákba, már nem is volt megállás.

Az utóbbi évtizedekben a sport hihetetlen változásokon ment keresztül, melynek hatására nemcsak a szurkolói bázis, hanem a versenyzői gárda is nagyot fejlődött, amit pedig a gombamód szaporodó internetes sportfogadási irodák sem hagyhattak figyelmen kívül.

GYIK

? Van különbség más sportok és a darts között az online fogadás tekintetében?

Nem, nincs semmilyen lényegi különbség, azaz pontosan ugyanúgy kell eljárni, mint minden más sportok esetében: regisztráció, befizetés, piacok kiválasztása, tétek elhelyezése…stb.

? Minden darts mérkőzés ugyanazon szabályok alapján zajlik?

Nem. Két egymástól jól elkülöníthető szakág létezik: az egyik az úgynevezett “steel” szakág, amelynek lényege, hogy a versenyzők fémhegyű nyilakkal dobnak táblára. A másik pedig a “soft” darts, amelyben a játékosok műanyag hegyű nyilakkal dobnak automata gépekre.

? Lehetséges élőben fogadni darts-ra?

Természetesen, ugyanúgy, mint más sportoknál. A fogadásnál nem árt két dolgot figyelembe venni. Egy, hogy ebben a sportban nincs döntetlen, kettő, hogy ez egy egyéni sport, tehát ha egy versenyző éppen nem szerepel a legjobban, senki nem léphet a helyére, hogy lecserélje őt.

? Melyik a legnépszerűbb darts liga, amit érdemes figyelemmel kísérni?

Lévén, hogy egy angol eredetű sportról van szó, talán az angol Premier League az a bajnokság, ahol a legmagasabb szinten játszanak a versenyzők, de azért kiválóak a holland, dán, német, és cseh versenyek is.

? Mi a sportág csúcseseménye?

Egyértelműen az év végén megrendezésre kerülő világbajnokság, hiszen az egész szezon lényegében erre az alkalomra van felfűzve. Sportfogadási szempontból olyan komoly a bukmékerek részvétele ezen a versenyen, hogy például az Unibet és a William Hill is ott van a fő szponzorok közt.

Online darts fogadás - tippek és stratégiák

A következőkben szeretnénk felhívni a figyelmed néhány olyan jelentős tényezőre, amelyek nagyban segítségedre lehetnek darts fogadások közben.

Elkerülhetetlen, hogy megismerd és megtanuld a játék szabályait, méghozzá pontosan, nehogy véletlenül valami olyasmi apróságon csússz el, amelyről egyszerűen addig nem is tudtál vagy szabálytanuláskor elkerülte a figyelmedet.

A sportfogadás darts-nál is egy kiélezett műfaj.

Ne feledkezz meg róla, hogy ez egy elképesztően nagy koncentrációt igénylő sport, így könnyen előfordulhat, hogy azt veszed észre a favoritodon, hogy nincs éppen a legjobb formájában, egy másik, nála sokkal esélytelenebb játékos viszont meglepően hasít.

Ha így van, nyugodtan légy rugalmas, és fogadj akár a favoritod ellen. Hidd el, nem fogod megbánni!

A “sportpszichológia nem játék”, főleg akkor nem, ha a nyereményed századmillimétereken áll vagy bukik.

Hiába van egy sportoló remek formában, ha a verseny előtti percekben kap például egy rossz hírt, vagy bármi olyasmi történik vele, ami szétzilálja a koncentrációját, iszonyatos energiákra lesz szüksége ahhoz, hogy összeszedje magát, és bizony nem mindenki működik jól nagy nyomás alatt.

Van, akit a feszültség vagy az izgalom motivál, de van olyan is, aki egyszerűen összeomlik a nagy súly alatt.

Ezért fontos, hogy ne csak a szabályokat, de magukat a játékosokat is megismerd. Sőt, ne csak az első vonalban lévőket, hanem lehetőleg mindenkit, hiszen az imént felvázoltak alapján fel kell készülj arra, hogy valóban bármi megtörténhet, akkor pedig nem árt tudni, hogy “milyen lapok vannak még a pakliban”.

Ha darts fogadás a téma, nem elég, ha csak a számokat meg a statisztikákat elemzed, hanem konkrétan tanulmányoznod kell akár archív felvételeket is ahhoz, hogy megismerd és kiismerd a játékosok legapróbb rezdüléseit, hogy aztán legyen B-, meg C-terved is arra az esetre, hogy a kedvenced gyenge formában kezd bele a játékba. Szinte biztos ugyanis, hogy ha valaki rosszul kezd, az rosszul is fogja folytatni, számodra pedig nagyon nem mindegy, hogy kinek, hogyan “sül el a keze”.

 1. 1

  Üdvözlőcsomag akár €1500 + 150 fs értékben

 2. 2

  Üdvözlő sportfogadási bónusz akár 35000 huf összegben

 3. 3

  100% bónusz 150€-ig az első befizetésre!

 4. 4

  100% bónusz az első befizetésre akár 100 EUR

 5. 5

  Magas oddsok

Az 5 legmagasabb üdvözlő bónuszt adó darts bukméker

Amikor már úgy érzed hogy eleget tudsz a darts szabályairól, sőt már annyira ismered a játékosokat is, hogy akár feltennéd rájuk a pénzed, keress egy olyan bukmékert, amelyiknél a legszélesebb palettán zajlanak darts fogadások.
az 5 legmagasabb üdvözlő bónuszt adó darts bukméker
De nem elég, ha egy fogadóirodánál egyszerűen csak van darts fogadás. Nem árt fejben tartanod legalább még másik két dolgot. Az egyik az hogy a bukméker milyen mélységben és minőségben ajánl élő darts fogadás lehetőségeket, hiszen manapság egyre inkább szeretjük valós időben követni az eseményeket, és ha szükséges, akár reagálni is rájuk.

Az egyik az hogy a bukméker milyen mélységben és minőségben ajánl élő fogadási lehetőségeket, hiszen manapság egyre inkább szeretjük valós időben követni az eseményeket, és ha szükséges, akár reagálni is rájuk.

A másik pedig az, hogy nem szabad megfeledkezni a különböző darts fogadóirodák által ajánlott üdvözlő bónuszokról sem, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mekkora kezdőtőkével vághatsz bele a játékba.

Aki már jobban otthon van az online sportfogadás világában, az tisztában van vele, hogy mivel a piac egyre telítettebb, a bukmékerek azzal az egyszerű trükkel próbálnak új játékosokat magukhoz édesgetni, hogy egymásra licitálva egyre magasabb és magasabb üdvözlő bónuszokat ajánlanak fel.

Amennyiben sikerült magunknak olyan bukmékert választani, amely mindhárom fentebb említett feltételnek eleget tesz, már csak regisztrálnod kell.

Onnantól kezdve az online fogadás darts-nál is pontosan ugyanúgy zajlik, mint bármilyen más sport esetében.

A legkedveltebb fogadási típus darts-nál is az, amikor a mérkőzés győztesére fogadunk, de mivel a darts fogadás nem ismeri a döntetlent, így három helyett, mindössze két választási lehetőségünk van, azaz megtippelhetjük, hogy az 1-es vagy a 2-es játékos fog győzni. Mivel ebben a sportban három játszma van, többek között lehetőség van megtippelni a nyert játszmák arányát is.

Mivel ebben a sportban három játszma van, többek között lehetőség van megtippelni a nyert játszmák arányát is.

Az 5 legmagasabb üdvözlő bónuszt adó darts bukméker Magyarországon:

 • 22bet
 • 1xbet
 • Bet365
 • Unibet
 • Melbet

A legjobb magyar darts bukméker

100%-os üdvözlő bónusz 35.000 Ft összeghatárig

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a darts fogadások világában igen kedvelt 22bet, mind a három fent említett feltételnek tökéletesen megfelel, azaz: a platformon magas szorzók mellett, lényegében minden fontosabb hazai, illetve nemzetközi darts esemény megtehető, méghozzá magyar nyelven. Az élőben is megtehető versenyek száma napi szinten is kedvező. Végül, de nem utolsó sorban a 22bet-nél az első befizetéssel 100%-át, maximálisan 35.000- Ft-os értékű kaphatod üdvözlőbónuszként.

Az 5 legjobb mobilos darts alkalmazás

Manapság egyre kevesebben játszanak kizárólag otthon, viszont egyre többen fogadnak utazás közben,metrón, buszon, vonaton, étteremben, szállodában, sőt valljuk be, néha még a munkahelyükön is.

Az a fogadóiroda amelyik nem tud valamilyen mobilbarát felülettel szolgálni, saját androidos, illetve iOS-es applikációt felmutatni, nem is számít igazán komoly bukmékernek.
az 5 legjobb mobilos darts alkalmazás
A telefonunk tulajdonképpen már hozzánk nőtt, és egyre több mindent szeretünk azon keresztül intézni, így a sportfogadást is.

Megnyugtató érzés, ha a telefonunkon gond nélkül végre tudunk hajtani minden olyasmit, amit az asztali gépünkön is, ráadásul lehetőleg mindenféle megerőltető keresgélés nélkül.

Erre nagyon okosan a darts fogadóirodák marketingesei is, ezért a mobilos felületeiket pontosan ugyanolyan felépítésűre alakították, mint a dedikált verziókat.

A mobilos applikációkat általában könnyedén elérhetjük vagy közvetetten a bukméker weboldaláról, vagy közvetlenül az ismert internetes webáruházakon keresztül, bár sajnos Magyarországról, a jelenlegi, valódi pénzcserén alapuló szerencsejátékokkal kapcsolatos törvények miatt ez nem minden esetben egyszerű.

Előfordulhat, hogy nem csak magukat az alkalmazásokat nem találjuk meg a megfelelő webáruházakban, hanem a bukmékereket is csak úgynevezett alternatív linkeken keresztül tudjuk elérni, ami miatt néha trükköznünk kell ahhoz, hogy le tudjunk tölteni egy-egy sportfogadási alkalmazást mondjuk az Appstore-ból vagy a Google Play Áruházból.

Általában azonban megéri kicsit megszenvedni az alkalmazásokért, mert jutalmul gyors, egyszerű, és remekül kezelhető platformokon keresztül fogadhatunk, gyakorlatilag bárhol és bármikor.

Ugyanúgy, mint az online sportfogadás más területein, a mobilapplikációkkal kapcsolatban is nagy a verseny, ezért hogy segítsünk kicsit eligazodni a káoszban, megmutatjuk, hogy szerintünk mely bukmékerek alkalmazásai a legjobbak, ha darts-ra szeretnél fogadni:

Az 5 legjobb Magyarországról is elérhető bukméker app darts fogadáshoz:

 • 1xbet
 • 22bet
 • Melbet
 • Bet365
 • Unibet

Az egyik legbővebb darts-piac az összes fogadóiroda közül

Üdvözlőcsomag akár €1500 + 150 fs értékben

Az 1xBet bukméker fejlesztőiről egyértelműen elmondható, hogy követik a kor szavát, és valóban megtesznek mindent annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legteljesebb élményt kapják mobilkészüléken keresztül is. Az 1xBet széles választékkal rendelkezik az élő videók terén is, hiszen a legnagyobb sportligáktól kezdve, az utánpótlás-tornákon keresztül lényegében minden darts-os esemény elérhető.

Darts fogadáshoz ajánlott fizetési módok

Az internetes sportfogadás elterjedésével és rohamos fejlődésével együtt az igénybe vehető fizetési módok is elképesztő változásokon mentek keresztül.

Már rég vége azoknak az időknek, amikor a Totózóban csak készpénz ellenében vehettük meg a szelvényünket.

Ma már nem csak az olyan régi, jól bevált, egyszerű fizetési módok igénybevételére van lehetőségünk, mint a banki átutalás vagy a bankkártyás fizetés, hanem választhatunk olyan modern opciókat is, mint például a PayPal vagy az internet világában egyre szélesebb körben elfogadott és napi szinten használt kriptovaluták valamelyike.

Amire viszont szinte minden bukmékernél oda kell figyelnünk, az az, hogy lehetőleg mindig ugyanazon a módon fizessünk be, mint amelyen keresztül majd a kifizetést is reméljük, máskülönben előfordulhatnak bizonyos bonyodalmak.

 • Ez a fizetési mód napjainkban már kezd egyre inkább elavulttá válni, de ettől még általában minden irodánál elérhető, mint opció.

  Több
 • Lényegében minden internetes fogadóirodánál az egyik, ha nem a legnépszerűbb fizetési mód a hitelkártyával történő fizetés.

  Több
 • Ez a fizetési mód már régóta elterjedt, hiszen a számlanyitás ingyenes, és még csak kártyára sincs szükség a használatához.

  Több
A legjobb ingyenes fogadások & ajánlatok itt Magyarország hungary

Best free bet

22Bet

Üdvözlő sportfogadási bónusz akár 35000 HUF összegben

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Best free bet

Betmaster

100% bónusz 150€-ig az első befizetésre!

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Best free bet

LVbet

Magas oddsok

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Best free bet

EnergyBet

100% üdvözlőbónusz 200€-ig az első befizetés után!

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Best free bet

Bwin

£10 ingyen fogadás

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Best free bet

1xBet

Üdvözlőcsomag akár 1500€ + 150 FS értékben

Üdvözlő bónusz

Kérem a bónuszt

Mutasd mindet

Az áttekintés szerzője