Agárverseny fogadás

Frissítve:

Az agárverseny fogadás napjainkban a kevésbé szem előtt lévő piacok közé tartozik. A lóversenyhez képest visszaszorult, és szűkebb közönséget is szolgál ki, mivel sok országban betiltották. Magyarországon és más európai országokban (Anglia, Németország, Ausztria, Lengyelország, Franciaország) azonban továbbra is népszerű sport, amelyre fogadásokat is köthetsz!

Az ilyen versenyeken több futam indul, amelyeken belül hat-hat kutya versenyzik egymással az első helyért. Az agárverseny fogadás azért különösen izgalmas, mert a legfontosabb a kutyák koncentrációja és versenyállapota. Mivel az ő esetükben nincsen külön zsoké, mint a lovassportban, és gazdájuk sem futhat velük, a kimenetel teljesen az ebek pillanatnyi teljesítőképességén múlik, amelyet elsősorban a gondozásuk és tenyésztésük határoz meg.

Agárverseny bukmékerek listája

Találtunk: 10 Fogadóirodák

Rang Bukméker Bónuszt Igényel
1

Rabona

Üdvözlő bónusz 35.000 HUF + 4 000 Ft Free Bet

2

1BET

100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

3

MalinaCasino

A 35.000 HUF értékű üdvözlő bónusz

4

22bet

Üdvözlő sportfogadási bónusz akár 35000 huf

5

Sportaza

100% Kezdő bónusz 35 000 Ft-ig + 4000 Ft freebet

6

Hot.bet

100%-OS üdvözlő bónusz akár 40000 HUF

7

Unibet

20.000 Ft Bónusz

8

Bet365

Akár 15.000 HUF fogadási kredit

Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli.
Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

9

Bwin

Sport bónusz 20.000 HUF

10

Betrophy

100%-OS üdvözlő bónusz akár 40000 HUF

Agárverseny teljes útmutató

Frissítve:

Minden, amit tudnod kell az agárverseny fogadásról!

Ha agárversenyre szeretnél fogadni, a legjobb helyen jársz! Ebből a cikkből megtudhatod, melyek a legjobb bukmékerek agárverseny fogadáshoz!

Agárverseny fogadás

A hajdan úri időtöltésnek számító agarászatból kinőtt agárfuttatás vagy agárverseny mára egy mindenki által követhető és fogadható sporttá vált. Például hazánkban a Kincsem Parkban is tartanak valódi agárfutamokat, és a legjobb magyar kennelek kutyáit a nemzetközi mezőnyben is jegyzik! 

Az agárfuttatás nem olyan népszerű, mint a lóverseny, mégis minden komoly bukméker fogadási kínálatában megtalálható. A fogadástípusok is nagyon hasonlítanak a “lovira”. Ebben a cikkben megismerheted az agárverseny fogadás alapjait, bemutatjuk a top5 agárverseny bukmékert, a legjobb bankolási megoldásokat, sőt, néhány általános agárverseny tippet is megosztunk veled!

Az agárfuttatás története

Az agár kutyák versenyeztetése az agarászat nevű vadásztevékenységből nőtte ki magát. Érdekes módon ennek során az agarásznak is hívott vadászok elsődlegesen az ebek látására támaszkodtak (nem pedig a híresen jó kutyaszaglásra), ugyanis a kutyának a szemmel való nyomonkövetésére és a préda levadászására kellett figyelnie.

A tradicionális agarászat betiltása nem vette el kedvet attól, hogy az agárfuttatást legitim sporttá formálják. Itt a zsákmányállatot madzagon, később drótpályán vontatták az állatok előtt.

Az agárfuttatás története

A sport mai megfelelője a 20. század hajnalán a lovasvadászatból nőtte ki magát. A vadászatokon a kutyákat arra idomították, hogy ne csak szag alapján próbálják megtalálni és visszavinni gazdájukhoz a lelőtt vadat, hanem még annak életében, a hajtás során érjék utol és cserkésszék be. Ez jellemzően nyílt terepen történt. Az ilyen vadászatot már akkor is sporttevékenységként tartották számon, és neve is volt: agarászat.

Néhány érdekesség:

 1. Az első pályás agárverseny 1921-ben, az Egyesült Államokban került megrendezésre.
 2. A magyar agár a nemzetközileg legkevésbé elterjedt fajta.
 3. Az agarászat napjainkra több mint 40 államban tiltott vadászati formának számít - Magyarországon 2016 óta ismét legális.
 4. Az agarak mai versenyeztetéséhez coursing-licencet kell kiváltani.

Az agarászat főleg az európai országokban volt elterjedt a középnemesség körében, és később terjedt el Észak-Amerikában. A vadászat visszaszorultával az igény nem hanyatlott, és az agárfuttatást a lóversenyekhez hasonlóan, fogadásokkal megspékelve egy kialakított pályára helyezték át.

A pályák kialakításakor a kutyák vadászösztönét igyekezték a sportszerűséghez igazítani: valódi zsákmányállatok helyett vezetett, mechanikus prédákkal ingerelték vizuálisan az agarakat. Ezzel kiküszöbölték a zsákmányok felesleges elhullását, és a kutyákat is a kijelölt területen tudták tartani a pályaversenyzés alatt. Ezáltal – a fogadóirodák és a résztvevők megkönnyebbülésére – a valódi győztes kinevezése is könnyebb lett.

A versenyeket az angol, német, osztrák és lengyel területeken kívül magyar földön is szokták rendezni, egész évben.

Az agárfuttatás története
🏛️ Első profi bajnokság 1876
🏢 Felügyelőszervezet Brit agár nyugdíjasok adatbázisa
📶 Bukméker kínálat Alacsony
Népszerű Ausztrália és az USA
🌎 Világbajnokság Nem
🏅 Olimpiai sportág Nem

Hogyan fogadjak agárversenyre?

Mivel az agárfuttatás kevésbé elterjedt sportfogadási lehetőség, érthető, ha első pillantásra nem vagy biztos abban, hogyan is kezdj neki. Ebben a bekezdésben bemutatjuk neked négy lépésen keresztül, hogyan teheted meg hamar tétjeidet.

 1. 1. lépés

  A legegyszerűbb, ha választasz egyet az általunk listázott legjobb agárverseny fogadási bukmékerek közül, majd leellenőrződ, hogy ott elfogadják-e az általad használni kívánt fizetési módot.

  Mightytips weboldal
 2. 2. lépés

  A fogadási kínálatot saját fiók nélkül is le tudod ellenőrizni. Ha úgy érzed, megtaláltad, amit kerestél, akkor a fogadáshoz először regisztrálnod kell.

  22bet bónusz ajánlat
 3. 3. lépés

  Például a 22BET-en, asztali PC esetén a bal oldalsávon érdemes kezdeni a böngészést, ahol az agárverseny a sportok között ábécésorrendben rögtön az első. Kattints rá, és megjelennek a fogadható események és azok fogadási opciói.

  Agárverseny opció
 4. 4. lépés

  Ha sikeresen beregisztráltál és megtetted az első befizetésed, akkor az előbbi menün keresztül gyorsan meg is teheted az első fogadásod. Kattints a téged érdeklő eseményre, válassz fogadási piacot (pl. győztesre), add meg a téted, és a futam felkerül a fogadási szelvényedre. A 22BET esetében a fogadószelvényed mindig jelen lesz az éppen betöltött oldal jobb felső sarkában.

  Pipa

Legjobb sportfogadó oldalak agárfuttatáshoz mobilon

Kutya fut

A sportfogadó irodák felvették a ritmust a modern technológiával, és ezáltal rengeteg verseny, köztük az agárversenyek fogadási lehetősége is könnyen elérhetővé vált az interneten. Ehhez társul, hogy a fogadóirodák mobilkompatibilissá tették weboldalaikat, így azokat mind Androidon, mind iOS-eszközökön is jól lehet használni.

Az agárverseny fogadás esetében könnyen átlátható táblázatokban jelölheted meg, kire tippelsz aszerint, hogy győztesre vagy befutóra szeretnél játszani. Ez azért kényelmes, mert ha az élő közvetítést nem tudod nyomon követni, úgy utólag visszanézheted a futamot a nyertesek kihirdetése után.

A legjobb sportfogadó oldalak:

 • Rendelkeznek elérhető applikációval (ez Magyarországon sokszor csak körülményes a külföldi fogadóirodák akadályozó törvényi szabályozás miatt).
 • A honlapjaik mobilra is optimalizáltak.
 • A regisztráció gyors és egyszerű.
 • Az applikációba a belépés és az egyenleg lekérdezése egyszerű.
 • Pár gombnyomással intézhető az egyenlegfeltöltés, valamint a nyeremények kifizetése is.

A fentieknek számunkra a Bet365 felelt meg a leginkább, különösen ha az e-sportok elérhetősége irányából nézzük. Az alábbi listában megtalálhatsz még néhány remek fogadóirodát az agárverseny mobilos fogadásához.

 1. 1

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

 2. 2

  Első befizetés bónusz akár 35.000 HUF

 3. 3

  A 35.000 HUF értékű üdvözlő bónusz

 4. 4

  35.000 HUF Első Befizetés bónusz

 5. 5

  100% bónusz akár 35,000 HUF

A top5 online bukméker agárfuttatáshoz mobilon

Az első számú szempont a fogadási kínálat. Fontos, hogy egy futamról meglegyen az összes fontos információ, hogy legyen fent egy versenynaptár, ahol az eredményeket visszamenőleg is meg lehet nézni. Feltétel, hogy az adott futamot több piacon is meg lehessen tenni. Egy bukmékert akkor is kiemelünk, ha a futamokról a saját oldalán van élő közvetítés (live stream) is.

A megbízható bukmékereket használhatóság terén is összevetettük; elsősorban, hogy mennyire egyszerű a regisztráció és a fogadás, mennyire könnyű eligazodni a játékfelületen, de azt is, hogy milyen gyorsan tölt be és milyen gyakran frissít az oldal.

Az alábbi listánk összeállításakor nemcsak azt vettük figyelembe, hogy az adott bukméker mennyi és milyen lehetőségeket kínál agárverseny fogadásra, hanem azt is, hogy milyen a mobilos fogadási élmény. Idetartozik a magyarítás megléte, a mobil böngészős oldala sebessége, a saját alkalmazás, valamint hogy az összes, asztali PC-en elérhető funkció megvan-e mobilon is.

Végül, az abszolút megbízhatóság és az adatvédelem érdekében azokat a külföldi online bukmékereket preferáltuk, amelyek rendelkeznek legalább egy EU-s szakmai szervezet tanúsítványával.

 1. Bet365: Mindent összevetve most a Bet365 a legjobb helyre agárverseny fogadásra!
 2. Unibet: Itt élő közvetítésen követheted a remek odds-okkal megtett futamot!
 3. 22BET: Aki a sokféle bankolási lehetőséget preferálja, annak a 22BET-et ajánljuk!
 4. MELbet: A MELBet egy különösen kézhez álló és gyors bukméker agárfuttatás fogadáshoz!
 5. William Hill: A neves angol fogadóiroda a magyarítás hiánya miatt került hátrébb.

A legjobb bukméker agárverseny fogadáshoz!

A Bet365-nél ugyan van jobb kínálatot vagy kézre állóbb felületet kínáló bukmékerek a piacon, de az összes szempontot figyelembe véve ez a szolgáltató  jelenti a legjobb csomagot agárverseny fogadásokhoz. Az átlagnál itt jobbak az agárfutam odd-sok, megvannak a fő fogadási piacok, elérhető versenynaptár, sőt, regisztrált fiókkal élőben is követheted a futamokat! Egyedül a fizetési módok az, ahol náluk szerények a lehetőségek.

Fogadj most Ismertető

Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli.
Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

kiemelt-bukmeker---bet365-384x999w

Mire fogadhatsz az agárversenyen?

Az agárverseny fogadás során - hasonlóan a lóversenyekhez - nem csak arra teheted meg a tétjeidet, hogy ki lesz az első helyezett egy futamon. Mivel nincsen annyi kombináció, mint mondjuk egy focimeccs esetén, ezért a téteket a kevés kombinációk megjátszásateszi izgalmassá.

Az egyik lehetőség, hogy helyre fogadsz. A hely azt jelöli, hogy az adott kutya helyezését hová tippeled. Ha nehezíteni akarod/többet szeretnél nyerni, találd el azt is, hogy a dobogón kié lesz második és/vagy harmadik helyezés!

A másik a befutó tippelés. Ebben az esetben azt kell eltalálnod, hogy a helyezéstől függetlenül melyik eb/csapat lesz az első kettő vagy három helyezettben. Ez a kezdők számára szerencsés fogadási kimenetel, mert mindegy, hogy a három kutya pontosan milyen sorrendben és melyik helyezést éri el, mert a nyeremény arra vonatkozik, hogy helyezést érnek el a top háromban.

A harmadik lehetőség ezek kombinálása, amikor már a megjelölt befutók sorrendje is számít. Amennyiben a győztest eltaláltad, de a második vagy harmadik helyezésre más érkezett meg, a nyereményed nem lesz akkora, mintha mindet eltaláltad volna. Az egyik változat, amikor tétjeidet arra teszed, hogy a kutya nem lesz első helyezett, de akár második vagy harmadik helyezést elérhet még.

Ha izgalmasnak találod az agárfuttatást, akkor ajánljuk figyelmedbe a Bet365 fogadóirodát, mely övék az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb rendszer. A honlapjuk átlátható, de ha az neked jobban bejön, mobilapplikáción keresztül is elérheted őket.

Számtalan fizetési megoldást

Számtalan fizetési megoldást (bankkártyás és e-pénztárcás lehetőségek) kínálnak, hogy a számládat feltöltve indulhasson az agarászat! A Bet365 rendszerében a versenyző kutyákat meg is jelölheted, és egy kedvenc agaraidból álló csoportot hozhatsz létre, amelyben folyamatosan nyomon tudod majd követni, melyikük mikor és hol versenyez.

Fogadj most Ismertető

Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli.
Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

kiemelt-bukmeker---bet365-384x999w

Agárverseny fogadás - Tippek és stratégiák

Egy rendezvény alatt több futamot is szerveznek különböző idősávokban. Egy futamon egyszerre összesen hat kutya indul. Közülük egy győztesre, vagy a top duó/ vagy trió befutók kilétére és sorrendjére tudsz fogadni.

Ne csak a nyertesre tippelj!

Egy focimeccshez képest itt szerényebbek a fogadási lehetőségek. Mégis ez az egyszerűség megvariálható azzal, hogy helyezés szerint nemcsak a győztesre fogadhatsz, hanem az első kettő és az első három helyezettre is! Helyre fogadáskor nem kell a konkrét pozícióhoz kötni, hanem csak kijelölöd, hogy akikre a voksodat tetted, mindenképpen benne lesznek a top kettes vagy hármas helyezésben.

A másik fogadási lehetőség a befutó: ekkor pontosan kell meg kell nevezni az első és második, vagy az első három helyezettet, a megadott sorrendben. Ennek a lehetőségét a legnehezebb megjátszani, viszont találat esetén a legnagyobb nyereményt markolhatod fel vele.

Kövesd a kiszemeltedet online!

A közösségi média- felületeken, a megadott kulcsszavakkal könnyen megfigyelheted, melyik kutya aratja éppen a győzelmeket sorjában egymás után. Akár a kenneleket és a közösségeket is felkeresheted. A legnépszerűbb és sikeres versenyzőkkel pedig minden tenyésztő büszkélkedik online is. Egy jó kennelből pedig akár egy frissen csatlakozó kutya is jó esélyekkel indul.

A leghasznosabb, ha az agárverseny fogadás előtt mindig alaposan körüljárod a lehetőségeket. A vakon fogadás ritkán hoz szerencsét, és a megfelelő erőviszonyok felmérésével és az alapos tájékozódással növelheted az esélyeidet a nyeremények begyűjtésére.

A feltörekvők versus bajnokok

Vonzó lehet a gondolat, hogy arra az agárra fogadsz, amelyik évek óta egy töretlenül szárnyaló versenyző. Azonban ezzel vigyázni kell: ha mindig a kedvencünkre fogadunk, az nem fog annyi sikert hozni, mintha a fejlődő, fokozatosan egyre jobb helyezést elérő kutyák teljesítményét követed le, és ahhoz igazítod a fogadásokat!

A legtöbb kutya négyéves koráig hozza ki a maximális teljesítményét, így az idősebb versenyzők már nagyobb rizikófaktort jelentenek.

Fáradtság és teljesítmény

Amelyik kutya megnyer egy futamot első helyezéssel, a következő aznapi versenyén már kimerültebb lesz, és nem indul jó esélyekkel a top háromba. Figyeld ezért a többi résztvevőt is, mert az az agár, amelyik az első pár futamán lazábban fut, hozhat még meglepetést.

Érdemes akár korábbi mérkőzéseket is megnézni, melyik kutya mikor teljesített jól az aznapi négy-hat futamán belül, ez megalapozhat egy nyerő sémát!

Érzelmek helyett racionálisan!

Régóta kötődsz egy-egy versenyző ebhez? A lojalitás szép dolog, de ha a győzelem a cél, ne az érzelmeidre hagyatkozz a fogadás során. Inkább gyűjts információt a tenyésztőknél és a helyi versenyzőknél, hogy szerintük ki lehet esélyes és miért. Ha elkezdesz mozogni a köreikben, hamar kiismerheted, hogy melyik agártól várnak el többet és melyik lehet az a feltörekvő versenyző, akire érdemes fogadnod!

Csak adott összeget játssz meg!

A legbiztonságosabb az, ha előre meghatározol egy keretet, ami a fizetésednek csak egy minimális százaléka (például 5%). A keretet bontsd további részekre, amiket egy-egy futamra teszel fel. Így biztos lehetsz benne, hogy nem kell a tartalékaidhoz nyúlni, és az életszínvonalad sem kockára tenned.

Érdemes lehet akár a Pareto-elvet is követni: a kijelölt kereted 80%-át fektesd be a biztosnak tűnő kimenetelekre, ahol az odds, azaz a szorzó esélye 1 és 1,4 arány közt van. A maradék 20%-ot tedd fel az exotikus vagy különleges kimenetelű kombinációkra, mivel a hazárdírozás is hozhat szerencsés meglepetést! Fontos, hogy ez az arány ne romoljon a biztosabb események rovására, mert akkor negatívba is fordulhat a hónapod.

Figyeld az időjárást!

A szabadtéri rendezvényeken a kutyák teljesítményét befolyásolhatja a pálya elázása, de a fronthatás akár egy kutyafutási képességein is változtathat jó vagy rossz irányba. A belső vonalon induló kutyáknak kedvezőbb a terep még esőzés után is.

Ajánlott fizetési megoldások a Bet365-nél

Magyarországon sajnos a legtöbb külföldi fogadóirodában felkínált fizetési mód még egzotikusnak számít, és emiatt egyáltalán nem vagy csak korlátozottan érhető el. Ennek nem a törvényi szabályozás elsősorban az oka, hanem – lévén kicsi piac vagyunk – egyszerűen nem vagyunk még érdekesek az összes ilyen pénzügyi szolgáltatónak.

Agárverseny fogadás esetén háromféle fizetési megoldásban érdemes gondolkodni:

 • A legklasszikusabb megoldás a bank- és hitelkártyás fizetés. Itthon minden pénzintézetben megtalálhatod ezeket a lehetőségeket, sokszor igen kiemelkedő feltételekkel. Ha amiatt aggódsz, hogy illetéktelenek vásárolnának helyetted, a nemrég bevezetett szigorú ellenőrzési folyamatnak köszönhetően az egész Európai Unió területén, így Magyarországon is egy SMS-ben vagy applikáción keresztül kapott ellenőrzőkóddal biztosítják azt, hogy csak te használhasd a fizetőfelületet.
 • A másik hagyományos megoldás a banki átutalás. Ez nem anonim, és nem minden sportfogadó iroda biztosítja, de biztonságos. Te döntöd el, hogy a virtuális egyenlegre mekkora összeget szeretnél feltölteni, és ahhoz senki más nem fog hozzáférni.
 • E-pénztárcák: A Skrill, a PayPal és a Neteller évek óta szolgálják ki a magyar sportfogadókat, így aki anonimitásra törekszik, vagy egyszerűen nem szeretné az interneten használni a mindennapokban magánál hordott bankkártyáját, azoknak külön ajánlott.
Ajánlott fizetési megoldások a Bet365-nél
Befizetés (Ft) Visa Mastercard Skrill Paysafecard
Bet365 1500 - 6 millió 1500 - 6 millió Nincs 1500 - 250 ezer
Unibet 3300 - 4 millió 3300 - 4 millió 4000 - 4 millió Nincs
22BET* 300 - n/a 300 - n/a 300 - n/a 300 - n/a
 • visa-100x100sa

  A legnagyobb bankkártya-szolgáltató, több millió ügyféllel világszerte. Nincs ma ennél megbízhatóbb fizetési megoldás a világon!

  Több
 • skrill-100x100sa

  E-pénztárca, amely a PayPal közvetlen vetélytársa. Ugyan néhány esetben drágább a használata, de szinte minden fogadóirodánál használhatjuk.

  Több
 • paypal-100x100sa

  A legismertebb e-pénztárca. Ők szigorúan szabályozzák a szerencsejátékkal kapcsolatos tranzakciókat, így sok helyen már nem érhető el.

  Több

Összegzés

Néhány agárverseny stratégia ismeretével hamar győztesei sikereket érhetsz el ezeken a piacokon is! A legfontosabb, hogy az elején még egyszerű fogadásokkal kísérletezz. Miután kiismerted magad az agárfuttatás világában, átválthatsz a komplexebb kombinációkra.

Az exotikusabb fogadások esetén már jó, ha ismered valamennyire a kiszemelted szokásait, és azt, hol és milyen pályatípuson és milyen időjárási körülmények közt teljesít igazán jól. Ezeket nehezebb megnyerni, de a nyeremények is sokkal izgalmasabbak - ilyen például egy döntetlen kimenetelre tett fogadás.

Most már arra is van lehetőség néhány fogadóirodánál, hogy ne csakf futam előtti tétjeid legyenek, hanem élő közvetítés alatt is megteheted tétjeidet, ahogy látod változni a körülményeket.

Ami még fontos stratégiai döntés, hogy a kutya nevére fogadj, és ne a megadott számára. Ugyanis ha az eb valamilyen okból kifolyólag nem tud részt venni a versenyen, egy másik kutya lép a helyére ugyanazzal a rajtszámmal - ez mindjárt megváltoztatja az erőviszonyokat is!

Agárverseny fogadóirodák összehasonlítása

Biztosan szeretnéd minél jobban átlátni a piacot és a fogadási lehetőségeidet is - ezért az alábbi táblázatban hamar tájékozódhatsz arról, hogy mely fogadóirodáknál milyen lehetőségeid vannak az agárversenyekkel kapcsolatos fogadásoknál. Az összefoglalók segítségével megtalálhatod a legjobb esélyeket, és gyors döntést hozhatsz arról, hogy milyen tétet játsz meg a következő versenynél legyen szó kártyás, utalásos vagy fogadás bitcoin.

Bookmaker Visit
1BET Visit
22bet Visit
star Usability Odds Mobile Bonuses Types of Bets Credibility Payment Support
8.6 9.00 9.00 9.00 9.00
8.5 8.00 9.00 9.00 8.00

Ezekhez a sportfogadó oldalakhoz ráadásul teljes elemzésekkel rendelkező cikkeket készítettünk, így hamar kiismerheted magad a különböző fogadó felületek között. Ezáltal mindig tudni fogod, hogy hol és mikor, miként érdemes fogadnod egy agárversenyre, és ez mindössze pár percedbe kerül!

GYIK

?

Milyen típusú fogadásokat tehetek az agárversenyekkel kapcsolatban?

Tétjeidet megjátszhatod a befutóra, valamint arra, hogy a második és harmadik helyen ki végez. De fogadhatsz egyszerűen az első kettő vagy három befutóra is, kijelölt pozíció nélkül.

?

Hogyan ismerhetem meg az agárverseny szabályait részletesebben?

A legtöbb országban ez versenyenként is eltérő lehet, de ez a 2018-as dokumentum, amely a Kincsem Park versenyszabályzatát foglalja össze, segíthet a tájékozódásban!

?

Legális-e az agárverseny fogadás hazánkban?

Igen, és számtalan fogadóiroda kínálatában megtalálható.

?

Rendeznek nagydíjakat Magyarországon?

A Rába Agár Klub rendszeresen szervez versenyeket, amelyeken nemzetközi zsűritagok is jelen vannak. Rajtuk kívül a Hungária Agár Klub és a Magyar Agár Klub képviseli magát, de előbbi inkább a kiállítási versenyekben jeleskedik, utóbbi pedig a magyar alfajta tenyésztését helyezi előtérbe. Magyar versenyzőkkel pedig a nemzetközi és európai versenyeken is találkozhatsz.

?

Mi történik azokkal a kutyákkal, amik már nem versenyeznek többé?

A múlt században a sport közkedveltsége sajnos embertelen körülményeket szült a kutyák számára, amit szerencsére sok állatbarát egyesület és közösség nem nézett jó szemmel. A nem megfelelő állattartás – beleértve a minél fürgébb kutyák kitenyésztési célját, valamint az ebek hosszú órákra, napokra való elzárását – teljesítményromláshoz vezettek, ami az állatok rövid időn belüli elhullását okozta. Amelyik agár kiöregedett a versenyzésből, vagy lesérült, esetleg tenyésztésre is alkalmatlannak találták, az értéktelenné vált a versenyeztetők számára, és túladtak rajta. Magyarul elaltatták már akár 4-6 éves korában.

A modernkori tartás és versenyeztetés szigorú engedélyekhez kötött, melyben rögzítik, hogy az állatok megfelelő életszínvonalát biztosítani kell. Egy versenyeztetésre eladott agárkölyök ára kiemelkedően magas, s ebbe még nincsen benne az orvosi ellátás. Amennyiben a kutya megöregszik, vagy sérülés miatt képtelen tovább versenyezni, azt is vagy saját gazdája gondozza tovább házi kedvencként, vagy örökbefogadási programon keresztül kerül szerető új családba.

12 értékelés, átlag 4.8 / 5

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.