Super Heinz (120 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A Heinz fogadási mód egyike az úgynevezett rendszer (system fogadásoknak), amelyek gyakorlatilag az összes neves fogadóirodánál a játékosok rendelkezésére állnak. A Heinz-nek kétféle változata van: a „normál”, és a Super Heinz fogadás. Ebben a cikkben az utóbbit fogjuk minél alaposabban, minden fontos részletre terjedően bemutatni az alább fő témákon keresztül:

 • Super Heinz 120 jelentése;
 • Mi a különbség a Heinz és a Heinz 120 között;
 • Miként lehet Heinz 120-al fogadni online módon;
 • Hogyan épül fel ez a típusú összetett fogadás;
 • Konkrét Heinz-es fogadás példa, táblázattal;
 • Tippek & tanácsok;
 • Super Heinz GYIK.

Mit értünk Super Heinz 120 alatt?

Úgy véljük, hogy első nekifutásra ezt a kérdést kell letisztázni, mivel manapság az interneten elérhető online sportfogadás szolgáltató cégek (bukmékerek) számos rendszer fogadást (system bet fajtát) kínálnak az ügyfeleinek. Ezek között akadnak olyan, amelyek használata nem igényel különösebb sportfogadási ismereteket, mivel csupán 3-4 kimenetelesek, és az anyagi vonzatuk is minimális. Ilyen a többi között a 11 fogadást magába foglaló Yankee, vagy a mindössze 4 fogadáson alapuló Trixie.

A Super Heinz 120 jelentése dióhéjban:

A Super Heinz lényegesen összetettebb, mint a pár kimenetelre épülő, minimális anyagi befektetést igénylő system fogadások. Ugyanis az esetében jóval több – egészen pontosan 120 fogadás – kerül megkötésre7 db tetszés szerinti sportesemény kimenetelre. A Super Heinz-es fogadásnak az az egyik legfőbb előnye a kisebb system fogadásokkal szemben, hogy rendszerint jóval nagyobb mértékű profitot biztosíthat, mivel a 120 fogadás igen sok, különféle kötésszámú fogadást foglal magába. Emellett az is mellette szól, hogy már 2 sportesemény kimenetel eltalálása esetén is nyereményt biztosít. Bár tény, hogy a 7 megtett kimenetből 2 db-ot eltalálni azért általában édeskevés ahhoz, hogy az adott fogadás profitos legyen (azon eseteket kivéve, amikor a két nyertes kimenetel szorzója igen magas).

Mi a különbség a Heinz és a Heinz 120 között?

Való igaz, hogy az némi fejtörést okozhat a kezdő sportfogadók számára, hogy a Heinz fogadásból kétfélét is kínálnak a sportfogadás oldalak. Ezért úgy gondoltuk, hogy nem árt, ha ejtünk egy-két szót a Heinz 120 „kistesójáról” is, a normál Heinz-es fogadásról. A kétféle system fogadás között alapvető különbség mindössze annyi, hogy a normál változat esetében csak 6 sportesemény kimenetel kerül megtételre 57 db fogadás keretében. Míg ezzel szemben a Super-nél 7 sportesemény kimenetelt kiválasztva lehet játszani 120 fogadás révén. Azaz a kétféle Heinz között a különbséget a megtett események, valamint a fogadások száma jelenti.

Miként lehet Heinz 120-al fogadni online módon?

Rendkívül fontos, hogy olyan bukmékernél nyiss felhasználói fiókot, amelynél támogatva van ez a system típusú fogadási mód. Ugyanis tény, hogy még manapság is vannak olyan operátorok, amelyeknél nem érhetők el a rendszer jellegű fogadások. Ezért még mielőtt regisztrálnál az általad kiszemelt bukmékernél, győződj meg arról, hogy a Heinz 120 is megtalálható a fogadási típus kínálatban.

Fogadni ezzel a system bet-tel az alábbi módon tudsz:

 • Az adott sportfogadás bukméker oldalára belépve válassz ki 7 sportesemény kimenetelt (2, 3, és több opciós piacokról is választhatsz, de ha kezdő vagy, akkor érdemes az 1X2 piac mellett maradnod);
 • A fogadási ajánlatból (pre-match vagy élő fogadások) kiválasztott sportesemények kimenetelei egyből felkerülnek az online fogadószelvényedre (fontos, hogy se többet se kevesebbet ne válassz ki 7 db-nál);
 • Ezt követően a fogadószelvényen jelöld be / válaszd ki a Super Heinz fogadást, majd írd be a fogadásonkénti alaptétedet (pl. 100 HUF / fogadás);
 • Ha minden stimmel, akkor már nincs más dolgod, mint játékba küldeni az online fogadó szelvényt.

Hogyan épül fel ez a típusú összetett fogadás?

Mint azt már többször is jeleztük ebben a cikkben a Super Heinz fogadásnál összességében 120 db fogadás kerül megkötésre, különböző kötésszámú fogadások révén. Azaz kábé úgy kell elképzelned a „dolgot”, mintha 120 gyűjtő fogadást tennél meg 2-es, 3-as, 4-es stb. kötéses fogadások által. De lássuk akkor a lényeget, vagyis, hogy pontosan hány db-ot kell tartalmaznia a Heinz 120-nak a különböző kötésszámú fogadásokból:

 • 2-es kötéses fogadások: 21 db;
 • 3-as kötéses fogadások: 35 db;
 • 4-es kötéses fogadások: 35 db;
 • 5-ös kötéses fogadások: 21 db;
 • 6-os kötéses fogadások: 7 db.

A fenti fogadásokon kívül 1 db 7-es kötéses fogadást is tartalmaz a Super Heinz, amit ha hozzáadsz a többihez, akkor eredményként kijön, hogy valóban 120 fogadásból áll ez a system bet típus.

Konkrét Heinz 120-as fogadás példa, táblázattal

A következőkben egy képzeletbeli példán keresztül igyekszünk minél érthetőbben bemutatni, hogy miként „működik” a Super Heinz kombináció. Induljunk ki abból – az egyszerűség kedvéért –, hogy a három opciós (HDV) 1X2-es pre-match piacról választod ki a sportesemény kimeneteleket, és 3 focimeccs, 2 jéghoki meccs, 1 kézilabda valamint 1 kosárlabda mérkőzés végkimenetel mellett döntesz. Tételezzük fel azt, hogy a focimeccsek közül a 3. nem jön be, és a kosárlabda tipped sem jön össze (a táblázatban megadott szorzók / odds-ok csupán szemléltetés céljára szolgálnak).

Tippek / Sportesemény Tipp Odss Nyertes? Igen /Nem
Foci 1 2.20 Igen
Foci x 3.10 Igen
Foci x 4.10 Nem
Jéghoki 1 1.80 Igen
Jéghoki 1 1.90 Igen
Kézilabda x 9.00 Igen
Kosárlabda x 16.00 Nem

Mivel a fogadások és a különböző variációk nagy száma miatt „fejben” eléggé bonyolult lenne kiszámolni, hogy egy adott Super Heinz-es fogadás milyen eredménnyel zárul anyagi szempontból, ezért érdemes egy online Super Heinz Bet Calculator-t használnod.

Amennyiben a fenti táblázatban megadott szorzókat (decimális formában) és az alaptétet beírod egy online system bet kalkulátorba, akkor az fog kijönni eredményül, hogy ezzel a fogadással 96 634 HUF profitot értél volna el, ha 100 HUF alaptéttel játszol. Ugyanis a nyereményed összege 104 634 HUF lett volna, amiből értelemszerűen le kell vonni a fogadásra feltett teljes tét összegét (120 x 100 HUF = 12 000 HUF).

Mint azt már említettük a Heinz 120-al akkor is nyereséges lehetsz, hogyha csupán 2 db sportesemény kimenetelt sikerül a 7-ből eltalálnod. Viszont ehhez az kell, hogy az adott két kimenetel szorzói igencsak magasak legyenek. A példánknál maradva a kosárlabdameccs és a kézilabdameccs döntetlene rendelkezik a legmagasabb szorzóval: 16.00-os, illetve 9.00-es. Így, ha csupán ezt a két meccs eredményt sikerül eltalálnod, akkor a táblázat adatai alapján már minimális (2400 HUF) profitot érhetsz el.

Abban az esetben pedig, hogyha a két legkisebb esélyű sportesemény kimenetel nem jön be, azaz a 6. és a 7., viszont a hokis és focimeccseket sikerül eltalálnod, már elég szépen profitálsz a system fogadásnak köszönhetően (40 922 HUF tiszta nyereség jön ki).

Tippek & Tanácsok

Mielőtt még belevágnál egy ilyen komolyabb anyagi vonzatú rendszer fogadásba, érdemes számba venned, hogy melyek azok a sportok, amikben otthonosan mozogsz (pl. foci, sakk, kézilabda, stb.), és kizárólag csak ezekre mérkőzéseire, összecsapásaira fókuszálnod. De emellett az is fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kövesd az adott sportágakkal kapcsolatos híreket (milyen formában vannak épp a megfogadni kívánt csapatok, van-e olyan körülmény, ami befolyással lehet egy-egy mérkőzés végeredményre stb.).

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen kimeneteleket választasz ki. Hiszen, ha túl alacsonyok az általad megtett meccsek szorzói, akkor gyakorlatilag mind a 7 kimenetelt el kell találnod ahhoz, hogy jelentősebb profitot érhess el. Ha csak egy adott sportra helyezed a hangsúlyt (például a focira), akkor is ajánlott egy olyan kimenetelt is beemelned a fogadásodba, aminek a szorzója átlag feletti (pl. egy 5.00-nél nagyobb odds-os vendégcsapat sikert). Ugyanis, ha a tuti tippjeid mellett esetleg még ez is bejön, akkor garantáltan jelentős profitot tudsz elérni a fogadások nagyon száma (120 db) miatt.

GYIK

?

Mi a legjobb Super Heinz stratégia?

Többféle fogadási stratégia alkalmazható a Super Heinz-nél. Ezek egyike az, ha kifejezetten csak egyetlenegy sportágra, és azon belül is egy ligára fókuszálsz (pl. angol labdarúgás Premier League). De például az is egy jó stratégia, hogyha 1-2 sportesemény kimenetelt a „gólok száma” piacról választasz ki, mivel ennek az esetében a szorzók igen magasak lehetnek (pl. a 3+ gól opciónál).

?

Bármilyen piacon használható a Super Heinz-es system bet?

Amennyiben nincs „Kötés tiltás”, vagy egyéb korlátozás, akkor szinte akármilyen piacról „összeválogathatod a megtenni kívánt 7 db sportesemény kimenetelt (pl. gólok száma, pontos eredmény piacok, alatta / felette piacok, stb.).

?

Kezdő bónusz megforgatásakor is használható ez a system bet?

A bukmékerek döntő többségénél csak single betek és / vagy sima gyűjtő fogadások révén lehet megforgatni a kezdő bónuszt. De a pontos információk végett ez ügyben érdemes felkeresned az adott fogadóiroda ügyfélszolgálatát.

?

A Super Heinz fogadásoknál nekem kell kitöltenem az összes szelvényt?

Szerencsére emiatt nem kell fájjon a fejed. Az online bukmékerek egyik nagy előnye, hogy ezeket a fogadásokat már teljesen automatikusan kezeli a rendszerük, így neked csak ki kell választanod a 7 mérkőzést és bepipálni, hogy Super Heinz alapján szeretnéd megjátszani a szelvényed.

Ez alapján a rendszer tudni fogja, hogyan hozza létre a szelvényeket és kezelje az össztétet az általad megadott alaptétből.

?

Mi történik, ha csak egyetlen egy meccsem jön be?

Sajnos, ha nem jött be csak 1 meccs a tippjeidből, akkor nem nyertél. Legalább 2 mérkőzést vagy eredmény helyes kimenetelét kell eltalálnod, hogy valamennyi összeg visszacsorogjon.

Persze ha két meccs jön be, az sem jelenti azt, hogy profitot tudsz felmutatni, csupán azt, hogy már nem a teljes feltett összeget fogod elbukni.

Persze ez is függ attól, hogy mekkora szorzókat fogadtál meg és melyek jöttek be.