Stratégia élő fogadáshoz

Frissítve:

Az élő fogadás az internet térnyerésével vált igazán hatékonnyá és népszerűvé a sportfogadók körében. E cikkünkben bemutatjuk neked, hogy mit érdemes tudnod az élőben történő sportfogadásról. A leírás végén néhány élő fogadás taktika is bemutatásra kerül!).

Ahhoz, hogy részletekbe menően ki tudjuk tárgyalni a különböző stratégiákat, érdemes először definiálni, mit jelent az élő fogadás (angolul in-play vagy live betting). A fogadóiroda alapesetben jóval a meccs előtt felméri a szembenálló felek – sportolók vagy csapatok – képességeit, sporttörténeti eredményeit, és bonyolult matematikai műveleteken keresztül, számtalan más változót is figyelembe véve (például: időjárás, helyszín, sérülések) számítják ki azokat az események várható végeredményeit.

Egy átlagos focimeccsen ma már több, mint 450-féle fogadási eseményre lehet megtenni a téteket, beleértve például a különböző hendikep fogadásokat, az összes szerzett pontot, vagy éppen részidős állásokat.

A klasszikus sportfogadás addig indítható, amíg a meccs el nem kezdődött – a startpisztoly vagy sípszó tehát egyben a fogadás lezárását jelenti. Nem így az élő fogadásnál! Annak ugyanis pontosan az a lényege, hogy a mérkőzés indításakor lehet elkezdeni a játékot. Így követhetőek a mérkőzés során az erőviszonyok változásai, a sérülések, vagy éppen a büntetések kapcsán gyengülő vagy kieső játékosok.

Hol fogadhatsz élőben?

Szerencsére ma már teljesen alap, hogy a fogadóirodák élő fogadást is kínálnak, így a választást elsősorban az befolyásolja majd, hogy neked melyik a szimpatikus fogadóoldal. Az alábbi irodák ajánlatait mindenképpen érdemes megnézned, mielőtt élő fogadást kötnél:

GÓLRA

Mi az élő fogadás menete?

Első lépésként válaszd ki a számodra legszimpatikusabb fogadóiroda honlapját, és regisztrálj a rendszerünkbe. Ha az megtörtént, ne felejtsd el, hogy a legtöbb bukméker különféle bónuszokat is kínál, amelyeket a Mightytips oldalán tudsz majd ellenőrizni.

A belépést követően általában a honlap felső sávjában találod az élő fogadás menüpontját (melyet egyes helyeken live vagy azonnali fogadás néven fogsz meglelni). Erre kattintva a legjobb fogadóirodák sportágakra bontva kínálják számodra az aktuális eseménylistát, amely tartalmazza az akkor éppen futó mérkőzéseket, de azokat is, amelyekre a jövőben kerül sor, hogy jó előre tudj rájuk tervezni.

A kutatásunk során egyedül a TippMixPro honlapján tapasztaltunk kisebb káoszt, ugyanis ők nem tették még elérhetővé a sportág szerinti szűrést. Itt az élő fogadásokra vonatkozó listát egyesével kell végigklikkelni ahhoz, hogy tudjuk, melyik mérkőzés mögött tulajdonképpen mi a valóság és hogy milyen lehetőségeink vannak. Így sikerült belefutni abba, hogy ugyan nagy örömmel kattintottam a Bayern München és a Valencia összecsapására, de csak az aloldal betöltése után derült ki, hogy az nem foci, hanem egy kézilabda-mérkőzés.

Az eseményre kattintva a többi fogadáshoz hasonlóan tudod megtenni a tétedet.

Milyen sportágakra lehet élőben fogadni?

A jó hír, hogy az összes népszerű sportág elérhető már az élő kategóriában is. Valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy a klasszikus fogadási rendszerhez hasonlóan a live részen is a labdarúgás vezet, de elérhető a kosárlabda, a rögbi, a golf, a darts, sőt még az e-sportok is!

Ajánlott bukmékerek

  1. Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli.
    Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

Milyen információkat kapsz a fogadóirodától a mérkőzés Ideje alatt?

Ugyan a legnagyobb sporteseményeket tévében vagy internetes tréningen is követheted, előfordulhat, hogy kisebb, közvetítéssel nem lefedett mérkőzésre szeretnél fogadni. Ilyenkor nincsen szükséged arra, hogy kapkodva keress egy rossz minőségű online streamet, amelyet egyébként is teletűzdelnek reklámokkal, nyugodtan hagyatkozhatsz a fogadóiroda weboldalán megjelenő információkra.

Nézzük, milyen adatokat fogsz kapni élőzés közben. Szuper hír, hogy akár asztali számítógépen, akár mobiltelefonon követed az eseményeket, minden platformon azonos információkat fog adni a rendszer:

  • A mérkőzésen résztvevő sportolók csapatok nevei.
  • Az aktuális állás, illetve hogy a pontokat ki és mikor szerezte.
  • Bizonyos sportágak esetén magát a pályát is láthatod, és egy sematikus rajzon tudod követni azt, hogy éppen melyik játékos mit csinál.
  • A szabálytalanságokról vezetett statisztika.
  • A fogadóiroda által kalkulált nyerési valószínűség.
  • Az események idővonala percről-percre haladva.

A live fogadás előnyei

Megszokás, képességek, tudás és tapasztalat függvénye az, hogy kinek melyik típusú fogadás fekszik jobban. A klasszikus, azaz a meccs előtti fogadáshoz elsősorban az egyes versenyzők vagy csapatok előtörténetének, előéletének, a helyszínnek vagy éppen az egyes játékosokkal kapcsolatos híreknek az ismerete és a közöttük való eligazodás képessége jelentik az igazi előnyt.

Az élő fogadás során az a játékos jár a legjobban, aki a tőzsdei gurukat megszégyenítő stressztűrő képességgel rendelkezik, és egy számítógép precízitásával csap le azonnal a legjobb lehetőségekre. A meccs közbeni fogadás során ugyanis a bukmékerek folyamatosan alakítják az egyes szorzókat, így ami az egyik pillanatban még erősnek tűnt és arra késztetett téged, hogy kattints, a következő pillanatban már csak egy átlagos odds.

A két fogadás típus között van egy óriási különbség. Az előzetesen megtett tét során számításba vehetjük az összes részletet, használhatunk bonyolult algoritmusokat, felállíthatunk magunknak különböző szabályokat De egy biztos, hogy a pályán történt események lekövetésére már nincs módunk!

A legtöbb fogadóiroda, illetve bizonyos esetekben más internetes oldalak, de a televízió is közvetíti a népszerű sporteseményeket. Amikor közelről látjuk, ahogy a favorit sportolónk arca hogyan borul el vagy éppen derül fel egy-egy mozdulat után, az fog bennünket ösztönösen a helyes útra terelni. De fontos, hogy ne kapkodjunk, és ne tegyünk össze-vissza fogadásokat sem.

Az élő fogadás korlátai

Visszájára fordítva a fent leírtakat, mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy az élő fogadás csak azoknak való, akik bírják a nyomást. Egy mérkőzés során ugyanis percenként változhat az, hogy ki számít esélyesebbnek, mennyi lesz az összes megszerzett pont, vagy éppen az adott részidő eredménye. Ezt lekövetni egyáltalán nem könnyű dolog, a tőzsdével való párhuzam tökéletes analógia.

Pontosan az események követéséből adódik az élő sportfogadás egyik legnagyobb kockázata is. Főként kezdő játékosok eshetnek bele abba a hibába, hogy az elején eldöntött stratégiától egy hirtelen esemény eltéríti őket, és mindent, valamint annak ellenkezőjét is megjátsszák.

Fontos megjegyezni, hogy amit mi a fogadóoldal streamjén “élő közvetítésként” látni fogunk, annak valójában mindig van egy késleltetése a valós eseményhez képest (általában 10 mp, mint kábeltévén, de inkább több). Ezért mi mindig kicsit hátrányban leszünk élő fogadás során az oddsmakerekhez képest. Az is előfordulhat, hogy a szolgáltató átmenetileg befagyasztja az élő fogadást. Pro tip: ilyenkor egy old-school, nem-digitális rádió nagyon hasznos tud lenni…

Az élő fogadásra szánt pénzügyi keret

Természetesen senkinek nem szeretnénk megmondani azt, hogy pontosan mennyi pénzt költsön el meccs közbeni, azaz live fogadásokra, de van néhány tipp a tarsolyunkban, amelyeket érdemes lehet megfontolni.

Lehetőség szerint állapítsunk meg egy előzetes keretet, amelyet szigorúan betartunk, ugyanis a stressz hatására könnyű átesni a ló túlsó oldalára és sokkal többet költeni, mint amennyit megengedhetünk magunknak.

Praktikus ezt a keretet kisebb részekre felosztani, és kisebb, 20%-os mértékű egységekből gazdálkodni. Ezzel elkerülheted, hogy ha az első percekben megtett fogadásod veszni látszik, akkor a következő pillanatban annak az ellenkezőjére fogadj dupla pénzzel.

elo fogadas

A legjobb élő sportfogadási stratégiák

Kezdőként érdemes az első élő fogadások során olyan meccsekre fogadni, ahol magyar nyelvű kommentárt és élő közvetítést tudunk követni. Így sokkal könnyebbé válik az egyes események kiértékelése. És bizony az sem hátrány, hogy a HD-közvetítésen látjuk, melyik játékos mennyire fáradt.

Az élő fogadás során az a fontos, hogy a játék alakulásának függvényében be tudod védeni a nyereményed. Az egyik legjobb taktika az élő fogadás gólokra, ha egy focimeccset követve úgy látszik, hogy az alapfogadás elúszna, kompenzálj olyan fogadástípusokkal, amelyek akkor is fizetnek, ha nem a te favoritod nyer. Ilyen például az összes gól száma, vagy éppen egy ázsiai hendikep fogadást használva a gólkülönbség. Természetesen minél közelebb jársz az esemény végéhez, annál biztosabban lehet majd megállapítani a végeredményt.

Reméljük, a leírásunkból kellő információt szereztél ahhoz, hogy elindulj az élő fogadások izgalmas világában. Ne feledd, nem szégyen először virtuálisan (tét nélkül) kipróbálni és csak néhány alkalom után élesben nekivágni. Kövesd oldalunkat, hogy újabb és újabb infókat tudj meg a sportfogadások világáról!

További cikkek