Stratégia élő fogadáshoz

Aladár Kollár

Aladár Kollár

5

Az élő fogadás az internet térnyerésével vált igazán hatékonnyá és népszerűvé a sportfogadók körében. E cikkünkben bemutatjuk neked, hogy mit érdemes tudnod az élőben történő sportfogadásról. A leírás végén néhány élő fogadás taktika is bemutatásra kerül!).

Ahhoz, hogy részletekbe menően ki tudjuk tárgyalni a különböző stratégiákat, érdemes először definiálni, mit jelent az élő fogadás (angolul in-play vagy live betting). A fogadóiroda alapesetben jóval a meccs előtt felméri a szembenálló felek – sportolók vagy csapatok – képességeit, sporttörténeti eredményeit, és bonyolult matematikai műveleteken keresztül, számtalan más változót is figyelembe véve (például: időjárás, helyszín, sérülések) számítják ki azokat az események várható végeredményeit.

Egy átlagos focimeccsen ma már több, mint 450-féle fogadási eseményre lehet megtenni a téteket, beleértve például a különböző hendikep fogadásokat, az összes szerzett pontot, vagy éppen részidős állásokat.

A klasszikus sportfogadás addig indítható, amíg a meccs el nem kezdődött – a startpisztoly vagy sípszó tehát egyben a fogadás lezárását jelenti. Nem így az élő fogadásnál! Annak ugyanis pontosan az a lényege, hogy a mérkőzés indításakor lehet elkezdeni a játékot. Így követhetőek a mérkőzés során az erőviszonyok változásai, a sérülések, vagy éppen a büntetések kapcsán gyengülő vagy kieső játékosok.

Megbízható bukmékerek agárfogadáshoz

 1. 1

  1BET

  9 / 10

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Wazamba

  8.5 / 10

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Powbet

  8.1 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Excitewin

  8 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  Bankonbet

  7.9 / 10

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

Élő sportfogadási oldalak

Szerencsére ma már teljesen alap, hogy a fogadóirodák élő fogadást is kínálnak, így a választást elsősorban az befolyásolja majd, hogy neked melyik a szimpatikus fogadóoldal. Az alábbi irodák ajánlatait mindenképpen érdemes megnézned, mielőtt élő fogadást kötnél:

 • 22bet  A 22bet mobilra optimalizált honlapja nem tartozik a legkönnyebben átláthatóak közé, így középhaladóknak vagy haladóknak javasoljuk inkább az ottani élő fogadási rendszert.
 • Zulabet A Zulabet mindjárt a nagyok közé lőtte be magát a felhasználóbarát élő fogadási rendszerével. Ráadásul a sporteseményeket egy rajzos felületen élőben is követheted. A kezdéskor ráadásul a legfontosabb információkat meg is osztják veled.
 • Fezbet A legtöbb bukmékernél az élő fogadás korlátozódik a különböző labdajátékokra, ám a Fezbeten az esportra is köthetsz fogadásokat. Szuper, hogy ha több meccset játszanál meg egyszerre, azokat folyamatosan követketed egymás mellett is.
 • Rabona Rabona: A Fezbethez és a Zulabethez hasonló módon nyújt átlátható információkat a folyamatban lévő meccsekről. Az eseményt rajzos formában követheted.
 • Bet365 Az egyik legkönnyebben értelmezhető rendszert kínálja a Bet365. Ráadásul az egyik legtöbb élőben is fogadható eseményt találhatod meg itt.
 • Bwin Ugyancsak a legismertebb labdajátékokra fogadhatunk a Bwin rendszerében, de a fogadóiroda cserébe remek odds-okkal kompenzál.
 • Melbet Messze a legtöbb élőben fogadható sportesemény - nem csak labdajátékok, de esport, lóverseny, kerékpár is elérhető, méghozzá sportáganként egy könnyen átlátható táblázatba rendezve. Látszik, hogy ez a csapat tette bele a legtöbb energiát az ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálásába.

GÓLRA

Mi az élő fogadás menete?

Első lépésként válaszd ki a számodra legszimpatikusabb fogadóiroda honlapját, és regisztrálj a rendszerünkbe. Ha az megtörtént, ne felejtsd el, hogy a legtöbb bukméker különféle bónuszokat is kínál, amelyeket a Mightytips oldalán tudsz majd ellenőrizni.

A belépést követően általában a honlap felső sávjában találod az élő fogadás menüpontját (melyet egyes helyeken live vagy azonnali fogadás néven fogsz meglelni). Erre kattintva a legjobb fogadóirodák sportágakra bontva kínálják számodra az aktuális eseménylistát, amely tartalmazza az akkor éppen futó mérkőzéseket, de azokat is, amelyekre a jövőben kerül sor, hogy jó előre tudj rájuk tervezni.

A kutatásunk során egyedül a TippMixPro honlapján tapasztaltunk kisebb káoszt, ugyanis ők nem tették még elérhetővé a sportág szerinti szűrést. Itt az élő fogadásokra vonatkozó listát egyesével kell végigklikkelni ahhoz, hogy tudjuk, melyik mérkőzés mögött tulajdonképpen mi a valóság és hogy milyen lehetőségeink vannak. Így sikerült belefutni abba, hogy ugyan nagy örömmel kattintottam a Bayern München és a Valencia összecsapására, de csak az aloldal betöltése után derült ki, hogy az nem foci, hanem egy kézilabda-mérkőzés.

Az eseményre kattintva a többi fogadáshoz hasonlóan tudod megtenni a tétedet.

Milyen sportágakra lehet élőben fogadni?

A jó hír, hogy az összes népszerű sportág elérhető már az élő kategóriában is. Valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy a klasszikus fogadási rendszerhez hasonlóan a live részen is a labdarúgás vezet, de elérhető a kosárlabda, a rögbi, a golf, a darts, sőt még az e-sportok is!

Milyen információkat kapsz a fogadóirodától a mérkőzés Ideje alatt?

Ugyan a legnagyobb sporteseményeket tévében vagy internetes tréningen is követheted, előfordulhat, hogy kisebb, közvetítéssel nem lefedett mérkőzésre szeretnél fogadni. Ilyenkor nincsen szükséged arra, hogy kapkodva keress egy rossz minőségű élő sportfogadási online streamet, amelyet egyébként is teletűzdelnek reklámokkal, nyugodtan hagyatkozhatsz a fogadóiroda weboldalán megjelenő információkra.

Nézzük, milyen adatokat fogsz kapni élőzés közben. Szuper hír, hogy akár asztali számítógépen, akár mobiltelefonon követed az eseményeket, minden platformon azonos információkat fog adni a rendszer:

 • A mérkőzésen résztvevő sportolók csapatok nevei.
 • Az aktuális állás, illetve hogy a pontokat ki és mikor szerezte.
 • Bizonyos sportágak esetén magát a pályát is láthatod, és egy sematikus rajzon tudod követni azt, hogy éppen melyik játékos mit csinál.
 • A szabálytalanságokról vezetett statisztika.
 • A fogadóiroda által kalkulált nyerési valószínűség.
 • Az események idővonala percről-percre haladva.

Élő fogadás trükkök

Az élő fogadásban az az igazán izgalmas, hogy a kimenetel alakulását nyomon követve teheted meg vagy alakíthatod a tétjeidet, akár biztosra játszva. Akár átfogadáshoz is folyamodhatsz, ha azt látod, a másik csapat fog győzedelmeskedni, és ezzel a korábban megtett tételeidet tudod biztosítani. Ha ügyesen számolsz, akár a nullszaldóra is játszhatsz az élő fogadási taktika során, amivel a meccs alakulása során a feltett pénzt visszahozhatod, ezzel elkerülve a mínuszba kerülést.

A live fogadás előnyei

Megszokás, képességek, tudás és tapasztalat függvénye az, hogy kinek melyik típusú fogadás fekszik jobban. A klasszikus, azaz a meccs előtti fogadáshoz elsősorban az egyes versenyzők vagy csapatok előtörténetének, előéletének, a helyszínnek vagy éppen az egyes játékosokkal kapcsolatos híreknek az ismerete és a közöttük való eligazodás képessége jelentik az igazi előnyt.

Az élő fogadás során az a játékos jár a legjobban, aki a tőzsdei gurukat megszégyenítő stressztűrő képességgel rendelkezik, és egy számítógép precízitásával csap le azonnal a legjobb lehetőségekre. A meccs közbeni fogadás során ugyanis a bukmékerek folyamatosan alakítják az egyes szorzókat, így ami az egyik pillanatban még erősnek tűnt és arra késztetett téged, hogy kattints, a következő pillanatban már csak egy átlagos odds.

Az élő sportfogadásban és az előre letett tét között van egy óriási különbség. Az előzetesen megtett tét során számításba vehetjük az összes részletet, használhatunk bonyolult algoritmusokat, felállíthatunk magunknak különböző szabályokat De egy biztos, hogy a pályán történt események lekövetésére már nincs módunk!

A legtöbb fogadóiroda, illetve bizonyos esetekben más internetes oldalak, de a televízió is közvetíti a népszerű sporteseményeket. Amikor közelről látjuk, ahogy a favorit sportolónk arca hogyan borul el vagy éppen derül fel egy-egy mozdulat után, az fog bennünket ösztönösen a helyes útra terelni. De fontos, hogy ne kapkodjunk, és ne tegyünk össze-vissza fogadásokat sem az élő sportfogadás során.

Az élő fogadás korlátai

Visszájára fordítva a fent leírtakat, mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy az élő fogadás csak azoknak való, akik bírják a nyomást. Egy mérkőzés során ugyanis percenként változhat az, hogy ki számít esélyesebbnek, mennyi lesz az összes megszerzett pont, vagy éppen az adott részidő eredménye. Ezt lekövetni egyáltalán nem könnyű dolog, a tőzsdével való párhuzam tökéletes analógia.

Pontosan az események követéséből adódik az élő sportfogadás egyik legnagyobb kockázata is. Főként kezdő játékosok eshetnek bele abba a hibába, hogy az elején eldöntött stratégiától egy hirtelen esemény eltéríti őket, és mindent, valamint annak ellenkezőjét is megjátsszák.

Fontos megjegyezni, hogy amit mi a fogadóoldal streamjén “élő közvetítésként” látni fogunk, annak valójában mindig van egy késleltetése a valós eseményhez képest (általában 10 mp, mint kábeltévén, de inkább több). Ezért mi mindig kicsit hátrányban leszünk élő fogadás során az oddsmakerekhez képest. Az is előfordulhat, hogy a szolgáltató átmenetileg befagyasztja az élő fogadást. Pro tip: ilyenkor egy old-school, nem-digitális rádió nagyon hasznos tud lenni...

Az élő fogadásra szánt pénzügyi keret

Természetesen senkinek nem szeretnénk megmondani azt, hogy pontosan mennyi pénzt költsön el meccs közbeni, azaz live fogadásokra, de van néhány tipp a tarsolyunkban, amelyeket érdemes lehet megfontolni.

Lehetőség szerint állapítsunk meg egy előzetes keretet az élő sportfogadásnál, amelyet szigorúan betartunk, ugyanis a stressz hatására könnyű átesni a ló túlsó oldalára és sokkal többet költeni, mint amennyit megengedhetünk magunknak.

Praktikus ezt a keretet kisebb részekre felosztani, és kisebb, 20%-os mértékű egységekből gazdálkodni. Ezzel elkerülheted, hogy ha az első percekben megtett fogadásod veszni látszik, akkor a következő pillanatban annak az ellenkezőjére fogadj dupla pénzzel.

elo fogadas

A legjobb élő sportfogadási stratégiák

Kezdőként érdemes az első élő fogadások során olyan meccsekre fogadni, ahol magyar nyelvű kommentárt és élő közvetítést tudunk követni. Így sokkal könnyebbé válik az egyes események kiértékelése. És bizony az sem hátrány, hogy a HD-közvetítésen látjuk, melyik játékos mennyire fáradt.

Az élő fogadás során az a fontos, hogy a játék alakulásának függvényében be tudod védeni a nyereményed. Az egyik legjobb taktika az élő fogadás gólokra, ha egy focimeccset követve úgy látszik, hogy az alapfogadás elúszna, kompenzálj olyan fogadástípusokkal, amelyek akkor is fizetnek, ha nem a te favoritod nyer.

Ilyen élő fogadási stratégia például az összes gól száma, vagy éppen egy ázsiai hendikep fogadást használva a gólkülönbség. Természetesen minél közelebb jársz az esemény végéhez, annál biztosabban lehet majd megállapítani a végeredményt.

Reméljük, a leírásunkból kellő információt szereztél ahhoz, hogy elindulj az élő fogadások izgalmas világában. Ne feledd, nem szégyen először virtuálisan (tét nélkül) kipróbálni és csak néhány alkalom után élesben átváltani az élő fogadás stratégiára. Kövesd oldalunkat, hogy újabb és újabb infókat tudj meg a sportfogadások világáról!

GYIK

?

Mobilról is tudok élőben fogadni?

A legtöbb fogadóportál lehetőséget nyújt a fogadások mobilról történő végrehajtására. Egyik változat, hogy a mobilod böngészőjében meg tudod nyitni a portált, és reszponzív módon jelenik meg a felület. Ha lehetőség van mobilapplikáció letöltésére, ezekkel minden funkciót elérhetsz ugyanúgy, mintha az asztali felületen fogadnál.

?

Lehet élő közvetítéseket is követni az élő fogadások mellett?

A fogadóirodák nagy része élő stream szolgáltatást is kínál a fogadási piacok mellé, ígynapi szinten követheted rengeteg sportág mérkőzéseit, legyen az labdarúgás, kosárlabda, tenisz vagy kézilabda események.

A népszerűbb események csak néhány irodánál érhetők el, de nagy általánosságban az olyan k sportágak meccseit tudod élőben követni, mint kosárlabda, vagy tenisz, esetleg röplabda, vagy az e-sportok eseményeit.

?

Kezdőknek is lehet élő fogadással próbálkozni?

Ha még nem vagy nagyon jártas az élő fogadási lehetőségeket tekintve, akkor érdemes kisebb tétekkel egy ideig élő fogadásokat tenni. Legalább addig, amíg meg nem ismered a fogadási piacokat, a szorzók alakulását és az adott sporteseményekre jellemzőbuktatókat.

Például tenisznél szinte másodpercenként változnak a piacok, csakúgy mint kosárlabdánál. Ezeket nagy koncentrációval kell követned, míg a labdarúgás valamivel könnyebben feldolgozható.

?

Ha személyesen vagyok jelen egy mérkőzésen, akkor is tudok fogadni?

Ha van nálad egy okostelefon, és fut rajta egy böngésző, akkor elvileg semmilyen akadálya nincs a fogadásnak. Talán a legjobb élő fogadási lehetőség, ha kint vagy egy meccsen, mert így nem kell számolnod a késleltetéssel, ami az online közvetítéseknél megjelenik, ezért azonnal tudsz reagálni az eseményekre, változásokra.

?

Percekig nem érhetők le az élő fogadási piacok, mi történt?

Vannak bizonyos esetek, amikor a fogadóirodák letiltják az élő fogadási lehetőségeket egy-egy mérkőzés alatt, és van, hogy hosszú percekig nem érhetők el a piacok. Ezek többnyire akkor történnek, ha valamilyen nagyszabású esemény történik, ami döntően befolyásolja a mérkőzés végkimenetelét, vagy esetleg félbeszakad egy találkozó, és addig megszűnnek a fogadási lehetőségek.

3 értékelés, átlag 5 / 5