Sportfogadás banki átutalással

SPORTFOGADÁS BANKI ÁTUTALÁSSAL

Az online sportfogadás virágzik Magyarországon.

Egyre több külföldi és magyar weboldalon tehetjük meg tétjeinket a különböző, népszerűbbnél népszerűbb sportágak nyerteseire.

A sportfogadáshoz minden esetben virtuális egyenlegünket kell feltölteni, amelyet többféle módon tehetünk meg.

Cikkünkben a banki átutalással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat járjuk körbe, hogy ezt a lehetőséget is mindenki biztonsággal és körültekintően használhassa.

Banki átutalással az online fogadás egyszerű és kényelmes. Mutatjuk is miért:

 • Magyarországon elérhető online fogadóirodák
 • A két weboldal, ahol a legjobb a sportfogadás banki átutalással
 • A banki átutalás használatának előnyei és korlátai sportfogadások esetén
 • Biztonságos-e az utalás rendszere?
 • Milyen előfeltételei vannak a banki átutalásnak?
 • Hogyan töltsük fel egyenlegünket és jussunk hozzá a nyereményünkhöz?
 • Költségek, időtartamok
 • Játsszon a legjobb sportfogadó oldalakon banki átutalással!
 • Gyakran Ismételt Kérdések

Fogadó oldalak, ahol banki átutalással fizethetünk

17 bukmékert találtunk

22Bet

8/10

 • 100% -os kezdő bónusz
 • Számos fizetési lehetőség
 • Akár €10 tét a nemzetközi mérkőzésekre
 • Pénteki bónusz
 • Előfordulhat, hogy hétvégén csúsznak a kifizetések
Melbet

7.9/10

 • Kifejezetten előnyös oddsok az élő fogadásokra
 • Már 450 Ft-os befizetéshez is jár az üdvözlő bónusz
 • Nincsen tranzakciós díj a kifizetésekhez
 • E-sportok nagy választéka
 • Viszonylag kevés az információ a fogadóirodát ellenőrző testületekről
Rabona

7.1/10

 • Jókora kezdő bónusz
 • Izgalmakban bővelkedő sportfogadás promóciók
 • Magas szorzók e-sportokhoz és csapatsportokhoz
 • 24/7 rendszerű, magyarul elérhető ügyfélszolgálat
 • Az online chat időnként eléggé lassan töltődik be

Sportfogadás befizetés banki átutalással az unibetnél

Az Unibet a ma elérhető online sportfogadó irodák között az egyik legrégebbi motoros. 1997-ben alapították máltai központtal, és az elmúlt 23 évben a new yorki tőzsdén jegyzett cégcsoporttá vált.

Szolgáltatásaikkal számtalan elismerésben részesültek, és a magyar közönség előtt sem ismeretlenek, hiszen több sporteseményt és televíziós közvetítést is támogattak az országban.

A weboldalon keresztül valamennyi kiemelt sporteseményre fogadhatunk, azonban a fókusz a futballon van.

A labdarúgás legrangosabb tornái, mint a La Liga, a Serie A vagy a Premier League mind elérhetőek. Ezen felül lehetőség van eSport eseményekre is fogadni.

Unibet

Ajánlj minket barátaidnak! – 75 000 HUF bónusz

Banki átutalással sportfogadás tétjeinek elhelyezése természetesen lehetséges az Unibet-nél is. A befizetésekre unikális módon nincsen sem alsó, sem felső limit, így alkalmazkodnak pénztárcánkhoz és kockázatvállaló kedvünkhöz. Nem számolnak fel jutalékot sem.

Bwin egyenlegfeltöltés banki átutalással

A banki átutalást elfogadó sportfogadás oldalak között említhetjük meg a bwin-t is, amely egy 1997-es alapítású, osztrák cégcsoport, melyet immáron 20 éve a bécsi tőzsdén is jegyzik!

Az online kaszinó mellett fő profiljuk a fogadás, amely azonban nem korlátozódik csupán a sport területére.

Náluk lehetőségünk van akár filmes díjak jövőbeni nyerteseit megtippelni, vagy akár a kedvenc sorozatunk következő részének történéseire is fogadást kötni.

Weboldaluk magyar nyelven jelenik meg, és a főoldal a legátláthatóbbak közé tartozik, mellyel a 2018-as “Év Kaszinója” díjat is elnyerték.

bwin

£10 ingyen fogadás

A bwin rendszere valamennyi, Magyarországon közkedvelt fizetési módot támogatja, így banki átutalással is lehet fizetni! Ennek átfutási ideje 2-4 munkanap, ezért érdemes előre megtervezni az egyenlegfeltöltéseket.

A banki átutalás előnyei és hátrányai

BANKI ÁTUTALÁSSAL ELŐNYÖK HÁTRÁNYOK

Előnyök

Ma Magyarországon a vezető fizetési mód az online vásárlások során a bankkártyával történő fizetés. Azonban számtalan olyan élethelyzet adódhat, mikor nem áll rendelkezésünkre a kártyánk, vagy éppen nem elérhető rajta a megfelelő fedezet.

2020 óta Magyarországon bevezették az azonnali átutalást, amely — számos ország lassú folyamataival ellentétben — néhány perc alatt eljuttatja a címzetthez a megküldött pénzösszeget.

Magyar bankszámla esetén így 5 percen belül eljut a sportfogadási irodához a befizetett pénz. A várakozási idő jellemzően azért szokott ennél hosszabb lenni, mert a banki átutalásokat manuálisan adminisztrálják vagy vizsgálják felül, így ki kell várni, míg a pénzügyes munkatárs fel tudja dolgozni a pénzmozgást.

A banki átutalás választásának egyik legnagyobb előnye, hogy kártyaadataink mindvégig biztonságban maradnak, hiszen az átutaláshoz a bank felületét használjuk, a pénzt pedig közvetlenül a bank juttatja el a címzett bankszámlaszájára. Így akár teljes névtelenségben maradva tehetünk fogadásokat.

A másik kimagasló előnye, hogy több fogadó oldalon vagy jelentősen magasabbak a banki átutalás limitjei, vagy azokat teljesen el is törölték, így sokkal magasabb téteket tehetünk meg ennek a fizetési módszernek a használatával.

A banki átutalás a legtöbb magyar bankban visszavonható addig, amíg “az utalás folyamatban” státuszban van a tranzakció.

Hátrányok

Egyértelmű különbség, hogy míg a bankkártyát használva gyakorlatilag instant tölthetjük fel az egyenleget, addig banki átutalást használva akár egy hét várakozásra is szükség lehet, mire megérkezik a pénz a virtuális számlánkra.

Emiatt a spontán fogadások sokkal nehezebben, vagy csak előre tervezve valósíthatóak meg.

Aki kisebb összegekben gondolkozik, annak hátrány lehet, hogy néhány sportfogadó weboldal magasabb minimum befizetést (minimum deposit) kínál banki átutalásnál, mint bankkártyás befizetés esetén.

Például ez utóbbival 1-2 euró környékén is beszállhatunk a versenybe, míg egyes irodáknál banki átutalást használva a minimum 35.000 Ft.

A harmadik hátrány pedig az alacsonyabb fokú kényelem.

Az online, bankkártyás vásárlások esetén már megszokhattuk, hogy egy folyamat pár kattintással elvégezhető. A banki átutalás kezdeményezése több adminisztrációt, különösen magas tétek esetén akár személyes banki megjelenést is kívánhat.

 • Lassabb befizetési mód
 • Alacsonyabb kényelmi szint, több adminisztrációval
 • Magasabb minimum összegek

Biztonságos-e a fizetés banki átutalással?

A biztonság megítélésekor több tényezőt is érdemes figyelembe venni: Biztonságos-e a rendszer, amin keresztül a pénzt küldöm? Illetéktelenek kezébe kerülhetnek-e az adataim és ezáltal a pénzem? Biztosan a megfelelő címzetthez jut-e el a pénz?
Banki Átutalással Sportfogadás
Az első kettőre a Magyar Állam és a kereskedelmi bankrendszer ad egyértelmű garanciát. Az utalások rendszerében a tranzakciók ugyanis nem a külsős weboldalba integrált online felületen keresztül történnek, mint a bankkártyák esetében.

Helyette a bank saját rendszerében (személyesen, telefonon vagy online) indíthatunk utalásokat. Így maga a módszer zárja ki azt, hogy adataink illetéktelenek kezébe kerülhessenek.

Magyarországon az állami tulajdonban lévő GIRO Zrt. felel a bankközi pénzmozgásokért, így minden utalásunkat ők végzik és felügyelik.

Bankközi elszámolásforgalmi rendszerük pedig 1988 óta garantálja, hogy a transzferált pénzösszeg bizonyosan megérkezzen.

Arról azonban nekünk kell megbizonyosodni, hogy az elutalt összeg a megfelelő címzetthez kerüljön.

A számlavezető bankunk az utalás során a címzetthez megjelölt bankszámlaszám alapján dolgozik, így ha abban hiba van (pl. elgépeljük), akkor a tranzakció vagy nem jön létre, vagy rossz címzett kaphatja meg a pénzt. Ezért erre különösen figyeljünk!

Abban az esetben, ha a sportfogadási iroda nem rendelkezik magyar bankszámlával, a külföldi számlára utaláshoz használhatunk Transferwise-t vagy más, hasonló szolgáltatást.

Ha közvetlenül utalással történik a befizetés, és nem rendelkezünk például eurós vagy más devizás bankszámlával, a bankunk nem épp kedvező árfolyamon fogja pénzünket átváltani.

A Transferwise-hoz hasonló szolgáltatók segítségével közvetlenül magyar bankszámlára tudunk utalni, így a külföldre történő tranzakció egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lesz.

De összességében elmondhatjuk, hogy a banki átutalással pénz küldés/fogadás biztonságos tranzakció.

Milyen előfeltételei vannak a banki utalásnak?

Magyarországon számtalan kereskedelmi banknál nyithatunk bankszámlát.

Az igényléshez a legtöbb esetben személyesen kell megjelenni a kiválasztott bank valamely fiókjában, ahol személyi igazolvány és lakcímkártya birtokában nyitható.

A folyamat jellemzően 30-60 percig tart, azonban a szükséges adminisztrációt követően az utaláshoz már nem feltétlenül szükséges további személyes jelenlét.

Kiemelten nagyon összegnél — több millió forintos tételek esetében – kérhetnek személyes vagy telefonos megerősítést.

Mindig érdemes körültekintően a célnak megfelelő bankszámlát kiválasztani. Egyes számlákhoz a bankok kiemelkedő megtakarítási lehetőségeket kínálnak, míg más számlák az olcsó vagy ingyenes utalásra fókuszálnak.

Sportfogadásokhoz ez utóbbi kategóriát érdemes jobban megismerni. A legtöbb magyar bank ugyanis kínál teljesen ingyenes utalást, amennyiben nem személyesen vagy telefonon indítjuk meg azt.

Magyarországon az alábbi bankokban érdemes bankszámlát nyitni, ahhoz hogy a banki átutalással fogadás rendben működhessen:

 • OTP Bank
 • CIB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • K&H Bank
 • MKB Bank
 • MagNet Bank
 • Gránit Bank
 • Erste Bank
 • FHB
 • Budapest Bank

Egyenlegfeltöltés banki utaláson keresztül

A 22BET segítségével bemutatjuk, hogyan is működik a sportfogadási egyenleg feltöltése a banki átutalás módszerét használva.

Első lépésként regisztrálnunk kell a weboldalra. Ennek minden esetben része a valós személyes adatok megadása (név, lakcím, telefonszám).

A teljes értékű regisztrációval akkor végzünk, ha a rendszer egy vagy több hivatalos dokumentum (például útlevél, jogosítvány vagy közüzemi számla) alapján beazonosította nevünket és életkorunkat.

Erre a 18 éves kor alatti fiatalkorúak kiszűrése miatt van szükség, ők ugyanis nem vehetnek részt szerencsejátékban.

A regisztrációt követően az egyenleg feltöltése csupán néhány gombnyomás:

1. lépés: A 22BET főoldalára lépve a jobb felső sarokban lévő, sárga “Belépés” gombra kattintva megkezdjük a bejelentkezést.

2. lépés: A felugró ablakba beírjuk felhasználó nevünket és jelszavunkat.

3. lépés: Belépést követően a jobb felső sarokban lévő profilra kattintunk. A lenyíló menüből kiválasztjuk a Befizetés gombot.

4. lépés: A lenyíló listából kiválasztjuk a banki átutalásos befizetést. (A szolgáltató a 22BET esetében a Rapid Transfer.)

5. lépés: A befizetendő összeg kitöltését követően a rendszer elküldi számunkra azt a bankszámlaszámot, amelyre utalhatunk.

A befizetéssel kapcsolatos határidők, költségek és korlátok

A legjobb sportfogadási oldalak folyamatosan dolgoznak azért, hogy azokban az országokban, ahol jelen vannak, biztosítsák a gördülékeny egyenlegfeltöltést és a minél könnyebb kifizetéseket.

Fenti listánkban megtalálhatóak azon online fogadási weboldalak, amelyek Magyarországon elérhetőek és megbízható átutalásos pénzküldésre is van lehetőség.

Az alábbi táblázatokban azt mutatjuk be, hogy a kiválasztott weboldalakon milyen határidők (Mikor jelenik meg a befizetésem a számlán?), költségek (Mennyi díjat vonnak le a befizetéseimből?) és korlátok (Mi a minimum és maximum befizetés?) mellett fizethetünk be pénzt az egyenlegünkre, valamint milyen feltételek (Mennyi idő alatt érkezik meg számlámra a nyereményem? Van-e díja a nyeremény kivételének? Mekkora a legkisebb és legnagyobb nyeremény, amelyet a számlámra kérhetek?) mellett vehetjük ki nyereményeinket, vagy a számlánkon fennmaradó összeget.

Befizetések

FogadóirodaLetét gyorsaságaDíjmentesMin/Max limitek

Bwin

azonnal

egyéni

Melbet

azonnal

1 EUR

William Hill

1-5 munkanapon belül

5-10.000GBP

Bet365

2-10 munkanap

35.000-40.000.000 Ft

Unibet

1-3 munkanap

limit nélkül

LVbet

azonnal

10-5.000 EUR

EnergyBet

azonnal

10-5.000 EUR

Kifizetések

FogadóirodaLetét gyorsaságaDíjmentesMin/Max limitek

22Bet

15 percen belül

1.50 EUR

Bwin

2-4 munkanap

10 EUR

Melbet

15 percen belül

1.50 EUR

William Hill

5-10 munkanap

25-10.000 GBP

Bet365

1-5 banki munkanap

11.000-10.000.000 Ft

Unibet

2-3 munkanap

4.050 Ft

LVbet

1-5 banki munkanap

20-5.000 EUR

EnergyBet

1-5 banki munkanap

20-5.000 EUR

További fizetési módok

 • A VISA után a világ második legnagyobb fizetési megoldásokat kínáló vállalata. Kártyáit milliárdnyi tranzakció során használják világszerte.

  Több
 • Bankszámlához igényelhető, bankkártya alapú fizetési megoldás - a világ legnépszerűbbje!

  Több
 • A kifejezetten az online szerencsejátékkal kapcsolatos pénzküldésre létrehozott társaság ma már 15 nyelven kínál különböző pénzügyi megoldásokat.

  Több
 • A Magyarországon egyre népszerűbb PayPal az egykattintásos online fizetési folyamatával vált széles körűen használttá.

  Több

Játsszon a legjobb fogadó oldalakon banki átutalással!

A fentiek összegzéseként megállapítható, hogy a banki utalás használata a leginkább korlátozásmentes megoldás sportfogadásokhoz.

Nagy tétekkel történő játék esetén más módszert a legtöbb fogadási oldal nem is támogat, így amennyiben 5.000.000-6.000.000 Ft összegnél magasabb fogadásokban gondolkodunk, az utalás a megfelelő megoldás.

A legmagasabb fokú biztonságot kínálja, hiszen a küldés folyamata során senkinek nem szükséges kiadnunk adatainkat, és a legnagyobb kontrollt gyakoroljuk a pénzünk felett.

Ennek azonban ára van: az utalással járó adminisztrációt, esetleg személyes vagy telefonos ügyintézést nekünk kell vállalnunk.

A legtöbb sportfogadási weboldal nem rendelkezik magyar bankszámlával, így többnyire külföldre kell utalnunk, méghozzá deviza alapon.

Emiatt a legolcsóbb megoldás, ha olyan harmadik feles szolgáltatásokat veszünk igénybe, mint a Transferwise. De mindenképpen ajánlott deviza alapú bankszámlát is nyitni, hogy az eurós vagy dolláros utalások olcsóbbak legyenek és ne legyünk kitéve az aktuális (nem túl kedvező) kereskedelmi banki árfolyamoknak.

Az Önnek szimpatikus online fogadó weboldalon gyorsan lehet regisztrálni, amelyhez két különböző személyi okmányra is szükség lesz.

Ezt követően töltse fel a virtuális egyenlegét a tervezett összeggel (mindenképpen figyeljünk a minimum limitre!), banki átutalásos módszerrel! Ha a pénzt elindította, várhatóan 2-5 napon belül a legtöbb helyen fel tudják dolgozni a tranzakciót, és az összeg megjelenik a virtuális számlája egyenlegén.

Ezután pedigmár semmi nem állhat az útjába! Nyerésre fel!

GYIK

? Mi szükséges a banki átutaláshoz?

Banki átutalást csak valamely kereskedelmi banknál nyitott bankszámla birtokában lehet indítani.

Első lépésként válassza ki a megfelelő bankot, ahol érdemes személyes időpontot foglalni (néhány magyar bankban már online is nyitható számla).

Igazolványai birtokában 30-60 perc közötti adminisztrációra számíthat és már indíthatja is az első utalást a fogadáshoz.

? Mennyibe kerül a banki átutalás?

A díjakat a kereskedelmi bankok saját maguk határozzák meg, így az aktuális árakért érdemes a weboldalukon keresztül, vagy személyesen a bankfiókokban érdeklődni.

A legtöbb esetben a bankszámla nyitása ingyenes, sőt, sok helyen az első éves díjat is elengedik.

Az utaláshoz érdemes deviza számlát is nyitni, amellyel csökkentheti a költségeit.

? Mennyi idő alatt zajlik le egy tranzakció?

Elsősorban attól függ, hogy külföldre vagy belföldre utalunk. Magyarországon belül 5 perc a tranzakciós idő.

Külföld esetében a fogadó országtól függ, de az Európai Unió területén belül (a Magyarországról elérhető sportfogadó irodák legtöbbször ide vannak regisztrálva) 2-5 nap.

? Hol nyissak számlát?

Azt a kereskedelmi bankot érdemes választani, ahol a legolcsóbb a deviza számla nyitása, valamint a külföldre történő devizautalás.

Ezt például a Bankmonitor nevű weboldalon keresztül is kideríthetjük.

? Biztonságos-e sportfogadáshoz banki átutalást használni?

A lehető legbiztonságosabb!

Adatait nem szükséges harmadik félnek megadni hozzá, így például a bankkártyás fizetéssel ellentétben még véletlenül sem kerülhet illetéktelen kezekbe a pénze.

Az áttekintés szerzője