Trixie (4 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Hogyan működik a Trixie fogadás

Amennyiben szeretnél váltani egy nem teljesen szokványos fogadási típusra, akkor érdemes lehet kipróbálnod a Trixie fogadás területét.

A hagyományos kötésekből összeállított fogadószelcényeken túl az online fogadás világában számos lehetőséged van kiterjeszteni a fogadásaid. Ha szeretsz több mérkőzést kiválasztani és inkább a 2 feletti szorzókat kigyűjteni, akkor egy nagyon hasznos módszerrel ismerkedhetsz meg a következő sorokban.

Megtudhatod, hogy mi a pontos működése a Trixie módszernek. Hogyan tudod kihasználni az előnyeit és hogy milyen jellemzőkre kell odafigyelned, hogy maximálisan kihozd belőle a potenciált.

Ha napi szinten követed a sportfogadás világát és böngészed a mérkőzéseket, akkor nem fog gondot okozni az alkalmazása és olyan finomságokról olvashatsz a továbbiakban, hogy:

 • pontosan mit jelent a Trixie elnevezés
 • hogyan zajlik a kombináció megfogadása
 • szemléltetés egy példán keresztül
 • legfontosabb tudnivalók a Trixie-ről
 • gyakori kérdések a témában

A Trixie fogadás jelentése

Egy pofonegyszerű kérdés, ám annál komplexebb válasz. Persze nem kell atomfizikára gondolni, csupán némi matekra. Ha tisztában vagy a számolással, ami a sportfogadás világában azért nem árt, úgy nem fog gondot okozni ez a fajta fogadási rendszer sem.

Ez a kombinációs típus szinte minden valamire való bukméker iroda kínálatában megtalálható. A legkönnyebben ezt úgy ellenőrizheted, hogy az online fogadószelvényedre elkezded felpakolni a mérkőzéseket egymás után.

Ekkor nagy valószínűség szerint az adott online rendszer fel fogja ajánlani a különböző kombinációs lehetőségeket a meccsek számának függvényében. A Trixie esetén összesen három mérkőzést kell kiválasztanod. Ez a Trixie elnevezésből már valószínűleg neked is lejött.

A hármas jelentés tehát megköveteli a három meccs kiválasztását, és ebből a háromból összesen négy alszelvényt fog automatikusan összeállítani a rendszer. Ha gyorsan neki akarsz látni a módszer kipróbálásának, akkor használd a Skrill fizetési módot az irodád felületén.

Ha még további információkra van szükséged, akkor tarts velünk, mert még sok érdekességet kell megtudnod. Például azt, hogy a négy darab segédszelvény pontosan hogyan áll össze. Ez egy darab hármas kötésből, három darab kettes kötésből áll.

Ezek a kötések az összes lehetséges ilyen változatot tartalmazzák automatikusan. Tehát a jó hír, hogy nem neked kell egyesével ezeket az alszelvényeket létrehozni, hanem ez teljesen automatikus.

Ahhoz, hogy nyerjél, legalább kettő mérkőzést el kell találnod a háromból. Tehát egy hibázási lehetőséget enged meg az a fogadási opció. Ha van három biztos mérkőzésed jó szorzókkal, akkor még mindig ott van a lehetőség, hogy egy hiba becsússzon. Ha csak egy meccs jön be, akkor búcsút mondhatsz a teljes feltett összegnek és készülhetsz a következő fogadásodra, hiszen ezek a szelvények elmentek.

A Trixie-nél összesen az alaptéted négyszeresét kockáztatod a 4 megtett alszelvény értelmében.

Szemléltetés egyszerű példán keresztül

A Trixie alapjait most már teljes mértékben megismerhetted. Nézzük meg, hogy a gyakorlatban hogyan tudsz összeállítani egy ilyen szelvényt. Vegyünk alapul három mérkőzést a példa kedvéért.

 • Bayern München - Dortmund 1.67 3.3 4.6
 • Tottenham - Arsenal 2.00 3.2 3.6
 • Cadiz - Celta Vigo 2.3 3.4 2.6

Most éppen labdarúgást választottunk, de egyébként bármilyen sportág mérkőzései közül válogathatsz. A fogadási piacok terén sincs elvileg semmilyen megkötés, de ha mégis lenne, akkor ezt úgyis jelzi az online bukméker felülete úgy, hogy nem fog megjelenni a Trixie lehetőség annak ellenére, hogy kiválasztottál három eseményt.

A példánál maradva tehát vegyük azokat az eseményeket, hogy a Bayern leikszel (A), a Tottenham nyer (B) és a Cadiz is (C). Így a három kiválasztott eseményünk oddsai rendre 3.3, 2.00, 2.3. Most tekintsd meg, hogy a Trixie esetén ez milyen kombinációkat jelent, ha 1 000 Ft-os alaptéttel játszanál.

Események Szorzó Alaptét Várható nyeremény
AB (kettes kötés) 6.6 1000 6 600
BC (kettes kötés) 4.6 1000 4 600
AC (kettes kötés) 7.59 1000 7 590
ABC (hármas kötés) 15.18 1000 15 180

Egy ilyen összeállítást nagyon könnyen végrehajthatsz például a bet365 bónuszainak révén, melyekről itt találhatsz részletesebb leírást. A fenti négy szelvény kombináció minden fontos információját le tudod olvasni a táblázatról. Ehhez nem kell nagyon mély matematikai tudás, csupán kis türelem, hogy összeálljon a fejedben.

Az látható, hogy egy eltalált mérkőzéssel nincs semmilyen nyeremény, így a teljes tétet azaz 4 000 Ft-ot buknál el. Viszont, ha már két mérkőzés bejön, akkor már pénzednél vagy. Sőt még minimális profitot is el lehet érni.

A legrosszabb kettes kötéssel is 4 600 Ft-ot nyersz, így tisztán 600 Ft-ot tehetsz zsebre. Ha pedig olyan ügyes voltál, hogy mind a három mérkőzést eltaláltad, akkor az összes szelvény bejött. Ez azt jelenti, hogy 6600 + 4600 + 7590 + 15 180 = 33 970 Ft huppan a zsebedbe. Persze le kell vonni a megjátszott téteket, így tisztán 33 970 - 4 000 = 29 970 Ft lesz a tiszta nyereményed.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy ugyan többet kockáztatsz, mintha szimpla hármas kötésben fogadnál, ugyanakkor több esélyed van nyerni. A kockázat és a nyeremény között egyensúlyt kell megtalálnod a mérkőzések és a szorzók megfelelő kiválasztásával. Ha sima hármas kötést tettél volna, akkor 1000 Ft-ot kockáztatsz és csak akkor nyersz, ha minden meccset eltalálsz.

Az pedig még három mérkőzésnél sem ritka, hogy csak egy meccsen megy a szeló. Ezt kiküszöbölve a Trixie használatával elébe tudsz menni az ilyen csúnya dolgoknak és ki tudod védeni az idegőrlő helyzeteket. Persze ez több pénz kockáztatásával jár, viszont a várható nyeremény is ennek arányában nő.

Érdekes tények a Trixie kapcsán:

 • magasabb szorzók esetén használatos pl 2.00
 • megsokszorozhatod a profitod a többszörös szelvényeknek köszönhetően
 • hibázási lehetőséget is megenged a módszer
 • magasabb tét, ezért nagyobb a vállalt rizikó is

Hogyan értékeljük a Trixie-t?

A Trixie fogadást már régóta elérheted itthon Magyarországról is számos online bukméker kínálatából.

A kombinációs típus kevés mérkőzés választása esetén lehet nagyon hasznos.

Ha szeretnéd kicsit jobban bevédeni a szelvényeidet, akkor ez egy optimális megoldás lehet három mérkőzés esetén. Így benne hagyhatod a szelvények kiértékelésében, hogy 1 meccs rossz megtippelése esetén se bukd el a teljes téted. Ezzel persze nagyobb kockázatot is vállalsz, de kockázat nélkül nyeremény sincs. Ami jó hír, hogy a Trixie fogadási típust akár a mobilodról egy Android alkalmazással is végre tudod hajtani, így bárhol is jársz könnyedén elérhetővé válik számodra a teljes fogadási paletta.

Kezdésnek mindenképp ajánlatos néhány próba fogadással megismerkedni az opcióval és csak ha már kellő gyakorlattal rendelkezel az események és szorzók kiválasztásánál, akkor mélyebb vizekre evezni. Az alaptétedet a pénztárcádhoz megfelelő arányban válaszd meg és tudd mindig, hogy hol van a határ.

A sok Trixie megfogadásával gyorsan el tud szállni az egyenleg, ha gondatlanul válogatod ki a meccseket. Ezért mindig hideg fejjel, akár több nappal előre válaszd ki a kiszemelt mecceket.

GYIK

? Mi van akkor, ha csak egy mérkőzés kimenetelét találom el?

Ekkor sajnos nem számolhatsz nyereménnyel. Mivel csak kettes és hármas kötéseket fogadsz meg a Trixie-vel. Ahhoz, hogy visszanyerj valamit a pénzedből, legalább két tippednek be kell jönnie. Ami még fontos, hogy ha profittal szeretmél számolni, akkor bármelyik két mérkőzésed eredő oddsának legalább 4.00-nak kell lennie.

? Ez a stratégia melyik bukmékereknél alkalmazható?

Érdemes tájékozódni az oldalunkon található leírások között és átnézni, hogy találsz-e erről releváns információt. Egyébként nagy valószínűség szerint bármelyik irodánál megtalálod ezt az opciót.

Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor a kiszemelt iroda felületén gyorsan feldobálsz három meccset a fogadószelvényre és megnézed, hogy megjelenik-e a Trixie lehetőség.

? Milyen sportágak eseményeit válasszam ki Trixie esetén?

A legegyszerűbb válasz erre a kérdésre az, hogy amely sportágat a legjobban ismered. Ezen persze még korrigál az is, hogy lehetőleg 2.00 feletti oddsokat válassz ki. Ha ilyen konstrukcióban nincsenek kiszemelt események az adott sportágból, akkor bizony más vizekre kell evezned. Egyébként alapjáraton nincs sportágakra megkötés, csak ha külön ezt jelzi az iroda.

? Melyik a legjobb iroda a Trixie szelvények készítéséhez?
Maga a szelvények létrehozásában nincsen különbség, mindegy, hogy melyik bukmékert választod. Az alszelvények automatikusan jönnek létre, így azzal neked sehol nincs különösebb dolgod.

Az már más tészta, hogy hol milyen oddsokkal tudod megfogadni az adott eseményeket. Ebben viszont már fontos, hogy olyan irodát válassz, ahol a többihez képest magasabb oddsokat kapsz.
? Mennyi időbe telnek a szelvények kiértékelései?
Az online sportfogadó világban már valós időben zajlanak a dolgok, így amint vége van egy mérkőzésnek, szinte azonnal ki is értékelik a fogadásokat.

Ez azt jelenti, hogy a meccsek lefújását követően megjelenik, hogy helyes vagy helytelen volt az adott résztipped. A teljes szelvény kiértékelés viszont értelemszerűen csak a harmadik meccs végével történik meg.