Első befizetés bónusz 30.000 HUF

Kérem a bónuszt

100% bónusz akár 40,000 HUF

Kérem a bónuszt

Miért bízhatsz bennünk:

10,200 ember találta már meg tökéletes fogadóirodáját rajtunk keresztül

10 A MightyTips profi szakértőkkel működik együtt

200 Játékos áttekintések

4.9/5

Sakk fogadás online [2021. szeptember]

Szerző: Adam Hahn

Adam Hahn

Adam Hahn

Sziasztok! Hahn Ádám vagyok és itt egy kis történet rólam:

Annak idején kipróbáltam az összes sportot, amit csak tudtam, hogy megtaláljam azt a sportágat, ami igazán tetszene. Mai napig sokat kosárlabdázok és focizok a barátaimmal, de már profibb csapatban nem játszok. Sosem voltam sportoló szellemű és alkatú igazán, de az évek során rájöttem, hogy analizálni a játékosokat, meccseket és az adatokat követni sokkal több örömöt okoz nekem, mint játszani.

Frissítve: 09.09.2021

Az egyik legősibb táblajáték, a sakk és a sportfogadás megannyi helyen érintkezik egymással. Valahol minden sport - különösen a profi csapatsportok - stratégia, lépések és válaszlépések. Amikor fejben előre kombinálunk, hogy eltaláljuk egy sportesemény kimenetelét, akkor egy nagyon hasonló dolgot csinálunk ahhoz, mint az egymással küzdő sakkozók. A stratégiai gondolkodást pedig a sakkal lehet a legkorábban elsajátítani. De vajon lehet és megéri-e külön fogadási lehetőségeket keresni magára a sakkra?

Sajnos a TippmixPro jelenleg nem szolgáltat sakk fogadást, annak ellenére sem, hogy e sorok írásának idején nagyban zajlott a világkupa az oroszországi Szocsiban (július 10-augusztus 8), négy magyar mesterrel is a versenyzők között. Pedig ennek az előkelő sportnak és a magyarságnak a története számtalan pontnál kapcsolódik egymáshoz. 

Külön sakk fogadási oldalak után szerencsére mégse kell kutatnunk. Akit lenyűgöznek ennek a játéknak az apró finomságai és diszkrét drámái, az több külföldi online bukméker fogadási kínálatából válogathat! 

Sakk fogadás

Sakk sportfogadási oldalak

Találtunk: 3 Fogadóirodák

Sakk Fogadás – Teljes útmutató

Sakk online fogadás és fogadási tippek

E cikk abban segít, hogy a kezdők eligazodhassanak a sakkra való fogadás világában. Főbb sakk sportesemények, fogadási piacok és a megbízható sakk bukmékerek. A cikket egy bankolási tippek szekció zárja.

Ha netán lenyűgözött a Netflix A Vezércsel sorozata, ha szívesen nézel mondjuk a Twitchen sakkjátszma-közvetítéseket, a játék és a mezőny ismeretét sikeres sportfogadásban is kamatoztathatod! Az alábbiakban megismertetünk az online sportfogadás és a sakk keresztmetszetével, felvázoljuk a fogadási lehetőségeket, bemutatják a profi sakk világának legnagyobb eseményeit.

 

Ha pedig kedvet kaptál a fogadáshoz, elkészítettük neked a legjobb sakk bukmékerek listáját is. És lesz egy kis sakktörténelem is, ami az egyetemes emberi kultúra része! Az ebben a világban még nem járatosak számára egy regisztrációs és első fogadási lépések fejezetet is összeállítottunk. Külön foglalkozunk az online bukmékereknél elfogadott alternatív fizetési módokkal, amik Magyarországról is elérhetők! Végül egy gyakran ismételt kérdések szekcióban is további információk várnak.

A sakk mint sport - A versenyek és érdekes tények

Azt gondolhatják sokan, hogy a sakk egy olyan sport, ahol orosz mesterek küzdenek meg a világelsőségért a honfitársaikkal. Való igaz, hogy Oroszország adja a világnak a legtöbb profi sakkozót, de a regnáló világelső már több mint egy évtizede egy norvég fiatalember, a most 31 éves, 2847 pontos Magnus Carlsen, aki egyben az Unibet promóciós arca.  A mostani női világelső és bajnok a 27 éves kínai Hou Ji-fan, a 2658 ponttal. 

A versenyek és érdekes tények

Hazánk a népességéhez igencsak felülreprezentált a profi sakkozók között; az  52 nagymesterünkkel a 6. helyen állunk. Az aktív versenyzéstől visszavonult Polgár Judit a történelem eddigi legjobb női sakkozója. A világbajnoki címhez legközelebb Lékó Péter jutott el, akinek nem sikerült legyőzni a címvédő Vlagyimir Kramnyikot 2004-ben. A jelenlegi legjobb magyar sakkozó Rapport Richárd az összetett világranglista 11. helyezettje 2763 ponttal. Jelentős sportdiplomáciai siker és a versenyzőink érdeme is, hogy a 2024-es sakkolimpiát Budapest rendezi!

 1. A világ egyik első nagy hoaxa, a Habsburg császári udvar szolgálatában álló polihisztor, Kempelen farkas sakkautomatája, a Török volt. Az agyafúrt, valahogy mindig nyerő szerkezetben valójában egy apró termetű nagymester rejtőzött.
 2. A sakk-világranglista alapját képező élő pontrendszert (ELO rating system) egy amerikai magyar természettudós és sakk nagymester, Élő Árpád dolgozta ki.
 3. A világ legfiatalabb női nemzetközi mestere Kapocs Zsóka. Az Ajkáról érkezett fiatal hölgy a ranghoz szükséges normákat 14 évesen teljesítette! Rapport Richárd néhány héttel a 14. születésnapja előtt vált nagymesterré.
 4. A jelenlegi magyar listavezető női sakkmester a vietnami-magyar Hoang Thanh Trang, aki Szocsiban is magyar színekben képviseli hazánkat.

A nagy sakkversenyek

A sakk legnagyobb eseménye a kétévente, szeptember-októberben tartott világbajnokság (FIDE World Championship), de az ide vezető út hosszú és komplex. Cserébe viszont e sport bővelkedik az eseményekben. Természetesen vannak nemzeti és regionális, kontinentális tornák - ezek az un, zónaversenyek. Van külön nő vb, és vannak korosztályok is. A már említett sakkvilágkupa (FIDE World Cup) a világbajnokság egyik kvalifikációs versenye. Érdekességképpen, külön online sakk vb is létezik.

A sakk fogadás oldalak figyelmét az “uniszex” vb mellett elsősorban az olyan nemzetközi tornák keltik fel, mint a Grand Chess Tour (ami valójában egy több ország által hosztolt versenysorozat) és a Chess Olympiad csapatbajnokság. Ha egy online bukméker foglalkozik sakkal, akkor jellemzően ezek lesznek azok a tornák, amikre lehet fogadni. Például az éppen zajló “Norway Chess” torna a GCT része. 

Sakk online fogadás

A sakkra fogadás éppen olyan egyszerű egy online bukmékernél, mint bármilyen sporteseményre tétet tenni. Ennek feltétele, hogy legyen egy regisztrációd valamelyik fogadóoldalnál, és hogy legyen legalább egy saját befizetésed a játékosi számládra. Jó hír, hogy az üdvözlő/első befizetési bónuszok sakk fogadásra is alkalmazhatók!

 1. Válassz egyet a listánkról megbízható bukmékerek közül

  Sakkot sajnos nem ajánl az összes fogadási oldal, ezért a lehetőségek száma viszonylag szűk. Ugyanakkor az összes kigyűjtött bukméker feltétlen megbízható, és majdnem teljes magyarításokkal is kiszolgálják a hazai játékosokat. Most a 22bet-en keresztül mutatjuk be a sakkra fogadás menetét.

  Válassz egyet a listánkról megbízható bukmékerek közül
 2. Válaszd ki a sakkot a sportágak közül

  Mobil böngészőben, a jobb felső sarokban található három vízszintes vonalnál kezdjük a keresést. Erre koppintva megjelenik az online játéktér teljes szolgáltatási listája. Válasszuk innen a sportot, majd használjuk a vízszintes görgetősávot a sportág kiválasztásához. De ugyanitt a nagyító formájú keresőben is beírhatjuk azt, hogy sakk.

  Válaszd ki a sakkot a sportágak közül
 3. Válassz ki egy tornát vagy mérkőzést

  Ha megvan a sportág, koppintsunk a bajnokságokra, és meg is jelenik a fogadható tornák listája. Tovább haladva választhatsz a tornán belül mérkőzést, játszmát, illetve fogadási piacot.

  Válassz ki egy tornát vagy mérkőzést
 4. Hozz létre egy fogadást

  Ha tetszik, amit látsz, akkor csak rá kell koppintanod a sötétzöld alapon látható menüre, rajta az odds értékével, és a fogadásod automatikusan felkerül a virtuális szelvényedre.

  Hozz létre egy fogadást

Sakk fogadás tippek & stratégiák

Mire fogadhatuk sakknál?

A sakk népszerűsége persze nem mérhető össze az ismertebbb csapatsportokéval, vagy akár a menő e-sportokéval sem. Ami a fogadási piacokat illeti, a sakk e téren a játék jellegénél fogva elég szegényes. Lehet tornák győztesére (“winner bet”), mérkőzés- és játszmagyőztesekre fogadni.

Szokott lenni 1X2 piac, és akár kombizhatunk is. Fogadhatunk arra, hogy egy neves versenyző ezúttal bejut-e az első X helyre vagy a a következő körbe, vagy hogy két szembeállított favorit közül ki végez előbb. És sajnos ezzel nagyjából ki is merültek a lehetőségek.

Hogyan készüljünk fel a fogadásra?

A sakkra jellemző, hogy ritkák a nagy meglepetések. A hasonló játékerejű (pontszámú) sakkozók nem ritka, hogy le is döntetleneznek egymással. A sötéttel kezdés még a legnagyobb profiknál is kimutatható hátrány. A bibliánk mindenkoron a világranglista legyen.

A sikeres fogadáshoz nem lehet lespórolni azt sem, hogy képben legyünk, a favoritunk a korábbi tornákon mennyire volt eredményes. Csak rajtunk múlik, hogy elvégezzük-e a házi feladatot.

Mindehhez eseménynaptárakat és kiváló egyéni vagy egymás elleni statisztikákat is lehet találni a weben, elsősorban persze angol nyelven. 

A legjobb megbízható bukmékerek sakkra

Ha Te fogadnál sakkra, első körben az alábbi online bukmékerekre hívnánk fel a figyelmed. Ezek a szolgáltatókat több szempontból is kiértékeltük, és a sakkra fogadás lehetősége mellett az összpontszámuk alapján helyeztük sorrendbe. A közös bennük még, hogy magyar oldalt is kínálnak. Ezeknek az oldalaknak saját fogadási alkalmazásuk is van!

 1. 1

  Első befizetés bónusz 35.000 HUF

 2. 2

  Sport bónusz 20.000 HUF

 3. 3

  200% sport bónusz 20.000 HUF

A Top 3 sakk bukméker a leggyorsabb kifizetésekkel

Egy online fogadási oldalon csak természetes személyként lehet saját fiókod. Ha a regisztrációnál vagy az első befizetésnél még nem, legkésőbb az első nagyobb nyereményed kivételekor meg fog keresni az ügyfélszolgálat, hogy igazold a személyazonosságod. Ehhez általában elég egy fényképes igazolványod és a lakcímkártyád kivehető fotója.

Hogy a lehető legsimább legyen a kifizetés, eleve olyan fizetési módot válassz bankolásra, ami a saját neved és az állandó lakcímed alapján lett regisztrálva. Be- és kifizetésre is érdemes ugyanazt a pénzügy szolgáltatót használni, de van olyan bukméker, ahol ez eleve előírás.

A különböző bankolási módokat terén a leggyorsabb bukmékerek sakk fogadással az alábbiak. De ezek a különbségek e-pénztárcás kifizetéseknél esetében nem túl jelentősek, mert mindegyikkel viszonylag gyorsak a tranzakciók:

Rengeteg alternatív szolgáltató és kriptopénzek is!

A 22Bet nemcsak a pénzkivétel sebessége, hanem a választható bankolási módok számában és átláthatóságában is kiemelkedő. Az elérhető pénzügyi szolgáltatókat nem kell külön keresni, hanem saját, azonnal látható menüt kapott a főoldal fejlécén. Ez  az oldal egyből a Magyarországról is élő módokat jeleníti meg. A 22Bet-en játékosi egyenleg nyitására és fogadásra forintalapon is van lehetőség. 

Kiemelt bukmeker 22bet

Ajánlott fizetési módok - pénzfelvétel

Ha sakk fogadáson szerzett nyereményed gyorsan szeretnéd kivenni, akkor érdemes egy megbízható e-tárcát választanod fizetési módként. Ez a legtöbb esetben mindössze pár óra$ a buki részéről a kérelmed feldolgozása tovább tart majd, mint maga a tranzakció.

Ilyen több is van: Skrill, Neteller, Paysafecard, de például a sakk fogadásokat is kínáló osztrák Bwin lehetővé teszi a PayPal bankolást is. A banki átutalásos vagy banki betéti vagy hitelkártyás kifizetés a szigorúbb szabályok miatt már több munkanap.

Bukméker MasterСard Skrill* Neteller Paysafecard
Bwin Min: 300
Max: n/a
Idő: 2-5 munkanap
Min: 300
Max: 3 millió
Idő: 24 óra
Min: 300
Max: 3 millió
Idő: 24 óra
Min: 300
Max: 3 millió
Idő: 24 óra
22Bet Min: 450
Max: n/a
Idő: 15 perc
Min: 450
Max: n/a
Idő: 15 perc
Min: 450
Max: n/a
Idő: 15 perc
LVBet Min: 6000
Max: 1.5 millió
Idő: 1-3 munkanap
Min: 6000
Max: 1.5 millió
Idő: 6 óra
Min: 6000
Max: 1.5 millió
Idő: 6 óra

*Máshol ilyen virtuális számla nem, de feltöltött Mastercard bankkártyaként működhet.

 • Egy Mastercard bankkártyát minden bukméker elfogad, de az egyes e-tárcák ilyen kártyáival is egyszerű dolgod lesz.

  Mutass többet
 • A Neteller szinte egyidős a webes sportfogadással. Ennél az e-pénz szolgálatónál feltölthető Mastercardod is lehet!

  Mutass többet
 • Paysafecard kuponokat bizonyos tételekben teljesen anonim módon, értékesítői pontokon is vásárolhatsz.

  Mutass többet
 • Skrill-számlát forintalapon is nyithatsz. Ezt az e-tárcát számos bukmékernél kifizetésre is használhatod.

  Mutass többet

Sakk fogadóirodák összehasonlítása

A sakk egy népszerű sport, ám a hangos ütések és dinamikus mozdulatok helyett sok koncentrációt és széleskörű stratégiai ismeretet igényel. Ahhoz pedig, hogy egy ilyen meccsel kapcsolatban megnövelhesd a nyerési esélyeidet, létrehoztunk egy gyűjtő táblázatot, melyből megtudhatod, hogy hol érdemes megtenned a fogadásodat, és azokhoz milyen feltételek társulnak. Elvégre, a sakk stratégiai játék, és a fogadás sem különbözik ebben tőle.

Használhatóság Esélyek Mobil Bónuszok A fogadások típusai Megbízhatóság Fizetési lehetőségek Támogatás
8.3 9.0 8.0 8.0 9.0 9.0 10.0 7.0 6.0
8.8 10.0 8.0 10.0 7.0 7.0 10.0 10.0 8.0
8.1 9.0 7.0 8.5 8.0 7.5 8.5 7.5 9.0

Ha igazán el akarsz mélyülni és még nagyobb tudás mellett még több nyereményre akarsz szert tenni, ajánljuk figyelmedbe az önálló cikkeket, melyeket a különböző fogadóirodákról készítettünk. Ezeken az oldalakon még több ismeretet szerezhetsz arról, hogy milyen befizetési és kifizetési lehetőségekkel élhetsz a tétjeid megjátszásakor, és az esetleges feltételekkel is részletesebben megismerkedhetsz. Légy igazi stratéga, és ne hagyd elúszni ezt a lehetőséget!

GYIK

? Használhatok a sakk fogadáshoz bónusz egy online bukmékernél?
Hacsak az külön nincs a felhasználási vagy bónuszfeltételekben megemlítve, és alkalmazható erre a sportra, akkor például a befizetési bónuszod sakk fogadásra is érvényes lesz.
? Mit jelent a sakkban a remizés?
A remizés a sakkban döntetlent jelent. Ez lehet megegyezés vagy kényszer szülte (patt esetén- amikor a játékos nem tud már lépni semmivel, pedig nincsen sakkban).
? Hol tudok követni profi sakkversenyeket?
Sakk live streamre nem érdemes számítani egy online bukmékernél. Viszont szerencsére az összes rangos versenyt élőben megtalálhatjuk élőben a Twitchen vagy a YouTube-on is.
? Mi az a FIDE?
A FIDE a nemzetközi sakkszövetség. Mivel Franciaországban alapították, 1924-ben, ezért a mozaikszó alapja a Fédération Internationale des Échecs.
? Van olyan oldal, ahol ingyen is lehet fogadni sakkra?
Nincs. Ha valódi pénzes nyereményt akarsz, akkor saját pénzes téted kell legalább egyszer letenned. Az online bukmékerek az esetleges “free bet” promócióikat a népszerűbb sportágakra tartogatják.

3 értékelés, átlag 5 / 5

A legjobb freebetek & promóciós ajánlatok Magyarországon országából

Sportfogadó suli

Az áttekintés szerzője

Adam Hahn

Adam Hahn

Sziasztok! Hahn Ádám vagyok és itt egy kis történet rólam:

Annak idején kipróbáltam az összes sportot, amit csak tudtam, hogy megtaláljam azt a sportágat, ami igazán tetszene. Mai napig sokat kosárlabdázok és focizok a barátaimmal, de már profibb csapatban nem játszok. Sosem voltam sportoló szellemű és alkatú igazán, de az évek során rájöttem, hogy analizálni a játékosokat, meccseket és az adatokat követni sokkal több örömöt okoz nekem, mint játszani.

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése