Bajnokok Ligája 2021-22

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Ha ezt a cikket elolvasod, nem csak érteni fogod a 2021 22-es  UEFA Bajnokok Ligája rendszerét és játékrendjét, de biztosan közelebb kerülsz a BL-döntő kimenetelének sikeres megtippeléséhez is!  Ha még új játékos vagy, de érdekel a futball és a szeretnél többet megtudni a BL fogadási lehetőségeiről, akkor is jó helyen jársz! Az írásunk végén igyekszünk összegyűjteni a témában legtöbbször felmerülő olvasói kérdéseket és azok válaszait is.

Egy rövid lokálpatrióta kitérő

A Bajnokok Ligája 2021-es szakasza nemcsak az eseményt rendszeresen nyomon követőknek volt érdekes, hanem a magyar klubfoci rajongói számára is.  A Ferencváros a 2021-22-es szezonra kilencedik alkalommal mérette meg a magát a futballvilág egyik legrangosabb tornáján. A magyar bajnok az első három selejtezőkörben még továbbjutott, hogy azután a rájátszásokban a svájci aranyérmes Young Boys-zal kerüljön szembe.

A Fradi 2021 augusztusában idegenben és a hazai pályán is 3:2-es vereséget szenvedett, így nem jutott tovább a csoportkörökbe. A csoportkörökbe jutás a 20-21-es idényben sikerült a Ferencvárosnak. A Fradin kívül magyar klubcsapatok közül a Debrecennek sikerült még 2009-10-ben.

A 2021 2022-es UEFA Bajnokok Ligája és a sportfogadás

Az EU 28 tagállamának piacai az online szerencsejáték globális forgalmának legalább a feléért felelnek. Ennek nagyjából 40%-a sportfogadás, ahol a labdarúgás messze vezető sportág! A sportfogadók körében a legnépszerűbb nemzeti bajnokságok: az angol Premier League, a spanyol La Liga, az olasz Serie A és a német Bundesliga. De hatalmas népszerűségnek örvend a minden évben megrendezésre kerülő UEFA Bajnokok Ligája és az UEFA Európa-liga is.

A BL-es sportfogadók egyik típusa a kedvenc csapata menetelését vagy hazája egyik klubcsapatát követő “rajongó”, aki némi téttel növeli az izgalmakat. A másik a racionális, rendszeres fogadó, a saját hasznát maximalizálni, a kockázatokat minimalizálni igyekvő típus, aki inkább később, a végjátékban kapcsolódik be, amikorra letisztulnak a csapatok formája, kerete, és egyértelmű a tét. Mi ezzel a cikkel ez utóbbi csoportot is igyekszünk kiszolgálni.

  1. 1

    100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

    18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

  2. 2

    Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

    18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

  3. 3

    Sport bónusz 35,000 HUF

    18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

  4. 4

    Sport bónusz 35,000 HUF

    18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

  5. 5

    100% bónusz akár 150.000 HUF

    18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

BL sorsolás 2021 2022

bajnokok-ligaja

A Bajnokok Ligája felépítése elég összetett. Ebben a szakaszban a BL mérkőzések menetrendjéről igyekszünk egy tiszta képet adni. Az aktuális idény még 2021. június 8-án startolt el az un. előselejtezőkkel.

A BL együttható

Minden egyes résztvevő országhoz a klubcsapataik elmúlt 5 éves BL-teljesítménye alapján kiállított “együttható” is tartozik. Mivel Magyarország ezen a listán 55-ből a 33-ik, ez már az egycsapatos merítés. Két indítható csapathoz az első 15-be kellene bejutni. Ez nálunk tekintélyesebb futballnemzeteknek is igen nehéz. Azonos országbéli csapatok viszont találkozhatnak egymással.

A rangsorban előrébb lévő nemzeti ligák nem csak hogy több csapatot - ilyen a spanyol vagy az angol  - indíthattak a BL sorsolás 2021 2022-ben(max. négyet), de kevesebbet is kell játszaniuk a végső győzelemhez. Ebben az is a ráció, hogy az erősebb csapatok szereplése általában később, az adott év februárjától májusáig tart, miközben a következő idény az alacsonyabb besorolású csapatok számára már júniusban elkezdődhet.

Amely országok egynél több, tehát kettő-négy csapatot is indíthatnak, azok számára a bajnoki mellett létezik egy nem bajnoki ág is. A bajnoki és nem bajnoki ágak győztesei először a csoportkörökben találkozhatnak.

Selejtezőkörök és a rájátszás

A rájátszást és a csoportköröket még megelőzi 3 selejtezőkör (külön bajnoki és nem bajnoki ágakkal). A magasabb rangú nemzeti bajnokságok csapatai a helyezésüktől függően fokozatosan, a selejtezőkörök során kapcsolódnak be a továbbjutókkal együtt a menetrendbe. Egy szinten kapcsolódik be például egy erősebb bajnokság második helyezettje egy hátrébb sorolt liga bajnokával, de ekkor még külön selejtezőcsoportokban szerepelnek.

A Bajnokok Ligája 2021 selejtezőköreit követi még egy 12 csapatos kiemelés, az un. rájátszás, amibe a harmadik selejtezőkör 6 bajnoki és 4 nem bajnoki továbbjutója, valamint 2 ekkor bekapcsolódó klubcsapat vesz részt. A rájátszás bajnoki ágából 4, a nem bajnoki ágából 2 győztes klubcsapat mehet tovább a csoportkörökbe.

Akik csak a legjobb 32 csapatot jelentő csoportkörökbe kapcsolódnak be, ők már tényleg az európai labdarúgás krémjét jelentik!

Innen lényegesen egyszerűsödik a dolog, mert nincs többé ranglista és bajnoki/nem bajnoki ágak. A 32 csapat 8 csoportjából egy-egy első és második helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcad-negyed-elődöntők oda-visszavágókból állnak, a döntő viszont egyetlen mérkőzés.

BL 2022 - A döntősök útja idáig

A Bajnokok Ligája 2021-22 döntősei, a Real Madrid CF és a Liverpool F.C. is a csoportköröknél kapcsolódott be a BL-be, az előbbi a D, az utóbbi a B-csoportban. A Liverpool mind a hat csoportmeccsét megnyerte, és magabiztosan menetelt tovább nyolcaddöntőbe. A Real viszont mindenki meglepetésére egyszer megcsúszott a moldáv Sheriff Tiraspol ellen, de 5 győzelemmel így is csoportelsőként tudott végezni.

A nyolcaddöntőkben a Liverpool az Internazionale-t, a Real a Paris Saint-Germaint búcsúztatta, noha mindkét győztes egy győzelemmel-vereséggel, jobb gólkülönbséggel jutott tovább.

A negyeddöntőkben a Real nagyon csatázott a tavalyi kupagyőztes Chelsea-vel, hogy egyetlen rúgott gól különbséggel jusson tovább, de csak egyetlen fokkal szerepelt jobban a Liverpool a portugál Benfica ellen.

Az elődöntőkben aztán a Real legyűrte a tavalyi ezüstérmes Manchester Cityt is, ismét csak minimális gólkülönbséggel, a Liverpool viszont két tiszta győzelemmel jutott át a tavalyi Európa-liga győztes (és az ezen jogon a BL-csoportkörökbe jutott) Villarealon.

A két csapat a nyolcaddöntőben:

A két csapat a nyolcaddöntőben
2022. február 16. és március 8. Internazionale 1:2 Liverpool 0:2 1:0
2022. február 15. és március 9. Paris Saint-Germain 2:3 Real Madrid 1:0 1:3

Negyeddöntők:

Negyeddöntők
2022.április 5. és 13. Benfica 1:2 Liverpool  3:3 1:3
2022.április 6. és 12. Chelsea 2:3 Real Madrid 1:3 3:2

Elődöntők:

Elődöntők
2022. április 27. és május 3. Villarreal 2:5 Liverpool  0:2 2:3
2022. április 26. és május 4. Manchester City 5:6 Real Madrid 4:3 1:3

Döntő:

Döntő
2022. május 28. 21:00 Real Madrid Liverpool

Bajnokok Ligája 2021 22 döntő

bajnokok-ligaja

A Real Madrid-Liverpool igazi derbinek ígérkezik! Két olyan csapatról van szó, amelyek már többször a csúcsra jutottak, a közelmúltból is fel tudnak mutatni egy-egy Bajnokok-Ligája győzelmet, egy döntőben egymással is találkoztak azelőtt, és éppen ezért alighanem nagyon tisztelik egymást.

Bajnokok Ligája 2021 22 és a sportfogadás

Bajnokok Ligája 2021 22 és a sportfogadás
Csapat LVBet Rabona 1Bet 20Bet Excitewin Bwin
Liverpool - Real Madrid  1: 2.00
X: 3.80
2: 3.75
1: 2.00
X: 3.60
2: 3.50
1: 1.94
X: 3.40
2: 3.35
1: 2.00
X: 3.59
2: 3.43
1: 2.00
X: 3.60
2: 3.50
1: 1.98
X: 3.70
2: 3.50

*Az utolsó bajnoki eredmények és a végül kiálló csapatok függvényében ezek változhatnak!

Hogyan fogadhatok a BL-döntőre egy online bukmékernél?

Ha a BL-döntőre szeretnél fogadni, nálunk a legjobb helyen jársz. Csak annyit kell tenned, hogy az értékelőink alapján kiválasztasz egyet a megbízható online sportfogadási oldalak közül! Egy ilyen jeles eseményre, mint a BL-döntő, minden bukmékernél lehet fogadni, és ahogy közeleg a nagy nap, úgy szaporodnak majd a fogadási piacok és lehetőségek!

  1. Válassz egy bukmékert a listánkról!
  2. Fizess be, és igényelj egy szép üdvözlő bónuszt!
  3. A BL-döntőt az UEFA Bajnokok Ligája vagy a kiemelt események között keresd!
  4. Válassz a fogadási piacok közül, és tedd meg a téted!
  5. Ha élőben fogadnál, olyan bukmékert keress, ahol van korai kifizetés, saját stream vagy közvetítés!

BL-fogadás - Általános tippek

A döntő kivesézése után itt van néhány további általános tipp, amiket a következő szezon során is felhasználhatsz!

  • Az előbb felsorolt tények és tényezők listája nem teljes, de példának feltétlen jók, hogy fogadás előtt miket kell számításba venni! Mindig mérd fel a két csapat közelmúltbeli és egymás elleni teljesítményét, tanulmányozd a statisztikákat, ellenőrizd a pályára lépő kereteket! Ne kapkodj, hanem inkább kövesd egy darabon napi rendszerességgel a két csapat híreit.
  • Fontos képben lenni a szabályváltozásokkal is, ha például továbbjutóra fogadnál. Például amiben mostani, 66-ik idény más volt az eddigieknél, hogy az UEFA tavaly eltörölte az idegenben szerzett gólok jelentette előnyt. A következő idénytől kezdve ráadásul megszűnik a kiemelt- nem kiemelt csapatok intézménye is (lásd lejjebb a GYIK-ban).
  • Az ember könnyen gondolhatja azt, különösen a csoportmeccs szakaszok során, hogy az erősebb csapat most jól kitömi a gyengébb csapatot. De ha olyan a tabella állása, sokak meglepetésére a favorit megelégedhet egy döntetlennel is. Ha jól számítunk egy ilyen kimenetelre, akár szép pénzt is kereshetünk!
  • Az egyenes kieséses szakaszra már könnyebb fogadni, de nagyot szakítani is nehezebb.Ha élő fogadásra adod a fejed - erre a BL-döntő egy kiváló alkalom - akkor igyekezz olyan bukmékernél fogadni, ahol van valamilyen saját közvetítés (élő vagy grafikus) és cashout, vagyis korai kifizetési lehetőség is.
  • Ne csak az 1X2 piacokra koncentrálj! Számos olyan egyéb fogadástípus van, ami profitábilis lehet. Ha úgy érzed, jól le tudod előre magadban játszani a meccset, a különféle piacokat gyűjtőfogadásban egyszerre is megteheted a nagyobb lehetséges nyereményért.

Gyakran ismételt kérdések - GYIK

?

Van magyar csapat a Bajnokok Ligájában?

Már nincsen. Sajnos a Ferencváros a Rájátszások körében kiesett, így nem jutott a legjobb 32 csapat csoportjainak egyikébe.
?

Kik játszanak a BL-döntőben?

A 2021-22-es BL döntőjét a Real Madrid és a Liverpool játssza majd, 2022. május 28-án a Stade de France-ban, Franciaország nemzeti stadionjában.
?

Melyik csapat az esélyes a BL-döntőben?

A legtöbb bukméker a 90 perces játékidő alatt a Liverpoolt tartja esélyesebbnek. A Vörösök támadósora rendkívül veszélyes, és a BL-ben a Liverpool szerepelt jobban az elmúlt évek során.
?

Mit jelent az, hogy egy csapat kiemelt a BL-ben?

Egy selejtezőkörben egy, az UEFA-együtthatója alapján kiemelt csapatot általában egy nem kiemelttel párosítanak össze. Kiemelt csapatnak számít az, amelyik az adott körben lép be a menetrendbe, a nem kiemelt csapat egy korábbi továbbjutó.
?

Fogadhatok külföldi oldalon a BL-döntőre?

A döntőre az általunk listázott online bukmékerek bármelyikén biztonságosan fogadhatsz! Tekintsd át az értékelőinket, a bukmékerek bónuszajánlatait, odds-ait, hogy magabiztosan választhass közülük!