Legális a Bet365 Magyarországon?

 • Élő sközvetítés mobilon is

 • Igényes magyar változat

 • Egyedülálló fogadási alkalmazás

 • Folyamatosan frissülő tudásbázis

Fizetési lehetőségek

 • Banki átutalással
 • MasterCard
 • Paysafecard
 • Revolut
 • Bankkártya
 • Wise
 • OTP junior kártya
 • VISA

Ezt a véleményt frissítették:

Bet365 magyarországon

A több, mint 20 éves múlttal büszkélkedő bet365 fogadóiroda azon internetes sportfogadás szolgáltatók közé sorolható, amely már az kezdetek kezdte óta, aktív szereplőként jelen vannak a magyar online sportfogadás piacán. Az Egyesült Királyságban alapított (2000) bukméker a világhálón elérhető egyik legjobb pre-match és élő sportfogadási ajánlatot nyújtja, amihez elképesztő mennyiségű piacot, magas szorzókat és megtehető sportesemények tömkelegét kínálja napi szinten.

Én személy szerint, amióta csak az eszemet tudom (de természetesen csakis azóta, hogy nagykorú lettem, és betöltöttem a 18. életévemet) folyamatosan foglalkozom klasszikus papíralapú és online sportfogadással is. Ezt a bukmékert is jól ismerem, mint a tenyeremet. Mivel évek óta éles (valódi pénzes) számlával rendelkezem nála, és hetente alsó hangon is 3-4 alkalommal szoktam fogadásokat kötni az asztali gépes webhelyén, vagy ha úgy adódik, akkor a mobil weboldalán (és néhanapján a bet365 alkalmazás használatával is).

Mindezek fényében nem csoda, hogy nekem kétségem sincs afelől, hogy a bet365 legálisnak számít Európa szerte, Magyarországot is beleértve. Viszont úgy vélem, hogy az új sportfogadók / játékosok nem mindegyike van tisztába ezzel a nyilvánvaló ténnyel. Ezért arra a döntésre jutottam, hogy írok egy olyan, kizárólag a személyes véleményemen és tapasztalataimon alapuló cikket, amit, ha elolvasol, akkor a végére érve számodra is egyértelmű lesz, hogy hatalmasat tévednek azok a tapasztalatlan és /vagy félreinformált „sportfogadók”, akik szerint a bet365 illegálisnak számít.

bet365 – a korrekt bukmékerek mintapéldája

Korrekt bukmékerek
Természetesen én is jól tudom, hogy az online, internetes sportfogadás és szerencsejáték világa még napjainkban sem mentes a csalóktól. És sajnos jó pár olyan „cég” kerül hónapról-hónapra megalapításra, amelynek tulajdonosait csakis egyetlen cél vezérli, a náluk regisztráló felhasználók pénzének megszerzése. Fortunának hála, az ilyen tisztességtelen módon eljáró vállalkozásoknak hamar híre megy az interneten, és „fekete listára” (Scam List) kerülnek, a bukmékereket rangsoroló, működésüket figyelemmel követő oldalakon és fórumokban.

Szerencsére jómagam, az évek során azt tapasztaltam, hogy a bet356 esetében teljességgel legális az oldal. És az egyesült-királyságbeli operátor minden megtesz annak érdekében, hogy a felhasználói a lehető legbiztonságosabb és legmodernebb környezetben élvezhessék az internetes sportfogadás izgalmait. A bet365 bármely platformján (a desktoposon és a mobilon is) az online sportfogadás legális. Mivel – és ennek én is alaposan utána jártam – az operátor a hivatalos engedélyek közül az összes olyannal rendelkezik, amelyeknek a birtokában teljesen legálisan kínálhat az interneten keresztül online sportfogadási és távszerencsejáték szolgáltatásokat.

Bet365 lábléc

Mindezeken felül a bet365 aktív játékososként azt is tapasztaltam, hogy ez a bukméker abszolút korrekt módon jár el a panaszos ügyek kezelése terén, és emellett soha nem korlátozza le a játékosait, valamint olyan bónuszokat, sportfogadás promóciókat nyújt gyakorlatilag állandó jelleggel, amelyek feltételei rendkívül kedvezőek. Ezért mindent egybevetve bizton állíthatom, hogy a bet365 egyike a magyarországi piacon jelenlevő legmegbízhatóbb bukmékereknek.

De, hogy ezen állításom alátámasztást is nyerjen, a következő fejezetben arról fogok részletekbe menően írni, hogy pontosan milyen működési engedélyek, és egyéb tanúsítványok vannak a brit-gyökerű bukmékeriroda birtokában.

bet365 engedély – a Máltai Szerencsejáték Hatóság licence

Máltai Szerencsejáték Hatóság licence
Amikor annak idején alaposan szemügyre vettem a bet365 engedélyek mindegyikét, egyből feltűnt számomra, hogy az angliai gyökerekkel rendelkező bukmékernek a működési engedélyét egy olyan felülegyezeti és szabályozó szerepkört betöltő hivatalos szerv bocsátott ki, amely az elképesztően szigorú követelményeiről ismert Európa-szerte.

Ez az organizáció pedig nem más, mint az Európai Unió sportfogadás és szerencsejáték „fővárosában” székelő MGA (Máltai Szerencsejáték Hatóság), amely kizárólag csak olyan operátoroknak ad ki licencet, amelyek 100%-osan és minden téren megfelelnek a kőkemény MGA-s kritériumoknak. Természetesen a licence kiadás mellett az Máltai Szerencsejáték Hatóság / Felügyelet szabályozó szerepkört is betölti az internetes sportfogadás és távszerencsejáték világában, és vasszigorral lecsap azokra a cégekre, amelyek visszaélnek a játékosok bizalmával vagy csak egyszerűen időlegesen nem felelnek meg bizonyos követelményeknek.

Amennyire én tudom, a bet365 esetében az online bukmékeriroda megalapítása óta egyetlenegy elmarasztaló ítélet sem született a szabályozó hatóság részéréről, és ebből kifolyólag a bet365 MGA által kiadott működési engedélye (MGA/CRP/531/2018 / B2C - Gaming Service Licence) egyszer sem került „veszélybe”. Az MGA-s licenc mellett – mint arról már korábban is írtam, a bukméker birtokában egyéb engedélyek, tanúsítványok is vannak – ezért a következőkben úgy gondolom, érdemes ezekről is írnom néhány mondatban. Hiszen az ilyen típusú dokumentumok mindegyike azt a köztudott tényt támasztja alá, hogy az online sportfogadás legális a brit bukmékerirodánál.

Egyéb bet365 engedélyek és tanúsítványok – IBAS & IBAI tagság

Akiknek esetleg még a fenti információkat elolvasása után is kétségei lennének annak tekintetében, hogy a bet365 esetében legális az oldal vagy sem, még némi „extra információval” szeretnék szolgálni az Egyesült Királyság és Magyarország egyik legnépszerűbb online sportfogadás szolgáltatója kapcsán.

A bet365-ről ugyanis sikerült az is kiderítenem, hogy az operátor az IBAS (Independent Betting Adjudication Service) tagja.

Ez a szervezet egy teljes mértékben független elbíráló szerepkört betöltő organizáció, amely döntéshozó jogkörrel is bír. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogyha bármikor is problémája akad egy felhasználónak az adott bukmékerrel (ez lehet vitás kérdés pl. egy fogadás kapcsán, de bármi más is), akkor az IBAS-hoz fordulhat jogorvoslat gyanánt. Az IBAS – amennyiben a felek nem tudnak dűlőre jutni az adott probléma kapcsán egymással – él a „bírói” hatáskörével, és a döntése kötelező érvényű természetesen a bukmékerre nézve is.

Azaz, ha az IBAS a fogadóiroda ellenében dönt, akkor annak kutyakötelessége teljesíteni a határozatban foglaltakat, máskülönben az IBAS tagságának visszavonását kockáztatja.

Mivel jómagam a bet365 webhelyén az IBAS logójával is találkoztam a láblécen, ezért ez a „felfedezés” annak idején még jobban megerősítette bennem annak tényét, hogy a bet365 esetében nem csak teljesen legális az oldal, hanem a működése még független szabályozó szervezetek által is monitorozva van.

A fentebb említettek mellett a bet365 webhelyének alapos átnézése során anno az sem kerülte el a figyelmemet, hogy a bukmékeriroda az IBIA organizációval is szoros kapcsolatot ápol. Ebből számomra a Napnál is világosabbá vált az internetes szerencsejáték és az online sportfogadás legális mivolta az angliai székhelyű operátornál.

Ugyanis az IBIA (International Betting Integrity Association) egy olyan non-profit szervezet, amelynek az rendeltetése, hogy kiszűrjön bármilyen az online fogadásra irányuló manipulatív tevékenységet. És mindazon sportfogadás oldalak – amelyeknek tagjai közé tartozik természetesen a bet365 is – vállalják, hogy minden olyan esetet maximális felelőséggel kivizsgálnak, amely kapcsán az IBIA részéről figyelmeztetés érkezik be hozzájuk.

Nyithatok bet365 felhasználói fiókot Magyarországról?

Nyisd k Bet365 fiókot
Mivel a bet365 oldalán az online sportfogadás legális, semmilyen akadálya nincs annak, hogy az operátor alapértelmezett URL-jét használva megnyisd a bukmékeriroda webhelyét, ahol néhány perc leforgása alatt el tudod végezni a felhasználói fiók nyitásának procedúráját. Valószínűleg – hozzám hasonlóan – te is hallottál már arról (ha máshonnan nem is hát az online médiát olvasva), hogy a magyar állam szerint csak a TippmixPro esetében mondhat el, hogy legális az oldal, és ebből adódóan a sportfogadás is csak a Tippmix játék révén nem számít illegálisnak.

Ez eléggé csúnya „ferdítés”, mivel az Európai Unió már több alkalommal is „elkaszálta” a magyarországi szerencsejáték-törvényt, kimondva, hogy a magyar állam által hozott jogszabály versenyhátrányba hozza a külföldről működtetett sportfogadás oldalakat, és ennélfogva nem áll összhangban az EU-s irányelvekkel.

Mindebből pedig levonható józan paraszti ésszel is az a következtetését, hogy a bet365-nek az esetében is legális az oldal, és ebből kifolyólag az is teljességgel egyértelmű, hogy a máltai működési engedéllyel rendelkező bukméker webhelyén az online sportfogadás legális (a pre-match és az in-play fogadás is).

Csatlakozzon a Bet365-höz

A bet365 mennyire megbízható oldal?

Ha a fejezetcímben feltett kérdésre egyetlen szóban kéne válaszolnom, akkor az a „teljesen” lenne. Mivel én nem ma kezdtem az „ipart”, és amióta elérhető az online szerencsejáték és a sportfogadás a bukmékereknek köszönhetően Magyarországon is, azóta folyamatosan figyelemmel követem a piac alakulását.

És az igazsághoz azt is hozzávenném, hogy nem egy, de nem is kettő, hanem elég sok bukmékernél volt az elmúlt évek során számlám. És bizony voltak olyan cégek, amelyeket – miután rájöttem, hogy nem érdemes náluk játszani – inkább hanyagoltam.

A bet365 viszont egyike azon keveseknek, amelyek mellett az évek során kitartottam. Mivel amellett, hogy a bukméker mindig korrektül bánt velem, a rendszerében sem találtam soha semmilyen kivetnivalót, vagy hiányosságot. Én mostanság az asztali gépes weboldal mellett a mobile platformját is használom a cégnek, és azzal is teljesen meg vagyok elégedve, mivel tökéletesen megbízhatóan működik, legyen szó akár élő fogadások gyors megtételéről, vagy online bankolás intézéséről.

Számomra a bet365 fogadási rendszere pont ideális, és persze az sem egy utolsó szempont, hogy nem csak legális az oldal, de még tökéletesen magyarosítva is van, így nem kell angol nyelvtudás sem a használatához.

Konklúzió

A bet365 hivatalos engedélyek, tanúsítványok terén szerintem elég szépen el van eresztve. Hiszen az MGA-s licence mellett a fogadóiroda még IBAS és IBIA tanúsítványt is fel tud mutatni.

De ezek mellett a játékos védelmi funkciót (szerencsejáték-függőségben segítséget nyújtó) Gambling Therapy organizációval is együttműködik a bukméker. A fogadóiroda már meglehetősen régi szereplője a magyarországi sportfogadás piacának, és a legjobb tudtommal mindig is a teljesen korrektet, megbízható cégek közé sorolták a magyar játékosok, és napjainkban is igen jelentős magyar felhasználói bázist mondhat magának a cég.

Összegezve mindent, azt kell mondjam, hogyha egy teljesen megbízható, tisztességes operátornál szeretnél felhasználói fiókot / valódi pénzes számlát nyitni, ahol remek sportfogadás bónuszok, promóciók, többféle termék, hatalmas piackínálat, versenyképes odds-ok,és világszínvonalú ügyfélszolgálat vár, akkor ennél a bukmékernél mindezt egy helyen megtalálod.

9 értékelés, átlag 4.9 / 5

GYIK

? A bet365 megbízható szolgáltatónak számít?
Igen, ez a bukmékeriroda hosszú évek óta egyike a legmegbízhatóbb szolgáltatóknak.
? Más termékeket is használhatók, ha a sportfogadás oldalon nyitok fiókot?
Elég a sportfogadás oldalon felhasználói fiókot nyitnod ahhoz, hogy az operátor kaszinó és póker termékét is használhasd.
? Számlanyitáskor igényelhetek bónuszt?
A bukméker új magyar ügyfeleként természetesen te is igénybe tudod venni az éppen aktuális üdvözlő sportfogadás ajánlatot.
? Mobil platformon is biztonságosan tudok fogadni?
Természetesen igen, mivel a mobil platform biztonsági szintje is ugyanolyan magas, mint az asztali gépesé.
? Az élő fogadáshoz élő közvetítést is használhatok?
Igen, de ehhez tudtommal eleget kell tenned bizonyos feltételeknek (pl. pozitív számlaegyenleg).
Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

Bíráló

István P.

István P.

Az írás és a sport kitölti a mindennapjaimat, hiszen egyszerre dolgozom íróként és edzőként is.

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése