TippmixPro adatok módosítása tiltott

7.4 / 10

Ezt a cikket frissítették:

100%-ban legális

Fogadj most

Mit keres a Pro a TippMix nevében?

A Tippmixet 1997-ben alapította a Szerencsejáték Zrt., méghozzá azért, hogy kibővítse a korábban a Totó játék révén kínált fogadási lehetőségeket. A sportfogadás ezen formája Magyarországon a „történelem kezdete óta” igen népszerű, így nem lennénk meglepve, ha már a honfoglaló őseink is űzték volna – például a hátrafelé nyilazás sportváltozata kapcsán.

A klasszikus Tippmix játék és a Pro változat között az a különbség, hogy utóbbi egy teljes körű online fogadóirodát takar. A legnagyobb külföldi bukmékerekkel versenyzik a piacon, mely azonban egyértelműen a magyar cég felé lejt.

Ez leginkább annak köszönhető, hogy a legutóbbi kormányváltás során teljesen újragondolták a szerencsejáték törvényt, és a korábban aktívan jelenlévő külföldi bukikat száműzték a magyar piacról. Azóta hivatalosan csak magyar cég kaphat engedélyt, és a helyzet az, hogy manapság kizárólag csak a Szerencsejáték Zrt. nyújthat hazánkban hasonló jellegű szolgáltatásokat.

Ennek kapcsán mindjárt le is tiltották az összes konkurens céget, és még az olyan nagyok, mint a bet365, a bwin és az Unibet is évekig elérhetetlenek voltak a magyar interneten. Úgynevezett alternatív linkeket használva, a találékony hazai játékosok természetesen nem maradtak le a külföldi fogadási lehetőségekről sem, azonban csak néhány évvel ezelőtt jutottunk el oda, hogy megszüntették a hivatalos tiltást.

Ez nem jelenti azt, hogy a magyar engedéllyel nem rendelkező fogadóirodák mostantól legálisan működhetnének, inkább úgy kell érteni, hogy közvetlenül nem akadályozzák a működésüket, azonban továbbra is a piac szürke zónájába tartoznak.

Nem úgy a TippmixPro, amely teljes értékű online fogadási lehetőségeket kínál. Dizájnját tekintve a külföld bukik által kijelölt irányvonalon halad, míg a szolgáltatásait illetően sem marad le mögöttük. Vannak kifejezett erősségei, már a fent említett legális jogi háttéren kívül is:

 • Átlátható és könnyen használható platform;
 • Élő fogadási lehetőségek;
 • Az itthon kedvelt legtöbb sportág elérhető;
 • Többféle e-sport;
 • Gyors és profi ügyfélszolgálat;
 • A legfontosabb ki- és befizetési lehetőségek mellett elérhető a PayPal rendszere is, amely igazi kuriózum a fogadóirodák világában.

Némiképp árnyalja az összképet annak ténye, hogy jó néhány tekintetben azért mégiscsak egy elmaradottabb rendszert kapunk az online bukmékerek platformjaihoz képest.

Értjük mi, hogy a monopolhelyzetben lévő Szerencsejáték Zrt. nincs rászorulva arra, hogy promóciós ajánlatokkal, bónuszokkal csábítsa a haza játékosokat, ugyanakkor mégis lehetne a semmi egy kicsit több is. Cikkünk írásakor ugyanis a TippmixPro egyáltalán nem kínált bónuszt az újonnan csatlakozó játékosoknak, sem a meglévőeknek.

Ma már abszolút nem ördögtől való a számtalan e-pénztárca bevezetése a ki- és befizetések folyamatába, melyből a TippmixPro szintén kimaradt. Sok játékos a fogadás mellett használ online kaszinót, élő pókert, és virtuális nyerőgépeket is, melyek szintén nem részei a rendszernek.

Bár többször elmondtuk a MightyTips oldalain, hogy nincs szükség feltétlenül egy önálló mobiltelefonos applikációra, a TippmixPro a legtöbb kisebb fogadóirodához hasonlóan szintén nem rendelkezik saját fejlesztésű natív mobil alkalmazással.

A fentiektől természetesen könnyedén el lehet tekinteni, sőt az átlagos magyar játékost valószínűleg egyik sem fogja zavarni igazán. Legyünk objektívek és korrektek: a legtöbb hazai olvasónkat az említett hiányosságok a legkevésbé sem fogják zavarni, mivel azokat a pozitívumok elfeledtetik.

Azonban ott van a regisztráció, amely – az igazat megvallva – egy rettenetes folyamat lett. Miközben lobogtatjuk a zászlót, hogy Magyarországon a TippmixPro az egyetlen legálisan működő online bukméker, addig a feliratkozás folyamatában olyan adatvédelmi problémák merülnek fel, amelyek egy jogtudatos angol vagy amerikai játékosnál igen komolyan kivernék a biztosítékot.

A helyzet ugyanis az, hogy nem csupán komoly adminisztrációs terhet ró ránk a rendszer azzal, hogy számtalan adatot be kell gépelni, de azokat nem az általunk lefotózott dokumentumokkal veti össze, hanem a magyar Belügyminisztérium által tárolt adatbázissal.

Ugyanakkor a folyamat önmagában is elég kellemetlen, amelyre remek példa a születési helyünk megadása. Ha Budapesten születtél, nem elég megadnod a főváros nevét, szükséged lesz a kerületre is, azonban csak a regisztráció végén érkező hibaüzenet figyelmeztet arra, hogy nem pontosan írtad be az információt.

A TippmixPro ugyanis a Belügyminisztérium adataival dolgozik, ahol a születési helyed tartalmazza az országot is. Ha például Budapesten, az 1. kerületben születtél, akkor az adat helyesen így néz ki: “Budapest 01 (Magyarország)”.

A hasonló arcpirító megoldások miatt, egy 30 másodperces procedúra helyett el lehet tölteni a regisztrációval vagy 15 percet. Azt pedig már meg sem próbáljuk végiggondolni, hogy mindezt mobiltelefonon, a tömegközlekedésen utazva hogyan lehet megoldani.

Az adatok megváltoztatása

Míg más fogadóirodáknál az adatok megváltoztatása egy relatíve egyszerű folyamat, a TippmixPro esetében a Belügyminisztérium adatbázisának bevonása miatt ez egy jóval bonyolultabb helyzet. Alapesetben az adatok módosítása tiltott a TippmixPro rendszerében, melynek oka, hogy a rendszer bizonyos időközönként összeveti a megadott információt a belügyminisztériumi adatbázissal, és ha valahol eltérést mutat, a profilt korlátozza.

Van ez alól azonban néhány kivétel:

 • Az e-mail-cím;
 • A felhasználónév;
 • A jelszó.

Ezen adatok bármikor megváltoztathatóak, hiszen egyik sem hivatalos okmányokból származik.

Melyek azok az adatok, amelyeket nem lehet módosítani?

A születési nemed, a születési neved, a születési dátumod, illetve a helyszín és édesanyád neve mind olyan adatok, amelyek életed során egyszer rögzítésre kerülnek, és a továbbiakban nem változnak. Vegyük például azt az egyszerű esetet, ha valaki egy házasságot követően szeretné felvenni a párja nevét. Az így megváltozott név természetesen módosítható adat, azonban ez a születéskori nevet vagy leánykori nevet nem befolyásolja.

Adatváltoztatás lépésről lépésre

  1. Első lépésként böngésződben nyisd meg TippmixPro.hu weboldalt. Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót és a cookie policy-t a felső sávban.

tippmixpro weboldalt

  1. A jobb felső sarokban kattints a “Belépés és regisztráció” gombra.

tippmixpro belepes es regisztracio

  1. A felugró ablakban megadhatod a felhasználónevedet és a jelszavadat.

tippmixpro felugro ablakban

 1. A belépés után a jobb oldali menüben válaszd az adatmódosítást. A fent megjelölt lista elemeken kívül valamennyi további adatod módosítható a személyes adatok felületen.

Néhány fontos tipp az adatmódosításhoz

 • Csak olyan adatot változtass meg, amely már a hivatalos dokumentumaidon is megváltoztatásra került. Ha például elköltöztél, de a lakcímkártyád még a régi, akkor ne változtasd meg az adataidat.
 • Önmagában nem javasoljuk az adatváltoztatást, csak akkor, ha a rendszer külön kéri, ugyanis nincs különösebb jelentősége annak, hogy ezen a felületen minden apróságot lekövess.
 • Ha nagyon prudensen akarsz eljárni, és a gázszolgáltatónak is már a templomból kilépve megküldöd az új nevedet, akkor is figyelj oda arra, hogy csak a hivatalos dokumentumokban szereplő adatoknak megfelelő információt ad le. Ez azért fontos, mert minden adatváltoztatás során az összes adatot le fogja ellenőrizni a rendszer, és összeveti azokat a Belügyminisztériumban tárolt adataiddal. Ha a kettő nem egyezik, akkor nem fogja engedni a rendszer az adatmódosítást.
 • Van lehetőség ideiglenes lakcím megadására, mellyel ugyanakkor mi nem élnénk, hacsak nem muszáj valamiért, hiszen a rendszernek az aktuális tartózkodási helyünkhöz semmi köze nincs.

Összegzés

A TippmixPro egy jó kezdeményezés, amelyet mi is örömmel támogatunk, ugyanakkor fontos lenne, hogy egy ilyen fejlesztés igazi hús-vér tesztelőkön is átfusson.

A rendszer számtalan olyan elemet tartalmaz, amelyek adminisztratív vagy bürokratikus szempontból látszólag van értelme, de a való életben több kellemetlenséget okoz, mint amennyi hasznot hajt. Ha adatot kell módosítanunk, mindig figyeljünk oda, hogy mely adatok módosítása tiltott a TippMixPro felületén.

Szerintünk jelenleg aggályos a rendszer működésének adatvédelmi gyakorlata is, amelyet érdemes lenne újragondolni emiatt.

Az alternatív megoldás, amelyet egyébként minden más fogadóiroda a világon is használ, az az, hogy a játékos saját maga fotózza le hivatalos okmányait, és küldi be a rendszerbe, melyeket előre konfigurált számítógépes automata, illetve az ügyfélszolgálat munkatársai is személyesen tudnak ellenőrizni – szükség esetén.

Reméljük, hamarosan eljutunk ide is, és a TippmixPro nem csupán egy “kicsi, zöld, de legalább a miénk” típusú szolgáltató lesz, hanem egy olyan kiemelkedő megoldás, amelyre méltán büszkék lehetünk.

Az áttekintés szerzője

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az egyetemi éveim óta a sporthirek, tippek rajongója vagyok. A szabadidőmben utazni és billiárdozni szeretek.

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése