Kézilabda fogadás Stratégia és Taktika

Frissítve:

E sorok írásának idején még zajlott a női kézilabda Európa-bajnokság, és a Danyi/Elek edzőpáros koronavírus-tizedelte kerete egy nehéz és küzdős meccsben legyőzte a román válogatottat. Ez az izgalmas és jeles eseménysor kiváló alkalmat jelent arra, hogy a blogunk következő témája a kézilabda fogadás legyen! Ha még nincs saját kézilabda stratégiád, hasznos tippekkel és tudnivalókkal segítünk az elindulásban!

A mostani dániai Eb-vel a kézilabda, mondhatni, hazatért a szülőhazájába, ugyanis ez a sport Dániából indult a 20. század elején. Mára a kézilabda egyre népszerűbb a sportfogadók között is! Ugyan nem fogadnak rá annyian, mint mondjuk a focira vagy a kosárlabdára, de különösen hazánkban népszerű választása a játékosoknak.

Ebben a cikkünkben az alábbi tudnivalókat osztjuk meg a hűséges olvasóinkkal:

 • az online kézilabda sportfogadás menetének leírása;
 • a kézilabda fogadások sokszínű világa;
 • tippek a kézilabda fogadáshoz, kezdőknek és haladóknak;
 • rövid leírások online kézilabda fogadóoldalakról;
 • és végül a kézilabda fogadással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések tisztázása.

Online sportfogadás kézilabdára - Első lépések

Kézilabda fogadás magyarul!

Ha már csináltál ilyet azelőtt, ezt a fejezetet nyugodtan ugorhatod. A kezdőknek azért elmondjuk, hogy az online sportfogadás külföldi oldalakon is mindössze egy regisztráció és néhány kattintás kérdése! Még jobban megkönnyíti, hogy hogy legtöbb bukméker már teljes magyarítással is készült! A legjobb esetben már az IP-d alapján automatikusan a magyar aloldal töltődik be. Ha nem, akkor jellemzően a sarkak egyikében, a zászló ikonnál tudod beállítani a magyar változatot, vagy pedig az URL-ben egyszerűen törlöd az „en” tagot és kicseréled „hu”-ra. Pro tipp az igazán lustáknak: név.hu a keresőbe.

A fogadás menete:

 • Ha sikerült kiválasztani egy számodra szimpatikus fogadóoldalt, a regisztráció automatikus. Ha van már felhasználóneved és jelszavad, beállítottad a fizetési módot és már van egy összeg a játékegyenlegeden, az már a fogadás fele.
 • A nyitóoldalon egyes sportágak eseményei és fogadási piacai közvetlen, jól látható módon böngészhetőek kell, hogy legyenek: fejléc vagy oldalsáv.
 • Ha belépsz a kézilabda aloldalra, egyből láthatóak lesznek a kiemelt meccsek és az ajánlott piacok (fogadástípusok), azok odds-ai. A többi piac egy meccsre kattintva jelenik meg.
 • Az élő fogadás lehetőségét szöveg és külön ikon is jelzi. Az adott meccsre kattintva látni lehet majd, hogy van-e cashout opció. Van, ahol a téted függvényében kiírják a lehetséges nyereményt is, ehhez nem kell ténylegesen még pénzt letenni.
 • A választott esemény/kimenetel és a fogadási opcióid mind felkerülnek majd a virtuális szelvényedre.
 • Ha élőben fogadsz és követed a streamet, állj készen a cashout (meccs vége előtti kifizetés) érvényesítésére.

Mi mindenre lehet fogadni a kézilabdában?

A kézilabda elérhető fogadási piacai általában nem olyan bőségesek, mint például a labdarúgásé. Ez nem a sportágat minősíti, hiszen a kézilabda a fogadási lehetőségek kifogyhatatlan tárháza lehetne! Ennek a szemléltetésére íme néhány piac a sok lehetséges közül!

 • Gólok száma alatt/felett, páros és páratlan - ez egy sokgólos sportág, akár 50-60 találat is lehet egy 60 perces meccsen!
 • Emiatt a kézilabda egy nagyon jó terepe a hendikepes fogadásoknak is!
 • Dupla esély
 • Első és utolsó gól, pontos eredmény, nyertes különbség vagy meccsszakaszban szerzett előny.
 • Büntetők (hétméteresek), faultok, belépések száma.
 • Cserék, visszacserék, kiállítások száma.
 • Játékos-speciális piacok, például egyéni gólszerzés.
 • Hosszú távú piacok, például bajnokság- és kupagyőztesek.

Ami a szájtunk fő profilját, a külföldi sportfogadási oldalakat illeti, náluk főleg a nevesebb bajnokságokat (norvég, svéd, spanyol, dán, német), klubcsapatok és válogatottak nemzetközi tornáit és megmérettetéseit fogod megtalálni. Ilyenek az EHF (ez a kézilabda bajnokok ligája), az Eb-k és Vb-k, férfi és női kategóriában egyaránt. Általános szabály, hogy minél nagyobb közönséget és figyelmet vonz egy esemény, annál több a megfogadható piac és annál pontosabbak az odds-ok. Ez azt is jelenti, hogy itt nehezebb a bukiknál okosabbnak lenni.

Az is a helyzet, hogy a külföldi bukikat (még) nem nagyon érdekli a magyar kézilabda. A magyar klubcsapatok jellemzően akkor jelennek meg a fogadási kínálatukban, ha az egy igazi rangadó, illetve ha az ellenfelük egy neves külföldi csapat. De azért lesz olyan külföldi online bukméker, ahol tudsz fogadni mondjuk a magyar női/férfi kézilabda NB I mérkőzéseire is, még ha nem is az összesre. Hogy megéri-e őket választani a legismertebb magyar sportfogadó oldallal szemben, arról a következő fejezetekben lesz még szó.

Kézilabda fogadási tippek

Egy sikeres kézilabda fogadási stratégia ökölszabályai nagyon nem különböznek például a kosárlabdáétól. A két sport dinamikájában nagyon hasonló. Ebben a fejezetben a generális tippek mellett a kézilabdára jellemző tudnivalókból is összegyűjtöttünk néhányat:

 • Keresd az olyan mérkőzéseket, ahol az oldalon van stream (élő közvetítés). Ez élő fogadásnál nagyon fontos. a jele általában egy TV-alakú ikon vagy streaming felirat.
 • Jó ötlet olyan meccseket választani, ahol döntetlen esetén a téted visszajár (draw not bet). A nagy gólszám (50 találat átlagosnak számít) miatt a kézilabdában ritka a draw, de azért jobb azt kizárni.
 • A kézis döntetlen odds-a mindig magas (8.00 vagy annál sokkal több). Inkább élőben és barátságos/nem tétmeccsen fogadj döntetlenre, és akkor, amikor a két csapat közti különbség stabilan 2 gól körül mozog a második játékrészben is.
 • Tétmeccseken, az első félidőben a gyengébb csapatok a papírformához képest gyakran jobban teljesítenek. A második játékrészre már jobban kijönnek a két csapat közötti képesség- és erőnlétbeli különbségek. Élő fogadásnál ezt érdemes szem előtt tartani.
 • A kézilabda fogadás kimenetele a sport dinamizmusa miatt nagyon érzékeny a sérülésekre és a húzóemberek kiesésére, és a játékosok is ritkán kímélik egymást. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a koronavírus miatt kieső nevek miatt a magyar bajnokságban-ligákban is sok a lebetegedés és/vagy meccshalasztás.
 • Az élő fogadás odds-ai kézilabdánál a meccs dinamikájával együtt nagyon gyorsan tudnak változni. Ez nem az a sport, ahol nagyon rá lehet ülni az eredményre. Simán előfordulhat, hogy rövid időn belül nagyot változik az állás, ezért is nagyon fontos a streaming opció.
 • Azt azért lehet látni élőben, ha egy csapat és a gólzsákjai a lendületes támadójáték ellenére is görcsölnek, mint mi szoktunk a németek ellen. Sorra hagyják ki a ziccereket, belépnek, az átlövők a kapussal szemben hibáznak, ésatöbbi.
 • A csapatok általában az utolsó 10 percben több energiát fordítanak a védekezésre. Ilyenkor kevesebb a gól, és ritkábban fordul meg a meccs. Ugyanakkor a második játékrész elején nagyon felgyorsulhat a meccs, és több gól is eshet.
 • Sok találatra barátságos vagy nem valódi tétre menő meccsen nem érdemes számítani. Ilyenkor az edzők szeretik kihasználni a teljes cseresort, nem az A-csapat áll ki, új dolgokat próbálnak ki. De persze az is előfordulhat, hogy a védelmet hanyagolják, és emiatt beindul a gólzápor. Ezért is jobb az élő a pre-match fogadásnál.

Online bukmékerek kézilabda fogadáshoz

Unibet - Nem ez a legjobb külföldi oldal kézilabdához, viszont magyar nyelvű felhasználói felületen maradhatsz végig. Plusz pont, hogy a kézi Eb alkalmából ajánlottak a vesztett fogadások után némi visszatérítést, és van streaming is. Ez utóbbi sokat számít, mert a külföldi oldalakon a kézilabda közvetítés valahogy hátrasorolódik a többi sportághoz képest.

TippmixPro - Ha a hazai mezőnyt preferálod, akkor a TippmixPro kínálatánál nem fogsz jobbat találni, feltéve, hogy nincs éppen világjárvány. A külföldi meccsek merítése sem marad el a nemzetközi átlagtól, és nem rosszak az odds-aik sem. Streaming itt viszonylag kevés van, de pl. az Eb meccseit náluk is követhetted és fogadhattad élőben.

Betclic - A Betclicen átlagos odds-okkal, de szintén teljesen magyar nyelvű felületen és széles körű piacokon fogadhatsz kézilabdára. A kínálatukban a legerősebbek mellett találhatsz meccseket például az izraeli, a román ligákból vagy bajnokságokból is.

William Hill - Az egyik legrégebbi és legnagyobb nevű fogadóirodában kézilabdára lényegesen alacsonyabbak lehetnek az odds-ok. Mivel az angoloknál a kézilabda nem annyira népszerű, mint a kontinensen, ezért náluk csak a legnagyobb érdeklődést kiváltó bajnokságokra/nemzetközi eseményekre érdemes számítani.

Sportingbet - Az odds-ok kézilabdára itt sem kiemelkedőek, viszont kellően széles a nemzetközi választék, és a legfontosabb piacok is megvannak. Például a magyar-románra 30-féleképpen is fogadhattál.

Konklúzió

Kézis csajjal ne vessz össze: akármit vág hozzád, folyton el fog találni… A viccet félretéve, a kézilabda fogadás akkor hálás téma, ha van időd meccset nézni és élőben fogadni. Ha ez stimmel, akkor már csak a szórakoztatási faktor miatt is érdemes belevágni!

A kézilabda dinamikus, eseménydús, fordulatos, ritkán hagyja unatkozni a nézőt és különösen a puntereket - vagyis igazi dopaminlöket! Ha igazi fogadási élményre, olyan sporteseményre vágysz, ami 100%-ban kikapcsol és leköti a figyelmedet, próbáld ki a kézilabdára az élőben fogadást!

GYIK

? Hol érdemes kézilabdára fogadni online?
Az attól függ, melyik bajnokság vagy nemzetközi eseménysor érdekel. Ha kifejezetten hazai meccsek érdekelnek, abban a Tippmixet nehéz megverni. A nemzetközi események odds-ai hasonlóak, nevesebb külföldi oldalakon viszont több a stream, így jobb az élő fogadás.
? Szokott lenni külön kézilabdára bónusz az online bukmékereknél?
Sajnos nem jellemző, hogy van külön kézilabdára állandó promóció, de az általános sportfogadási bónuszok általában felhasználhatók rá. Ha igényelsz valamilyen bónuszt, mindig keress rá külön a felhasználási feltételekben, hogy van-e arra bármi külön kitétel kézilabdára.
? Magyar vagy külföldi meccsekre fogadjak most inkább?
Sajnos itthon különösen szeptember óta annyi a megbetegedések miatti halasztás, hogy e sorok írásának idején (2020. december) inkább a külföldi és nemzetközi ligákat/eseményeket ajánljuk fogadásra.
? Vannak most hazai meccsek, amikre lehet fogadni?
Utolsó állás szerint itthon zártkapus mérkőzések most is folyhatnak, de ez azt is jelenti, hogy a hazai pálya kevésbé lejt, hiszen nincsen támogató, orkánerejű közönség a házigazdák oldalán. Na és persze ott a halasztások problémája.
? Hol találok statisztikákat a hazai kézilabda meccsekhez?
Az alapstatisztikákhoz egy jó kiindulópont a kézilabda szövetség honlapja. Érdekes módon, pl. az NB I-ben férfiaknál több az elérhető adat, mint nőknél.

2 értékelés, átlag 5 / 5

Bejelentkezés

Email

Jelszó

Jelszó megerősítése