Banker fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Annak köszönhetően, hogy az online bukmékerek a magyarországi piacon is jelen vannak, a hagyományos fogadásokon kívül számos egyéb, „spéci” fogadás mód is elérhetővé vált a magyar sportfogadók számára. A különleges fogadási típusok és a velük együtt használható speciális fogadási stratégiák hosszú távon jóval nagyobb profitot biztosíthatnak, mint a „sima” gyűjtő fogadások. Ezért, ha már otthonosan mozogsz az internetes sportfogadás világában, akkor érdemes fontolóra venned az alkalmazásukat. Ebből a cikkből, amelynek témája a banker típusú fogadás, egyebek mellett a következőket tudhatod meg:

 • Mi a banker fogadás lényege.
 • Hogyan kell megtenni egy ilyen típusú fogadást.
 • Ajánlott bukméker banker betting-hez.
 • Banker fogadásos példák.
 • Tippek, tanácsok bankeres fogadások kötéséhez.
 • Gyakran ismételt kérdések (GYIK).

Mi értendő banker fogadás alatt – a fogadási mód lényege

Amennyiben – sokunkhoz hasonlóan – te is a Tippmix játék révén vetetted bele magadat a sportfogadás izgalmas világába, akkor mérget mernénk venni rá, hogy veled is többször előfordult a következő, igen bosszantó „faramuci” eset. Meg szerettél volna tenni egy gyűjtő fogadást, mondjuk egy 4-es kötésest, viszont csak két fix tipped volt hozzá, amelyek önmagukban megjátszva (az alacsony odds miatt) csupán keveset hozhattak a konyhára. Viszont, ha gyűjtőben a két „tutira bejövős” tippedhez hozzátettél még a szelvényedre két másikat (mondjuk 2 darab magas szorzósat), akkor az eredő odds ugyan sokkal magasabb lett, ámde kétségessé vált, hogy mi lesz majd a fogadásod végkimenetele. Ugyanis tény, hogy a hagyományos több kötéses egy szelvényes fogadásoknál elég egy rossz tipp, és máris lőttek az ember pénzének.

A fenti problémára jelenthet relatíve jó megoldást az, ha nem sima gyűjtő fogadással játszol online, hanem ehelyett inkább banker fogadást használsz – például egy system bet típussal kombinálva. A banker fogadásnál az úgynevezett banker tippeket fix tippeknek veszik a bukmékerek, és fix tippként kerülnek bele a velük együtt megjátszott tippekből álló kombinációba. Viszont ennél a fogadási típusnál – függetlenül attól, hogy hány darab sporteseményt választasz ki, (a legtöbb system fogadásnál) legalább két olyan sportesemény kimenetelt is tartalmazni kell a szelvényednek, ami nem banker. Ez egyes fogadóirodáknál egyfajta „ökölszabály”, ezért, ha nem megfelelően választod ki a tippeket (pl. 5 sporteseménynél 4-et akarsz bankernek megtenni pl. a bwin-nél), akkor a buki rendszere 100%, hogy valamilyen módon figyelmeztetni fog rá, hogy ez nem megengedett.

Hogyan kell megtenni egy ilyen típusú fogadást

Vegyünk át akkor egy konkrét példát is arról, hogy miként kell megtenni egy bankeres fogadást egy olyan bukmékernél, amelynek fogadási mód kínálatában ez az opció is elérhető:

 • Először is válaszd ki azokat a sportesemény kimeneteleket (opciókat), amelyekről úgy gondolod, hogy biztosan be fognak jönni, és lehetőleg papírforma eredményeket / kimeneteleket válassz ki, alacsony szorzóval – mondjuk például két focimeccset, amelynél a hazai pályán játszó jó formában lévő, jóval esélyesebb csapat győzelmére fogadsz.
 • Válaszd ki azokat a sporteseményeket / kimeneteleket (tippeket), amelyek nem lesznek bankerek, így automatikusan bekerülnek majd a fogadási rendszer révén a system kombinációba.
 • Az, hogy milyen system kombinációkat ajánl fel az adott bukméker rendszere, attól függ is, hogy hány sporteseményt választasz ki a bankos tipp / tippek mellé. Például, ha 4 sporteseményt választasz, amiből egyet jelölsz ki bank tippnek, akkor a fogadási rendszernél pl. megjelenik a system Trixie fogadási mód, amiben – ha ezt a lehetőséget választod – a fix tipped, és a másik három választásod bekerül a Trixie-s system fogadásos kombinációba.
 • Abban az esetben, ha több tippet szeretnél felvenni az adott szelvényre – például 7 db-ot, akkor 1 bank tippet bejelölve már többféle fogadási lehetőség is a rendelkezésedre fog állni: pl. Heinz (57 fogadásos), illetve különféle kombinált rendszer fogadások, pl. 5/6 (6 fogadásos), vagy 2/6 (15 fogadásos).
 • Miután minden adatot ellenőriztél, és megadtad a fogadásra szánt tétet, egyből játékba tudod küldeni az online fogadási szelvényt.

Ajánlott bukméker banker betting-hez

Természetesen kizárólagosan rajtad múlik, hogy melyik sportfogadás szolgáltatást nyújtó cégnek a webhelyén nyitsz számlát. Arra viszont szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy a magyarországi piacon is aktívan tevékenykedő bukmékerek között azért jelentős különbségek vannak, legyen szó akár korrektségről, a banker betting stratégia esetében is felhasználható kezdő bónuszokról, a mobil platform funkcióiról – és még sorolhatnánk. Ezért ebben a fejezetben három olyan bukira hívnánk fel a figyelmed, amelyek tapasztalataink alapján teljes mértékben megfelelnek – egyebek mellett banker fogadások megkötésére is.

Bwin

A több, mint 20 millió felhasználóval rendelkező bwin fogadási rendszere ideális terep lehet számodra abban az esetben is, ha a bankeres fogadásokra szeretnéd helyezni a hangsúlyt. Az ausztriai gyökerekkel rendelkező fogadó irodánál, bármilyen sportról is legyen szó, hatalmas választékot találsz megfogadható sporteseményekről. A bwin felhasználói felülete magyar nyelvű, és az asztali gépes webhely mellett kitűnő mobil appok is a rendelkezésedre állnak.

Zulabet

A ciprusi székhelyű Zulabet is azon bukik sorait erősíti, amelyeknél biztosított a felhasználók számára a banker-es fogadási mód. Ehhez az MGA-s licencű bukméker többféle opciót is felkínál az online fogadószelvényen, aminek köszönhetően akár még Super Heinz 120 system fogadási móddal kombináltan is megtehetsz banker betes fogadásokat.

bet365

A kiváló reputációval rendelkező, hazánkban is igen népszerű bet365 online fogadó irodát is nyugodt szívvel tudjuk ajánlani számodra banker típusú fogadások megtételéhez. A sportfogadás szolgáltató fogadási ajánlata gigászi mértékű, minden létező sportág képviseltetve van benne, és az asztali gépen webszájt mellett a csúcsminőségű mobil appokkal is köthetsz a bukinál pre-match és élő fogadásokat.

Banker fogadásos példák

Bankeres fogadásokat számos különböző módon tudsz megtenni. Viszont tény, hogy azok a fogadási módok hozzák rendszerint a legtöbb profitot, amelyek esetében a banker tippeket, valamilyen system bet-el kombinálva teszed meg.

Az első banker fogadásos példánál 1 bank tip (fixre vett tipp „B” betűvel jelölve), valamint 6 olyan egyéb tipp van, amelyekből Heinz system fogadásos kombináció kerül összeállításra (57 fogadás keretében a 6 normál tipp különböző kötéses variációiból). Amennyiben a példában szereplő bankers fogadást 100 Ft-os alaptéttel teszed meg, akkor 57 x 100 Ft + 100 Ft = 5800 Ft-os teljes téttel kell kalkulálnod. A nyereményed mértéke pedig elsősorban attól függ, hogy a banker tipp mellett a Heinz-ből hány tipped jön be. Értelemszerűen a maximálisán nyereményt abban az esetben érheted el, ha a bank tipped, és az összes Heizn-es tipped helyes.

banker fogadas

A következő példa esetében jóval kisebb anyagi befektetéssel kell kalkulálnod, mivel ez esetben az 1 darab banker tipp („B” betűvel jelölve) egy Trixie system bettel (3 sportesemény 4 fogadással) kombináltan kerül megkötésre. Viszont mivel ebben az esetben jóval kevesebb a fogadások száma, ezért nagyobb összegben kell megtenned az alaptéted ahhoz, hogy jelentősebb profitot érhess el.

bankerf fogadas fogadoszelveny

Mint az láthatod a fogadási teljes tét azért 4000 Ft, mivel a példában 1000 Ft-os alaptét van megadva (3 x 1000 Ft a Trixie-hez + 1 x 1000 Ft a banker tipphez). Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy abban az esetben, ha a példában szereplő összes tipp bejön, akkor a nyeremény 33 ezer Ft feletti, így közel 29 000 Ft-os tiszta nyereség érhető el.
Természetesen sok más egyéb módon is megteheted a banker fogadásodat. A fenti két példa csupán illusztratív jellegű, és csakis arra a célra szolgál, hogy a saját szemeddel is láthasd, miként néz ki, hogy „működik” a banker fogadásos stratégia.

Tippek, tanácsok bankeres fogadások kötéséhez

Mivel a bankeres fogadásod csakis akkor lehet nyertes, ha a fixre vett „fő tipped” (esetleg tippjeid) bejön, ezért kulcsfontosságú, hogy csakis olyan sporteseményt / sporteseményeket válassz ki, amelyek esetében rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy bejönnek.

2 db – 3 db banker tippnél többel nem érdemes játszani, mivel, ha például 4 tippet állítasz be az online fogadási szelvényeden bankernek, akkor elég az egyiknek elúsznia ahhoz, hogy a fogadásod vesztes legyen. És, ha belegondolsz, akkor például a labdarúgásban időnként még a legjobb csapatok is „leikszelnek” hazai pályán az egyik „sereghajtóval”, sőt még az is előfordul, hogy kikapnak.

Abban az esetben, ha még kezdő vagy, érdemesebb a kisebb anyagi befektetéssel járó banker fogadásokkal kezdened az online sportfogadói „karriered”. Azaz ne ugorj egyből fejest egy Super Heinz 120-al kiegészített bankerbe, vagy Goliath 247-be.

GYIK

?

Magyar meccseket is betehetek bankeres fogadásba?

Természetesen betehetsz, mivel az online sportfogadás oldalak fogadási ajánlatában rendszeresen vannak hazai sportliga meccsek is.
?

Mely bukmékernél biztosított a banker tippek opció?

Amennyiben egy adott bukméker online fogadási szelvényén megtalálható a „banker / bankos” tipp opció, akkor annál a bukinál biztos.
?

Van értelme magas szorzós banker tippet választani?

Ne feledd, hogyha a banker tipped nem jön be, akkor a system fogadásod egésze vesztes lesz. És minél magasabb egy sportesemény kimenetelnél az odss (szorzó), annál kisebb a valószínűsége a bekövetkeztének.
?

Élő fogadásnál is használható bankeres módszer?

Igen, élő fogadások esetében is használhatod, viszont azt vedd figyelembe, hogy az élő sporteseményeknél a szorzók esetenként gyorsan változhatnak (nőhetnek / csökkenhetnek).
?

Milyen sportoknál érdemes banker tippel játszani?

Mivel a sportfogadás világában temérdek fogadás piac és megtehető opció van, ezért csakis tőled függ, hogy mely sportokra fogadva használod ezt a fogadási módot (pl. tenisz, foci, kézilabda, kosárlabda, amerikai foci, baseball).