Dupla esély fogadás – Kétesélyes fogadás stratégia

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A dupla esély fogadás tétje két kimenetelre vonatkozik. Ahogy a neve is sugallja, ez a piac azt teszi lehetővé, hogy megkétszerezd egy eseménynél a nyerési esélyeidet! Ez a téttípus általában biztosabb nyereményekkel jár, viszonylag alacsony kockázat mellett.

Ellentétben a hagyományos fogadásokkal, ahol a meccsek egyik kimenetelére lehet fogadni, a kétesélyes fogadás stratégia piaca lehetőséget teremt arra, hogy kettő kimenetelre fogadj egyszerre. Így jobban kontrollálhatod a kockázatokat és a nyerési esélyeket. Ennek a tétnek az egyetlen hátránya, hogy az odds-ok általában alacsonyabbak a többi hagyományos piachoz képest.

dupla esely

Mi az a kétesélyes fogadás, és mik a jellemzői?

  • A kétesélyes stratégia a háromutas (vagy háromesélyes) fogadási típus alapján működik (1X2).
  • Két lehetséges eredményre fogadhatsz egy helyett.
  • A dupla esély 67 %-os esélyt jelent a győzelemre.
  • Fogadhatsz a kedvencedre, és egyúttal “biztonsági másolatot” is készíthetsz egy második választással
  • Egyszerű fogadási lehetőség, amelyet a kezdők is bátran alkalmazhatnak!
  • Minimalizálni tudod a háromutas fogadásaid kockázatát.

Mi az a dupla esély?

A hagyományos fogadásoknál a játékosok 33,3 %-os eséllyel tippelhetnek meg egy-egy eredményt. Vagy a hazai csapat győzelmére (1), az idegenbeli csapat győzelmére (2) vagy a döntetlen kimenetelre (X) fogadhatunk. És itt jön a képbe a dupla esély fogadás, mert lehetőséget teremt arra, hogy megduplázd a nyerési esélyeid. Azért egy 66,6 %-os lehetőség egy nyertes fogadásra sokkal jobban hangzik, nem igaz?
Vagyis a kétesélyes fogadásnál rugalmas lehetsz, hogy két lehetséges végkimenetelt (az összesen háromból) egy téttel fedj le.

Míg az „oddsok” alacsonyabbak, mint egy hagyományos háromesélyes fogadásnál – például a teljes játékidős eredményre -, a kétesélyes stratégia egy népszerű fogadási piac, amelyet több fogadóiroda is kínál.
Az elterjedtségének oka az, hogy egy játékos bátran fogadhat erre a piacra, függetlenül attól, hogy alulmaradó vagy egyértelmű favoritokat támogat-e.
Általánosságban elmondható, hogy három különböző lehetőség van a kettős esély fogadásra:

  • 1. eset: A csapat győzelem + Döntetlen - 1x. A fogadás nyer, ha a hazai csapat nyer vagy a mérkőzés döntetlennel végződik. Akkor vesztes, ha az idegenbeli csapat győz.
  • 2. eset: B csapat + Döntetlen - 2X. A fogadás akkor nyer, ha az idegenbeli csapat nyer vagy döntetlen lesz a végeredmény. Vesztes a fogadás, ha a hazai csapat győz.
  • 3. eset: A csapat győzelem + B csapat győzelem – 12. Ezzel a fogadással akkor nyerünk, ha van győztes, függetlenül attól, hogy a hazai vagy idegenbeli csapat lesz a nyertes. Azonban a tét veszít, ha a mérkőzés döntetlennel végződik.

Egy példával szemléltetve:

Focimérkőzés-esélyek 1X2 formátumban - Odds/esélyek: 1 2,30 ; X 3,00 ; 2 2,40

Focimérkőzés dupla esélyek - Odds: 1X 1,30 ; X2 1,40 ; 12 1,20

A dupla esély fogadás előnyei

Az ilyen piacok megtételének legfőbb előnye, hogy növeli a belefektetett pénz megtérülésének esélyét, mivel több kimenetelt fednek le. A fogadás abszolút megnyerése helyett, ha a három kimenetel egyike bekövetkezik a két megtett lehetőség közül, a tét nyer.
A kétszeres esély tét két lehetőséget kínál, amelyekről feltételezhetjük, hogy a mérkőzés tényleges eredménye lehet. Ez nemcsak a sportfogadásban nyújt némi kényelmet, hanem lehetővé teszi a fogadások bizonyos módon történő „fedezését” is. Kétesélyes fogadásnál különösen jól alkalmazható, ha két eredmény között ambivalencia áll fenn, de például kizárhatjuk egy bizonyos csapat győzelmét.

1x2 fogadas

Ugyanakkor mivel a kétesélyes fogadás tágabb lehetőséget kínál a fogadásra és több opció lefedésére, valamivel alacsonyabb nyereményösszeggel is jár.
Ebből a szempontból érdemes megfontolni más fogadási lehetőségeket, például a rendes fogadást vagy a hendikepet, főleg, ha magabiztosabb vagy a játék alakulását tekintve. Mindkét lehetőség azonban valamivel összetettebb is, mint a kétszeres esély.

Mi a legjobb alkalom a kétesélyes fogadás stratégia használatára?

Ha jól végezted el a háttérkutatást, akkor valóban ki tudod használni azt a rugalmasságot, amit a sportfogadás ezzel a piaccal kínál! Ez különösen igaz az egyszerű egy- vagy kétirányú piacok feletti kissé összetettebb fogadásokra.
Ha ismered a csapatokat, amik jól teljesítenek, és hogy melyek azok, amik nem, akkor már készen állsz egy saját dupla esély stratégia kialakítására!
Például, ha a csapat egyik játékosa egyértelműen erősebb, mint a másik, akkor valószínűleg jobban jársz, ha ragaszkodsz a szokásos 1X2 piachoz. Ha azonban a csapatok látszólag egyformán teljesítenek, akkor a kétesélyes tét alkalmazása ésszerű stratégia lehet.
A dupla esély tét használatával továbbra is pénzt tehetsz fel kedvencedre, hogy nyerj egy kis pluszt a kettő közötti potenciális döntetlen, ezáltal hatékonyan lefedve a két legvalószínűbb lehetőséget.

Kombinálható a kettős esély fogadás?

Igen, ez a kétesélyes fogadás stratégia az alacsony odds-ok miatt is jó ötlet. Ilyenkor kiválaszthatod, hogy kombinálsz-e három kettős esély fogadást, vagy hozzá akarsz adni egy kettős esélyt két másik sportfogadáshoz. Ami nem lehetséges: két kettős esély fogadás kombinálása, amelyek ugyanarra a sporteseményre vonatkoznak! Ez azt jelenti, hogy egy futballmeccs 1X és X2 fogadási eredményeinek kombinálása egyetlen kombinációban, egyetlen fogadási szelvényen nem lehetséges – ezt a fogadóirodák érthető módon tiltják is.

Mikor tegyünk kettős esély fogadást?

Ha a kétesélyes fogadást tennél, milyen kritériumok alapján válassz ki egy meccset egy dupla esélyes tét elhelyezéséhez?

A legtöbb ember akkor dönt a kettős esély fogadás tét mellett, amikor egy csapatot nehéz lehet legyőzni, de nem valószínű, hogy megnyeri a mérkőzést. Tegyük fel például, hogy a Ferencváros támadó stílusban játszik, az Újpest pedig nagyon védekezően, a gólok pedig folyamatosan elmaradnak. Érdemes megtenni a Fradit, mivel neki van a legjobb esélye a gólszerzésre és a játék megnyerésére, de nem biztos, hogy fel tudja törni az Újpest védelmét. Ebben az esetben érdemes lehet a Fradira és a döntetlenre fogadni dupla eséllyel.

A kétesélyes fogadások játék közbeni, élő fogadás esetén is hasznosak lehetnek. Tegyük fel, hogy egy csapat 1-0-ra nyerésre áll, és 10 perc van még hátra. A vezető csapat jól védekezik, de a másik csapat támad, és megpróbál egyenlíteni. Ebben az esetben érdemes kettős esély tétet tenni arra a csapatra, amelyik vezet, hiszen jó eséllyel győz is, vagy esetleg döntetlent játszik. Így a fogadás akkor is nyer, ha a meccs véget ér a jelen állás mellett, és akkor is, ha a másik csapatnak sikerül gólt szereznie még a meccs vége előtt. Ez egy viszonylag biztonságos fogadási típus, mivel nem valószínű, hogy a vesztes csapat két gólt szerez és a végén megnyeri a mérkőzést.

Dupla esély fogadások összehasonlítása

Amikor hozzáadsz egy tippet a fogadási szelvényhez, automatikusan összehasonlítják a vezető sportfogadó irodák és a legjobb fogadási oldalak esélyeit. Ez segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb lehetőséget!

Többféle választást is felvehetsz a fogadási szelvényre, hogy többszörös (vagy halmozott) fogadást hozz létre. Ahogy további kiválasztott tippeket adsz meg, az odds-ok is változhatnak, s ezáltal a kétesélyes fogadásokat érdemes nyomon követni, hogy a legkedvezőbb lehetőségeket találd meg. Amint elkészült a szelvény, már élesítheted is tippjeidet!

Alternatívák

Nem igazán azt kaptad, amit kerestél ezzel a téttípussal? Sebaj, bőven akad még néhány alternatíva!

Döntetlen tét

A Döntetlen Tét egy olyan piac, ami védelmet nyújt a veszteségekkel szemben. Lényegében, ha a játék döntetlennel végződik, a játékosok visszakapják a tétjük értékét.

Ázsiai hendikep

Az ázsiai hendikep fogadás hátrányos helyzetbe hozza az erősebb csapatot a meccs elején, például fél gólt levonva a majdani végeredményből. Ez növeli az esélytelen győzelem esélyét, ami nagyobb biztonságot nyújt a fogadónak. És izgalmasabbá teszi a játékot is.

Arbitrázs fogadás

Az arbitrázs (párhuzamos) fogadás lehetővé teszi, hogy több oldalon egyszerre fogadj mindkét csapatnak egy adott mérkőzésen való győzelmére. A dupla eséllyel egyben fogadhatsz arra, hogy a meccs döntetlennel zárul.
Ha tovább tájékozódnál a téttípusokról, ajánljuk az alábbi leírást itt!

Záró gondolatként

Kezdetben a bukmékereknél csak egy esemény főbb eredményeire lehetett fogadni, vagyis hogy ki nyeri meg a meccset, ki lesz a bajnok. Most azonban egzotikusabb eredményekre is bőven fogadhatsz Minden sportrajongó megteheti azokat a fogadásokat, amik a legjobban tetszenek neki!

Hogy a dupla esély fogadást kell választani ebből a lehetőségdömpingből? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A mi szerepünk az, hogy tájékoztassunk a kétesélyes fogadások lehetőségéről, amelyek okkal rendkívül népszerűek a játékosok körében!

GYIK

?

Góloknál is lehet dupla esélyt fogadni?

A dupla esély csak a játékidő, vagy félidő eredményére vonatkozik, esetleg a jégkorongnál harmadokra. A góloknál nincs olyan opció, hogy két esélyt fedj le egy fogadással. A gólos fogadásoknál csak a számosságra tehetsz tippeket, vagy alá / fölé tippelhetsz.
?

Félidőre is fogadhatok dupla eséllyel?

Bizonyos népszerű és felkapott mérkőzéseknél gyakori, hogy az adott félidőre is fogadhatsz dupla eséllyel. Mindegy, hogy első, vagy második félidőre teszel a szorzók elérhetők.

Amit azonban jobb tudni, hogy ezek a szorzók nem lesznek túl magasak egy félidőre vetítve. Érdemes a teljes mérkőzés eredményére tenni, mert ott magasabb szorzók érhetők el, és egyébként is a végeredmény a lényeg, mint az adott félidő eredménye.
?

Hol találhatok a dupla esély fogadás piacokat?

Gyakorlatilag minden magára adó online sportfogadás szolgáltató ajánl dupla esély piacokat. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kétesélyes opció általában nem érhető el minden eseménynél, annak alapján, hogy a meccs összesített odds-a megfelel-e a fogadóirodának.
?

Melyik sportfogadási piac kínálja a legkisebb kockázatot?

A kettős esély az egyik legalacsonyabb kockázatot jelenti a sportfogadásban, mivel lehetővé teszi, hogy a három lehetőség közül kettőt lefedj. Dönthetsz úgy is, hogy olyan kétutas tétet választasz, ami 50/50 %-os esélyt ad a tét megnyerésére. De a dupla esély 67 %-ot jelent.
?

Minden sportágnál elérhető a kétesélyes fogadás?

A kétesélyes fogadás sportok száma attól függ, hogy melyik bukmékernél játszol. Nem minden fogadóiroda ajánlja fel a kettős esélyt lehetőségét az összes meccsre és az összes sportágnál.