Fogadás Gólra Stratégia és Taktika

Aladár Kollár

Aladár Kollár

5

A fogadási piacok egyik legkedveltebb választása a gólokra fogadás. Mivel rengeteg sportágat és főleg a csapatsportokat gólra játsszák, ezért nem véletlenül örvend óriási népszerűségnek. Egy jól megtervezett gól stratégiával tetemes profitot lehet elkönyvelni, akár hosszú távon is. Ehhez viszont az kell, hogy megfelelő módon legyenek kiválasztva a mérkőzések, és következetes legyen a tétkezelés.

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelned, ha gólokra szeretnél fogadásokat tenni. Megismerheted, mi az a goal line fogadás, és felvértezheted magad egyéb hasznos információkkal is. Tarts velünk, és bízunk benne, hogy néhány alkalmazható tanáccsal gazdagodsz a jövőre nézve!

Megbízható bukmékerek agárfogadáshoz

 1. 1

  1BET

  9 / 10

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Wazamba

  8.5 / 10

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Powbet

  8.1 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Excitewin

  8 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  Bankonbet

  7.9 / 10

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

Alapvető szempontok egy jó gólra fogadás stratégia kidolgozásához

Ha sikeres szeretnél lenni, akkor egy olyan szabályrendszert kell kidolgoznod, amit minden körülmények között tudsz alkalmazni. És persze teljesen konzekvensen és egyértelműen. Ne legyenek kiskapuk, hogy néha el tudj térni a szisztémádtól. Ha ilyen előfordulna, akkor sajnos nem fogod tudni validálni, hogy valóban a gól stratégia a sikeres, vagy csak a vakszerencse állt melléd. A gólra fogadás taktikát mindig is népszerű lesz, hiszen ez a sava borsa a labdarúgásnak, jégkorongnak, vagy a kézilabdának.

Mivel ennyire népszerű, ezért rengeteg lehetőséged lesz fogadni eseményekre, legyen szó bármilyen fogadóirodáról. Attól függően, hogy a góllövés mellett vagy ellene teszed le a voksod, fogadhatsz fölött vagy alatt piacokat. Ez azt jelenti, hogy ha úgy gondolod, hogy egy adott meccsen lesz legalább 3 gól esik, akkor megfogadhatod, hogy 2.5 gól fölé. Ha viszont kevés gólra számítasz, akkor akár az 1.5 gól alatt fogadási piacot is megjátszhatod. Ezek szorzó erősen függenek attól, hogy milyen bajnokságban és milyen csapatok küzdenek meg egymással.

Ha sok gólra teszel, akkor érdemes olyan csapatokat és bajnokságot választani, ahol átlagban tetemes mennyiségű gól esik. Ezt rengeteg statisztikából ki lehet nyerni. Persze fogadhatsz akár egy csapat teljesítményére is. Így akár azt is megfogadhatod, hogy egy adott félidőben hány gólt fog szerezni a kiszemelt csapat.

Tétkezeléssel kapcsolatban fontos, hogy legyen egy átlátható és nyomon követett rendszered. Ehhez érdemes egy táblázatot létrehozni, melyben vezeted a fogadásaidat. Ebből a későbbiekben tájékozódhatsz, hogy mi volt, ami működött, és mi az, ami nem.

Gólra fogadás típusok

Mivel elég széles a kínálat a gólra fogadás stratégia piacokon, ezért most bemutatunk néhány konkrét piacot. Időtől, csapattól és gólszámtól függően teheted meg a változatos tippeidet, amennyiben erre a témára építed fel gól stratégiádat.

Fogadás a gólok számára

Ez talán az egyik legegyszerűbb piac, ahol megtippelheted a mérkőzés gólszámát. Sportágtól függően más értékek lehetnek, de a labdarúgást alapul véve fogjuk jelen helyzetben megközelíteni a dolgot. Általában a fogadási lehetőségek a “2 gól alatt”, “2 vagy 3 gól” és a “Több, mint 3 gól”. Ezek lefedik teljesen a fennálló opciókat, Így valamelyik biztosan be fog jönni. A csapatok erősségétől függően ezek az értékek mind a gólszámban, mind a szorzók nagyságában eltérhetnek.

FOGADÁS GÓLRA STRATÉGIA ÉS TAKTIKA 1

Gólarány (Goal Line) fogadási piacok

Ez egy elég sokrétű fogadás, hiszen ezen a piacon több fogadást is találsz általában. A gólok számától függően arra fogadhatsz például a “Gólok száma (goal line) 2” esetében, hogy 0 vagy 1 gól születik a meccsen. Ekkor biztosan nyersz a megfogadott szorzó mértékében. Ha pontosan 2 gól esne, akkor a tétek visszafizetésre kerülnek. Három vagy több gól esetén buksz.

Ennek van egy alternatív változata a “Gólok száma (goal line) 2, 2.5 felett”. Ennél a fogadásod nyertesnek könyvelődik el, ha három vagy több gól születik a mérkőzésen. Ha pontosan 2 gól esik, akkor a tétek fele veszít, másik fele pedig visszafizetésre kerül. Nulla vagy 1 gólnál minden tétet elveszítesz. Ha élő piacoknál is találsz ilyen típust, akkor a mérkőzésen minden gólt figyelembe szoktak venni, függetlenül attól, hogy mikor fogadsz.

Néhány konkrét példa:

 • Goal line 2, 2.5 alatt
 • Goal line 2, 2.5 felett
 • Goal line 3, 3.5 alatt
 • Goal line 3, 3.5 felett

Gólok felett / alatt

Ez az egyik legismertebb és leggyakoribb fogadási piac, ahol a gólok számát 2 részre osztják fel. Vagy egy bizonyos gólszám alatt vagy felett tippelhetsz a meccsre. Azért nem egész számokat jelölnek ki a gólra fogadási stratégia során, mert fél gól nincs egy mérkőzésen, így kizárólag felette vagy alatta lehet egy adott értéknek a valós gólszám. Így például, ha a 1.5 gólt vesszük, akkor egy meccsen a 0-1-es végeredmény alatta van, mert 1 gól esett. Míg az 1-1-es végeredmény felette lesz, mert 1+1=2 és a 2 >1.5. Tehát mindig két opcióválasztható lesz, amivel növelni lehet a nyerési esélyeket a gólok száma fogadás ezen változatában.

Ezt a fogadási piacot érdemes mérkőzés előtti és élő fogadásoknál is alkalmazni. Élőben azért lehet hasznos, mert belenézhetsz a mérkőzés elejébe és közelebbi képet kaphatsz a mérkőzés alakulásáról. A meccsek végén is egészen jó szorzókat lehet találni, ha még úgy látod, hogy fog esni gól. Főleg olyan esetekben, amikor az esélyesebb csapatok hátrányban vannak, és az egyenlítésért vagy a győzelemért hajtanak.

Konkrét típusok:

 • Teljes játékidő 1.5 gól alatt
 • Teljes játékidő 1.5 gól felett
 • Teljes játékidő 2.5 gól alatt
 • Teljes játékidő 2.5 gól felett
 • Teljes játékidő 3.5 gól alatt
 • Teljes játékidő 3.5 gól felett

Hazai / Vendégcsapat gólok

A gólokat nem csak a mérkőzésekre, hanem a csapatokra vonatkoztatva is megtippelheted. Így például fogadhatsz arra is, hogy a hazai csapat hány gólig fog jutni a mérkőzés során, mint hatékony gólra fogadás stratégia.

Ha csak az egyik csapat esetén van konkrét elképzelésed a gólok számát illetően, akkor érdemes ezt a verziót alkalmaznod. Abban az esetben is jól jöhet, ha élőben követed a meccset és úgy látod, hogy csak az egyik csapat képes gólig jutni. Vagy épp ellenkezőleg, valamelyik csapat az adott napon biztosan nem jut el egy bizonyos gólszám fölé.

Példák:

 • Hazai csapat 1.5 gól alatt
 • Hazai csapat 1.5 gól felett
 • Hazai csapat 2.5 gól alatt
 • Hazai csapat 2.5 gól felett
 • Vendégcsapat 1. félidő 0.5 gól alatt
 • Vendégcsapat 1. félidő 0.5 gól felett

FOGADÁS GÓLRA STRATÉGIA ÉS TAKTIKA2

Használd az élő fogadásokat is!

Sokak számára már biztosan nem jelent újdonságot, hogy a fogadóirodák sporteseményeit élőben is figyelemmel lehet kísérni és gólokra fogadni. A legtöbb magyar bukmékernél is tehetsz élőben fogadást, így növelheted a nyerési esélyeid. A gólok fogadásait a meccsek elkezdése után is megtalálod, ami nagy segítséget jelenthet. Ha például meccs előtt teszel egy fogadást, és már a mérkőzés korai szakaszában jól alakulnak a gólok, akkor gyorsan profithoz juthatsz.

A Legjobb Futball Fogadási Oldalak ▶ Olvass tovább

Az élő fogadásaidnál keresd a Korai kifizetés vagy angolul Cash out funkciót. Ennek a használatávalnem muszáj megvárnod, hogy véget érjen a mérkőzés, vagy beteljesüljön a tipped. A teljes nyereményed bizonyos százalékát már korábban ki tudod venni, így elkerülöd a meglepetéseket.

Persze nem mindig sülnek el jól a dolgok, így ekkor is alkalmazhatod a kifizetés opciót. Ezzel a költségeket, veszteségeket tudod minimalizálni. Hosszabb távon sokszor jobb, ha alkalmazod ezt a módszert, hogy ne kelljen a véletlenekre és a csodákra várni. Ha nagy valószínűséggel rosszul tippeltél, akkor sokszor jobb, ha hamarabb kiszállsz. Nem muszáj mérkőzés előtti fogadást tenned, beszállhatsz tulajdonképpen bármikor egy mérkőzésbe. Ha úgy tetszik, specializálhatod magad a késői gólokra is, így akár elég csak az utolsó 10 percet figyelned. Bizonyos bajnokságokban és csapatoknál feltűnően sok gól esik az utolsó 10-15 percben, amit érdemes lehet kihasználni goal line fogadásnál. Ha a statisztikákat jól tudod felhasználni, akkor akár egy késői találatokraépülő gól stratégiát is kifejleszthetsz.

Összefoglalás

Most már megismerted a gólra fogadás alapjait. Innentőlmagad is tudsz fogadást tenni, és ki tudod próbálni ezt a fajta fogadási piacot. Mivel a legtöbb csapatsport a góllövésre alapul, ezért bátran lehet ezt a piacot használni.

Ha ki tudsz alakítani egy jól működő mérkőzés kiválasztási metódust, akkor a legnehezebb részén túl is vagy a dolognak. Ezután csak a bankod megfelelő menedzselésére kell ügyelned. Addig viszont nagyon sok és alapos munka vár rád, amihez sok sikert kívánunk!

GYIK

?

Csak labdarúgásnál lehet gólokra fogadni?

Természetesen tudsz más sportágaknál is ilyen opcióra fogadni. Kézilabda, vízilabda vagy jégkorong esetén szintén megtalálhatók a gólra fogadási lehetőségek. Amiben különbség van, azok a gólszám opciók és az azokhoz tartozó odds-ok.

Egy focimeccsnél például 2.5 körül van a választóvonal a gólok számát tekintve, tehát a meccsátlag 2.5-re van belőve, de ez egy jégkorongnál már 4.5-5 körül van, hiszen több gól esik hokimeccseken.
?

Melyik a legjobb gól fogadási piac?

Ez csakis attól függ, hogy melyiket tudod a legjobb arányban megtippelni. Ha a teljes mérkőzésre vonatkozóan például a 2.5 alatt/fölött opciónál tudsz sikereket elérni, akkor érdemes arra fektetned a hangsúlyt.

De lehet választani az élőben történő fogadásokat is, ahol például megtippelheted, hogy adott csapat 0,5 gól fölött lesz-e egy meccsen vagy sem. Esetleg, hogy az utolsó 10 percben esik-e még gól a meglévők mellé, például 2-2-es állásnál megteheted a 4,5 alá/fölé opciót is.
?

Mi alapján tippeljek alá vagy fölé gólokat?

Talán a két legmeghatározóbb tényező a mérkőzések előtti csapatstatisztikák és a mérkőzés képe. A fogadásra felkészülve érdemes áttekinteni, hogy az aktuális két ellenfél milyen meccseket játszott eddig, és ott milyen arányban potyogtak a gólok.

Ehhez ha még hozzáveszed az első fél óra játékának képét, akkor nagyon közel leszel a végleges jó tippedhez. Persze a valóság sosem ennyire egyszerű, de a megfelelő felkészüléssel csökkentheted a téves tippek esélyét.
?

Mi van, ha egy játék hosszabbításba megy? Mi történik akkor?

Csakúgy, mint a moneyline és a spread fogadások esetében az összegek és az over / unders is a játék teljes végeredményét jelentik. Bármikor, amikor egy sportesemény extra játékrészbe, hosszabbításba, stb. kerül, a további időszakokban esett gólok a fogadásodtól függően kerülnek beszámításba az összesített téten.
?

Jók az over/under fogadások kezdők számára is?

Igen. Az ilyen típusú fogadások közül néhányat tudunk javasolni kezdőknek, hogy azokkal kezdjék meg sportfogadási kalandjukat. Ha kezdő vagy, azt javasoljuk, hogy maradj távol az olyan fejlettebb fogadásoktól, mint a parlays vagy a kombinációs fogadások, amíg jól meg nem ismeri az alapvető, szingli tét típusokat.

2 értékelés, átlag 5 / 5