Kombinált fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Ha mindig is érdekelt a kombinált fogadás titokzatos világa, akkor érdemes velünk tartanod.

Ebben a cikkben bemutatjuk, mi is pontosan a kombinált fogadás, hol és hogyan tudsz ilyen téteket tenni és hogyan csinálhatsz pénzt ezzel a módszerrel. Mire az olvasás végére érsz, többet fogsz tudni az online sportfogadásról, és azon belül is a kombinált fogadás szerepéről. Cikkünk az alábbi témákat fogja részletesen érinteni:

  • A kombinált fogadás bemutatása
  • A kombi fogadás legfontosabb szabályai
  • Az összetett fogadás példákkal elmagyarázva
  • Tippek és trükkök kombinált fogadáshoz
  • Összefoglaló
  • Gyakran Ismételt Kérdések

Bevezetés a sportfogadás világába - Mi az a kombinált fogadás?

Abban az esetben beszélhetünk kombinált (röviden kombi) fogadásról, ha a fogadószelvényedre legalább két eseményt teszel. Az online fogadóirodák saját rendszer szerint szabályozzák a kombinált fogadásokat. Minden oldal maga mondja meg, hogy maximum hány eseményt tehetsz egy szelvényre, hogy mennyi lehet a maximális odds, na meg természetesen a maximális nyeremény és a kifizetés összege is az oldaltól - illetve annak üzemeltetőitől függ.

A kombi fogadás lényege

Ez tehát a kombi fogadás, melynek lényege hogy több jó tipp kombinálásával lényegesen nagyobb összeget nyerhess, mintha egyesével tennéd meg őket. 

Mindenképp olvasd át az online fogadóiroda szabályzatait, mielőtt belevágsz a fogadásba, hogy mindenképpen szabályszerűen járj el és biztosan megkaphasd a nyereményedet. Olvass tovább, ha érdekelnek profi tippjeink arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan is nyerhetsz nagyobbnál nagyobb összegeket kombinált fogadásokkal!

Kombi fogadás kötése - Hogyan tudok pénzt nyerni?

Lássunk példákat

A kombi fogadásnak van néhány alapvető fontosságú szabálya, amelyeket betartva profitra tehetsz szert. Hagyd őket figyelmen kívül és a pénztárcád folyamatos zsugorodását fogod tapasztalni! Az első és legfontosabb, hogy mindig nézzünk utána annak az eseménynek, amire fogadni akarunk.

Minél több információt gyűjtünk össze, annál jobb, hiszen annál pontosabb kép alakulhat ki bennünk arról, hogy mit is várhatunk az adott eseménytől. Ez természetesen ugyanígy működik az egyes téteknél is, azonban a kombinált fogadás esetében nem csak a nyeremények sokszorozódhatnak meg, hanem a hibák okozta veszteség is.

Döntsd el, hogyan szeretnél játszani!

A fentebbiekből adódik, hogy nem szabad bármi eseményt csak úgy, hasraütésszerűen rápakolni a szelvényre. Persze nagy a kísértés, hogy minél jobb oddsokat kombináljunk össze. Tiszta sor, hogy így lehet igazán nagy a nyereményed foci fogadáskor.

Azonban ilyenkor tedd fel magadban a kérdést: inkább szeretnél egy ezreléknyi esélyt egy nagyobb nyereményre, vagy 90 százalékos esélyt egy valamivel kisebbre? Aki hosszú távban gondolkodik, annak egyértelmű a döntés, sikeres sportfogadás csak ilyen stratégia mentén képzelhető el. Ésszel játssz, ne szívvel - és főleg ne a kapzsiság vezéreljen!

Többet ésszel, mint szívvel!

Ne szívvel játssz! Ez a harmadik, szintén nagyon fontos alapszabálya az online sportfogadásnak. Értjük, hogy a kedvenc csapatodat napi szinten követed és mindent tudsz róluk.

Ez az információ azonban nem feltétlenül menne át az objektivitás mércéjén. ​Nem tudod kizárni az érzelmeket, és végül szubjektív döntéseket fogsz hozni a kedvenc csapatod javára, csak mert szereted őket. Saját csapatra ne fogadjunk, mert ráfázhatunk - aztán még a kedvenceinkre is csak haragudni fogunk. És az egésznek a pénztárcánk látja a kárát. Kell ez nekünk? Ugye, hogy nem

Lássunk példákat - Tanuljunk a tapasztalat útján

A kombi fogadás alapszabályainak bemutatását követően szeretnénk egyértelműen elmagyarázni, hogyan is működik egy ilyen fogadási szelvény. A kombinált fogadás lényege, hogy minél több eseményre fogadunk, annál nagyobb lesz a szorzó - hiszen az egyes események szorzóit összeszorozva kapjuk meg a fogadás teljes szorzóját. 

Azt is szem előtt kell azonban tartani, hogy minden újonnan hozzáadott eseménnyel a saját nyerési esélyeinket csökkentjük. Érdemes tehát a tökéletes egyensúlyra törekedni.

Magyarázat konkrét példán keresztül

Nézzük, hogyan is működik ez a gyakorlatban. Tegyük fel, hogy öt eseményt néztünk ki magunknak az adott hétre. Ez az öt a legérdekesebb meccs, ezektől tudunk a legtöbbet, így hát ezekre szeretnénk fogadni.

Kiválasztjuk, hogy mondjuk az első meccsen nyer a hazai csapat, amire a szorzó 4.00. A második meccs 1,5 gól fölött lesz 2.00-ért. A harmadik meccs döntetlen, 3.00-ért. A negyedik mérkőzésen szintén nyernek a hazaiak, 2.00-ért, míg az ötödik meccsen vendéggyőzelem születik, 5.00-ért.

Így számold ki, mennyit nyerhetsz

Így tehát az öt különböző eseményre az alábbi szorzók vannak: 4.00; 2.00; 3.00; 2.00; 5.00. Ezeket az oddsokat összeszorozzuk, így kapjuk meg a szelvényünk végleges szorzóját. Ez azt jelenti, hogy a szorzó 4 × 2 × 3 × 2 × 5, vagyis  a fogadás teljes szorzója 240.00. Abban az esetben, ha 1000 forintot teszünk fel, akkor a várható nyeremény 240 000 forint.

A nyeremény feltételei

Csábító számok, ugye? Sajnos azonban ez az összeg csak akkor lesz a miénk, hogyha mind az öt esemény pontosan bekövetkezik úgy, ahogy mi elképzeltük. Ha csak egyetlen tippünk is félremegy, a nyereményünk nullázódik, és bukjuk a tétet. Ez tehát a kombi fogadás kockázata, ami persze arányban van a benne rejlő hatalmas lehetőséggel. Természetesen, ahogy már a bevezetőben is írtuk, a bukmékerek határokat szabnak mind a tét, mint pedig a nyeremény maximumát illetően.

Tippek és trükkök - Így érdemes kombi fogadást kötni

kombinált fogadás trükkök és példák

Az első és legfontosabb a három alapszabály betartása. Ahogy a fentiekben már olvashattad: kedvenc csapatra nem fogadunk, ész nélkül nem fogadunk mindenre és igyekszünk a lehető legtöbb ismeretet szerezni az eseményekről/csapatokról, amikre fogadni akarunk. Ez persze még nem garancia a sikerre - de kezdetnek nem rossz, ha elkerülöd a nagyobb bukásokat és önbizalmat, valamint tapasztalatot szerzel.

Ne félj kihasználni a fogadóirodák ajánlatait!

A kombi fogások esetében további előnyt kovácsolhatsz a különböző promócióból, melyek növelni fogják az oddsokat, illetve az egyes fogadáson belüli lehetőségekből. 

Ilyen például a korai kifizetés, amivel ha egy adott ponton épp nyerésre állsz, kérheted a kifizetést - így akkor is nyertesként lesz elkönyvelve a szelvényed, ha az esemény végére bukott volna a fogadásod. Ebben az esetben azonban az oddsok a korai kifizetés pillanatában érvényes mértékben kerülnek beszámításra.

Szintén gyakori sportfogadási ajánlat, amikor a nyereményeden felül extra összegeket kapsz a kombi fogadásodra. Ezeknél általában minél többszörös kötésben teszed meg a téted, annál nagyobb a bónusz mértéke - hiszen minél több az esemény, annál rosszabbak a nyerési esélyeid.

Így tehát a fogadóiroda is, és (szerencsés esetben) a játékos is megtalálhatja a számítását. Mindenki jól jár - te a nyereményeddel, a fogadóiroda pedig a többiek veszteségeivel.

Megnövelt oddsok csak új játékosoknak

Szintén gyakran előfordul, hogy egy nagyobb esemény előtt megnövelt oddsokkal próbál új játékosokat behúzni egy-egy fogadóiroda. Ilyenkor csak az új játékosok számára nyílik lehetőség jóval a piaci átlag fölött fogadni mondjuk az El Clásico-ra, vagy a Vb-döntőre.

Ha alapból mondjuk 2.00 lenne a Real győzelmére a szorzó, akkor egy ilyen ajánlat keretein belül 20.00-ért fogadhatsz a Királyi Gárda sikerére. Persze az általános szerződési feltételeket itt is érdemes átnézni, mint mindig. Általában van maximális tét és a maximális nyereményt is megszabja a bukméker, valószínűleg nem az ilyen ajánlatokból fogsz meggazdagodni.

Ezek a leggyakoribb ajánlatok, de a fogadóirodák igen kreatív módszerekkel próbálják fogadásra biztatni játékosaikat. Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló lehetőségekről, akkor nézz be rendszeresen oldalunkra. Mi folyamatosan nyomon követjük és bemutatjuk nektek a legjobb online sportfogadási bónuszokat.

Összefoglaló - Ezt kell tudnod a kombi fogadásról

Cikkünkben bemutattuk tehát a kombi fogadás alapjait. Elmagyaráztuk, mit értünk az online sportfogadás világában kombinált fogadás alatt. Mindez persze önmagában még nem elég ahhoz, hogy ezt a tudást nyereményekre is válthasd. 

További segítségként bemutattuk a legfontosabb sportfogadási alapszabályokat is. Fogadd meg tanácsainkat, és fejlődj velünk együtt egyre sikeresebb sportfogadóvá! Sikereidet pedig bátran megoszthatod velünk - minden egyes sikertörténetet örömmel fogadunk.

GYIK

?

Mik azok a kombinált fogadások?

Kombinált fogadásnak számít minden olyan szelvény, amin legalább két eseményre fogadsz és a szelvényen lévő minden esemény kimenetelének úgy kell alakulnia, ahogy azt megtetted, ahhoz, hogy nyerhess Egyetlen rossz tipp is elég ahhoz, hogy elveszítsd a teljes fogadást.
?

Mitől függ a kombinált fogadás szorzója?

Ez természetesen attól függ, hogy milyen eseményeket tettél fel. Tegyük fel, hogy háromszoros kötésben fogadtál. Az egyes események szorzói (az egyszerűség kedvéért) 2.00, 3.00 és 4.00. Ilyenkor a kombi fogadásod teljes szorzója 24.00 lesz, hiszen 2×3×4 = 24.
?

Mit jelent a hatszoros kötés?

A hatszoros kötés azt jelenti, hogy hat eseményt tettél a kombi fogadásos szelvényedre, azaz hat különböző eseménynek kell a tipped szerint alakulnia ahhoz, hogy nyerhess.
?

Hogyan tudom növelni a nyerési esélyeimet kombinált fogadásoknál?

Alapvetően minél kevesebb eseményre fogadsz, annál jobbak az esélyeid, ezt a matematika és a józan ész is megmondja. Persze úgy is növelheted az esélyeidet, hogy minél valószínűbb eseményekre fogadsz - de ne feledd, elég, ha egy elmegy, és máris buktál mindent!
?

Hogyan tudom növelni az oddsokat kombi fogadáskor?

Számos online fogadóiroda külön promóciós ajánlatokat kínál a kombinált fogadások ösztönzésére. Az ilyen ajánlatokkal tovább tudod növelni a nyerő szelvényeid kifizetéseit. Alapból minél több eseményre fogadsz, annál nagyobbak lesznek a szorzók, de ne ess át a ló túloldalára, hiszen minden egyes újabb hozzáadott esemény a kockázataidat is növeli. Használd ki inkább az oddsnövelő ajánlatokat, azokkal fogsz jobban járni!