A Lucky 15 fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Ha a lucky 15  fogadás érdekel, akkor alighanem haladó szinten szeretnéd űzni a sportfogadást. Biztos túl vagy már számos egyszerű fogadáson, tettél már gyűjtőfogadásokat is, és most azon vagy, hogy a tudásod és a tapasztalatod minél jobb hatásfokkal és minél biztosabban fordítsd át haszonba. Erre adnak esélyt az úgynevezett rendszer fogadások, és közülük is a legegyszerűbb az úgynevezett lucky kombináció.

Ebben a cikkben:

 • elmondjuk neked, mi a lucky 15 jelentése.
 • részletesen elmagyarázzuk, hogyan is épül fel egy ilyen fogadás
 • körbejárjuk, hogy mekkora tétekre és profitra számíthatsz.
 • és végül tippeket adunk, hol tudsz ilyen fogadásokat kötni.

Megbízható bukmékerek

A Lucky 15 jelentése

a lucky 15 jelentese

Négy-hat-négy-egy - ha ezt hallod,akkor egy úgynevezett rendszer fogadással állsz szemben. A lucky 15 jelentése nem más, mint egy system bet vagy kombinációs fogadás, ahol a rendszer automatikusan létrehozza 4 esemény/kimenetel összes lehetséges egyszerű fogadását és kombinált fogadás sorozatatait.

Lucky fogadáskor tehát 4 esemény után 4 db sima fogadás, az ezekből kihozható 6 db kettes kötésű kombinált fogadás, a lehetséges 4 db hármas kötésű fogadás, és 1 db négyes kötésű - tehét összesen 15 fogadás kerül egyszerre a szelvényünkre!

Ha valaki most egy pillanatra megállt, hogy ez miben más, mint a jól ismert kombi (vagy “gyűjtő”, vagy angol oldalakon acca) fogadás, nos, itt nem kell az összes fogadásunknak nyernie! Egyetlen bejött tippnél a 4-ből a rendszer már elvégzi a nyereményszámítást, noha értelemszerűen ilyenkor a 4 “sima” fogadás közül csak 1 tippünk számít.

Ha viszont már 2 tippünk jön be, akkor annak a 2 eseménynek az automatikusan létrehozott kombiját, illetve annak a kumulatív odds-át a rendszer hozzácsapja a 2 megnyert egyszerű fogadásunk odds-aihoz, és így áll össze az összesített nyereményszorzónk.

A Lucky 15 fogadás szabályai

Ha az előző magyarázat zavarosra sikeredett, semmi probléma, ebben a fejezetben szemléletesebben is nekifutunk. De előrebocsátjuk, ha megérted a lucky fogadás lényegét, onnantól kezdve az összes többi system bet is gyerekjáték lesz!

Hogyan lesz 4 fogadásból 15?

Tegyük fel, hogy úgy érzed, 4 meccset is sikeresen meg tudnál tippelni. Az egyszerűség kedvéért jelöljük ezeket az eseményeket és azok megtett kimeneteleit az ábécé betűivel. Mivel a Luckyhoz 4 fogadás kell, ezek a tippek legyenek A-B-C-D.

A következő lépés, hogy az A-B-C-D tippjeinket kombinált fogadás formájában kössük össze a szelvényünkön. Ha ez egy sima kombi lenne, akkor mind 4 tippünknek be kellene jönnie ahhoz, hogy egyáltalán nyerjünk, vagyis hiába találtuk el jól 3 meccs kimenetelét, egy bukó 4-ik miatt a teljes szelvényünk és ezáltal a feltett pénzünk is elveszik.

Ha viszont bejelöljük a szelvényünkön  lucky15 opciót, akkor 4 helyett 15 fogadásunk lesz. Az történik, hogy a rendszer automatikusan létrehozza a 4 tippünkből az összes lehetséges egyszerű és kombinált fogadást.

A lucky 15 jelentése:

 • 4 darab egyszerű fogadás: A, B, C, D
 • 6 darab kettes kombi: A&B, A&C, A&D, B&C, B&D, C&D
 • 4 darab hármas kombi: A&B&C, A&B&D, A&C&D, B&C&D
 • 1 darab négyes kombi: A&B&C&D

A “&” karakter itt azt jelenti, hogy a tippjeink kombiban vannak, vagyis kötésben (legyen az kettes-hármas-négyes), tehát a nyeréshez az összes tippünknek be kell jönnie.

Egy kombi összesített nyereményszorzója a benne szereplő tippek odds-ainak szorzata lesz. Tehát A&B kombi odds-a = A odds x B odds. Egy sima kombi szelvény szorzója is így jön ki. Ez még fontos lesz a nyereményszámításnál.

Ugyanakkor rendszer fogadásban a kötések csoportjai és a kötések egyenként sincsenek egymással semmilyen kapcsolatban. Ha eltaláltuk A-t és B-t, akkor az A és B single bet és a belőlük képezhető A&B kombi is nyertnek vannak tekintve, és azok odds-aikat összesítik.

Mekkora profitot jelenthet a Lucky fogadás?

A lucky fogadás abban más még a sima kombinál, hogy itt az alaptétünk a fogadások számával felszorzásra kerül. Tehát ha 1000 Ft az alaptétünk, a szelvényünkre 15 000 Ft össztét kerül, ennyit kell letenni a fogadáshoz. Például ha a Bwinen 0,5€ a minimum tét, akkor egy ilyen rendszer fogadást nem tudunk 7,5€ alatt megtenni.

Tehát a system bet drága mulatság. Megéri-i ez nekünk? Nos, az attól függ, hány tippünk jön be a 4-ből és azoknak mik a saját odds-ai.

Példák a Lucky 15 fogadásra

Talán már látható ennyiből, hogy egyetlen bejött tippel legalább 15,00-ös odds-ra van szükségünk, hogy nullszaldósunk legyünk a system szelvényünkkel, ami valljuk be, elég valószínűtlen. Akik rendszerben fogadnak, egyébként is inkább a nagyobb eséllyel bekövetkező, tehát alacsonyabb odds-ú kimeneteleket igyekeznek egymás mellé tenni.

Most nézzük meg egy példán keresztül, hogy alakul a lucky 15 nyeremény kiszámítása, ha a rendszer fogadásunkban 2 tippünk lesz sikeres a 4-ből. Az alaptétünk 1000 Ft, tehát fogadáskor az össztétünk 15 000 Ft lesz.

A esemény/kimenetel: Olaszország-Argentína kupadöntő az Európa-bajnok és a Copa América győztese között. Megtesszük a 3,10-es odds-szal az olasz győzelmet, és az be is jön.

B esemény kimenetel : Skócia-Ukrajna világbajnoki selejtező.  Megtesszük a skótok győzelmét 2,30-as odds-szal, és az is bejön.

A és B megnyerése automatikusan az A&B kombi nyerését is jelenti. Az összesített nyereményszorzónk képlete ilyenkor: A odds+ B odds + A x B odds. A hasznunk az összesített szorzó felszorozva az alaptéttel, mínusz az össztét.

Mekkora profitot jelenthet a Lucky fogadás
Nyert fogadások és odds-ok Összesített nyereményszorzó Haszon
A (3,10) és B (2,30) és A&B 3,10 + 2,30+(3,10 x 2,30) = 12,53 12,53 x 1000 - 15 000 = -2470

Mi történt? Az, hogy két nem túl magas odds-ú kimenetel még aligha hoz  komoly hasznot ebben a fogadási formában.

Csapjuk ehhez hozzá C eseményként a Spanyolország-Portugália UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzést. Itt 2,10-es odds mellett arra fogadunk, hogy ezt lehozzák a spanyolok. A táblázatunk ilyenkor a következőképpen alakul.

Nyert fogadások és odds-ok
Nyert fogadások és odds-ok Nyereményszorzó Résznyeremény
A (3,10) és B (2,30) és C (2,10) 3,10 + 2,30 + 2,10 = 7,5 7,5 x 1000 = 7500
A&B és A&C és B&C (3,10 x 2,30) + (3,10 x 2,10) + (2,30 x 2,10) = 18,47 18,47 x 1000 = 18 470
A&B&C 3,10 x 2,30 x 2,10 = 14,973 14, 973 x 1000 = 14 973

Három jó tippel tehát lett egy nyertes hármas kombink, és automatikusan nyert 3–3 egyszerű fogadásunk és kettes kombink. Ezeknek a nyereményszorzói aztán mind összeadódnak, majd felszorzódnak az alaptéttel (1000 Ft). Ez utóbbi szorzatból a haszonhoz ismét ki kell vonni még az össztétünket (15,000 Ft).

Összes nyert fogadás
Összes nyert fogadás Összesített nyereményszorzó Haszon
A, B, C, A&B, A&C, B&C, A&B&C 7,5 + 18,47 + 14,973 = 40,943 (40,943 x 1000) - 15 000 = 25 943

A végső nyereményünk tehát ebben az esetben majdnem 26 000 Ft! Ebből is látszik, hogy ilyen nagyságú odds-okkal inkább 3 tippünknek kell bejönnie. Kettővel jobb esetben is nullszaldósok, de inkább még veszteségesek leszünk.

Ha egyszerű kombiként tesszük meg ugyanezt a 3 meccset, ezekkel az odds-okkal. Az A&B&C nyereményszorzónk ugyanúgy 14,973. Ha az egyszerű kombinkra szintén 15 000 Ft-ot tettünk, a hasznunk 208 950 Ft, viszont nincs hely hibára. Vagy mindent nyerünk, vagy semmit!

Variáljunk utoljára egyet, és tételezzük fel, hogy a B esemény Skócia-Ukrajnát 2-esre tesszük, a kevésbé esélyes ukránok győzelmére 3,50-es odds jár. A és B nyertes fogadásnál az alábbi történik:

Nyert fogadások és odds-ok
Nyert fogadások és odds-ok Összesített nyereményszorzó Haszon
A (3,10) és B (3,50) és A&B 3,10 + 3,50 + (3,10 x 3,50) = 17,45 17,45 x 1000 - 15 000 = 2450

Tehát két nyert tipp 3,30-as átlag odds-szával már mérsékelt profitot értünk el. Most eltekintettünk a bukméker-specifikus marginoktól, amelyek amúgy is csak pár százalékot mínuszt jelentenek a névleges odds-okból.

Mielőtt bárki megijedne, hogy minden alkalommal el kell végeznie egy hasonló számítást, ez nincs így. A jobb online bukmékereknek saját rendszer fogadásos nyereménykalkulátoruk van, amibe csak a feltételezett nyertes odds-okat kell bepötyögni.

Hogy lehet Lucky 15 fogadást kötni?

Lucky fogadás  a legtöbb esetben úgy tehető meg, hogy a játékos megtesz egy kötést/kombit négy eseményre/kimenetelre, és beikszeli ezt az opciót. A rendszer fogadásokat is ajánló bukmékerek között a fő különbséget a megtehető legkisebb és legnagyobb tétek jelentik.

A lucky 15 fogadás egy online bukmékernél általában a következőképpen lehetséges:

 1. Válasszunk egyet a megbízható online bukmékerek közül! Használd a lenti listánkat!
 2. Végezzük el a regisztrációs folyamatot. Ügyeljünk arra, hogy a valóságnak megfelelő személyes adatokat adjunk meg.
 3. Válasszunk egy fizetési módot, és töltsünk fel egy összeget a játékosi egyenlegünkre. Ha úgy érezzük, hogy tudjuk teljesíteni a megjátszási feltételeket, vegyünk igénybe egy bónuszt is! A befizetés és a bónusz együtt jelenti majd a játékegyenleget.
 4. Válasszunk ki 4 eseményt/kimenetelt. Hozzunk létre egy kombi fogadást, majd a szelvényen, ha az elérhető, válasszunk rendszer fogadást. Ez általában egy bejelölendő rubrika.
 5. Ha sikeresen nyertünk (ezt automatikusan kiszámítják) és a nyeremény meg is haladja az össztétet, a felhasználási feltételeknek megfelelően lehívhatjuk a pénzt, lehetőleg ugyanazon a pénzügyi szolgáltatón keresztül, amivel először befizettünk.

Melyik bukmékereknél lehet Lucky 15 fogadást tenni?

Összefoglaló

Ez mind nagyon szép és jó, mondhatnánk. De ha ennyire tuti a rendszer, miért nem fogad mindenki így? Nos, egyrészt mert kevesen értik, másrészt, és ez a fontosabb, mert lényegesen drágább. A rendszer fogadás a nagypályások sportja, több pénzt és figyelmet igényel a single beteknél és a kombiknál. Továbbá csak viszonylag magas odds-ok mellett sikeres, vagyis folyamatosan a papírformával szemben kell fogadni.

Ugyanakkor a kombikhoz képest itt egyet-kettőt hibázhatunk is. Ennek a kényelemnek az ára egy accához képest az azonos tét melletti kisebb nyeremény. Egy kötéses kombi fogadással ugyan matematikailag kisebb az esélyünk, de ha minden bejön, a beletett pénzünkhöz képest sokkal nagyobbat nyerhetünk.

A  lucky 15 fogadás még így is az olcsóbb és egyszerűbb a rendszer fogadások között. Létezik 32, sőt, 63 fogadásos változat is! Az úgynevezett Canadian fogadás is hasonlít a luckyra, de itt 5 választás a kombinálás alapja, és 2-nek kell minimum bejönnie. Még terjedelmesebb (és drágább) a 7 választásos Super Heinz, vagy a 8 választásos, 247 (!) fogadásból összeálló Goliath bet.

A  lucky 15 tips után keresgélők a neten elsősorban lóversenyes találatokra számíthatnak, míg Magyarországon azért többen lennének, akik labdarúgásnál vagy más csapatsportnál alkalmaznák. Egyébként a választásaink között többféle sportág is lehet egyszerre.

Gyakran ismételt kérdések

?

Hány tippet kell eltalálnom, hogy nyerjek a luck 15 fogadással?

Egyetlen magas odds-ú tipp is lehet nyerő. Mivel 15-ös szorzóval kell az alaptéthez képest a költségekkel számolni, a sikeres meccsnek is legalább ekkora szorzó kell.
?

Mi dönti el, hogy pluszos leszek a fogadásban?

A lucky 15 nyeremény kiszámítása alapja a sikeres választások száma és azok odds-ai. Három bejött tippnél, alacsony odds-ok mellett már jó eséllyel nyereségesek leszünk.
?

Miért jobbak az esélyeim egy rendszer fogadásnál, mint egy kombinál?

Egy gyűjtőfogadásnál minden választásunknak be kell jönnie, míg a rendszer fogadásoknál elég azok egy részét helyesen megtippelni. Minél több tippünk sikeres, annál nagyobb a nyeremény.
?

Mi az a Lucky 63 fogadás?

A lucky 15\63 fogadás felépítése hasonló a lucky15 fogadáshoz, azzal a különbséggel, hogy itt 6 választásunkból a rendszer összesen 63 fogadást hoz létre.
?

Melyik sportoknál a legnépszerűbb ez a fajta fogadás?

Labdarúgásnál, de a rendszer fogadások nagyon kedveltek például lóversenynél is. Ez utóbbira érdekes variáció az “each way”, amikor külön-külön tét kerül helyre és befutóra.