Lucky 31 fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Az elmúlt évek alatt, hazánk határain túl a rendszer fogadások – vagy más néven system betek – rendkívül népszerűvé váltak az internetes sportfogadás rajongók körében. Viszont a magyarországi sportfogadók jelentős része még nem csak is hallott az ilyen típusú fogadási módokról, amelyek révén a hagyományos gyűjtő (egy szelvényes több kötéses) fogadással szemben jóval nagyobb profitot lehet szerezni. Jelen cikkünk azon megfontolásból íródott, hogy olvasóinknak – értelemszerűen téged is beleértve – minél átfogóbban be tudjuk mutatni a Lucky 31 fogadási módot, amely az egyik legnépszerűbb system bet fajta manapság.
Cikkünk egyebek mellett az alábbi fontosabb témákat tartalmazza:

  • A Lucky 31 system fogadás lényege.
  • Milyen fogadásokból kerül összeállításra ez a system bet?
  • Lucky 31 fogadás egy egyszerű példán keresztül bemutatva.
  • Milyen sportokhoz ajánlható ez a fogadási mód.
  • Fogadási stratégia, tippek & trükkök Lucky 31-hez.
  • Konklúzió.
  • Gyakran ismételt kérdések (GYIK).

A Lucky 31 system fogadási mód lényege

Induljunk el a „kályhától”, azaz kezdjük az alapoknál kivesézve azt, hogy gyakorlatilag mi is pontosan a lényege a System Lucky 31 „rendszer” fogadásnak. Amikor a hagyományos módon teszel meg egy gyűjtőfogadást például a Tippmix-en, vagy egy online sportfogadás irodánál, akkor gyakorlatilag egy szelvényen több sporteseményre fogadsz. Azaz egészen pontosan fogalmazva az általad kiválasztott sportesemények fogadási opcióira (lehetőségeire) – például arra, hogy a BL selejtező harmadik körében az FTC jut tovább, a Vasas – MTK meccs a vendégcsapat sikerével zárul (2), a Lakers hazai pályán legyőzi a Clippers-t (NBA), stb. Egy ilyen fogadásnál az egy szelvényen megtett opciók szorzói összeadódva képezik az eredő odds-ot, aminek az általad megtett téttel képzett szorzata alapján kerül kiszámításra a várható nyereményed.

A fentiek alapján nyilván számodra is teljesen világossá vált, hogy a klasszikus gyűjtős fogadás esetében egy szelvényes fogadásról van szó, aminél több sportmérkőzés különféle eredményei, kimeneteli kerülnek megfogadásra. Természetes adja magát a kérdés, hogy akkor miben különbözik a Lucky 31 „rendszer” fogadás? Nos, mint arra a neve is utal, az esetében nem egy, hanem 31 darab virtuális szelvényen kerül megtételre a fogadás, amihez pontosan 5 darab tippet kell megadnod. Azaz ki kell választanod a bukméker iroda fogadási ajánlatából 5 olyan sporteseményt, aminek valamilyen kimenetelére fogadást kívánsz majd tenni.

A Lucky 31-es system fogadás pedig az általad kiválasztott 5 tipp (5 darab sportesemény kimenetel) alapján kerül az adott fogadó iroda rendszere révén összeállításra.

Milyen fogadásokból kerül összeállításra ez a system bet?

Most, hogy remélhetőleg sikerült letisztázni, hogy egészen pontosan mi a Lucky 31-nek a jelentése, valószínűleg benned is felmerül a kérdés, hogy milyen kötésszámú fogadásokból épül fel ez a „rendszer” fogadás, illetve, hogy a különböző kötésszámú fogadásokból hány darab szükséges. Íme az említett kérdésekre a válasz:

Fogadások kötésszám alapján fogadások darabszáma
1-es kötéses fogadás 5 db fogadás
2-es kötéses fogadás 10 db fogadás
3-es kötéses fogadás 10 db fogadás
4-es kötéses fogadás 5 db fogadás
5-es kötéses fogadás 1 db fogadás

Mint azt láthatod a Lucky 31-nél több 1-es, 2-es, 3-as, 4-es kötéses fogadást, valamint egy darab 5-ös kötéses fogadást (azaz egy olyat, amin mindent kiválasztott tipp szerepel) használunk.

Egy egyszerű példa a Lucky 31-es fogadásra

A következőkben egy aránylag egyszerűnek mondható példa révén fogjuk bemutatni a Lucky 31-nek a „működését”, abból kiindulva, hogy a képzeletbeli sportfogadónk 1 $-os alaptéttel játszik, amiből adódóan a 31 darab fogadást magába foglaló Lucky 31-es rendszer fogadásnak költsége 1$ x 31 = 31$ lesz.

Bár való igaz, hogy a Lucky 31-et szinte bármilyen piacon „be lehet vetni”, úgy gondoljuk, hogy az egyszerűség kedvéért jelen esetben az 1X2-es (háromesélyes) piacon a legkönnyebb illusztrálni, hogy miként is „néz ki” egy ilyen fajtájú system bet.

Induljunk ki abból, hogy a képzeletbeli sportfogadónk focirajongó, és kifejezetten csak a német Bundesliga mérkőzéseire szeretne fogadni a Lucky 31 „rendszert” használva például az alábbi módon (a mérkőzések és az odds-ok csupán szemléltető célzatúak).

Eredmény Sportesemények Tipp Odss Nyertes?
Mérkőzés Leverkusen – Bayern München x 2,50 nyertes
Mérkőzés Dortmund – FC Köln 1 1,40 nyertes
Mérkőzés Freiburg – Augsburg x 3,50 nyertes
Mérkőzés Möchengkadbach – Hoffenheim 1 1,80 nyertes
Mérkőzés Wolfsburg - Shalke 04 2 4,70 nyertes

Amennyiben abból indulunk ki, hogy a Lucky 31-es fogadásban szereplő első 4 tipp helyes / nyertes (azaz sikerült a játékosnak eltalálnia), viszont az utolsó „meglepetés eredményre” tett tipp vesztes (azaz nem sikerült eltalálnia), akkor egy internetes Lucky bet calculator oldalon könnyen kiszámítható a Lucky 31-nek az „eredménye” – azaz, hogy profittal zárult-e az adott fogadás.

Jelen esetben – mivel 4 meccs bejött és csak az utolsó nem – elég szép összesített profitot sikerülne összehozni a nagy számú, különböző kötésszámú fogadással: 73.8$-t (104.84$ nyeremény – 31$ teljes tétösszeg). Az online system bet calculatorokat azért érdemes használnod, mivel a segítségükkel bármilyen végeredmény variációt megadhatsz, aminek köszönhetően meg tudod nézni, hogy egy adott Lucky 31 fogadásos végeredménynél veszteséges vagy nyereséges lenne a fogadásod.

Milyen sportokhoz ajánlható ez a fogadási mód?

A „rendszer” fogadások egyik legfőbb előnye, hogy „sportág függetlenek”, azaz gyakorlatilag bármilyen sportnál használhatod őket – még olyan egzotikus sportoknál is, mint az indiai kabaddi. Ugyanakkor az is igaz, hogy a fogadók legtöbbje a népszerű csapatsportok mérkőzése esetében él ezzel a fogadási móddal, mivel kifejezetten könnyen használható az olyan piacokon, mint az 1X2, a „melyik csapat jut tovább”, „alatta / felette” piacok, „pontos eredmény piacok” stb. Azt viszont fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy virtuális sportok esetében nincs túl sok értelme az alkalmazásnak (virtuális focimeccsek stb.), mivel ezek nem valós, igazi sportok, hanem RNG alapúak, és számítógépes szoftver generálta kimeneteleik vannak.

Fogadási stratégia, tippek & trükkök Lucky 31-hez

Amennyiben a Lucky 31 használata mellett döntesz, akkor néhány szempontot mindenképp figyelembe kell venned. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a Lucky 31 a „kisebb” system fogadások közé tartozik, mivel mindössze 31 fogadás kerül a keretében megtételre, míg az olyan „nagy” system fogadásoknál, mint a Super Heinz 120, a Goliath esetében pedig 247 darab. Ebből adódóan a Lucky 31 csak ritkán hoz komolyabb profitot akkor, ha 4-nél kevesebb helyes tipped van. Azaz vagy legalább 4 jó tipp kell a komolyabb nyeremények eléréséhez, vagy igen magas szorzókkal rendelkező sportesemény kimeneteleket kell kiválasztanod (ha pl. 3 helyes tipp esetében is profittal akarsz távozni a „kasszától”).

Amennyiben a Lucky 31 anyagi vonzata „húzós” lenne számodra, és az éppen aktuális anyagi helyezeted miatt nem engedheted meg magadnak ezt a system fogadást, akkor érdemesebb a „kis testvérét” használnod, a Lucky 15-t. Ugyanis a Lucky 15-nél csak 15 fogadást kell megtenned (nem 31-et) 4 sporteseményt kiválasztva.

Konklúzió

Ha már „kimerítetted” a hagyományos, klasszikus fogadási módokban rejlő lehetőségeket, vagy csak egyszerűen szeretnél magasabb szintre lépni, és egy fogadással több profithoz jutni, akkor kezdésnek pont ideális lehet számodra a Lucky 31-es system bet. De az is igaz, hogy ezzel a „rendszer” fogadással azért nem lehet olyan gigászi nyereményeket elérni, mint például egy 100%-os Goliath 247-el. Az viszont tény, hogy az olyan „kis” system fogadásoknál, mint a Patent, vagy mondjuk a Trixie azért sokkal több pénzre lehet szert tenni, ha Fortuna rád mosolyog.

GYIK

? 1 helyes tippel is lehetek nyereséges?
Természetesen igen. De csakis akkor, hogyha az adott sporteseménynek kellően magas a szorzója, és az helyes tipped által elért nyeremény nagyobb, mint a fogadás költsége
? Bármelyik sportfogadás oldalon van ilyen fogadási mód?
A Lucky 31-et a fogadó irodák legtöbbje biztosítja az ügyfeleinek, de ennek ellenére még a regisztrációt megelőzőn érdemes körül nézed az adott operátor háza táján, hogy ne érhessenek kellemetlenségek.
? Alacsony odds-os meccsekkel is szerezhetek nagy nyereményt?
Igen, de ehhez kellően magas alaptétben kell játszanod és / vagy el kell találnod legalább 4 (de inkább 5) sportesemény kimenetelt.
? Kezdőknek is ajánlott a Lucky 31?
Amennyiben már rendelkezel alapvető sportfogadás ismeretekkel, akkor nyugodtan kipróbálhatod magadat a „rendszer” fogadások világában, akár a Lucky 31 révén is.
? Előfordulhat, hogy nem fogadja el a buki a system fogadásom?
Igen, hogyha például túl nagy összegűre jön ki a maximálisan elérhető nyeremény, vagy olyan esetekben, hogy nem megfelelő kimeneteleket választasz (pl. olyanokat, amiknél „kötés tiltás” van érvényben.