Mindkét csapat szerez gólt Stratégia és Taktika

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Amennyiben követed a nemzetközi vagy a hazai futballmérkőzéseket és gyakori fogadó is vagy, akkor már biztosan hallottál erről a fogadási típusról. Elég népszerű a futballt tekintve, ezért, ha még nem lennél gyakorlott sportfogadó, akkor mindenképp meg kell ismerkedned vele!

Cikkünkben összegyűjtöttünk számodra néhány hasznos információt, melyet felhasználhatsz a következő gólra fogadás stratégia kialakításakor. Természetesen nem való mindenkinek ez a fajta fogadás, de ha még nincs tapasztalatod, akkor érdemes vele egy próbát tenni. Már csak azért is, mert a piac talán legkedveltebb és a legtöbb helyen elérhető fogadástípusa.

Futball Sportfogadás: Ki Kínálja a Legalacsonyabb Árrést? ▶ Olvass tovább

Alapvető tudnivalók a stratégia alkalmazásáról

Ahhoz, hogy sikeresen tudj alkalmazni egy mindkét csapat szerez gólt épülő stratégiát, tudnod kell pár fontos információt. Az egyik, hogy milyen paraméterek alapján válaszd ki a mérkőzéseket. A másik pedig, hogy milyen tétkezeléssel fogod megtenni a tippjeid. Ezek nélkül nem beszélhetünk stratégiáról, csak kedvtelésből folytatott sportfogadásról. Ha sikeres szeretnél lenni hosszú távon is, akkor fel kell vértezned magad a kötelező alap tudnivalókkal.

Elsősorban olyan mérkőzéseket kell kiszemelned, ahol várhatóan sok gól fog esni. Ehhez rengeteg statisztikát találhatsz, melyek segítenek a tájékozódásban és a gólra fogadás stratégia kialakításában. Érdemes a tabellák felső helyein lévő csapatok közül válogatni, akik szeretnek sok gólt lőni.

Persze az sem árt, ha kapni is tudnak, így megadva az esélyt, hogy mindkét csapat gólt szerezzen. Sokan arra esküsznek, hogy azok a csapatok a jók, akik azonos arányban lőnek és kapnak gólokat. Ha ehhez még hozzáveszed, hogy az otthoni vagy az idegenbeli mutatójuk alapján mi várható, akkor már közelebb kerülhetsz az igazsághoz.

Foglaljuk össze, hogy milyen fontos tényezőket érdemes figyelembe venned a mérkőzések kiválasztásánál:

  • otthoni vagy idegenbeli gólmutató,
  • összesített gólmutató,
  • tabellán elfoglalt helyezés,
  • aktuális forma.

A tétkezeléssel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a legajánlatosabb egy olyan táblázatot készíteni, ahol vezetni tudod a megtett tippjeid. Ez azért hasznos, mert vissza tudod követni, hogy mikor működik jól a szisztéma és mikor nem a gólra stratégia során.

Így bele tudsz nyúlni bármikor a rendszerbe, ha azt realizálnád, hogy csak viszi a pénzed a rendszer. Kezdj mindig kicsiben, mert így élesben, de mégis komolyabb befektetés nélkül tudod letesztelni, hogy valóban működik-e az, amit a fejedben megálmodtál. Ha sikeres a dolog, akkor pedig lehet fokozatosan emelni a téteken, de ezt is csak mértékkel.

Tehát a tétkezeléshez fontos, hogy:

  • legyen egy táblázat, ahol vezeted a tippjeid,
  • kis tétekkel kezdj,
  • folyamatosan ellenőrizd a működést,
  • fokozatosan emelj tétet, ha sikeres vagy.

csapat szerez golt

Milyen fogadási piacok kapcsolódnak a stratégiához?

Érdemes megismerned, hogy milyen egyéb fogadási formái vannak ennek a piacnak. Ezekkel sokkal változatosabbá tudod tenni a fogadásaidat, ha esetleg unalmas mindig ugyanarra fogadni. A következő típusokból biztosan te is tudsz választani olyat, ami közel áll a stílusodhoz, és olyat is, amit nem fogsz gyakran alkalmazni.

1X2 + Mindkét csapat szerez gólt hazai és igen

Egy kombinált fogadási típus a mindkét csapat gólt szerez taktika, amellyel egyszerre két piacot is le tudsz fedni a tippeddel. Ennek köszönhetően magasabb szorzót is meg tudszjátszani, persze nagyobb kockázatvállalással együtt. A hazai győzelem mellé azt is megfogadod, hogy mind a két csapat be fog találni a mérkőzés során. Ennek valószínűsége nyilván kisebb, mint egy szimpla góllövésnél, de profitábilisabb is lehetsz, ha olyan hazai csapatot választasz, akik gólerősek otthon és ott is tartják a három pontot a legtöbb esetben.

Mindkét csapat nem szerez gólt

Erre akkor fogadhatsz, ha úgy érzed, hogy a csapatod annyira gyenge, hogy mindkét csapat szerez gólt nem fog képes gólt szerezni a mérkőzés alatt. Ilyenkor érdemesebb olyan csapatot választani, akiknek szerényebb a góllövési mutatója, míg az ellenfél magabiztosan fogja tudni hozni a mérkőzést.

Mindkét csapat gólt szerez a rendes játékidőben

Ezt azért emeltük ki, mert fogadhatsz akár félidőre is és teljes mérkőzés idejére is. Természetesen egy adott félidőt tekintve sokkal nagyobb oddsot tudsz megfogadni, hiszen ekkor 45 perce áll rendelkezésre mind a két csapatnak a gólszerzésre. Olyan csapatokat érdemes választani, akiknek a góllövési százaléka a mérkőzés elején vagy a mérkőzés végén kiemelkedő. Ha két csapat a lőtt góljainak 40%-át az utolsó 20 percben lövi, akkor érdemes a második félidőben megfogadni egy ilyet, főleg, ha a félidő 0-0-val zárult.

csapat szerez golt 1

Mindkét csapat gólt szerez tippek

Fontos észben tartani azt is, hogy szingli vagy kötéses fogadásokat tegyél. Az alábbiakban taglalt fogadási piacot kizárólag egyesével alkalmazd. Csak így tudod kordában tartani a működését és folyamatosan kontrollálni az eredményeket a gólra fogadás stratégia alkalmazásakor. Ha kötésben fogadnál, akkor jelentős mértékben csökkentenéd az esélyeidet. Így akár egy rossz tipp is elvinné a többi helyes tipped profitját, ami felesleges szívfájdalom. Meg kell tanulni, hogy csak fokozatos tétkezeléssel és tippkezeléssel lehetsz sikeres hosszú távon.

Bankroll menedzsment a sportfogadásban ▶ Olvass tovább

Ha megunnád esetleg a tétek állandósságát, vagyis hogy minden fogadásra ugyanazt az összeget teszed fel, ami a flat tétkezelés, akkor van egy másik lehetőséged is. Ez pedig a tétnövelés, amit az elmúlt tippek fényében kell módosítani. Választhatsz például egy olyan módszert, hogy emeled a téted, amennyiben sikertelen a megfogadott tipp a mindkét csapat gólt szerez stratégiának. Ezt viszont csak a legmagabiztosabb és tapasztaltabb játékosoknak ajánljuk. Mégpedig azért, mert egy komoly rossz széria gyorsan megcsappanthatja a bankot. Ezt senki nem akarhatja, ezért fel kell készülni az ilyen eshetőségekre is, hogy minden negatív esetre legyen megoldási terv.

Élőben is fogadhatsz, sőt!

Egy jelentős segítsége az online fogadóirodáknak, hogy már élőben is tudsz fogadni eseményekre. Továbbá élő videós közvetítéssel tudod figyelemmel kísérni a mérkőzések eseményeit. Ez nagyban megkönnyítheti neked, mint sportfogadónak a dolgod, hiszen láthatod a mérkőzés alakulását. Akár ki is várhatsz az elején, és feltérképezheted a csapatok hozzáállását a meccshez. Ha úgy ítéled meg, hogy mindkét csapat bátran és támadólag vágott neki a mérkőzésnek, akkor az mindenképp jó előjel arra, hogy kiélvezd a mindkét csapat gólt szerez stratégia lehetőségét!

Ha az előzetes meccset megelőző statisztikai vizsgálat is azt mutatja, hogy várható a csapatoktól a gól, és a meccs képe is ezt mutatja, akkor fogadhatsz. Továbbá, ha már vártál 10-20 percet, akkor még magasabbra feltornázhatók a szorzók. Így sokkal kedvezőbb oddsal teheted meg a tipped, persze ha addig nem esett gól.

Az élőzés további előnye, hogy egy korai góllal, főleg, ha az esélytelenebb csapat szerezte, már profitot könyvelhetsz el. Ugyanis az élő fogadásoknál sok esetben lehetőséged van a pénzkivételre. Ez azt jelenti, hogy még nem zárult le a megfogadott piac, de te mégis kiszállsz az aktuális állás alapján. Így persze nem fogod megkapni a teljes profit, de már részprofittal is elégedett lehetsz.

Népszerű ligák

Most bemutatunk most néhány olyan bajnokságot, ahol bátran használhatod a stratégiát és fogadhatod meg a mérkőzéseket annak reményében, hogy mindkét csapat betalál.

Az egyik kiemelendő bajnokság a magyar NB1, ahol rendkívül gyakori, hogy mind a két csapat szerez gólt. Érdekes módon még több arab ország bajnoksága is remek lehetőséget nyújt, mint az Egyesült Arab Emírségek vagy Szaúd-Arábia pontvadászata. Ezekben a versenysorozatokban nagyobb százalékban fogsz sikert elérni, mintha egy brazil alsóbb ligát, vagy ha a román bajnokságot választanád.

Természetesen, ezeknél a ligáknál a fogadási piacok szorzói is alacsonyabbak lesznek, hiszen a statisztikákkal a bukik is tisztában vannak.

Azonban mégis érdemesebb olyan közegből választani meccseket, ahol alapjáraton nagyobb valószínűséggel születnek ilyen eredmények. Érdemes erről tájékozódnod és akár listát is kigyűjtened magadnak, azokról a ligákról, ahol magasabb az aránya a mindkét csapat gólt lő valószínűségének. Így akár 10-15 ligát megjelölve, heti szinten elég meccsből tudsz válogatni.

Összefoglalás

A fentiekből megismerhettél egy rendkívül népszerű fogadási piacot, melyet világszerte kedvelnek a játékosok. Ezután már nincs különösebb akadálya hogy elhelyezz egy fogadást valamely piacon. Ahhoz azonban, hogy sikeres tippjeid legyenek, illetve, hogy hosszú távon is tudd alkalmazni, elengedhetetlen a megfelelő tudás. Ehhez igyekeztünk némi kezdőlökést adni, mely jó kiindulási alapot nyújthat a jövőbeli fogadásaidhoz. Sok sikert!

GYIK

? Melyik a legjobb bajnokság a piac fogadásához?
Ehhez statisztikákat kell elemezned, hogy ki tudd választani a legmegfelelőbb ligát. Ráadásul évről évre változhat is ez a statisztika, tehát ha egy adott évben egy bajnokságban nagy arányban volt, hogy mindkét csapat betalált, az nem jelenti azt, hogy a következő idényben is így lesz. Érdemes csapatokra lebontva vizsgálni a mérkőzéseket és úgy választani, ahol mind a két csapatra jellemző a gólszerzés.
? Melyik a fontosabb, a meccs előtti vagy közbeni statisztika?
A mérkőzések előtti statisztikai elemzés elengedhetetlen a megalapozott tippek megtételéhez. Ha sikeres szeretnél lenni hosszú távon, akkor érdemes időt fektetni az előzetes statisztikák vizsgálatára. Persze ha élőben szereted követni a meccseket és az események alapján beavatkozni, akkor az is kifizetődő lehet, de érdemes már előtte a csapatokról egy tágabb képet kapni.
? A góllövő százalék a fontosabb, vagy a mérkőzés gólátlaga?
Amire érdemes figyelned a mindkét csapat szerez gólt piacnál, hogy lehetőleg a csapatok góllövési és gólbeszedési mutatóit vedd számításba. A mérkőzéseken esett összes gól szám azért lehet téves statisztika, mert ha egy csapat sok góllal nyer mindig, vagy éppen veszít, akkor nem biztos, hogy ez azzal jár, hogy mindkét csapat be is talált.
? Csak labdarúgásnál lehet megfogadni ezt a piacot?
Mivel más sportágaknál nem ennyire kérdéses, hogy betalálnak-e a csapatok vagy sem, ezért a labdarúgás az egyetlen ilyen terület. Egy kosárlabdánál vagy kézilabdánál elég egyértelmű, hogy igen. A jégkorongnál jöhet szóba ilyen opció, de ott sem jellemző ennek az eseménynek a megfogadhatósága, csak olyan módosítással, hogy nem 1, hanem 2,3 vagy több gólra érvényes a piac.
? Csak teljes mérkőzésre lehet fogadni ezt az opciót?
Bizonyos mérkőzéseken van lehetőséged arra is, hogy félidőnként fogadd meg a Mindkét csapat szerez gólt. Ezzel megtippelheted, hogy az első vagy a második félidőben már megtörténik a gólváltás. Ha például élőben fogadsz, és egy esélyes mérkőzésen az első félidő nem hozott találatot, akkor sokkal jobb szorzóval tudod megfogadni a második félidőre a piacot.