Tippmix Sportfogadás - Kombinációs, Taktika, Tippek

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Top 3 bónusz
🎁Sport bónusz 35,000 HUF Fogadj most!
🎁Üdvözlő bónusz 35.000 HUF + 4 000 Ft Free Bet Fogadj most!
🎁100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig Fogadj most!

Sportfogadás Tippmix

A sportfogadás Tippmix Magyarországon szinte összeforrt fogalmak. A 30-40-es generációk első sportfogadási élménye szinte kizárólag ezekhez a szelvényekhez kötődik. A még idősebbek közül sokan ma is töltenek ki totószelvényeket, vagy kezdik a napot sportfogadás totó tippek olvasásával.

A “lottózós” típusú sportfogadás a mai napig igen népszerű Magyarországon. Ennek az oka, hogy az idősebb, új dolgok tanulására nehezebben rávehető generációk ezt a papíralapú rendszert szokták meg, amiben hétfőn és csütörtökön jön ki az új Tippmix tétlap.

A Tippmix fogadás ma

A Tippmix.hu még ezt a fajta lottózós játékot támogatja. Az oldalon szinte minden fogadási lépést előre elvégezhetsz: a fogadási esemény és kimenetel, a fogadástípus kiválasztását is.

Egy dolgot nem tudsz itt megtenni, befizetni és ezáltal érvényesíteni a fogadást. A Tippmixen ennek megfelelően listázhatod a közeli lottózókat és a szelvényeket feldolgozni tudó postákat. Az online kitöltött segédszelvénnyel két lehetőséged van: 1. azt kinyomtatod, és elszaladsz vele a legközelebbi postára/lottózóba, majd érvényesíted a terminálnál 2. a Tippmix generál egy 5-6 jegyű szelvényazonosító számsort, amit online ugyan érvényesíthetsz, de befizetni hozzá ugyanúgy egy lottózóban kell, lehetőleg 1-2 órán belül.

Teljes körű és full legális online sportfogadás Magyarországon a TippmixPro oldalán történik.

Tippmix fogadási kínálat

Persze a sportfogadás Tippmix is sokat fejlődött az 1997-es indulása óta. A hétfői és csütörtöki tétlapok 19 sportág legfeljebb 560 eseményét tartalmazzák. A webes és SMS-alapú fogadás 2006 óta él.

Fogadni a Tippmixen továbbra is csak sporteseményekre tudsz, de a lehetséges piacok száma mára meghaladhatja a 100-at! Már nem csupán HDV (1X2) kimeneteleket lehet egy szelvényen megtenni (de max. 10-féle piacot). Egy pre-match szelvényen legfeljebb 10, egy élő szelvényen 4 esemény lehet. A Tippmixen már lehetőség van rendszer vagy kombinációs fogadás megtételére is! 2015 óta élő fogadást is köthetsz az oldalon.

A Tippmix.hu a kor követelményeinek megfelelően már tud animációs élő eredménykövetést is. 2021 nyarán a kínálathoz csatlakoztak a virtuális sportok is.

Tippmix mobilkompatiblitiás

A Tippmix.hu mobil böngészőben, Android és iOS készüléken is tudja az asztali változat összes funkcióját, az egyetlen különbséget az egyhasábos kialakítás jelenti. Mi úgy találtuk, hogy mobilon még könnyebb is rátalálni a minket érdeklő eseményre vagy böngészni a kiemelt ajánlatok között. A fixált fejléc a görgetés során mindig a segítségedre lesz a gyors navigációban.

További jó hír, hogy a régi jó Tippmixnek egy kiváló saját mobilappja is van, amit a Súgó menüponton keresztül, a videós útmutatók alatt tudsz letölteni.

Tippmix Radar

A legjobb Tippmix taktika a Tippmix Radar alkalmazása. Az appon a mellett, hogy érvényesítheted és nyomon követheted a fogadásaid, böngészhetsz a sportesemények és a statisztikák között. De kérhetsz értesítéseket például a szelvényeden megtett eseményekről, vagy idővonalas update-et egy meccs fontos eseményeiről is! A Tippmix.hu-n iOS- és Android-rendszerű készülékre is részletes telepítési útmutatót találsz.

Háromesélyes Tippmix-variációk

Az alább található bekezdésekben a jellemző Tippmix variációk részletes leírását találod.

A Tippmix 1X2 jelentése megegyezik a klasszikus totó HDV rendszerével. Az 1-es megfelelője a H (hazai győzelem), az X a D (döntetlen), végül a 2-es a V (vendég győzelem). Az X vagy D nem minden sportágnál értelmezhető, hiszen például tenisznál vagy kosárlabdánál nincsen döntetlen. Ilyenkor a középső oszlop kimarad a szelvényen.

Ez a legegyszerűbb és legnépszerűbb sportfogadási piac, és a Tippmix is elhalmoz ilyen fogadási ajánlatokkal.

A Tippmix kombinációk jelentése

A Tippmix kombinációk lehetőség 2003 szerepel a szelvényeken. Ezek abban mások, mint a hibapont nélküli variációk (kötések), hogy itt a nyeréshez nem kell minden egyes megtett meccsnek eltalálni a kimenetelét.

Az egy Tippmix-szelvényen megtett tippjeid alapesetben kötésben megtett fogadásnak számítanak, vagyis az összes tippednek be kell jönnie. Ám ha a a megfelelő rubrikában a kombinációs fogadást jelölöd, akkor onnantól kezdve un. system betet játszol, vagyis a rendszer létrehozza az általad megtett események/kimenetelek összes lehetséges egymás mellé rendezését, vagyis kötését. Ez a Goliath Bet esetén 9 esemény/kimenetel vagy “fogadási egység” 247 kombinációját jelenti.

A bejött tippjeid minden lehetséges kombinációja nyerni fog. Ezeknek az odds-ai kötésenként összeszorzódnak, majd a kötésszámok alapján meghatározott csoportok szorzatos odds-ait külön össze is adják neked. De amelyik kombináció vesztes meccset tartalmaz, az a kombináció veszíteni fog. Végeredményben a nyerő Tippmix variációk és azok odds-ai döntik el, hogy a szelvényünk pluszos lesz-e vagy sem. A befizetendő össztét az alaptét és a lehetséges kombinációk vagy sorok szorzata lesz.

A sima Tippmix egyébként képes akár 20 sporteseményt is kombinációs fogadásként kezelni.

Tippmix odds-kalkulátor

A Tippmix a főoldalán több előre összeállított, többeseményes szelvénnyel is várja a játékosokat. Ezeknél az eredő (összesített) odds-ok már előre ki vannak számítva. Itt a számolgatással dolgunk nincsen.

Ha az egy szelvényen kötésben megtett tippjeid eredő odds-ára vagy kíváncsi, itt nem lesz szükséged külön kalkulátorra. A végső nyereményszorzó itt az egyes odds-ok szorzata lesz.

Ha viszont arra vagy kíváncsi, hogy mennyi lenne a többszörös kötésed eredő odds-a, vagy hogy a kombinációs fogadásod hány nyert tipptől és milyen odds-okkal lenne nyereséges, külön Tippmix odds kalkulátor sajnos nem került fel az oldalra.

Az interneten talált “Tippmix” kalkulátorokkal vagy alkalmazásokkal nem érdemes foglalkozni, mert ezek ugyanolyan “accumulator bet” vagy “system bet calculator”-ok, mint amiket komolyabb sportfogadási oldalakon is megtalálsz, és nem kell semmit hozzájuk letölteni.

A kombinációs fogadások értelmezésére itt tudod még használni a mi Rendszer fogadás (az angol system bet kifejezés után) cikkeinket, vagy tanulmányozd át a Tippmix Index füzetet, ahol táblázatos formában szintén részletes leírást találsz.

Sportfogadás totó tippek

sportfogadas toto tippek

Akárcsak a klasszikus szelvényes fogadás, a “13+1” totó is még egy élő dolog Magyarországon. Ez a hazai sportfogadás legrégebbi formája; az első, akkor még 12-es totószelvényeket 1947-ben adták fel.

A mai totóban 13+1, szintén előre megadott foci fogadás tippet kell 1X2 rendszerben és góltotóban kitölteni. A Góltotó kitöltése nem kötelező. Itt a 14-ből 6 meccs pontos végeredményét kell megtippelned, és 4 találattól nyerhetsz. A Góltotó csak kombinációs fogadási módban játszható meg.

Az új szelvények hetente egyszer jönnek ki. A pótmérkőzések az esetleges meccstörlések pótlására szolgálnak. A befizetésre a szelvény megjátszásától kezdve 2 órád lesz.

A kifizetéshez legalább 10 találatra lesz szükséged. Ma már kombinációs totó jelölésére is van lehetőség, itt a tét az alapjátékok számának és az alapdíjnak (270 Ft) a szorzata.

Ha nincs telitalálat, a nyeremények legfeljebb egy évig egy alapban halmozódhatnak. Ha szükséges, a játékszervező Szerencsejáték.hu maga is ad totó gyorstippeket.

Döntetlen tippek mára

A Tippmix már a főoldalon, külön menüben listázza a kiemelt X-es tippeket, illetve gyűjti össze azokat neked egy szelvényen. Neked már csak a fogadást kell megtenned!

A legjobb Tippmix oldalak csakis olyan szájtok, ahol a Szerencsejáték Zrt. hivatalos fogadási ajánlatai jelennek meg. A mindenféle fizetős “Tippmix esélyek” szájtoknak meg Facebook tippsztereknek nem szabad bedőlni! A megtévesztés egy gyakori formája, hogy a “tippadók” az internetről letöltött nyertes szelvényeket vagy valamilyen machinált képet mutogatnak referenciaként. Vagy csalnak a statisztikáikkal, esetleg nem is ugyanazokat a tippsorokat küldik ki a fizetős ügyfeleiknek.

A Nemzeti Sport sportfogadási mellékletében is találhatsz Tippmix-ajánlatokat. A hetente megjelenő Szerencsemix kiadvány is tartalmaz kiemelt fogadási ajánlatokat.

Végezetül, a legjobb, ha fizetős szórakozásként, és nem befektetésként tekintesz a sportfogadásra. Ha bejött a szelód és nagyot nyertél, szuper. Ha mégse, akkor tartsd szem előtt, hogy a játék, vagyis az agymunka, a kombinálás, és az izgalom volt a lényeg.

Gyakran ismételt kérdések

? Feladhatok-e totószelvényt online?
A segédszelvény kitöltése online is elvégezhető, de feladni azt ugyanúgy lottózóban kell. Ilyenkor legalább a szelvényazonosító-szám legyen nálad
? A Tippmix ad bónuszokat?
A Tippmix.hu-n nemigen vannak sportfogadás bónuszok. Mivel a sportfogadás hazánkban állami monopóliumnak van szánva, ezért a brandnek nincs szüksége promóciókra.
? A Tippmixen szerzett nyereményem adóköteles?
Nem, a Szerencsejáték Felügyelet engedélyével rendelkező online fogadásból származó nyeremény után nem kell adót fizetned.