Háromesélyes fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

4.2

A háromesélyes fogadási mód, vagy más néven az 1X2 típusú fogadás egyike azoknak, amelyek igencsak közkedveltek a magyarországi Tippmix-rajongók és az online fogadók körében. Ebben a cikkben igyekszünk mindent alaposan elmagyarázni a háromesélyes fogadás kapcsán, kitérve arra is, hogy milyen működőképes sportfogadás stratégiákkal ötvözve lehet azt a leghatékonyabban alkalmazni.

De emellett arról is szót ejtünk, hogy melyek azok a sportágak, amelyeknél jókora profitot lehet realizálni az 1X2 típusú fogadások kötésével!

Mit jelent tulajdonképpen az 1X2 fogadás?

Amennyiben a kezdők közé tartozol, és még csak a szárnypróbálgatásnál tartasz az online sportfogadás világában, akkor ezt a fejezetet biztosan hasznosnak fogod találni! Az interneten működő bukmékerek (online sportfogadási szolgáltatók) – mint például a Betclic vagy a 22BET – esetében az 1X2-re úgy kell gondolnod, mint egy adott fogadási piacra (betting market), amely révén különféle sporteseményekre köthetsz fogadásokat: például labdarúgómeccsekre, jéghokis összecsapásokra, vagy akár még kosárlabda-mérkőzésekre is.

1x2 fogadás
A háromesélyes fogadások esetében az „1” mindig a hazai csapat győzelmét jelenti, a „2” a vendégcsapat győzelmét, míg az „X” a döntetlent (pl. focimeccs esetében 2:2, ha a gólok számát vesszük alapul). Az 1X2 (Tippmixben HDV) egy háromopciós fogadási piac, mivel ez esetében csak három lehetséges kimenetele lehet az összecsapásnak.

Az internetes bukmékereknél igen széles körű a fogadásipiac-kínálat, ami különösen igaz a népszerű csapatsportok esetében. Példának okáért egy labdarúgó-mérkőzésnél az 1X2 piacon akár a félidei eredményre is fogadhatsz – azaz arra, hogy az első félidő végén a hazai csapat áll majd jobban, döntetlenre áll a meccs, vagy a vendégcsapat lesz előnyben.

Az 1X2 sportfogadás nyereményszorzói

A fogadási szorzók megértéséhez használjunk egy egyszerű példát:

Például a Manchester United játszik az FC Barcelona ellen, az előbbi otthonában, és 1000 Forintot teszel fel. Az első (1-es) oszlopban a Manchester United szerepel, mint hazai csapat.

Ha rájuk tesszük a tétet, a fogadóiroda által adott odds szerint ebben a példában 2.70-es szorzóval játszhatsz - ha ők nyernek, a nyereményed összege 2700 Ft. A második (2-es) oszlopban a vendég FC Barcelona van, az ő esetükben 2.60-as szorzóval lehet számolni a fogadóiroda szerint, így a rájuk tett nyeremény 2600 Ft-ot hoz. Amennyiben a döntetlenre, azaz X-re fogadsz, a szorzó az iroda szerint 3.20 lesz, tehát az ő esetükben 3200 Forint üti a markodat.

Az 1 X 2 fogadás (háromesélyes fogadás)

A következőkben igyekszünk egy konkrét példán keresztül (focimeccs 1X2 piac / single bet), lépésről-lépésre bemutatni, hogy miként tudsz az 1X2-t használva fogadni online, egy tetszésed szerinti weboldalon és platformon keresztül.

Ahhoz, hogy fogadni tudj, rendelkezned kell számlával (felhasználói fiókkal) a világhálón található bukmékerek egyikénél. Amennyiben még nem regisztráltál internetes fogadóirodánál, azt tanácsoljuk, hogy az általunk ajánlott megbízható sportfogadás oldalak közül válaszd ki az egyiket, a felső főmenüben lévő „Sportfogadó Oldalak” menüpontra mozgatva a kurzort.

 • Lépj be a felhasználóneveddel és a jelszavaddal annak a bukmékernek a webszájtjára, amelynél korábban számlát nyitottál (a fogadáshoz fontos, hogy pozitív legyen a számlaegyenleged)
 • A fogadási ajánlatból válaszd ki azt a labdarúgó-mérkőzést, amire fogadni akarsz
 • Amennyiben az adott meccs még nem kezdődött el, akkor pre-match módon tudsz fogadni rá. Ha már a kezdetét vette, akkor élőben (in-play betting) tudsz fogadást kötni rá az 1X2 „piacon” oly módon, hogy rákattintasz az elérhető opciók egyikére („1”, „X”, vagy „2”)
 • A választásod automatikusan felkerül az online fogadószelvényre, amit a tét megadását követően tudsz „beélesíteni”, azaz játékba küldeni

Tulajdonképpen ennyi lenne az 1X2 piacon történő fogadás! Természetesen az online bukmékereknél (Unibet, bet365, LibraBet, Betclic, MELbet, William Hill, stb.) kötésben is fogadhatsz több meccsre egy szelvényen úgy is, hogy kizárólag csak az 1X2-es fogadási módszert használod.

Nem csupán focimeccsekre, hanem minden olyan sportra tudsz fogadni (kombi fogadás révén is), amelynél ez a háromopciós piac elérhető. I

lyen többek között a kosárlabda, a kézilabda, a jégkorong, vagy a a sakk. Az 1X2-es fogadás mód rendszerint csak azoknál a sportoknál nem áll a rendelkezére, amelyeknél alapból nem lehet döntetlen. Ilyen egyebek mellett a tenisz, a golf, az asztalitenisz, a küzdősportok egy része, vagy például az e-sportok túlnyomó hányada ( LoL, CS:GO, StarCraft II).

Megbízható bukmékerek agárfogadáshoz

 1. 1

  1BET

  9 / 10

  100%-os bónusz akár 40.000 HUF értékig

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 2. 2

  Wazamba

  8.5 / 10

  Sport bónusz 35,000 Ft + 4,000 Ft Free Bet

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 3. 3

  Powbet

  8.1 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 4. 4

  Excitewin

  8 / 10

  Sport bónusz 35,000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

 5. 5

  Bankonbet

  7.9 / 10

  100% bónusz akár 150.000 HUF

  18+ F. Feltételek érvényesek, BeGambleAware.org

Háromesélyes-fogadási tippek – Nem csak kezdőknek!

Az online sportfogadás világában több olyan bevált, működőképes fogadási stratégia is létezik, amelyeket sikeresen lehet alkalmazni a háromesélyes – 3 kimeneteles – fogadási móddal karöltve. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhányat a profi sportfogadók által is előszeretettel használt stratégiák közül!

Többkötéses fogadás alacsony odds-os kimenetelekre

Amennyiben csak mérséklet kockázatot szeretnél vállalni, és képben vagy egy olyan sportág terén, ahol az 1X2 piac megtalálható a bukmékerek ajánlatai között (pl. labdarúgás), akkor ezzel a módszerrel elég jó eredményeket érhetsz el. A lényege, hogy egy szelvényen csak olyan kimeneteleket tegyél meg, amelyeknél papírforma eredmény várható, azaz az odds nem magasabb 1,30-nál!

Az, hogy hány eseményt teszel meg, csakis rajtad múlik, viszont szerintünk ötös kötésnél nem érdemesebb „feljebb menni”. A tétet mindig az anyagi lehetőségeidhez mérten állítsd be, így ha elpártol tőled a szerencse, akkor sem fogsz egzisztenciális problémákkal szembesülni. Ennél a fogadási stratégiánál igaz ugyan, hogy az egyes kimenetelek szorzója alacsony, de mivel egy szelvényen kerül megtételre a fogadás (többkötéses), ezért az eredő odds relatíve magas lesz (3,00 – 4,00x-es körüli), vagyis a téted 3-4x-esét nyerheted meg!

Egyetlen sporteseményre történő fogadás

A sportfogadási oldalak kínálatában rendszeresen vannak olyan mérkőzések, amelyeknek nincs valós (komoly) tétje az esélyesebbnek ítélt csapat számára (például azért, mert már megszerezte a továbbjutást a BL-ben, vagy mert csak egy felkészülési meccset vív meg egy gyengébb csapattal).

Viszont az ellenfélnek – azaz az esélytelenebbnek ítélt csapatnak – fontos, hogy jó eredményt érjen el az adott találkozón (például mert egy döntetlennel kiesik ugyan a BL-ből, de folytathatja a szereplést az UEFA Európa-ligában).

Ilyen esetekben meglepően gyakran elő szokott fordulni, hogy még egy olyan nagy nevekből álló sztárcsapat, mint például a Real Madrid, is „megbotlik”, és csupán egy döntetlen sikerül egy „nevesincs” gárda ellen.

Mivel a bukméker irodák odds-mesterei sokszor nem veszik számításba az ilyen eshetőségeket, ezért nem ritkán igen magas odds-okat állapítanak meg egy döntetlen eredmény vagy vendégsiker esetére. Másik lehetőség a háromesélyes fogadás hendikeppel, amikor a “nevesincs” gárdára fogadás nyerési lehetőségét előnnyel támogatják meg.

1x2fogadas (2)

Persze az ilyen meccsek kiszúrásához éles szem kell, és folyamatosan figyelemmel kell követni a sportfogadással kapcsolatos híreket, történéseket. Hiszen ha mondjuk a Liverpool a „B” csapatával áll csak ki az angol labdarúgó-ligakupában egy másodosztályú, de kellően motivált csapat ellen, akkor a „vörösök” könnyen beleszaladhatnak egy jókora zakóba is, amit ha eltalálsz az 1X2-es piacon, akkor igen szép profitra tehetsz szert még aránylag kisebb összegű téttel is!

Hendikep-fogadás

Mint fentebbi példa során említettük, bizonyos helyzetekben az egyik csapat jelentős előnnyel indul a másikkal szemben.

Ezekben a helyzetekben a bukmékerek kiegyenlítik a fogadási esélyeket úgy, hogy a gyengébb csapat valódi végleges eredményéhez plusz pontszámokat adnak - ezt nevezik hendikep-fogadásnak. Tehát a háromesélyes fogadás hendikeppel során azt láthatod, hogy a focicsapat során A:B esetében 0:2 előnyt adnak, az azt jelenti, B csapathoz plusz két gólt számolnak hozzá.

Amennyiben az eredményben A csapat nyer 1:0-ra, a hendikep esetén a fogadási eredmény 1:2 lesz. Vagyis az nyert, aki a B csapat hendikep-fogadásra tett.

Fogadj sakkra!

A sakk azon sportok közé tarozik, amelyek nem igazán számítanak populárisnak, pedig a 3 esélyes fogadás révén rendszeres profithoz lehet jutni! Hogyan? Nos, a módszer lényege annyi, hogy kizárólag csak a rangos sakkversenyekre szabad fogadni, és azokon belül is csupán az 1.-5. forduló mérkőzéseire!

És még egy „apróság”, mindig a döntetlen (remi) kimenetelt kell megtenni, amire az online bukmékerek döntő többsége rendszerint 2,50-ös szorzó felett ad.

Ez a stratégia azért lehet működőképes, mert a nemzetközi szinten aktív nagymesterek meglehetősen jól ismerik egymást, hiszen már számtalan alkalommal megmérkőztek, és a rangos, magas pénzdíjazású versenyek első pár fordulójában csupán minimális kockázatot vállalnak be. Azaz bőven jó nekik a döntetlen eredmény (remis kimenetel) is, ami az 1X2-es piac esetében az „X”-re való fogadást jelenti.

A dolog pikantériája, hogy elég gyakran az is előfordul, hogy egy fordulóban kizárólag csak döntetlen eredmények születnek. Ezért az sem ördögtől való ötlet, ha négy-ötsakkmeccset teszel meg egy szelvényen kötésben, mindegyik esetében a döntetlenre fogadva. És ha belegondolsz, akkor azért egy 4-5 x 2,50-ös eredő odds akár már 1-2000 Ft-nál is elég szépen fialhat!

Kosárlabda döntetlen system fogadással kombinálva

Bár a kosárlabda is azon csapatsportok közé tartozik, amelyeknél van 1X2-es piac, a pontok igen nagy száma miatt csak igen ritkán fordul elő döntetlen végeredmény. Ebből kifolyólag a bukmékerek legtöbbje 10,00-esnél is magasabb odds-ot szokott megállapítani a kosárlabda döntetlenekre a háromesélyes fogadás piacokon.

1x2fogadas
Normál módon fogadva, vagy egy szelvényen több kötésben nem sok értelme lenne kosárlabda döntetlent megtenni, hiszen igen kicsi az esélye annak, hogy bejön. Viszont, ha egy “system” - rendszer fogadást használsz, mint amilyen például a Super Heinz 120, és azon belül csak az 1X2 piacra fókuszálsz, akkor az egyik kimenetelnek simán megtehetsz egy NBA döntetlent is.

Ugyanis még ha nem is jön be a kosaras „X”, de a többi kimenetelt eltalálod, akkor is pluszban leszel! Viszont ha az egyéb megtett kimenetelek mellett bejön a kosárlabda döntetlen is, akkor hatalmas nyereményre tehetsz szert!

Ugyanakkor tény, hogy azért a komolyabb system fogadásoknak az anyagi vonzata eléggé húzós, hiszen ha csak 100 Ft-os alaptéttel számolsz egy Super Heinz-nél, akkor is 12 000Ft-ot kell feltenned (mivel 120 fogadás kerül összességében megtételre).

De persze megtehetsz kisebb anyagi befektetéssel járó system fogadásokat is (pl. Patent) az 1X2-es piacon, de ilyenkor vedd figyelembe, hogy egy kimenetelnél több nem szállhat el, mert ellenkező esetben nullszaldós vagy mínuszos leszel.

Konklúzió

A háromesélyes fogadás nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, hiszen 1-2 percen belül bárki számára világossá válik a használata! Ezzel a fogadási móddal is igen szép profitra lehet szert tenni, viszont tény, hogy ésszel kell használni.

És persze az is rendkívül fontos, hogy objektív módon hozz döntéseket. éldául (az érzelmi befolyásoltság miatt) lehetőleg soha ne fogadj a kedvenceidre, vagy olyankor, ha nem tudsz valamilyen okból kifolyólag kellően fókuszálni.

Amennyiben tetszett ez a cikk, és hasznosnak találtad, kérjük, olvasd el az oldalunkon található többi, hasonló jellegű tartalmat is!

GYIK

?

Az 1X2-es fogadást a Tippmixnél vagy külföldi fogadóirodáknál érdemesebb megjátszani?

A TippmixPro esetében jóval korlátozottabbak a lehetőségeid mint a sportesemények száma, mint a fogadási típusok terén. És persze az sem mellékes, hogy a magas margin miatt az odds-ok sem a legjobbak. Ezért sokkal jobban jársz, ha inkább egy megbízható online bukmékernél kötsz fogadásokat.
?

Az általatok leírt stratégiák mindegyike használható?

Természetesen igen. De kérjük, vedd figyelembe, hogy „bombabiztos” 100%-os fogadási stratégia nem létezik.
?

Érdemes 1X2-ben meglepetés kimenetelre fogadni hazai meccseknél?

Amennyiben jók a megérzéseid és / vagy olyan információhoz jutsz, ami megnöveli a nyerési esélyeidet, akkor mindenképp megéri időnként bevállalni némi extra kockázatot is.
?

Miért nem ajánlott 5-ös kötésnél feljebb menni?

Ha egy szelvényen fogadsz kötésben, akkor minél több a megtett sportesemények száma, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy valamelyik tipped nem jön majd be, ezért érdemes az „arany középutat” választani.
?

A Goliath 247 fogadásnál is alkalmazhatom az 1X2-es piacot?

Természetesen igen. Ennek system fogadás típusnak a nagy előnye, hogy még akkor is profitos lehetsz, ha esetleg 2-3 megtett kimenetel nem jön be, így akár még két magas szorzós kimenetelt is bevállalhatsz (például egy kézilabdameccs döntetlent és egy kosárlabdameccs döntetlent).

5 értékelés, átlag 4.2 / 5