System fogadás

Aladár Kollár

Aladár Kollár

A system fogadás cseppet sem egyszerű univerzumába szeretnénk elkalauzolni olvasóinkat. Elsőre nehéz lehet a téma, és a sportfogadási oldalakon nincs is egyértelműen elmagyarázva,hogyan is működik ez a rendszer.

Nem is csoda, hiszen a fogadóiroda elemi érdeke, hogy veszíts. Mi azt szeretnénk, ha nyernél, ezért is szeretnénk, ha megismerkednél ezzel az online fogadási módszerrel. Cikkünket végigolvasva az alábbi kérdésekre kaphatsz egyértelmű válaszokat:

 • Mit is jelent az, hogy System fogadás?
 • Hogyan köthetünk System fogadásokat?
 • Hogyan működik a System fogadás? Példákkal illusztrálva
 • Mennyit lehet nyerni System fogadással?
 • Milyen System fogadási tippek, trükkök és stratégiák léteznek?

Tarts velünk és olvass tovább, ha bármelyik kérdésre szeretnéd megtudni a választ.

A következő bekezdésben tehát azt fogjuk elmagyarázni, hogy mit is ért a profi sportfogadás világa a System fogadás kifejezés alatt. Amennyiben te ezzel már abszolút tisztában vagy, ugorj bátran tovább a következő fejezetek bármelyikére!

Kezdők kézikönyve sportfogadáshoz - A System fogadás jelentése

kezdok-kezikonyve-sportfogadashoz---a-system-fogadas-jelentese

System fogadások alatt azt értjük, amikor úgy teszünk meg többszörös kötésben egy szelvényt, hogy nem kell minden eseményünknek bejönnie. A lehető legrövidebben így foglalható össze a System fogadás lényege.

A System fogadás tehát egy olyan rendszerben feladott szelvényt jelent, amelyben egy szelvényen egyszerre több szelvényt játszunk meg. A System fogadások lehetnek - a fogadóiroda által kínált lehetőségek függvényében - bármilyenek.

Használhatunk System fogadást hármas, négyes, ötös, hatos, sőt, bármilyen számú kötésben is. A tét feladása előtt kiválaszthatjuk, hogy hány eseménynek kell legalább bejönnie ahhoz, hogy nyerjünk. Ezt jelenti a System fogadás szelvényén a tört szám.

Tehát ha például azt látod, hogy System 4 / 6 fogadás, akkor az azt jelenti, hogy hat eseményt választottál ki. Ebből kettő eseményt elbukhatsz, és ha a hatból csak négy jó tippet tettél a szelvényedre, akkor is nyertél. Ez a System fogadás egyik nagy előnye.

Hogyan csináld - Így tehetsz System fogadásokat egyszerűen

Szerencsére manapság a legtöbb online sportfogadás oldal már egyszerűen lehetővé teszi a System fogadást. Egyszerűen jelentkezz be a fiókodba, tölts fel némi pénzt és kezdj játszani. Válaszd ki a kedvenc ligádat és nézd meg a soron következő meccseket. Ha már eldöntötted melyik csapatokra akarsz fogadni, jelöld ki az oddsokat.

Ekkor a fogadóiroda - az oddsokra kattintva - automatikusan generál neked egy szelvényt. Ez egy egyes kötésben megtett szelvény alapból, azaz egy kombinált fogadás, ami csak akkor nyer, ha minden esemény bejön a szelvényről.

Át tudod azonban állítani System fogadásra. Itt pedig megadhatod, hogy minimum hány találatot szeretnél a győzelem érdekében. Természetesen minél kisebb számot adsz meg, annál nagyobb lesz a tét összege.

Ezt ne felejtsd el semmiképpen sem. System fogadáskor a tét mértéke változik, hiszen gyakorlatilag az egyetlen szelvényed több önálló szelvényként funkcionál.

System fogadások példákkal - A könnyebb megértés érdekében

Példának okáért vegyünk 5 eseményt, amelyekre system fogadást kötsz. Legyen mondjuk 3 / 5, az 5 esemény pedig a következő:

 • A: Man Utd - Leeds H 1.40
 • B: Alaves - Real M V 1.35
 • C: Spurs - Man City V 2.00
 • D: Barca - Sociedad H 1.60
 • E: Dortmund - Frankfurt H 1.75

Ha 3 / 5 system fogadást kötöttél, ez azt jelenti, hogy ha legalább három esemény bejön, akkor nyertél. A lehetséges nyerővonalak tehát a következők: ABC, ABD, ABE, ACD, ACE, ADE, BCD, BCE, BDE, CDE, ABCD, ABCE, ACDE, ABDE, BCDE, ABCDE. Ez tehát azt jelenti, hogy összesen ezt a 16 szelvényt teszed meg.

Ilyenkor a téted 16x nagyobb. Azaz ha mondjuk 100 forintot szánnál erre, akkor az egész System fogadás 1600 forintba fog kerülni, és így tovább. Érdemes megjegyezni hogy MINIMUM három eseménynek kell teljesülnie - tehát ha az ötből négy, vagy mind az öt tipped bejön, természetesen akkor is nyersz.

Ennyi az annyi - Mennyit nyerhetek System fogadásokkal?

mennyit-nyerhetek-system-fogadasokkal_

Maradjunk a fentebbi, száz forintos példánál. Öt eseményt választottunk ki úgy, hogy minimum három találattól fizessen. Így összesen 16 szelvényt tettünk fel. Ez 16 darab száz forintos szelvényt jelent a gyakorlatban. Ezt egyébként manuálisan, egyesével is meg tudjuk csinálni.

Ennek hátránya persze hogy lassabb és körülményesebb, óriási előnye viszont, hogy ilyenkor nem minden tét száz forintos - tudunk differenciálni a szelvények fontossága, erőssége, valószínűsége között. Azaz, tehetünk több pénzt a biztosabb eseményekre, nem ugyanannyiért tesszük fel mindet.

Tegyük fel, hogy a fentebbi A, B, C, D és E tippjeink közül az első négyet eltaláltuk, de a Dortmund ellen az utolsó pillanatban X-re mentett a Frankfurt. Ilyenkor sima kombi fogadás esetében idegeskedünk, hiszen elment a szelvény. A System fogadásnak köszönhetően azonban minden olyan szelvényünk, amiben nem szerepel az E esemény, nyertes.

A nyereményünk tehát a következő: ABC + ABD + ACD + BCD + ABCD. Ez az öt szelvényünk tehát nyertes, a nyeremények összege pedig összeadódik. Ezeken a szorzókon, száz forintos tét mellett, tehát ezerhatszáz forintos fizetés mellett ez az alábbi számokat jelenti:

 • ABC: 100 × 1.40 × 1.35 × 2.00 = 378
 • ABD: 100 × 1.40 × 1.35 × 1.60 = 302,4
 • ACD: 100 × 1.40 × 2.00 × 1.60 = 448
 • BCD: 100 × 1.35 × 2.00 × 1.60 = 432
 • ABCD:  100 × 1.40 × 1.35 × 2.00 × 1.60 = 604,8
 • A teljes nyeremény 1,600 forintból: 378 + 302 + 448 + 432 + 604 = 2,165,2 Ft

A fentiek természetesen csak példaszámok a könnyebb illusztráció kedvéért. Nyilván minden szelvény más és más. Azt azonban érdemes látni hogy:

 1. Olyan szelvényt érdemes megjátszani, amin az események bejönnek (hiszen nyerni akarsz)
 2. Érdemes kockáztatni, hiszen ha csak kis oddsokat teszel meg, akkor lehet hogy nem nyered vissza a feltett tét árát még akkor sem, ha amúgy nyersz.

Tippek és Trükkök - Így érdemes System fogadásokat kötni

Az első és legfontosabb System fogadási tanácsunk az, hogy fontold meg mielőtt fogadni kezdenél. Megéri-e System fogadásban megjátszani ezt a szelvényt, vagy egyszerűbb a kombinációs fogadás? Hogyha minden eseményben bízol és biztos vagy, akkor jobb a kombi fogadás.

System fogadás kockáztatás mellett éri meg. Hogyha van olyan esemény, melyben inkább bízol, mint sem, de azért bőven benne van a bukás lehetősége. Ilyenkor enélkül az esemény nélkül is tudsz nyerni, még ha nem is a teljes összeget. Legalább nem bukod el az egészet.

Ez lenne tehát a system fogadás alapvető szabálya. Játssz okosan és stratégikusan. Legyél megfontolt. Ha ezeket a tanácsainkat megfogadod, máris az online sportfogadói közösség 90 százaléka fölé emelkedtél. Ha pedig a maradék tíz százalékot is szeretnéd felülmúlni, olvass minket rendszeresen. Nálunk megtalálod a választ minden kérdésedre!

Összefoglalás

Ezen a ponton - ha figyelmesen végigolvastál minket - már tisztában vagy azzal, hogy mi is az a System fogadás, és hogyan működik pontosan. Már csak egy teendőd maradt hátra: regisztrálj valamelyik partnerünknél, és kamatoztasd az újonnan megszerzett tudást.

Ne feledd - nálunk mindig csak a legjobb fogadóirodákat fogod megtalálni, hiszen csak megbízható oldalakkal vagyunk hajlandóak partneri kapcsolatba lépni. Kattints tehát és kezdj játszani - a nyereményeidről pedig várjuk a mihamarabbi beszámolókat!

GYIK

?

Hogy működik a System fogadás?

A System fogadás lényege, hogy akkor is nyersz, ha mondjuk az ötös kötésben megtett fogadásodból csak kettő esemény nyer, három pedig elmegy. A nyereményed teljes összege attól függ, hogy hány eseményt találtál el. Ez röviden a System fogadás lényege.
?

Megéri a System fogadás?

Persze, ha jó eseményeket válogatsz ki! Biztosan veled is történt már olyan, hogy egyetlen meccsen, vagy akár egyetlen gólon ment el az egész szelvényed. Ezt tudod kikerülni a System fogadással, hiszen ilyenkor ha el is megy egy-egy esemény, te még akkor is nyersz.
?

Mit jelent a 3 / 5 system fogadás esetében?

Ilyenkor azt jelenti, hogy 5 eseményt választottál ki, azaz öt különböző mérkőzésre vagy eseményre fogadtál. Ha ebből mind az 5 bejön, akkor nyilván nyersz. Viszont a 3 / 5 System fogadás eredményeképpen akkor is nyersz, ha csak 4 vagy akár 3 esemény jön be.
?

Hogy számolják a System fogadás nyereményeit?

System fogadással egyszerre több szelvényt adsz fel. Például egy 3 / 4 System fogadásnál négy eseményed van: A, B, C és D. Ilyenkor a következő szelvényeket adod fel: ABC, ABD, BCD, ACD és ABCD. Ha ezek közül csak egy nyer, akkor annyi a nyereményed. Ha kettő is, akkor a kettő összege. Ha mind az öt nyer, akkor pedig az ötösszege lesz a nyereményed.
?

Melyik oldalon vannak a legjobb System fogadási ajánlatok?

Ez természetesen attól is függ, hogy mire szeretnél igazán fogadni. Ez minden oldalon más és más, szóval a válasz kifejezetten szubjektív. Szerencsére nálunk, a Mighty Tips oldalán a legjobb online sportfogadás oldalakat találhatod meg, így könnyedén igazíthatod az igényeidhez a fogadóirodádat. Ne érd be kevesebbel, válaszd a legjobbat!