Super Yankee (26 fogadás)

Aladár Kollár

Aladár Kollár

Ez a cikkünk egy Super Yankee fogadási útmutató. A Super Yankee és a hozzá hasonló rendszer fogadások a haladó sportfogadók választása.
A Super Yankee fogadás lényege, hogy kiválasztasz öt eseményt/kimenetelt, amelyekből összesen 26 darab gyűjtőfogadás lehetséges különböző kötésekben. Így áll össze belőle tíz kettes-, tíz hármas-, öt négyes- és egy ötös kötés. A Super Yankee egy jó módja annak, hogy az öt megtett esemény kockázatát szépen eloszd, továbbá hatalmas hozamot lehet elérni vele, ha legalább négy vagy mind az az öt kiválasztott eseményre bejönnek a tippjeid.

super yankee

Ezt a rendszer kombinációs fogadási technikát gyakran használják a lóversenyeknél, mivel a lovakra vonatkozó esélyek jobban szétteríthetők, és mivel a sorrend is fontos, a módszer ezt is figyelembe veszi.

A Super Yankee futballban is egyre népszerűbb kombinációs fogadásnak számít, főleg az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve. Az egész szisztéma úgy épül fel, hogy két eseménynek minimum be kell jönnie ahhoz, hogy hozzáférjünk egy alapnyereményhez.

Hogyan épül fel a Super Yankee (26)

Így néz ki a fogadás összetétele aszerint, hogy az öt megjátszott eseményt/kimenetelt milyen módon, milyen gyűjtőfogadások mentén osztja el automatikusan a rendszer.

Dupla fogadás 1+2,
1+3,
1+4,
1+5,
2+3,
2+4,
2+5,
3+4,
3+5,
4+5
Hármas kötés 1+2+3,
1+2+4,
1+2+5,
1+3+4,
1+3+5,
1+4+5,
2+3+4,
2+3+5,
2+4+5,
3+4+5
Négyes kötések 1+2+3+4,
1+2+3+5,
1+2+4+5,
1+3+4+5,
2+3+4+5
Ötös kötés 1+2+3+4+5

Mivel a Super Yankee 26 különböző fogadást jelent, egy sima alaptéttel számolva ez 26-szoros össztétet jelent.

Mikor érdemes használni a Super Yankee-t?

A Super Yankee fogadás annyi különböző kombinációs lehetőséget rejt, hogy egyszerre kell figyelni arra, hogy a kockázat ne legyen túl magas, mégis a várható nyeremény elérjen egy kellő szintet. A legjobb, ha a mérkőzések odds-ait úgy választjuk ki, hogy ne az extra kicsi nyereményszorzókra utazunk rá, hanem az 1.5 feletti, de inkább még magasabb odds-ú kimenetelek közül válogassunk.

Mindezt figyelembe véve, érdemes lehet olyan piacokat is figyelembe venni, mint a BTTS (Both team to score) fogadás, vagy a pontos eredmény piac, esetleg a Félidő/Végeredmény-féle kínálatok.

Egy példa a Super Yankee fogadásra

Vegyünk egy példát, hogy miként is működik egy Super Yankee. Képzeljük el, hogy fogadunk a Barcelona, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester City és a Tottenham mérkőzéseinek különböző piacaira (nem kell egymással játszaniuk): győzelem és mindkét csapat gólt fog szerezni (BTTS). Ezeknek az odds-a legyen mindegyik esetében 2.00, vagyis kétszeres pénzt ér, ha bejön. A példa kedvéért mondjuk vegyünk egy 200 Ft-os alaptétet.

Mivel ez a konstrukció 26 gyűjtőfogadást takar, ezért a feltettt tét 26x200 Ft, vagyis 5200 Ft.

Vegyük az eshetőségeket:

 • Ha csak egyetlen esemény/kimenetel jön be a megtett ötből, az még nem elég a nyeréshez. Kell még legalább egy kimenetel, hogy ne veszítsd el mind az össztéted.
 • Elméletben két bejött tippel is lehet nyerni, de ez már azt feltételezi, hogy a legnagyobb odds-ú tippjeid jöttek be.
 • Ha három kimeneteltis eltalálsz, az azt jelenti, hogy azok lehetséges kettes kötései is bejöttek. Viszont az egyik nyertes odds-nak 2.00 felettinek kell lennie, hogy végül pluszba jöjjél ki.
 • Innentől kezd érdekes lenni. Ha négy bejött kimenetellel számolsz, akkor a nyereményed ugrásszerűen megugrik. Miért? Mert így jóval több megnyert kettes, hármas és egy négyes kötést is magadénak tudhatsz. Az így kijövő nyereményed ekkor már 14400 Ft (mínusz az alaptét)!
 • És innen jön a jackpot: fogd mind az öt megtett eseményed, és képzeld el, hogy ezek mind bejöttek! Ekkor a nyereményed minden „nyerőosztályban” beszorzódik a kettes szorzóval, az összes dupla, tripla, négyes kötést elkönyveled, de azt az egy ötöset is. Gratulálunk, 5200 Ft-os össztéttel végül 46400 Ft boldog tulajdonosa lettél!
 • Bízunk benne, hogy ez a számolás segített eligazodni a rendszer fogadás rejtelmeiben. Az alaptétnek, a megnyert események/kimenetelek számának és azok egyes odds-ainak függvényében te is kiszámolhatod, milyen körülmények között nyerhetsz a Super Yankee-vel.

Mennyibe kerül Super Yankee-ben fogadni?

Ahogy említettük, a Super Yankee fogadás 26-szoros alaptétnek számít, mivel úgy működik, mintha 26 különböző eseményre tennél egyszerre. A trükk annyi, hogy ez nem 26 eseményből rakod te össze, hanem összesen öt kimenetelt választasz, és a rendszer kikombinálja azokból az összes lehetséges gyűjtőfogadást.

A Super Yankee (26) előnyei

A fogadás legnagyobb előnye, hogy az esélyeket úgy teríti szét, hogy magas nyereményhez tudsz hozzájutni, ha bejön mind az öt tipp, de a rendes gyűjtőfogadásokkal szemben itt nem kell minden fogadásnak bejönnie. Ahogy nő az általad kiválasztott alap kimenetelek száma, úgy nő exponenciálisan a nyereményed is.

Az angolszász kultúrkörben a fogadást inkább a nagyobb lóversenytornákon szokták használni. Az ottani események tudják szolgáltatni azt a kínálati palettát, ahol be lehet vetni mindezt. Itt lehet igazán kipróbálni, milyen az, amikor öt eseményt megraksz, majd ebből akár sorsfordító nyereményre teszel szert!

Ahogy a fenti példában is mutattuk, a nyereményt exponenciálisan meg lehet növelni a téthez képest. Ha csak egy 2.00-es szorzójú eseményhalmazból indulsz ki, és 200 helyett mondjuk 1000 Ft-tal nevezel minden eseményre, akkor 26 000 Ft-ból már 232 000 Ft nyereményt érhetsz el!

Az öt eseményt/kimenetelt pedig lehet úgy is variálni, hogy nagyobb nyereményszorzósakat választasz. Ha például maradsz a 200 forintos alaptétnél, de a nyereményszorzóid úgy változnak, hogy:

 • 2.00
 • 2.5
 • 2.75
 • 3.00
 • 3.5

Akkor ebben az esetben már 5200 Fttét mellett már 138 800 Ft a nyereményed!

Mi a különbség egy Super Yankee és a Lucky 31 között?

A Lucky 31 lényegében egy Super Yankee fogadás, csak az öt választásod egyszerű fogadásként is szerepel benne. Ez azt jelenti, hogy a Lucky 31 valójában 31-szeres alaptétet jelent, és már akkor is elérhetsz bevételt, ha csak egyetlen találatod van. Igaz, csak extrém magas odds-nál.

Mi az előnye / hátránya a módszernek?

super yankee
Reméljük, hogy ez a kis fejtágító kedvet csinált ahhoz, hogy kipróbáld a Super Yankee fogadást. A Super Yankee lényege abban áll, hogy 10 kettes-, 10 hármas-, 5 négyes- és egy ötös kötésben fogadsz öt általad választott eseményre/kimenetelre. Az így kijövő 26 esemény tehát ennyiben több, mint egy sima Yankees, ahol négy alap kimenetelből 11 gyűjtőre fogadsz.

Összegzés

A rendszer fogadások mögött az a koncepció, hogy úgy tudd diverzifikálni a kockázatodat, hogy ha bejön a teljes siker (öt találat), akkor nagyot tudsz kaszálni. Ez a fogadástípus persze nincs sportághoz kötve, ugyanakkor nagyon népszerű a lóverseny-fogadásnál, vagy a labdarúgó-mérkőzések során.

GYIK

? Általában 1000 Ft-ot teszek egy meccsre, ez jó a Super Yankee-nál is?
Mivel ez egy kombinációs fogadás, ami egyszerre több kimenetelt fogad meg, pontosan 26-ot, ezért nem biztos, hogy jó ötlet az 1000 Ft-os tétnél maradni.

A kombinációs szelvény alaptéte, ha 1000 Ft, akkor 26x1000 = 26 000 Ft-ot kellene feltenned össztétként, ami elég rizikósnak hangzik.

Persze ha elég nagy a bankod, akkor nem gond, csak mindenképp gondold át, hogy mennyit akarsz kockáztatni és mennyire biztosak a tippjeid.
? Hol látom, hogy mennyi sikeres tippem volt a 6 meccsből?
A fogadástörténetedben elvileg meg fogja mutatni, hogy mely alszelvények jöttek be, és azokon mennyi volt a nyeremény.

Egyébként ha simán rákeresel a mérkőzés eredményekre az interneten, akkor ott ellenőrizheted, hogy milyen arányban jöttek be a tippjeid. Ha a kifizetett nyereményt szeretnéd vizsgálni, akkor a fogadástörténetedben fogod azt megtalálni.
? Minden fogadóiroda lehetőséget ad a Super Yankee fogadásra?
Ez nem feltétlenül van így. Érdemes szétnézned a piacon, ha még nem választottál online bukmékert magadnak.

Mivel vannak irodák, amik még le vannak maradva, ezért inkább olyat válassz, ahol megtalálod a Super Yankee-t és a többi rendszer fogadást is.

Erről többek között az ügyfélszolgálaton tudsz tájékozódni.
? Hogyan tudom kikalkulálni a várható nyereményt a 6 meccsemből?
Ha már összeállítottad a fogadószelvényedet, és szerepel rajta az összes mérkőzés, akkor a felület ki fogja számolni, hogy mennyi a várható nyeremény.

Persze csak a teljes, maximálisan nyerhető összeget kalkulálja ki, a részszelvények várható nyereményeit nem.

Hiszen akkor 26 összeget kellene kiírni, ami helyszűke miatt nem túl optimális. De használhatsz online kalkulátorokat, ahol akár részszelvényre lebontva vizsgálhatod a nyerő kombinációikat.
? Lehet, hogy túl nagy várható nyeremény és nem tudok fogadni?
Mivel itt már egészen sok szelvény nyereményei kumulálódnak, ha nagy szorzókat és magas alaptétet választottál, akkor könnyen megeshet, hogy nem fogja engedni a bukméker a fogadást.

Ez azért lehet, mert van egy meghatározott maximális nyeremény, amit folyton kalkulál a rendszer a tétek és szorzók alapján.

Ha ezt esetleg túlléped, akkor jelezni fog a fogadószelvényeden, hogy ezt így nem teheted meg. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha csökkented az alaptéted.